Колко качихте през бременността и колко големи се родиха бебетата ви?

• 86 704
  • 320
  •   1
Отговори
# 150
Мажех с бадемово олио (не масло!). И аз знам, че си е до кожа, а и от ЕГН-то, един от малкото случаи в които да не си първа младост е от полза  Sunglasses

# 151
  • Пловдив
Мажех с бадемово олио (не масло!). И аз знам, че си е до кожа, а и от ЕГН-то, един от малкото случаи в които да не си първа младост е от полза  Sunglasses
Дааа, до кожа си е и ЕГН-то най-вече Simple Smile С каката бях на 25г. и имах 2-3 стрийки. Близнаците ги родих на 36г., резултат, нито 1 стрийка, въпреки огромния си корем от бебета, с общо тегло 5610гр Laughing Не съм се мазала с нищо! Беше ми много жега и много неприятно и мазно, ако се намажех в тая жега  Wink

# 152
  • София
Като гледам, май всички без стрии сме раждали над 30 г.  Confused

# 153
  • София
Лошо  newsm78 Още ги нямам  Rolling Eyes Мамка му, исках да си остана красива, че после като си сложа и цици момчетата ми да се фукат с мен  Grinning.

# 154
  • Бургас
Като гледам, май всички без стрии сме раждали над 30 г.  Confused

Аз пък се нацепих  Crossing Arms И то последната седмица. Но сама съм си виновна, че с нищо не се мажех  Tired
Предната бременост бях под 30 и не се нацепих, но не спрях с мазта през цялото време  Rolling Eyes

# 155
И аз нямам стрии - нито с първата бременност, нито с близнаците  Peace. Бях на 32 и 35г съответно. При първата бременност бях стриктна и старателно се мажех, но с близнаците получих много неприятен обрив, та преустанових мазането. Кожата спасих, но отвътре нещо не издържа на напъна, та се сдобих с малка херния в близост до пъпа  Confused.

# 156
  • София
О, и аз май имам херния, но нещо не се е обаждала от доста време, пу-пу. И със смъкнати органи се обзаведох Cry

# 157
  • Бургас
О, и аз май имам херния, но нещо не се е обаждала от доста време, пу-пу. И със смъкнати органи се обзаведох Cry

Тези смъкнати органи, от какво се получават ? Извинявай, ако съм прекалено любопитна  Blush

# 158
Аз пък и се мажех, и със стрии се сдобих, и на 30 родих, и с куп други екстри се "обзаведох". Също имам съмнения за херния. От време на време, обикновено при резки навеждания или повдигания, усещам много яко като хлътване отпред точно където свършват ребрата, отляво. Въздух не мога да си поема от болка. и за около минута - две сякаш всичко само се намества и ме отпуска. Много е неприятно, но понеже се случва относително рядко, изобщо не ми е идвало наум да го изкоментирам с някой лекар... Факт е, че преди бременността такова нещо не съм имала. Другите ми екстри са неврологични - плексити, радикулити - от получено леко изкривяване на гръбначния стълб в следствие голямото натоварване през бременността и бързото прибиране на таза след това. лятото се разсипах от физиотерапии, фитнес, минерални басейни и сега пак ми е почти блокиран десният крак  ooooh!. дано не ми се обади плексита, че тогава съвсем ще го втасам... И при това, напълнях едва 17-18 кг, а бебетата бяха по 2500 г, като се родиха. Т.е. нищо извънредно...  newsm78
Така че, момичета (които сте в очакване), пазете се доколкото можете. аз носех редовно колан и според лекарите той е основната причина да съм само с леко изкривяване и без по-тежки последствия (имам фамилна предразположеност към такъв вид заболявания).  Peace

