Колко качихте през бременността и колко големи се родиха бебетата ви?

• 84 379
  • 320
  •   1
Отговори
# 90
Няма какво да се червиш, наддала си съвсем нормално и виж какви големи госпожици си отгледала! Да са ти живи и здрави!   bouquet

# 91
  • София
Прави ми впечатление, че ако втората бременност е с близнаци нормалното раждане е много лесно и бързо  Peace

МилаИванова, честита ви двойна радост!   bouquet

# 92
Аз забременях 47 килограма и никой не вярваше, че ще успея да износя до края две деца. Природа обаче си знае работата и родих в началото на 38 седмица, две прекрасни деца с тегло 2750 и 2550. В болницата постъпих 82 килограма, т.е за 38 седмици бях качила 35 килограма! Вярно през бременността не съм се ограничавала, но пък се хранех много балансирано, без сладко, шоколад, полуфабрикати, мазнотии, чипсове и други такива гадости. Родих секцио и противно на всички твърдения че след секцио форма се връща трудно на 6-я месец след раждането съм вече 50 кг. без да спазвам диета или да полагам каквито и да било допълнителни усиля Simple Smile) Пожелавам на всички лека бременност като моята, големи и здрави бебета, а пък килограмите се топят бързо в грижите около малките Simple Smile)

# 93
  • софия
Здравейте,
Аз стартирах от 58кг при ръст 165см. Наддадох 17кг. за 32 седмици и 3 дни, когато на бял свят, заради пукнат мехур на едното бебе, се появиха моите прекрасни дъщери с тегло 1.950кг и 1.850кг. Раждането беше секцио. Възстанових се много бързо. Прибрах се вкъщи тежаща с 4кг повече от първоначалните ми 58кг.

# 94
Здравейте и от мен. Ние сме вече на 8 дни и мога да се включа по темата. Аз стартирах с тегло 57 кг, ръста ми е 165. Родих планирано секцио в 37 гест. седмица, бях 75 кг. Моите бебоци се родиха съответно: Даниел - 2.880 гр и Христо 2.450 гр, двамата по 47 см. Излязох от болницата 62 кг.  Simple Smile

# 95
Здравейте, при мен всичко беше много странно, забременях 72кг при вичсочина 172см. и третия месец само за месец напълнях 5 кг. е верно че лежах след серкалжа но много  е все  пак. и след това имах стахотни киселини особенно последните 2 месеца и започнах да слабея а децата да дебелеят ,и така родих в началото на 36 г.с . моите момчета 3.100 кг и 3.050 кг.нормално  раждане . Общо бях напълняла 7кг., и като се прибрах и се изтеглих се оказах с 3 кг по малко от преди .

# 96
Здравейте и от мен!Качих 12 кг.;родих 36 г.с седмица нормално раждане момче и момиче 2050 кг. и 2300 кг.Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 97
При нормално тегло, качих около 24 кг, родих в 34 г.с със секцио по спешност, бебетата бяха съответно 2,350 и 2,650, още се боря да сваля едни 10 кг. Според мен огромно значение за доброто наддаване на бебоците има и кръвопотока към тях, в смисъл, не знам дали се изразявам правилно, но дори и много добре да се храните, важно е полезните вещества да достигат до децата и затова мили бъдещи майки - направете си изследване за тромбофилии - не всички лекари го знаят и настояват за него, но това е много важно за развитието на плода.
Извинявам се за отклонението!

# 98
mili4ka_sladi4ka , все пак с това наддаване виж колко големи са се родили твоите бебета за седмиците си  Peace

# 99
Е да, бебетата ми бяха феномен в болницата - най-големите и оформени близнаци, родени най-рано. Не са били в кувиоз. Мисля, че принос има и аспирин протект, който взимах през ден, иначе хапвах много плодове Simple Smile

# 100
Вероятно си имала състояние, което според преценката на следящият те лекар е изисквало прием на аспирин протект. Едва ли доброто тегло на бебетата се дължи само на това, още повече че в листовката на лекарството е посочено да не се приема по време на бременност.  Peace

Бременност
Ако по време на лечението с АСПИРИН Протект пациентката забременее, лекарят трябва да бъде уведомен. АСПИРИН Протект не трябва да се взема през първия и втори триместьр на бременността без консултация с лекар. АСПИРИН Протект не трябва да се взема през последните месеца на бременността, поради повишения риск от усложнения за майката и детето по време на раждане.

Последна редакция: нд, 27 фев 2011, 13:10 от fata ®

# 101
  • София
  Фата Аспирин протект се пие от много бременни майки, поради точно риска от тромбофлемия и намален кръвопоток към плацентата и бебетата. Това, както и инжекции фраксапирин са често назначавано лечение, при което ползите определено надвишават рисковете. Бих могла да посоча един случай в който при ясно заявено предупреждение от страна на майката, че има подобно заболяване, не бяха взети мерки и съответно бебетата се родиха много малки за г.с, докато майки при които е провеждано лечението, раждат отговарящи на възрастта си бебета.

# 102
Аз не казвам, че не трябва да се пие, а че трябва да се пие само ако има състояние, което го изисква и ВИНАГИ по преценка на лекар.   Naughty Има и много майки, които раждат големи бебета, без да пият нищо.   Peace Доброто наддаване, например,  доказано помага, нали е за това и темичката  Simple Smile

# 103
да, аз затова преди това написах, че е много важно да се изследва генетичен риск от тромбофилии и ако не е изследван и не са взети мерки, това може да е причина за малък плод. Aila много правилно го е обяснила. И това има значение за нарастването на плода, които се храни чрез кръвта на майката през пъпната връв, и ако там има тромбони, притока се намалява. Не казвам да се пие без лекарско предписание и без направени изследвания

# 104
  • Пловдив
Аз забременях 50 кг. при ръст 162 см. Качих 23 кг. Родих в 36 седмица момченца с тегло 2800-48 см. и 2350-46 см. На 5-тия ден от раждането бях 55 кг.
И аз през цялата бременност бях на Фраксипарин и до двайсет и някоя седмица на Аспирин, точно защото имам генетична мутация и риск от тромбофилия.

Общи условия

Активация на акаунт