Отговори
# 405
да, най-обикновено пликче с билката - около 2лв струва.

# 406
nekva si, обикновено разраняването на зърната се дължи на неудобна поза на майката и бебето.
Може да опиташ да се настаните по-добре – бебенцето да е близо до гърдите (може да го подпреш на възглавница) и много близо до теб – корем до корем, а зърното на твоята гърда да сочи ямката под нослето му. Така бебенцето може да си подпре брадичката на гърдата и да захапе добре. Ето тук се вижда:

Много е важно да следиш бебето да си отваря широко устата и да обхваща възможно най-голяма част от ареолата, а не само зърното.
За да заздравее по-бързо раната може да я оставиш намазана с малко кърма на въздух. Различните кремчета за зърна също помагат, а тези без отмиване са и много удобни за ползване и не се налага допълнително да се изсушава кожата от миенето.

# 407
sparkiii, разбирам, колко дискомфортно се чустваш, многото кърма може да е толкова проблем, колкото и малкото.
Ти сама правилно преценяваш, че цеденето ти е необходимо, за да избегнеш запушвания и евентуални мастити, но пък когато е прекомерно, само влошава ситуацията. Когато цедиш твърде много, подаваш фалшив сигнал на гърдите си, че това мляко е необходимо и те ще продължат да произвеждат много. Когато намалиш цеденето, т.е. „търсенето”, гърдите ще отговорят с намаляване на производството.
Можеш да опиташ следното, за да насочим ситуацията към регулиране – когато кърмиш, да предлагаш само едната гърда, докато бебето добре я изсуче и тя омекне. След това може да го уригнеш и да предложиш и другата, ако то има желание ще посуче и от нея и така ще облекчи напрежението и тогава няма нужда да цедиш въобще. Ако бебето не суче, тогава може да изцедиш съвсем малко, колкото да получиш облекчение. Опитай да задействаш рефлекса на потичане и после да оставиш спонтанно да изтече кърмата (без да продължаваш да цедиш). И така до следващото хранене. Ако междувременно пак усетиш силно напрежение, изцеди малко. Оптай се постепенно да намаляваш изцеденето количество, за да се уравновеси търсенето и предлагането.
За сега бих ти предложила да опиташ тези мерки – с намаляване на цеденето, и да не избързаваме с билково лечение, тъй като в първите седмици кърмата все още се регулира и може лесно да „предозираме” и да влезем в обратния проблем.

# 408
Здравейте,
чета отвреме навреме, но не ми остава никакво време за писане. Не защото не искам, а защото малкия почти през цялото време е в ръцете ми. Не знам на какво се дължи, но не спи през деня. Максимум веднъж по няколко часа. През останалото време си играем на приспиване и опит за оставяне в леглото, при което се буди съвсем скоро, след около максимум 15 мин. В началото мислех, че млякото не му стига, но след като изсуче едната гърда предлагам втората и ми я отказва, избутвайки зърното с езиче. В количката навън до сега на трите разходки, които сме правили спеше добре, но днес дремна десет минути и пак се събуди. Накърмих навън и се опитах да приспя, но не се получи и се кокори сума време. Да му се чудиш на такова малко човече от къде сили за толкова бодърствуване. После от това, че не е спал стана така нервен, че беше почти мисия невъзможна да го приспя.
Чувствам се уморена, а вече и леко депресирана, че нямам почивка. С удоволствие спи но само в ръцете ми. Не че не ми е приятно да го гушкам, но имам и работа. Майка ми в момента е при нас и много ми помага, буквално ми върти домакинството, за да се справим ние с кърменето,  за което съм й благодарна, но тя ще е  довреме у дома, а после?!Някой има ли подобно ококорено дете и как се справя с неспането му... А забравих  да кажа, че спи през ноща, буди се само за кърмене и после пак заспива. Но започне ли навън да просветлява и край. Помагайте, който може, много моля.........

