Януарчета 2007

• 25 817
  • 723
  •   1
Отговори
# 225
При нас просто едната учителка говори на децата на английски и те свикват щат-не щат да разбират и да отговарят. Тя самата е британски възпитаник, така че хлапетиите си слушат съвсем нейтив реч.

Ей това щях да допълвам. Ако им се говори през цялото време на чуждия език е ОК. Бих го записала в такава градина, ама няма как.
Ама това с курса по английски, който е половин час два пъти в седмицата - не.

# 226
Flowerlina, честит рожден ден! Здраве, щастие и много късмет ти желая! Весел празник!

# 227
Flowerlina,честит рожден ден! Здрава, щастлива, обичана и много сбъднати мечти!   bouquet  bouquet  bouquet
Хриси, ужасна ситуация! Важното е, че си запазила самообладание и си направила всичко необходимо! Дано никога не се повтаря, с никой от дечицата ни!  Praynig
Относно заниманията в градините - в на Ева имат народни танци, латиноамерикански, пиано, английски и още нещо, ама незнам какво. Няма да я записвам там, ще я водя на художествена гимнастика извън ДГ. Барби, аз срещам и чувам същото от околните - че щяла много да се тормози, щяли да я измъчат, че била малка и че искам да тренира това, заради моята неосъществена спортна кариера.... Дрън, дрън... Спрях да се впечатлявам. Като виждам, че може да си сложи двата крака зад главата и прави от сега шпагати и мостове - що да не пробва.
И нещо да питам (тъпо е, но наистина съм в голяма чуденка) - вашите деца в коя група са в ДГ? Ева е първа, останалите деца са ... бебета (това тя го казва)! Повечето са с памперси, говорят бебешки, сутрин е безумна, безумна истерия. Тя е силно впечатлена от цялата картинка, госпожите ми казаха, че когато имат групови занимания (рисуване, игри) я смъкват при големите, защото с нейната група й е скучно. Мисля си, дали би било възможно да я преместят във втора група? 
Поолях се тая вечер  Crazy Embarassed

# 228
  • Русе
Flowerlina, честит рожден ден!                                                                                                                        
какви са шансовете за подобрение?
Изкуствена става за по-далечно бъдеще и голямо внимание с теглото,като най-рисково е когато забременее./живот и здраве/Анджи,благодаря,днес скалъпих набързо една жалбичка и я подадох.Сега ще чакаме писмо от София кога да отидем.Тези платените ги изнамерих,но телефона ми е блокиран да праща SMS и не знам от къде да го оправя

# 229
  • София
Flowerlina, честит рожден ден!                                                                                                                        
какви са шансовете за подобрение?
Изкуствена става за по-далечно бъдеще и голямо внимание с теглото,като най-рисково е когато забременее./живот и здраве/Анджи,благодаря,днес скалъпих набързо една жалбичка и я подадох.Сега ще чакаме писмо от София кога да отидем.Тези платените ги изнамерих,но телефона ми е блокиран да праща SMS и не знам от къде да го оправя

Ако има нужда от по-топла връзка с Д-р Цонев от Пирогов - не забравяй да ми кажеш.  Wink Hug

# 230
Flowerlina, бъди здрава, много обичана и с голям късмет! Весело изкарване на празника!

Елеонора, Ели е втора група, но е набор 2006.

# 231
Елеонора, Ели е втора група, но е набор 2006.
Разбирам, значи ще се боря да я преместят втора група, все пак говорим за 1 ден. Благодаря Да винчи.

# 232
  • Русе
Иве,като получим писмото,там ще пише къде и кога да отидем.Нямам никаква представа.Гледам говорите за градини ooooh!аз какво да кажа-миналата година бяха две групи с приблизителни години на децата,а сега....една група с деца от 2 до 6 години.Нямало пари в общината.Предсавяте ли си 2 годишни и предучилищна група на камара?/за неосведомените живея на село около Русе вече 2 години/.Но пък романтика,природа Crazy

# 233
Ели, трябва да говориш с директорката за възможност да преместят Ева във 2 група. Тя е доста развита за възрастта си и съм убедена, че скучае и не се чувства добре в 1 група. Свилен е втора година в първа група, но на него там му е мястото.

# 234
  • София; Дружбето
Миша е в първа група, но си върви с деца 2007 г и с приятелите си се премести там, затова ходи с кеф и се чувства добре
Забравих да напиша  - Хриси Hug добре че си успяла да реагираш в ситуацията. Аз след петъка се моля да не ми се налага Crazy

# 235
  • София/Варна
Цвети, честит рожден ден!!!

Хриси,  Hug.

