Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са препоръките за наддаване на тегло по време на бременност с близнаци?
Какви са примерите за наддаване на тегло при бременност с близнаци?
Какви са мненията относно важността на наддаването на тегло при бременност с близнаци?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са препоръките за наддаване на тегло по време на бременност с близнаци?
Препоръките за наддаване на тегло при бременност с близнаци варират в зависимост от първоначалното тегло на майката, като обикновено се препоръчва прием на повече калории в дневното меню, дори до 3500 дневно. Например за двадесет и седми месец е препоръчително наддаване от около 6,8 кг, а за тридесет и седми месец - 18 кг наддаване поне. Важно е да обсъдите наддаването на тегло и храненето с вашия лекар, особено при бременност с близнаци.
-
Какви са примерите за наддаване на тегло при бременност с близнаци?
-
Какви са мненията относно важността на наддаването на тегло при бременност с близнаци?
Мненията за важността на наддаването на тегло при бременност с близнаци варират. Някои майки твърдят, че наддаването на килограми помага за предотвратяване на преждевременно раждане и насърчава растежа на бебетата, докато други оспорват тази теория, като посочват, че са свалили тегло по време на бременността си и все пак са родили здрави деца.
-
Какви са препоръките за хранене по време на бременност с близнаци?
-
Какви са мненията за влиянието на наддаването на тегло върху здравето на бебетата?
С каката бях на 25г. и имах 2-3 стрийки. Близнаците ги родих на 36г., резултат, нито 1 стрийка, въпреки огромния си корем от бебета, с общо тегло 5610гр
Още ги нямам
.
И то последната седмица. Но сама съм си виновна, че с нищо не се мажех
. Бях на 32 и 35г съответно. При първата бременност бях стриктна и старателно се мажех, но с близнаците получих много неприятен обрив, та преустанових мазането. Кожата спасих, но отвътре нещо не издържа на напъна, та се сдобих с малка херния в близост до пъпа
. дано не ми се обади плексита, че тогава съвсем ще го втасам... И при това, напълнях едва 17-18 кг, а бебетата бяха по 2500 г, като се родиха. Т.е. нищо извънредно...
Фитнес и на мен мисля, че ще ми е скучен, но незнам ако се запиша отново на карате или плуване, дали ще има ефектн точно за коремната мускулатура, където основно ми е проблема...
) и съобразена със собствените ми възможности (физически съм и здрава, и издържлива, но имам и проблемите, за които споменах, както и проблеми с коленете от преди бременността). тренировките са разделени на 2 или 3 дни с различни мускулни групи всеки ден и реално няма как да скучаеш, ако си следваш програмата. Препоръчвам горещо такъв подход, а не фитнес удома - при мен второто никога не е давало никакви резултати, а от професионалния подход (на инструктура имам предвид) съм безкрайно доволна...