Блокират партиди Вигантол в аптечната мрежа

• 51 601
  • 452
  •   1
Отговори
# 105
А освен "24 часа" някой друг отрази ли го? Не съм питала по аптеки, утре ще -за да се убедя лично(поне да опитам), но вчера и днес не давам капките.

# 106
  • София
Да информацията е официялна,благодарение на една форумска мама ,днес е на 1 страница на 24 часа
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=617279#Scene_2

Мерси за признанието! Важното е, че свършихме работа Embarassed

ValeryM, само в 24 излезе информацията, няма я в друга медия. Аз работя в този вестник, а понастоящем съм в майчинство и ползвам форурма. След като прочетох вчера тук тревожната и мъглява информация за тихомълком и без обяснение изтегления препарат, се обадих в редакцията да разследват. Обясних как е загрял форумът и че притеснителното е, че никой не дава обяснение за евентуален риск за децата ни и в какво всъщност се изразява проблемът. Това е. Колегите са звъннали където трябва, нещата са се потвърдили и ето днес - темата ни е до главата на вестника! Все пак, засяга много хора и има нещо съмнително, поне на пръв поглед. Дано се окаже, че основания за притеснение наистина няма Praynig

Последна редакция: ср, 22 сеп 2010, 23:22 от Krissie Krust

# 107
  • София
Отдавна не съм й давала Вигантола, но сега погледнах, че е с парт.№ 129  Rolling Eyes

# 108
ми така де, телевизиите си празнуват, какво ги е грижаза децата на  българия... Sad

# 109
От юни не съм давала Вигантол и сега погледнах шишенцето,но се оказа че последно съм купила Деавид  Mr. Green

# 110
  • Пловдив
И моя е с партида 129  Sad

# 111
А може ли да се разбере тези партиди с каква дата на производство са? Защото ако са произведени отдавна, ще има и по-големи деца, пили от този витамин  Tired

# 112
  • София
Аз не искам да ви развалям хубавото охкане и вайкане, но прочетохте ли статията, към която даде линк Krissie Krust ? Защото там пише, че МОЖЕ да има риск при определени условия, видях доста майки че казват капките им са още прозрачни т.е няма промяна в състава.

А видяхте ли, че доста страни изобщо не са ги изтеглили от продажба?

И накрая, майка ми е педиатър, аз вигантол съм давала не повече от 5,6 пъти и на двете ми щерки. А даване на витамин Д през пролетта и лятото е абсолютно ненужно, освен ако не държите децата само в къщи. Знаете ли че натрупването на големи количества витамин Д в организма е опасно????? Не ги разбирам тези тъпчения на децата с 3,5,6 капки щот имало опасност от рахит.

# 113
В тази връзка, вчера казах на квартални майчета, които не са ми толкова близки, но държах да ги уведомя, заради дечицата им и едната ама хич не се притесни и гордо сподели, че тя давала когато се ести и по цял капкомер, тъй като педиатърката и казала, че няма страшно и от повече капки, и все пак е витамин, бил полезен.  ooooh!
Опитах се да и обесня, че е доста опасно такова количество, но тя беше убедена, че прави само ДОБРО на детето си.
Е, тръгнах си потресена  и се моля такива майчета да има по-малко!!! Да ги пази Господ децата им!!!

# 114
Аз не искам да ви развалям хубавото охкане и вайкане, но прочетохте ли статията, към която даде линк Krissie Krust ? Защото там пише, че МОЖЕ да има риск при определени условия, видях доста майки че казват капките им са още прозрачни т.е няма промяна в състава.

А видяхте ли, че доста страни изобщо не са ги изтеглили от продажба?

И накрая, майка ми е педиатър, аз вигантол съм давала не повече от 5,6 пъти и на двете ми щерки. А даване на витамин Д през пролетта и лятото е абсолютно ненужно, освен ако не държите децата само в къщи. Знаете ли че натрупването на големи количества витамин Д в организма е опасно????? Не ги разбирам тези тъпчения на децата с 3,5,6 капки щот имало опасност от рахит.
Даването на Вит. Д през пролетта и лятото става след консултация с педиатър,нали не мислиш,че сами решаваме колко и кога да даваме!!!?Пък и нали не смяташ,че фирмата производител ще излезе и ще каже да виновни сме

# 115
  • Видин
А на колко от вас педиатрите са казали какви рискове крие предозирането с изкуствен вит. Д?
А това с рахита и необходимата доза от 2-4-6 капки е просто лудост. Синът ми първият месец качи 1900гр, вторият 1200гр. На 3 месеца тежеше 7700гр  Laughing Летно бебе е и до октомври не беше виждал Вигантол. После давах около месец и го спрях. Бяхме навън всеки ден цялата зима включително. Няма рахит  Grinning Фонтанелата му е почти затворена вече.
Ако детето излиза редовно на разходка навън - всеки ден - няма нужда от допълнителен прием на Вигантол, дори може само да навреди  Peace Има доста информация в интернет  Thinking

# 116
  • Варна
В крайна сметка не разбрах дали са опасни по някакъв начин тези капки, моите ги изхвърлих, но повечето ми познати са по силно притеснени че фонтанелите им на бебета били големи и не ги притеснявало това че ги ги изтеглят от пазара и продължават да ги дават.

# 117
А на колко от вас педиатрите са казали какви рискове крие предозирането с изкуствен вит. Д?
А това с рахита и необходимата доза от 2-4-6 капки е просто лудост. Синът ми първият месец качи 1900гр, вторият 1200гр. На 3 месеца тежеше 7700гр  Laughing Летно бебе е и до октомври не беше виждал Вигантол. После давах около месец и го спрях. Бяхме навън всеки ден цялата зима включително. Няма рахит  Grinning Фонтанелата му е почти затворена вече.
Ако детето излиза редовно на разходка навън - всеки ден - няма нужда от допълнителен прием на Вигантол, дори може само да навреди  Peace Има доста информация в интернет  Thinking

Тук не съм видяла някой да спори колко нужно е на бебето даването на Вигантол !?  Идеята е, че препаратът има проблем и майките които го дават независимо 1 или 10 капки на ден и независимо зима или лято просто да не го ползват. Дискусията не е за вит Д, а за Вигантол! Кое пък толкова ви подразни в притеснението на майките, защо се изтегля от аптечната мрежа...  Thinking

То пък и в една полезна тема и пак недоволни ще има... Whistling

# 118
Jea много добре казано Peace

# 119
  • София
Jea, не ме дразни притеснението, напротив и аз съм майка и точно затова влязох и прочетох всичките 10 страници постове. Но в един момент темата се измести в охкане и вайкане.
Единствената медия отразила случая е 24 часа и то с помощта на Krissie Krust, е имайки предвид че BTV са първи по всяване на смут сред зрителите си и не са го отразили няма за какво да се притесняваме  Mr. Green

А за спора относно броя на капките витамин Д (Вигантол). Да сигурна съм че не сте решили ей така от нямане какво да правите да налеете в гърлото на детето 3,5 капки вигантол, казали са ви така да правите педиатрите. Само че май малко хора знаят, че въпреки че е витамин тук дозата има значение. Това не е витамин С та ако му дадеш повече да изпикае ненужното и на другия ден пак да му дадеш. тук става въпрос за ранно затваряне на фонтанелата и съответно невъзможност на мозъка да порастне и да се развие нормално.

Така че хубаво е да сме информирани, браво на авторката, но не е необходимо да превръщаме всичко в трагедия.

Общи условия

Активация на акаунт