Расте АПРИЛското мишле, каша ли ще хапва или пък пюре? - 6

• 27 385
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Честити 5 месеца на Марти на кака Гоша! Честито и на половингодишните сладури (на някои вече им честитих във ФБ)!
Като гледам всички са неспокойни последните дни, може би е от времето, не може всички да са нервни от зъби. А може да е
комбинация от двата фактора Simple Smile
vesi_mesi толкова ли е труден този марципан? Аз отдавна си мечтая да направя, ама все нямам време.
А вкусен ли е, че аз по Коледа правих един дето беше много гаден на вкус. И аз съм се замислила за торта, въпреки, че си падам
по сладките повече и не мога да измисля каква. Дано се оправи Митко и без антибиотици.
 Исках да попитам, има ли мами, които ще захранват по педагогическия метод или само аз съм луда(и мързелива) да пробвам?
И други неща исках да питам, ама ги забравих, пак ще пиша Simple Smile Чета ви, ама нямам много време за писане. Ето пак ме викат...
   bouquet

# 586
  • София
Честити месечинки на порасналите бебчета! Да са живи и здрави и много послушни!  bouquet

Отвратително време, направо ми се скапва настроението. Tired Няма да мръднем от вкъщи, че на дреби нещо му свири нослето. Засега капя само физиологичен разтвор, дано не става по-зле. Praynig И на мен ми е постоянно студено и топля с всички възможни средства вкъщи, а пък така въздуха изсъхва, абе мани... ooooh!

Абе мами, само аз ли не съм захранила още? Има ли още някой като мен? newsm78

Бързо оздравяване на всички сополиви бебоци!  bouquet

# 587
  • София
Честито на всички бебоци  окръглили месеците !  Hug

С риск да ви убия малко тортаджийските страсти, ама за годинката на Леа тортата ще е оттук живот и здраве . У-НИ-КАЛ-НИ са. http://bubolinkata.blogspot.com/?ref=nf (мамата е от форума еВстествено Mr. Green)

И ние от снощи сме сополиви - как спа това дете умът ми не го побира. Външно няма сополи, ама такова хъркане хърка цяла нощ... промих й мозъка с тоз физ. разтвор. Добре, че не реве ами си го чака чинно - много е смешна.Поръчах един аспиратор, който ми беше похвалила Даниспорт та да видим. (това не ми попречи да сме 1.5 часа навън днес. бе по-покойно спи навън няма две мнения). Чакам го + още една дивотия за Леа, ако важи ще споделя  Flutter.

Две трикчета за занимаване на раздразнителни бебета - Леа особено много се наслаждава на клипчета със собствената си особа в главната роля. Слагям я по корем в активната и тя се надига на лакти да гледа. (не е особено полезно, ама поне можеш да отидеш до тоалетна  ooooh!) и другото е балон, вързан за висилките на играчките. Е няма такъв купон.  Mr. Green.... е освен каките де, ама 3 по цял ден ми идват множко и затова обикновено са на градина. Mr. Green

Последна редакция: ср, 06 окт 2010, 15:28 от bibi

# 588
Честита месечинка на Марти на кака Гоша и половин годинка на порасналите слънчица Марти на мама navail, Рая на мама Emyly81, Петър на данчето, Борис на Veselka_s и Радостина на мама tuly!!!!!!!!!!!!!!!

# 589
Честито на всичките ни пораснали бебчета:
Мартин на мама navail
Рая на мама Emyly81
Петър  на мама данчето с трабантчето
Борис  на мама Veselka_s
Радостина  на мама tuly
Марти на кака Гоша

Тонита, аз смятам да захранвам педагогически! Даже от няколко дена започнах лекичко да захранвам! С каката се измъчих с тези пюрета изобщо не искаше да ги яде, а и ми се иска бебето за в бъдеще по отношение на храненето да е малко по самостоятелно от кака си, че нея в повечето случаи, аз си я храня с лъжицата, иначе нищо няма да яде!

kapico, буденето е много малко вероятно да е защото не е достатъчно кърмата, най-вероятно е заради зъбите, затова според мен спокойно можеш да минеш и без АМ, а кашите можеш да ги правиш и с кърма!

