Януарчета 2007

• 25 778
  • 723
  •   1
Отговори
# 390
При нас се събраха 30 лв. за книжките, 10 лв за вода за 5 месеца и 10 лв за играчки. Самите родители предложихме да съберем по още 50 лв. (кой когато може) за допълнителни играчки и разни. От миналогодишната такава сума купиха радиатор за спалното помещение (много е студено), а сега ще направят освежително боядисване на помещенията.

# 391
Аз ще се отчета след 17.00 - тогава съм на родителска. Но поне се успокоявам, че е сменена дограмата, миналата година са газифицирали градината и са направили ремонт на санитарните помещения както и нова кухня.

# 392
Съобщавам тук на всички, които искат да се присъединят към нас на 16 октомври, 17 часа, в сладкарница Анджелика - с деца Grinning
Ще има януарска среща.

Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Среща във Варна. Варненки + КайРенн, която вече е там, аз и Рени.  Wink
Га проходи, га чак във Варна се юрна да пиеш............София тясна за твойта душа е Simple Smile
Стуцкаааааа дай да си се напиеме ние тука душо Simple Smile

# 393
Ним, точно това щях да те питам. Как за едни градини има пари и всичко се оправя, а за други и тоалетната хартия е кът?

# 394
Значи нашата директорка е най-некъдърна, защото ни събраха по 100 лева  ooooh!

Лилиткеее, аз ще пия за здравето на всички везни  Laughing

# 395
  • София
....Га проходи, га чак във Варна се юрна да пиеш............София тясна за твойта душа е Simple Smile
...

Не съм, ма ако трябва ще пълзя по стълбичката на самолета...

# 396
....Га проходи, га чак във Варна се юрна да пиеш............София тясна за твойта душа е Simple Smile
...

Не съм, ма ако трябва ще пълзя по стълбичката на самолета...
То, па да не пиеш с краката Simple Smile

Аз за детските градини няма да се включвам, че от 3 дена ходя като бясно куче и няколко нови псувни за случая съм измислила. #2gunfire #Cussing out #2gunfire

# 397
А парите на родителската ли се събират че да знам с колко да тръгна - едва ли има ПОС в градината Laughing

# 398
Весни, снощи някой родители ми дадоха парички, другите се разбрахме до края на другата седмица да ги събера  Peace

# 399
  • София
Значи нашата директорка е най-некъдърна, защото ни събраха по 100 лева  ooooh!

А не, нашата е  Laughing , ама предвидливо си разсрочва вземанията: 50 лева сега и 12 месеца * 5 лева = 110 лева! Отделно от това са хигиенните материали, тях не ги броя дори!  ooooh!

# 400
  • София
Все си мисля обаче, че вината не е само на общината. Не може в едни градини да има пари за всичко, в други да чакат само и единствено на родителите! Предполагам, че директорката ни си върши задълженията на санитарния минимум и не си дава излишен зор.  Tired
Директора е този който решава как да се изразходи бюджета на ДГ. Аз точно това бях писала преди няколко страници, освен с педагогическо образование  директорите трябва да се изявяват като мениджъри ooooh!Общината им отпуска делегирани бюджети по утвърдените формули и правила,от които 80% отиват за заплати а другото за каквото остане. Тези суми които ви искат са твърде високи според мен. В нашата ДГ искат само по 20лв от които 12лв са за книжки а останалото за играчки,отделно по 3 лв на месец за вода и това е.....
Ето тук
http://www.sofia-obrazovanie.bg/files/20100302_15baf.doc
на който му се чете какво е разпоредила Фандъкова,пише кои градини са на делегирани бюджети и какви са правомощията на директорите.
Аз тази година се отказах от родителския, съвет че миналата година ми скъсаха нервите но естествено обещах че ще помагам с каквото мога...
При нас в понеделник на родителската госпожата заяви че от 30 деца на пръсти се броят тези които НЕ СА БОЛНИ и са без сополи Sick. Естествено че си ходят на градина.Аз съм много обезпокоена от този факт,защото не мога да разчитам на абсолютно никаква помощ и незнам какво ще правя Tired

# 401
  • София
Обсъждали сме го ама аз пак да попитам...В колко часът си взимате децата от градина?

# 402
Барби, Ева я взема баща ми към 17:15, ако трябва да я вземам аз, ще отиде до 18 часа.
В 17 часа вече са останали едва 4-5 дечица.

# 403
Обсъждали сме го ама аз пак да попитам...В колко часът си взимате децата от градина?
Между 17.30 и 18.00. Peace

# 404
Барби, аз нищо не разбрах.  Embarassed Иначе я видях градината вътре.

Миналата седмица, когато беше концерта на Енр. Иглесиас, беше мисия невъзможна да прекося Хемус. Едвам се добрах до 18.30 в градината. Заварвам ги на вратата, Алекс обут/облечен и госпожата тръгнала да го води към някаква дежурна група. Аз, вярвате ли ми, за първи път чувам за такава група.  Rolling Eyes Ако не ги бях засякла, щях да звъня на цялата рода...  ooooh! И след това паниката... Тази госпожа заместваше една от нашите. Та си отдъхнах, че вече си отиде в нейната си група.

Иначе към 18 ч. А ако баща ми/ или другият дядо го взимат  - 16.30-17.00. То така или иначе след 16.30 са ни казали да взимаме децата.

Общи условия

Активация на акаунт