Отговори
# 510
  • В царството на мечтите
NKI благодаря за отговора  Hug Надявам се твоя бебок бързо да оздравее  Peace Отново се кърмим с малчо,но се и дохранваме.Е все пак е по-добре отколкото само на АМ.Мъжа ми сега купи спрея Диснемар и после,ще го пробваме.Виждам,че бебко има сополки но са по-навътре и с тупфери не мога да ги извадя  Tired

Имаме и един друг проблем мами  Embarassed Ади не иска да пие вода  Confused Чувала съм от други мами,че не сме  единствени и се чудя какво да направя за да я пие  newsm78 Едно момиче ми сподели,че дава на нейния малчо вместо чиста вода запарка от лайка.Само така го прилъгва иначе не става,но детето и е на 8м. а ние сме на дни.Дайте съвет ако сте се сблъсквали с това  Hug

и ние не пием вода. Може със зор да изпие 20 грама на ден, ама знам че в кърмата има вода и не се притеснявам

# 511
vany666, никъде не е казано, че бебето трябва да пие вода. Кърмата е достатъчно хидратираща, така че не е необходима допълнителна вода. Мартин не иска да пие вода, ако му я дам стиска уста и плюе. В първите дни успях да го прилъжа със сладка вода, която ми бяха казали да му давам заради жълтеницата. Цаката беше да сложа водата в шише с широка дупка на биберона (2 капки), така водата му се изсипва директно в гърлото и не може да я изплюе. Но пак ти казвам, не е задължително да пие вода, много деца започват да пият вода чак към годинка.

Колкото до нас - Марти е с колики, при това в приятните часове от 4 до 5 сутринта. Милото, много се напъва и страда. Даже онзи ден заради напъването, струва ми се - видях, че има кръв по пъпчето. От тогава го чистя на всяка смяна на памперса, нищо, че беше заздравяло много хубаво... Освен това си вадим по някое и друго сополче от носа. А от няколко дни се е опъпчил по лицето. Днес ще отидем до докторката да види пъпчето и да ми каже за пъпките и какво да правя с коликите. Инфаколът или не действа или просто каквото и да му дам ще е все тая.

# 512
Мамита знам,че не е задължително да пие вода бебко но ние не сме само на кърма а по-големия процент е АМ и ме е страх да не направи млечница като няма какво да му изплакне устичката  Confused

# 513

Притеснявам се защото малката суче и от двете гърди,докато ги изпразни,и съотвветно започва да се ядосва,защото  евсе още гладничка.Та затова питах.Правя всичко за повече кърма,но нещо не се получават нещата. Sad
Иначе имаме по 4 пълни памперса,и доста напишкани.Но пояснявам,че когато не й достига кърмата я дохранвам с Лактана Био  Sad Про ooooh!то гл ooooh!дна не мог ooooh! да я оставя...

Това все едно аз съм го писала за сукането и ядосването. Особено снощи милия направо се прегъваше в ръцете ми, толкова много се ядосваше на тази цица, че не можех да го овладея - наложи се таткото да го вземе от мен, а и аз се разплаках. Защо се получава така не знам. Ние обаче имаме само по 1-2 пълни памперса на ден, но имаме много тежки напишкани. Днес акането беше още по-трудно и накрая се оказа твърдо, нещо като пластилин. И ние се дохранваме  Confused Даваме Хипп Био. Затова мисля и акането е затруднено.
Мисля, че нещо не ми се връзват нещата на мен, нещо правя не както трябва  Sad Гърдите ми текат, даже като махна подплънката и си тече, даже се шегувам, че трябва малчо само да отвори уста и да гълта  Crazy След малко обаче, малкия я изцоква и почва с ядосването. След малко още го местя на другата гърда - и там същото се повтаря. Накрая резултата е едно ОЩЕ гладно, лапащо ръчички и уморено бебче. Възможно ли е да не му стига, та нали уж текат като препълнени  newsm78 Направо ще се побъркам вече  ooooh! А и този АМ такива проблеми носи след себе си - акането, бавното смилане. И с наддаването не сме цветущи. На 14 ден беше 3050, изписаха ни 4900. Лекарката каза "добре, няма проблеми, но може и повече". Тогава обаче два ни рева, докато се усетя, че е гладен  Cry
Ставам, че плаче

# 514
  • в мечтите си
mixilena колко кърмения имате за денонощието и правите ли по-голяма пауза някъде? Общо колко АМ даваш за денонощие?
Преди правех по една пауза без да кърмя от едната гърда /уж да се напълни/.От два дни след прочетете статии и съветите ви спрях да правя паузи и храня и от двете гърди.Реално имаме 8-9 кърмения.Всичко се води от бебка.
С АМ дохранвам с по 30 или 60 милиграма,отново се ръководя от нея.Което сумарно кърма+ АМ явно е около 100 милиграма.