# 409
secret girl Благодаря за отговора аз имам същия проблем като sparkiii  Cry
Чуствам се като крава (с извинение).... Гърдите ми се пълнят като луди болят ме ужасно много ако не поизцедя малко... Дори не смогват да изчакат малкия да се събуди... Благодаря много и на Aila за бързите отговори!! Много се радвам защото малкия не е усетил особенно разликата с шише или на гърда и пак си засука от мен  Party много съм щастлива.... сега само трябва да регулираме производството на кърма....  ooooh! Направо си текат сами гърдите ми цапам на всякаде, болят и са твърди като камък!!!
Дрогото което е нашия спи като заклан през деня по 3-4 часа дойде ли ноща обаче и се почва едно шаване едно мрънкане нещо май не му е удобно леглото.... само да усети, че го слагам там и все едно има трънчета в дупето  Sad ...И така докато не го сложа на нашето легло между мен и мъжа ми и се препарира направо....Изобщо не ми се иска да го уча да спи при нас, защото знам, че след това отучаването е доста трудно, ама мога ли да го оставя да се къса от рев по цяла нощ... ужас  ooooh! Иииии тея памперсииии  Crazy Tired аз ли съм тъпа или тея памперси са много сложни, знам ли, ама малкия се опикава постоянно, сменям дрешки на 2 часа  Tired (ползвам тези на Хъджис)  Tired
Та това са ни на нас вълненията за сега. Люляче ще ти пиша тези дни и аз като тебе се спотайвам инкогнито в скайп, че много ме тормозят напоследък разни хора все пишат питат как сме пък да видят бебето и аз съм изнервена и го държа инкогнито... Та пиши ми и ти като иаш време  Hug

Последна редакция: пн, 27 сеп 2010, 01:18 от Ivelina_Sh

# 410
Вестителска новина!
С огромна радост ви съобщавам, че снощи в 12.40 ч. на бял свят се е появила още една принцеса - малката Пламена на мама Адреналинка  Heart Eyes Hug Малката дама е с размери 3,330 кг и 50 см и.според мама е прекрасна  Grinning Hug Heart Eyes Бебка се е родила нормално; Много съм щастлива за нея, нейната радост е и моя Нека са живи и здрави и двете и скоро да си идат у дома   bouquet  bouquet  bouquet.

# 411
Аз пък моят малчо се разболя  Cry . Много съм притеснена, тъкмо мислех,че му се е разминало и няма да се зарази от мен. Но може би аз съм виновна, с таткото решихме да го водим на планина.И вчера го качихме в колата и хайде до Витоша да се поразходим. Стояли сме отвън не повече от 20 минути, но явно са били достатъчни да настине. А аз толкова дебело го бях облякла и завила. Миличкият ми, не знам как точно се разбира какво му е състоянието на бебето, нямам представа просто от простуда на толкова малко бебе. Днес ще звъня на лекаря и дано дойде веднага да го прегледа. Боже, ще трябва да давам сигурно лекарства на толкова малка душица...Идва ми да се гръмна, честно.

Някой мисля,че беше споменат,че бебето му се беше разболяло. Може ли да кажете как точно протекоха нещата?

# 412
Aila, благодаря ти за съвета Simple Smile! Да те питам нещо, понеже явно от опит говориш за слинга - не знам в крайна сметка колко ще я носим с него и колко в количката, но точно се чудя какво да й взема за зимата - дали космонавтче или от тези топлите за количка (не знам как се водят на бг). Ако взема космонавтче, нали няма проблем с него да я нося в слинга? Малко глупав въпрос, ама де да знам... Понеже не съм си взимала голям размер яке за зимата, защото тогава още нямахме коремчета Simple Smile, а и на мъжа ми якето няма да мога да нося винаги. ... Извинявам се за офтопика.

Ей, LITA_, оправяй се бързо! Дано бебчо не се зарази Praynig!

*Мирка*, и аз така го чувствам кърменето Simple Smile. А и това е времето, в което май успявам най-много да прегледам каквото искам в нета Wink. Столът, който ни е за бюрото, ми е най-удобен, но нещото, без което не мога, е възглавницата за кърмене - страшно ми е удобно с нея.

fata_morgana, предполагам, че е нормално корема да ти е твърд, а може и да е скорошен предвестник Simple Smile. А чая от малинови листа едва ли ще ускори нещата, но по-скоро може да улесни раждането (е, сега може и да е късно вече, не знам) - което е супер ефект разбира се! Аз нали исках да го почвам след 37-ма седмица, ама така и не стигнах до там Simple Smile.

nekva si, абсолютно нормално е и това - да има изцапан памперс на всяко хранене - и ние сме все още така Crazy. Аз се надявах да поразреди вече, та да не я сменям поне през нощта, а само да я храня, но не би... поне засега де. Половината пъти количеството е малко, но другата половина така се омазва - до ушите дето се вика Laughing. Аз не знам как мога да избегна изцапването и отпред, то просто си отива и там. А ние си й сменяме памперса поне 10-12 пъти на ден.

Ulia, браво на Марийчето Simple Smile! Хайде да минава това време по-бързо и да си я вземете!