# 159
  • София
  Като чета май леко съм се разминала. Сериозно нацепване си имам отвсякъде, родих каките на 24 години, принципно съм дребничка и просто като знам какво парче кожа на корема колко се беше разтегнало, нямаше шанс да не се нацепя, като добавим и че кожата ми е предразположена... За лека херния около пъпа и аз мисля че имам. Но това е, други оплаквания не са ми останали, качих 20 кг и с каките и после и с Елена и ги свалих бързо. Не съм носила колани и слава богу нямам някакви остатъчни болежки след раждането. Може би по-ранното раждане първият път на 24 г и после на 27 г е предразположило да се нацепя, но пък ми е спестило някои от другите екстри.
   За съжаление сега с наближавенот на 30 г всеки момент, самият ми корем се отпусна доста, нещо което го нямаше и след раждането и сериозно обмислям да започна някакви упражнение, тъй като определено не съм свикнала да изглеждам така и се чувтсвам дискомфортно. Тъй като нямам опит ще съм благодарна да ме насочите към подходящо място, фитнес или нещо друго? Тренирала съм иначе досега само карате и други подобни спортове. Сори за отклонението.

# 160
  • София
Айла, аз преди да забременея, или по - точно преди да направя лапароскопията, бях започнала сериозни тренировки в къщи. Пред големият телевизор постилам една "йога постелка" (то си има име, ама ..) и си пускам клипове с програми. В торент тракерите ще намериш много добри комбинации от различни упражнения. За съжаление хард дискът ми сдаде багажа и ми го подмениха с нов, та дори не мога за имената на клиповече да дам напътствия. Но примерно в Амазон ги има като цели колекции, само за ориентир на имената. Лично на мен фитнесът ми е скучен, макар в къщи да имам и пътека и лежанки и гири и щанги и .. май имам всичко. Ползвам само за разгрявка.

# 161
  • София
  Мерси за съвета. За съжаление опитах вкъщи, но покрай всичко което имам да правя, все отлагам или забравям и накрая нищо не правя. Все пак на първо време ще опитам отново, но нещо по-контретно..
  Принципно предпочитам да ходя някъде, където ще е планирано, ще се откъсна малко от ежедневието вкъщи и като си плащам ще гледам и да ходя  Heart Eyes Фитнес и на мен мисля, че ще ми е скучен, но незнам ако се запиша отново на карате или плуване, дали ще има ефектн точно за коремната мускулатура, където основно ми е проблема...

# 162
  • София
Ех, мога да посоча с пръст майка ми. Тя жената, във всеки ден от седмицата ходи на занятие. Мисля, че посещава йога, някакво бойно изкуство, плуване, народни танци. Почива само в неделя, когато ходят цяла група на Павел баня. Добре изглежда за нейните 47. Но има две големи деца и живее сама Simple Smile

# 163
Аз също имах негативно отношение към фитнеса - бях убедена, че е скучен, на база лежанка, колело, гири и прочее глупости вкъщи (брат ми беше професионален спортист до неотдавна и сме оборудвани с какво ли не). Но в един момент попаднах на клубчето и на инструктора си и от близо 4 години съм си там (когато съм в България, разбира се). видях, че е коренно различно, ако подходиш към фитнеса професионално - т.е. да те насочи някой, който е учил за това и го разбира. Аз си имам индивидуална програма, според собствените ми нужди (отслабване и оформяне на тялото, никакво помпане на мускули  Naughty) и съобразена със собствените ми възможности (физически съм и здрава, и издържлива, но имам и проблемите, за които споменах, както и проблеми с коленете от преди бременността). тренировките са разделени на 2 или 3 дни с различни мускулни групи всеки ден и реално няма как да скучаеш, ако си следваш програмата. Препоръчвам горещо такъв подход, а не фитнес удома - при мен второто никога не е давало никакви резултати, а от професионалния подход (на инструктура имам предвид) съм безкрайно доволна...  Peace
Айла, с удоволствие бих те насочила към моя инструктор, но е чааак в Павлово и ако не се лъжа ще ти е доста далеч. Ако все пак проявяваш интерес, дай знак.

# 164
на мен примерно зумбата ми е интересна. хем танцуваш, хем стягаш тялото

Общи условия

Активация на акаунт