# 515
  • София
   mixilena значи скоро ще има резултат и количеството на кърмата ще се увеличи. Ако нощем прави по-голяма пауза може преди да си легнеш да изцедиш гърдите, изцеденото може да го даваш през деня като добавка. Опитай се да задържиш добавката от АМ на около 30 мл, като ако бебка не желае, например на сутрешното кърмене не настоявай да я изпие. Ако и след 30 мл АМ на накои от храненията все още е гладна, просот и предложи още веднъж и двете гърди след дохранване. Предимството е че по този начин бебчето ще си досуче нужните му още 10-20 мл от гърда и ще свързва чувството на ситост и задоволства с гърдата.
  Ето една хубава статия за постепенното премахване на добавката от АМ.
  Премахване на добавката от адаптирано мляко
   Справяте се много добре и съм сигурна, че скоро ще забележиш резултата от твоите усилия. Хубаво е да се стремиш всеки път да даваш колкото се може по-малко АМ с тенденцията постепенно да го намаляваш. Дори да не и достигне 10-20 мл на даденото хранене единственото е че ще огладнее малко по-рано и ще имате по-чести кърмения от гърда, което ще е допълнителна стимулация и ще се увеличи производството. Не гледай на АМ като необходимост, а като нещо временно което помага на бебка да расте и да има сили да суче и постепенно нуждата от него ще отпадне, но за целта не трябва да се притесняваш бавно и постепенно да я намаляваш и да не я увеличаваш. Нормално и вие ще минавате през скоковета в растежа и тогава просто трябва да постъпиш както когато бебето е само на гърда, да кърмиш по-често, но да не увеличаваш добавката.

# 516
  • в мечтите си
  mixilena значи скоро ще има резултат и количеството на кърмата ще се увеличи. Ако нощем прави по-голяма пауза може преди да си легнеш да изцедиш гърдите, изцеденото през деня може да го даваш като добавка. Опитай се да задържиш добавката от АМ на около 30 мл, като ако бебка не желае, например на сутрешното кърмене не настоявай да я изпие. Ако и след 30 мл АМ на накои от храненията все още е гладна, просот и предложи още веднъж и двете гърди след дохранване. Предимството е че по този начин бебчето ще си досуче нужните му още 10-20 мл от гърда и ще свързва чувството на ситост и задоволства с гърдата.
  Ето една хубава статия за постепенното премахване на добавката от АМ.
  Премахване на добавката от адаптирано мляко
   Справяте се много добре и съм сигурна, че скоро ще забележиш резултата от твоите усилия. Хубаво е да се стремиш всеки път да даваш колкото се може по-малко АМ с тенденцията постепенно да го намаляваш. Дори да не и достигне 10-20 мл на даденото хранене единственото е че ще огладнее малко по-рано и ще имате по-чести кърмения от гърда, което ще е допълнителна стимулация и ще се увеличи производството. Не гледай на АМ като необходимост, а като нещо временно което помага на бебка да расте и да има сили да суче и постепенно нуждата от него ще отпадне, но за целта не трябва да се притесняваш бавно и постепенно да я намаляваш и да не я увеличаваш. Нормално и вие ще минавате през скоковета в растежа и тогава просто трябва да постъпиш както когато бебето е само на гърда, да кърмиш по-често, но да не увеличаваш добавката.
Златна си!Благодаря! Hug

# 517
Здравейте мами и благодаря за съветите, май наистина ще се окаже алергия ooooh! спрях мазилата и ампулите, защото пак се изчисти за два дни, сега ще чакам да видя дали като съм на диета ще се изрине отново Praynig
Направо се чудя какво вече да ям забраниха ми дори кафе и ядки освен всички млечни неща + и тези които стандартно не се препоръчват при кърмене ooooh!
От два дни ни се изместват коликите и сутрин и вечер и си виси на гърда на всеки час, никакви паузи нямаме докато не минат коликите опитах с 4 вида залъгалки baby_neutral но принцесата не ги иска.
secret girl и Aila аз пак да питам за запушването Tired лецитина има ли някакви противопоказания, мога ли да го пия по-дълго по 3-4 капсули на ден или щом се отпуша да намалявам дозата? Питам защото при това сукане през час, което не е много ефективно пак имам буца Tired

хайде мамчета колко 2 в 1 останаха?
целувки и  Hug от мен - повече сън и по-малко колики Praynig

# 518
Gergan_ka, браво на вас, наддаване от 600 гр на 20 ден е много добро, съвсем в нормите. Обикновено през първия месец бебетата качват средно на ден по 25 грама, вие имате 30, така че няма защо да се притесняваш, че е гладна.
А какво каза лекаря за повръщането?