# 236
Цвети, честит рожден ден  Hug От щастие и здраве да не се отървеш  Grinning

Ели, Ая е на 15-ти, но е във втора група. Ако детето е родено януари имаш право да си избираш с кой набор да учи  Peace На твое място бих я преместила Peace

Сту, мани Бишчето, ти кажи как се оправяш с тази програма, че и друго дете имаш, и работа, и къща  Rolling Eyes

Ами то и Ая ще ходи на плуване, а аз ще разчитам на странични занимания  Mr. Green

# 237
И Виктория е първа група. И в нейната група има голяма разлика между децата, но и аз го отдавам на факта, че, в крайна сметка, тя е родена съвсем в началото на годината и на практика между нея и останалите деца може да има и по 11 месеца разлика. При нас за преместване във втора група не може и дума да става, директорката никога няма да го разреши. В момента от 2 яслени групи образуваха една първа група и сега в нея са 34 деца. Това поражда и у мен един въпрос към вас: как е при вас? В смисъл - по колко деца са в групата, по колко госпожи, какви са учителките? Аз от първия ден още съм много възмутена от нашите госпожи, и като си представя, че те ще гледат детето ми 4 години, ми става лошо! Как случихме на тези неприяти, студени, гадни жени, просто не знам - съжалявам, но за мен тези жени са си сбъркали професията!
И още нещо искам да засегна - на вас искат ли ви пари за детските градини? Аз вчера бях на родителска среща и най-официално ни поискаха:
 - да купим на госпожите служебен мобилен телефон с предплатена карта, на който да можем да ги търсим, защото не им било приятно да им звъним на личните телефони;
 - 20 лв за учебници за децата;
 - 30 лв за завивки и чаршафи, флумастри, блокчета и не знам още какво;
 - по 25 лв за нови матраци;
 - някаква сума за допълнителни механизми на прозорците, което ще позволи те да се отварят и нагоре, а не само настрани (както е в момента).
Разбира се, че ще ги дам, и то без да мрънкам и да казвам каквото и да е било, щом е за детето ми. Просто ми е чудно във всички градове ли е така?

Колкото до класните и извънкласните занимания - доколкото знам, нашата ДГ предлага само английски език, но аз не мисля да записвам Виктория. Смятам да я водя на танци/ аеробика извън ДГ, но просто защото детето има огромно желание за това и вкъщи непрекъснато танцува и очевидно й се отдава. За английския съм съгласна с повечето от вас - чудесно е детето да го научи в ранна възраст, но за целта трябва да му се говори непрекъснато, а не само да заучава отделни думички. За плуване и аз мислех да я водя, но май е мъничка и бързо ще й мине интереса.

Отмяна-Диана, от все сърце ти желая дъщеричката ти да е добре и да постигнеш някакъв успех в борбата с бюрократите!

Простете за словоизлиянията!

# 238
  • София
Не знам...Дани е най-малкият от 2-ра група, с най-големите има цяла година разлика. Няма настигане според мен, като им видях учебната програма.  #Crazy Но пък и с бебетата не е работа. 28 деца са в групата.
Никол пък е от най-големите в нейната група и нещата, които учат вече ги знае.
Няма угодия.

Днес ми беше екшън ден в ДГ. Като отидохме първо видях Лилита, кротко пушеща с мъжа си отпред.  Mr. Green Обаче после ми се разгони...Намираме един баща заедно с момченцето бесен пред групата на Никол. Крещи, врещи, пяна му излиза от устата.  Shocked Сипе заплахи за хлапето и цялата ДГ. Докато се усетя излита и Никол отвътре и почва да реве. Шаш и паника.
Оказа се, че заместващата учителка (лелка от яслата) ги оставила сами и отишла незнайно къде. През това време бесовете сътворили каквото се сетили. Първо се полели целите с вода (това вече даже не го отчитам, че е ежедневие), после се пребили и счупили една врата.  #Crazy #Crazy #Crazy Никол едно дете я ритало по лицето, в резултат има отпечатана обувка на слепоочието.  ooooh! И се скрила под едно от леглата. Лелката невъзмутимо каза - аз замествам, не мога да се оправя с тях. Всичко това, дъвчейки някаква храна.  Crazy
Утре семейно отиваме да видим какво може да се направи, ако тярбва при директорката.
Не знам, но...Люлин. Вярвам, че това в нормален квартал няма как да се случи.

# 239
Мимоза  Shocked Shocked Shocked Как ще им купувате телефони, бре???? А от матраци в дома си нямат ли нужда..... ooooh! ooooh! ooooh! Ние 1 стотинка не сме дали освен за мокри кърпички и вода.
А ако госпожите са кофти...бих си преместила детето ако имаше възможност. Говори с директорката, знам ли...но знам със сигурност, че януарчетата могат да си избират 1-ва или 2-ра група.

otmiana-Diana, изкуствената става по ЗК ли я слагат?  Thinking

Хриси  Hug

Общи условия

Активация на акаунт