Тини-мини, честито зъбче! Simple Smile Аз вода ще давам направо от филтърната ни кана, без да преварявам, така давах и на каката след 6м.

# 590
Ние току що се връщаме от консултация - 9,300 сме и 77 см Rolling Eyes
Каши каза да не ядем в никакъв случай TiredПоне не ме нахока лекарката ,че още кърмя ,защото и такъв случай има в нашия град Tired
Поставиха ни хепатитната ваксина и сега чак на 13 месечна възраст има боцкане  Grinning
Относно Вигантола ми беше интересно какво ще каже нашата доки Confused
Каза  ако до седмица няма нови пратки да започвам Диавит,който се пиел по някаква схема newsm78Ще чакам Вигантола аз  Whistling
Днес ми се провалиха абсолютно всички планове за месечинката на Петето,толкова ми е гадно CryСега ще си стоим двамата вкъщи самички CryПоради независещи от мен обстоятелства не успях дори да уредя родителите ми да дойдат.Като се замислих .....едно кафе за половин годинката на сина ми не мога да организирам ,толкова лоша майка ли съм  Cry

# 591
OOO Данчее кой ти вменява такива мисли за "лоша" майка.Ти си най-добрата мама за детето и по всичко си личи  Peace Ще се организираш близките дни.То се не губи  Peace
Аз най-късно ще захранвам...на 6 и 1/2 месеца.Ще изчакам да си идем при татито и да ми е спокойно.Още не знам каква система ще въведа,но ще е смес от две плюс интуиция  Wink Но напоследък ми е много гадно когато видя как мами тъпчат бебетата си.То се върти,гледа къде ли не и едвам отваря уста...хич не прилича на утоляване на глада,по-скоро като нещо досадно,но задължително за бебето.Ще се опитам да избегна този момент и да не се впрягам от това колко и от какво е ял и какво ми е отказал.Откаже ли ми ще предложа даденото нещо след известен период  Wink

Последна редакция: ср, 06 окт 2010, 15:54 от *Cveteto*

# 592
  • София
bibi, тортите са наистина страхотни! Peace А играта с балона ще я пробваме след малко. Хич не ми е хрумвало. Wink

cveteто, успокоих се. И аз така като теб си ги представям нещата, но да видим какво ще излезе. Peace

# 593
Здравейте! Днес тати беше окупирал компютъра, сега спят двамата с бебе и аз се възползвам от намалението.

Честито на бебоците. Да растат зрави и много усмихнати!

Утре и аз ще почерпя. Захванала съм се с тортата на Екселент от предната тема.

Нощес не сме спали изобщо. Бебето цяла нощ беше при мен и сука ли сука. Хремата взе да се втечнява и успявам да й отпуша нослето поне да спи спокойно, но тази нощ направо ми разказа играта. До сега не се беше случвало такова нещо. И как оцели момента, когато няма кърма. Спи ми се ужасно, а имам толкова много работа...  ooooh! smile3507

# 594
Аз да споделя за нашето захранване.От пет и половина месечна възраст започнах да му давам да опитва разни пюрета и все не му харесваха.Мръщеше се и не си отваряше устата.Но като настъпи моментът ,тоест вчера,като взе да лапа LaughingКруша ,ябълка ,тиква....нищо не отказва.Не издържах и му дадох първо плодово пюре,някой ден сигурно много ще съжалявам.Но мисля една седмица да хапва сладичко ,а после да започнем зеленчуците.Сега яде с охота ,много се цапа ,но много важно.Аз го гледам как му бута ръката ,ако случайно се загледам в телевизора LaughingИска си детето,така че всичко е било въпрос на време при нас.Аз следвах тази схема - предлагам ,опитва не иска - ами ок,ако ще  ConfusedСега вече гълта ,мляска ,отваря си устата много хубаво ...с нетърпение чакам следващото хранене Crazy

