ГРАДИНАРСТВО-моето хоби! 11

• 108 655
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте!
Запис и от мен в новата тема. Blush

Аз не съм завивала моята албиция. Но пък ще си завивам лъжежасминчето и се чудя кога да стане това?
Мама Гали, завий го, когато нощните температури започнат да падат до -5° и по-надолу. Според различните източници лъжежасминът не издържа продължителни периоди на застудяване под -10°, но на места посочват и -5°. Тук, където живея, температурите се случва да паднат и по-долу, но за кратко, нямаме продължителни периоди с много ниски температури и не завиваме лъжежасмина.
Относно цикламите, да, те са диворастящи цветя и издържат и на много студен климат. Дори напротив, те страдат от топлото! За цикламите избери много сенчето място в двора си. Никакъв директен достъп до слънчеви лъчи е добре дошъл. Wink Аз имам една циклама, която гледам в саксия от години (над 5) и винаги съм успявала да я опаза, но това лято почти я погубих. Оставих почти празната саксия на едно супер сенчесто място в двора и сега е цялата разлистена и отново във върховна форма. Wink

Аз гледам червен клен в саксия на терасата. При мен расте добре. Не го намирам за капризен изобщо. Изобщо не полагам специални грижи и го поливам малко безразборно. Blush Ние го гледаме на тераса с изложение юг-запад и е страшен пек цяло лято и наистина връхчетата на някои листа изгарят, но не си променят цвета (само леко избледняват, но остават същия цвят). Не ни дава признаци да страда. Купихме клена ниналата пролет и при нас за сега нараства с около 30-40 см на година на височина. Тези дръвчета се развиват много и на широчина и затова обичайното оформление е на чадър. Това са моите впечатления от гледане в саксия. Засадени директно в земята, до колкото знам, растат по-бързо, но всичко зависи и от оформлението. За да се оформи корона на чадър, това предполага на някои клони да им се помага и да се привързват надолу и настрани и това малко или много забавя растежа.

Любознателна, по-напред в темата видях снимките ти. Поздравления! Твоята градина има невероятна атмосфера!  bouquet

# 91
Здравейте,въпросът ми едва ли е за тук,но Вие сте последната ми надежда.Имам бамбук,който едва ли може да се мери с Вашите растения,но то е единственото което мога да отглеждам вкъщи на този етап.Та този бамбук,който много си харесвам и е преживял 4 местения,вече е на 4 години и няколко месеца и има 4 израстъка,два от които са доста високи и започвам да се страхувам да не се счупят.Питах по магазините,където ги продават,но първо всички се учудват,че изобщо бамбукът ми е издържал толкова време и второ никой не можа да ми каже какво да правя в случая.Аз си харесвам растението така както Вие си харесвате Вашите и полагате грижи за тях,но не знам какво да правя с тези израстъци!Единственото,което ми идва на ум е да ги отчупя и да ги поставя във ваза да си растат вече самостоятелно,но дали това е правилно и дали няма да си уморя растението,просто защото съм направила единственото,за което съм се сетила?!Много Ви моля,ако някой знае какво се прави да ми каже,много ще съм Ви благодарна! Praynig

# 92
Vaseto, за такъв бамбук ли става дума? Няма проблем да му махнеш дългите израстъци. Аз ги режа с ножица в основата и отрязаната част потапям във вода в друга ваза. Simple Smile После от същото място ще порасне нов израстък.
Моите бамбуци от този вид имам от поне 2 години и виреят без проблем. Не загиват лесно, освен ако не ги изоставиш съвсем без вода.

# 93
Vaseto, за такъв бамбук ли става дума? Няма проблем да му махнеш дългите израстъци. Аз ги режа с ножица в основата и отрязаната част потапям във вода в друга ваза. Simple Smile После от същото място ще порасне нов израстък.
Моите бамбуци от този вид имам от поне 2 години и виреят без проблем. Не загиват лесно, освен ако не ги изоставиш съвсем без вода.
Да,точно такъв е.Страшно съм ти благодарна.Значи хващам ножицата и почвам да режа. Hug Laughing Grinning

# 94
  • O.A.E./ Пазарджик
и аз да питам за бамбука. Имах един, който започна да пожълтява стъблото и загина.От 3 пръчки 2 загинаха. Не разбрах каква е причината. На не пряка слънчева светлина са. Сменям водата. Преди на 2 седмици, сега по- рядко. На колко време трябва да го правя? Моите са дълги близо 60 см и са във висока ваза.

# 95
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
и аз да питам за бамбука. Имах един, който започна да пожълтява стъблото и загина.От 3 пръчки 2 загинаха. Не разбрах каква е причината. На не пряка слънчева светлина са. Сменям водата. Преди на 2 седмици, сега по- рядко. На колко време трябва да го правя? Моите са дълги близо 60 см и са във висока ваза.

няма рецепта и нямаш вина. понякога просто загиват  Confused
моят е на 3 години и 8 месеца  Laughing (ПОДАРЪК ЗА РАЖДАНЕТО НА СИНЧЕТО) държа го в изкуствената почва, има две издънки, отделени са и вече са с корени.
 Thinking те са драцени, засаждането в пръст не би трябвало да им навреди. мисля да пробвам

# 96
А знаете ли как става извитата част като спирала?Виждала съм такива,които са засадени в пръст и предполагам,че няма да има проблем,но в каква пръст могат да се засадят?!

# 97
 smile3523
аз съм аматьор  Laughing Започвам да чета и да се уча

# 98
smile3523
аз съм аматьор  Laughing Започвам да чета и да се уча
Wink и аз да се присъединя  Embarassed

# 99
Здравейте,цветари!Ето малко есенни багри от моята градина   

# 100
Ааа, кунди, искаш да получим сърцебиене ли с тези красоти?
Аплодисменти от мен smile3501 smile3501 smile3501
Аз днес си купих една тъмнорозовка и тъмновинена, като тази на втората ти снимка. Но са малки. Всяка есен си купувам кичести хризантеми, разцъфнали, но след това не мога да ги огледам за следващата пролет. Умират ми. Затова този път си взех малки.

# 101
  • густо майна Филибето
Страхотни са! Поздравления!

# 102
 Кунди  bowuu bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 103
Страхотни хризантеми! Браво! Това са любимите ми цветя и изпадам в екстаз, като видя такава красота! В саксия ли са или в градината? Имам и в саксии, които зимата прибирам, и в цветната леха. Но такъв обилен цъфтеж не мога да постигна, има ли някаква тайна? Embarassed

# 104
Кунди, браво! newsm26

Малък въпрос: Забелязвам, че всяка есен мускарите ми покарват и избиват дълги, зелени листа, но без цъфтеж. Какво да правя - да режа ли листата, да не ги ли пипам? По прицип пролетно време, след цъфтежа, режа всичко до долу, но сега не знам как да действам.

Общи условия

Активация на акаунт