Flash Dance, май доста бебчета са така с неспането през деня  Confused. Моята Дара спи средно по два пъти от по няколко часа, но е доста трудно да я сложиш да спи в повечето случаи. Виждам я, че й се спи, но не - кокори се, върти се, иска да стои по-изправена, не ще да лежи... абе нервничи страшно. А я люлеем, успокояваме я. И както казваш ти - получава се затворен кръг - колкото по-малко са спали, толкова по-трудно заспиват. Та това е една от ситуациите, в които й даваме биберон, въпреки че много не ми се искаше да го почваме. Някой път го отблъсква, но друг път само толкова й трябва и се унася набързо. Но иначе през нощта спи - е, между кърменията разбира се. А и заради ръмженето и напъните спи по-неспокойно. Но общо взето спи, и това ме радва - явно биологичния й часовник вече прави разлика между ден и нощ. Представям си как ще се объркат нещата като си дойдем в БГ другия месец, че с тази часова разлика  Confused...

Иве, аа, и ти прибегна до инкогнитото, а Laughing? Радвам се, че пак е засукал юнака Simple Smile. И кърмата ще се регулира, няма страшно.
Абе тия наши септемврийски бебчета - май не искат много, много да си спинкат в креватчетата Crazy. Все при мама и тати искат. Дара все още половината нощ е при нас, че като почне милото да ръмжи, а и да прохърква от нослето още Sad..
За памперсите - в началото по-рядко имахме инциденти, сега се случва по-често. Онзи ден бяхме излезли за няма и три часа, и като се прибрахме акото й беше излязло през памперса отгоре на коремчето Shocked - колко пъти беше акала, не знам. Но все пак съм доволна от Памперс, пробвай и тях за разнообразие. Аз други не съм пробвала. Поръчвам от Амазон по двеста и кусур бройки - доста по-евтино излиза.

Eхааа, сега прочетох - Честито на Адреналинка за нейната принцеса  bouquet! Да й е жива и здрава, и много щастие да им носи!

# 413
NKl, неприятна работа Sad ... Но не се обвинявай, защото щом е бил много добре облечен и завит, а и е било само за 20 минути, едва ли е от това. А какви са му симптомите, температура има ли? Ако е само запушено носле, не се притеснявай толкова - половината ни бебчета са така. Но ако има температура (малко по-висока от на възрастен), трябва да го заведете на лекар.

# 414
ellliii26, съжалявам за грешката... Embarassed Оправих първата страничка  bouquet

Адреналинка
, честито!!!  bouquet Да е жива и здрава малката принцеса newsm51

p.s. sweet_maniche-то съм

# 415
Честита дъщеричка на Адреналинка!!! newsm51

# 416
Ами аз чак сутринта я измерих, защото беше много потен, направо беше мокър. И термометърът показа 37.2 .Мерих я в дупето с един електронен.Не знам колко е точен и дали може да му се има вяра, но все пак се притеснявам. А с нослето прави едно като хриптене, не мога да разбера от гърлото ли идва или от носа.Уххххх, тъкмо го нахраних,сега взе и да повръща.

# 417
честита рожбичка на адреналинка! Да расте жива и здрава малката принцеса!  newsm51 newsm51 newsm51

аиса памперс наистина пропускат, отстрани има нещо като мрежичка и от там мисля, сега ползвам на пуфис и съм доволна.

НКИ едва ли е от разходката в планината все пак още е есен, зимните бебета и тях ги извеждат от малки така че сигурна съм, че не е от разходката , хайде да се оправяте бързо  Hug

Улиа браво на Мимито, скорошно прибиране у дома  Hug

извинете за кирилицата на имената, но нещо ми се прецака клавиатурата, тоя лап топ май май .........

# 418
  • София
Честита мома на Адреналинка!!! Да й е жива и здрава!!!

secret girl, имам въпрос. Hug Като засуче малката всеки път и ми се пълнят гърдите с кърма, обикновено усещам лека болка в рамките на 10-20секунди. От 2-3 дни обаче болката се е позасилила. До колко е нормално да боли при слизането на кърмата? Чувала съм от приятелки, че тях изобщо не ги боли, а при мен и при първото дете ме наболяваше. Дали не е някакъв проблем, за който не знам? Освен това, като се насуе, и гърдите ми омекнат, ако ги натискам пак усещам лека болка на определено място... бучка не усещам, и определено след кърмене не може да се изцеди нещо, пробвала съм.

Иначе с бебка си се храним добре. Все така колики нямаме, или поне са леки, защото само ръмжим чат пат...

Кърменето и аз го правя в диркторския стол през деня, много ми е удобен, а от възглавницата за кърмене също имам доста полза. Вечер докато спя и съм много сънена я кърмя легнала. Но после я местя в кошарката, страх ме е да не привикне към леглото на мама и тати Simple Smile

# 419
Адреналинче, да ти е живо и здраво момиченцето! Много да ви обича и само радост да ви носи!

Общи условия

Активация на акаунт