Повръщането ще си го влачим докато порастнем...има варианти или до 5-6 месец или до година, само се надявам да не е повече. Днес ще ходим пак на ехограф, доктора да ни види пилорната стена, за да е сигурен, че няма друг сериозен проблем. Предния път не можа да я види добре, че Матея имаше много газове в стомахчето и се надявам днес да може да види, защото иначе милата стои по час голичка и ще се вземе да се разболее та да се чудя какво да я правя.

# 519
Мамчета имам един въпрос: един доктор ми каза, че трябва от 20-я ден да давам вигантол. Вие откога давате?
Притеснявам се, че е изтеглен от аптеките и дали наистина да го купувам?
Заради повръщането ходихме на доста лекари и само един ми каза за вигантола от 20-я ден...незнам какво да правя.

# 520
Здравейте и от мен Hug Ние вече се дохранваме,за което умирам от яд,в началото толкова кърма имах ,а сега не й стигало,ами знаех си аз,тя постоянно плачеше след хранене и след 2 час почва да си яде ръцете.И вчера педито,ме накара да изцедя вечерта едната гърда,и на сутринта другата и какво се показа че имам само окло 75мл.,което хич не е достатъчно и айде днес вече сме на АМ #Cussing out по 30мл,ама пак,дано само да не я отбия така,какво да правя незнам #Cussing out Някои ползвал ли е този сминдух и имали резултат?
А с коликите вече полудяхме,и на нас ни се изместиха следобедта и привечер,но поне нощем спи Praynig Иначе какво ли не купувахме-Еспумизан,Енеткид,Инфакол(от който,така се запича),че го махнах веднага и накрая пак на Еспумизана,но май всичко си е до носенето на ръце и затопляне на коремчето и така ще е до 3 месец(дано  Praynig).
Честито на новите мами-много щастие с малките душички,да са им живи и здрави  bouquet
А на мамите 2 в 1 - Flowers Four Leaf Clover за късмет и скорошно гушкане на бебоците

# 521
Giada, аз,като един ветеран в използването на помпа (от началото на всеки 3 часа Wink, мога да ти кажа,че я стерилизирах преди всяко ползване,а след всяко ползване я мия с веро и изплаквам с гореща вода и след това я стерилизирам,напрао да ми е готова за следващото. Не я разглобявам всеки път,  а на няколко дни веднъж,за да я поизмия по-добре. Не я суша. Докато не дойсв яреме за използване я държа затворена в стерилизатора, за да бъде и стерилна, разбира се. Не е нужно да е суха.

Това все едно аз съм го писала, дословно.  Laughing

secret girl, аз като нахраня малката към 12-1 вечерта и тя спи до към 6-7 сутринта. Трябва ли да я будя или да продължаваме да си поспиваме както досега?  Grinning Роди се 3.500, сега по моята везна е 4.120.

Шица, пиши после за пъпчиците, че и ние сме с такива.

# 522
  • В царството на мечтите
и ние имаме пъпчици по лицето

# 523
И нас много ни морят коликите...като ви чета как само по някой друг час ви реват от колики и ви завиждам, нашата реве почти непрестанно през нощта и през половината ден....вече не знаем къде се намираме, а тя милата така се мъчи. Сега давам Инфакол ама не от този българския, а от чужбина, уж по-истински английски бил...ама пак никакъв резултат Sad Мисля да пробвам Колийф от днес ама вече съм отчаяна и не мисля, че нещо ще даде резултат....

# 524
  • София
Момичета, здравейте Simple Smile
Аз мога само да се похваля - мъките след изписването с шише бяха само 1 ден. После човека се усети и сега си се кърмим успешно - пишка, ака, качва (купихме везна и го меря, ама го мерих само 2 дена, после реших, че щом не спада, няма нужда да се моря Simple Smile )
Сега остава да се регулира кърмата, че засега произвеждам в повече отколкото трябва и трябва да изцеждам по малко.

Имаме и един друг проблем мами  Embarassed Ади не иска да пие вода  Confused Чувала съм от други мами,че не сме  единствени и се чудя какво да направя за да я пие  newsm78 Едно момиче ми сподели,че дава на нейния малчо вместо чиста вода запарка от лайка.Само така го прилъгва иначе не става,но детето и е на 8м. а ние сме на дни.Дайте съвет ако сте се сблъсквали с това  Hug

Вани, не давай лайка - много сте мънички, пък знам че лайката може да алергизира т.е. трябва да се внимава с нея.
Нямам опит с предлагането на вода, каката пропи чак като почна да хапва стабилно пюре.
Давай на малчо, може пък да почне да пие.
И дано скоро да се оправи раната ти.

Общи условия

Активация на акаунт