Колко качихте през бременността и колко големи се родиха бебетата ви?

• 86 633
  • 320
  •   1
Отговори
# 120
Който иска нека попълни и анкетата, която добавих накрая в статията в моя блог, така може да я видят и още повече мами  Simple Smile   bouquet

http://zabliznacite.wordpress.com/2010/09/20/dobroto-naddavane-p … vremenno-rajdane/

# 121
Фльор, качването на килограмите е доста индивидуално...Със сина си качих 15 килограма, които свалих постепенно за около 6 месеца. Тежах 58 и станах73 килограма - почти колкото мъжът ми...
Една година след раждането не ми личеше, че съм раждала, възстанових си всички обиколки и мерки. В момента съм в22-ра седмица с близнаци и съм 11 килограма отгоре. Незнам колко ще стигна и то при положение, че се храня както преди, с единствената разлика, че закусвам леко сутрин... Този път ще видим какво ще се случи с мен, но вече видях един път как тялото ти се разтяга и свива без проблеми, дано и сега бъде така...

# 122
  • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
Сега вече и аз мога да се запиша в тази темичка  Simple Smile

По време на бременността наддадох 19 кг, стартирах от 55 и родих в 38-ма г.с. бебчета 2460 и 2730 гр. Не съм се тъпчела като за световно, дори мога да кажа, че нямах кой знае какъв апетит, качването на килограмите беше до началото на 8 месец, след това не съм качила нито грам.
Бременността не беше от най-леките, но пък не беше и от най-тежките.

# 123
Aз качих 27кг,стартирах от 63.На третия ден след раждането свалих 10,и за сега още 2-3.Но не се ограничавам с храната.Но мисля,че покрай грижата с децата ще сваля.Децата се родиха 33г.с(крайния срок беше 34)с мерки-1420г,1470 и 1200.

# 124
Отчитам се и аз в анкетата. Наддадох за цялата бременност 14 кг. Бебетата ми се родиха с планово секцио в 37 г.с с тегла 2300 гр и 2410 гр. Апетит си имах, но не качвах килограми до шестия, средата на седмия месец. До тогава бях само около 6 кг отгоре. Но после като се почна... ами докарах ги до 14 кг и ми тежеше ужасно. Още ме болят капачките на колената от последните седмици бременност.

# 125
И аз да се отчета. Качих 16 кг. като до 5 месец бях - 1кг. от стартовите, защото много повръщах. Бебетата се родиха в 36 г.с. съответно 2300/ 45 см и 2340/ 46 см, самостоятелно дишащи, изписаха ни на 4 ден за моя голяма изненада.

# 126
И аз да се отчета. Качих 16 кг. като до 5 месец бях - 1кг. от стартовите, защото много повръщах. Бебетата се родиха в 36 г.с. съответно 2300/ 45 см и 2340/ 46 см, самостоятелно дишащи, изписаха ни на 4 ден за моя голяма изненада.

Радост, интересен ми е твоят случай с изписването. Бебетата с тези тегла ли ги изписаха, или бяха паднали леко надолу? Моите се родиха с почти същите тегла - 2300 и 2410, но паднаха в теглото заради повръщане, иначе не са били в кувьоз. Затова ни държаха 9 дни в болницата и накрая ни изписаха с тегла 2150 и 2290 гр. На мен също ми беше странно, че не изчакаха поне да наближим 2500 гр.

# 127
  • София
sensenitka в МД изписват след 2 кг като цяло, ако всичко друго е наред. Кг не са единственото определящо, така че често не е проблем да се изпишат и по-малки бебенца. Те се чувстват винаги по-добре вкъщи с мама и татко  Simple Smile

# 128
sensenitka според епикризата сме изписани с тегла 2300 и 2240. На третия ден, когато ми ги дадоха за първи път, направихме пробно кърмене, но те не бяха изцокали нищо, кърмата не беше слязла още, иначе симулираха дейност Simple Smile. Почнах да им давам около 30 мл добавка, която приеха 8 кратно този ден, докторите остаха доволни и ни изписаха на следващия. Аз очаквах, че ще ни държат най-малко 5 нощувки.

# 129
Наддадох 22кг бебоците се родиха в 31седмица
Вики - 1250 а Габи 1360. Изписаха ни мен на 3ден тях ги държаха до 32ден в болницата. Бяха в кувьози 10дни след това 10дни на термо легла а останалите 12 на обикновени.

# 130
Здравейте, аз не съм се представила, наричат ме Гиги Simple Smile, преди да забременея бях 57-58 кг., по време на бремеността си качих 27 кг , т.е бях 85 кг.Sad. Моите бебки се родиха по 3 кг. двете в 37 г.с. секцио. От болницата  излязох 73 кг. Кърмих около 5 месеца и още през първия-втория месец свалих около 14 кг, чре кърменето и почти си бях възвърнала теглото от преди да забременея, но сега от както не кърмя, качих пак 5 кг. отгоре. Ако някой знае как да вляза във форма нека ми  пише. След колко време се прибира корема, че моят беше доста големичък по време на бремеността?

# 131
здравейте, да се включа и  аз към статистиката. Родих в третия ден на 36 гс, защото ми изтекоха водите. момченцето се роди 2020 гр, момиченцето 2200 гр. преди да забременея  бях 52,5 кг, качих 10,5 кг до края на бременноста. След като се прибрахме от болницата с бебоците се претеглих и отново бях 52,5 кг. Коремът ми се прибра веднага, обаче е много мек, явно си трябват тренировки. същото се отнася и за тялото ми - слаба съм, но имам нужда от малко аеробика, твърде много лентяйствах през бременността.

# 132
Не е реално човек да очаква коремът след бременност с близнаци да се прибере веднага  Peace Ако бебетата са се родили достатъчно късно и с добри килограми е голяма вероятността да остане и малко набръчкана кожа... Но в крайна сметка килограмите и коремите не са най-голямото ни притеснение, нали?   Simple Smile

# 133
Точно както Фата е казала, да бъдем реалисти - такова разтягане на кожата даже и с тренировки трудно се прибира. Аз ходя на фитнес, ограничавам яденето, но в интерес на истината едва сега - две години след раждането, започнах да приличам на себе си. Просто си трябва време. А то наистина си става, макар и бавно, от самосебе си. Достатъчно е да не прекалявате с яденето, да се храните здравословно, поне от време на време да се раздвижвате (събота и неделя например), останалото ще го "свършат" хлапетата и грижите за тях.  Peace

# 134
  • София
Родих моите бебки много рано в 28 г.с и нях качила 9 кг. бебетата бяха много малки 850/950 гр!

Общи условия

Активация на акаунт