# 595
  • София
Биби, тези торти наистина са невероятни. Може би и аз ще поръчам за първата годинка. Ще ми се сега да му направя,
ама в крайна сметка ще направя едни курабийки и това ще е то Simple Smile Тъкмо гледах един балон тук на бюрото и се чудих дали
ще му хареса - ще го тествам. Аз филмчета на Мишо му пускам от време на време - тези на бейби Айнщайн. Иначе хич не му
се занимава, а мама трябва да позамаже  newsm28 и понаготви  cookот време на време. Ама ако е кисел не иска да ги гледа.
Звездичка! аз вчера го пробвах с картоф, ама не му хареса, така че по-късно ще пробвам пак. Мисля също като
Данчето - сам ще си каже кога е готов. Доста теми за това намерих, и се мъча да ги чета, ама Мишката е толкова кисела
в това време, че не остава ....  mamma

# 596
Биби,тортите са страхотни,добре че имам сладко иначе щях  само да  точа лиги .
Данче не се ядосвай,ти си добра майка  Hug
 Да ви се оплача правих реване изрових из форума няколко рецепти и реших да тествам една с грис и брашно то продуктите и само с брашно бяха еднакви и изненада отварям пакета грис/а мислех след няколко дни и крем да направя/ а от вътре ми се усмихват няколко червейчета и гъгрици #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire а вчера го купих и реването беше направено само с брашно,
я да питам тези от вас които вече бяха на консултация и са им пускани изследвания как е хемоглобина че на Гого ми се вижда малко нисък 111  newsm78 уж под 100 бил нисък ,ама в това време не ми се разкарва до доки ,а и от първата седмица да и вися на главата с моите въпроси ще ме намрази май.

# 597

Две трикчета за занимаване на раздразнителни бебета - Леа особено много се наслаждава на клипчета със собствената си особа в главната роля. Слагям я по корем в активната и тя се надига на лакти да гледа. (не е особено полезно, ама поне можеш да отидеш до тоалетна  ooooh!) и другото е балон, вързан за висилките на играчките. Е няма такъв купон.  Mr. Green.... е освен каките де, ама 3 по цял ден ми идват множко и затова обикновено са на градина. Mr. Green

ако имате голяма витрина - огледало до земята го слагай с всичките му джаджи пред него и ще си спестиш клипчета. Балона къде го връзваш? стига ли го бебето?

# 598
J_M_M,това е линк към стара тема,където са публикувани референтни стойности на изследванията за ДЕЦА-има разлика между тези за голям човек и за бебе   PeaceHug  Поздрави и честити празници на всички празнуващи! Аз нямам време да пиша,но сте ми много полезни,а когато е спешно-се включвам с инфо  Whistlingbouquet
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=206276.0

# 599
ЧЕСТИТО НА ЦЯЛАТА БАНДА ПРАЗНУВАЩИ БЕБОЦИ И ТЕХНИТЕ РОДИТЕЛИ! ДА СА ВИ ЗДРАВИ И УСМИХНАТИ!
Нашата Тулумба закова 9кг вчера на консултацията, но е дребосъчна като мама и тати - 68см. Иначе и ние приключихме с ваксините за следващите 6м. Набодоха й и пръстчето, но все още не знам резултатите. J_M_M, като ги разбера, ще пиша. Peace
Аз се опитвам да я забаламосвам с филмчета по ТВ или с музика, но не се зазяпва много, поне засега. А брат й беше и все още е, но по-умерено, рекламоман - като пуснеха реклами и можех да правя с него каквото си поискам, той изпадаше в транс. До доста преклонна възраст се хранехме само на реклами и им бях научила разписанието и само превключвах каналите. Дано това си се храни само. Днес почти не си изцапа лигавника, което си е връх на върховете. Педи каза да й давам попара на сутрешното хранене, но ще поотложа, поне докато спре да избутва с език напълно. А и все още не съм й давала никакви меса. За жълтъка каза - след 10м., което било по препоръка на Асоциацията на алерголозите - за това ще я слушам, не бързам.
Данче, с малко бебе трудно се организира каквото и да било! Не тъгувай, а се радвай на малкия пухчо! Wink
anni2002, и аз изкисвах сиренето във вода и така правех попара. Саши много й се кефеше, ще видим този дребосък как ще е!

Общи условия

Активация на акаунт