Блокират партиди Вигантол в аптечната мрежа

• 51 605
  • 452
  •   1
Отговори
# 120
  • Бургас
В тази връзка, вчера казах на квартални майчета, които не са ми толкова близки, но държах да ги уведомя, заради дечицата им и едната ама хич не се притесни и гордо сподели, че тя давала когато се ести и по цял капкомер, тъй като педиатърката и казала, че няма страшно и от повече капки, и все пак е витамин, бил полезен.  ooooh!
Опитах се да и обесня, че е доста опасно такова количество, но тя беше убедена, че прави само ДОБРО на детето си.
Е, тръгнах си потресена  и се моля такива майчета да има по-малко!!! Да ги пази Господ децата им!!!

На мен ми е чудно как може лекари да казват, че е безобидно да се дава и в големи количество, щото бил витамин. ooooh! Преди 4 години една докторица ми изписа да давам на големия ми син, роден през ноември 3 пъти на ден по 5 капки!!!, защото имал рахит.Веднага потърсих друг лекар, не вярвах на ушите си просто! Детето ми наистина имаше две меки петънца отзад на главичката, но му изписаха по 3 капки и то за 1 месец, след това по две и на края по една до пролетта.
Сега горчиво съжалих, че започнах да давам на малкия от този месец, макар и не редовно.Съответно вигантола, който му давах е от изтегления и като му го давах това дете се скъса да повръща.Щом го спрях и повръщането спря.

# 121
  • София
Онзи ден ни изписаха Вигантол и тъй като точно го бяха изтеглили, педиатърката каза да вземем Деавит. На опаковката пише, че съдържа фъстъчено масло и това много ме притеснява, за да започна да го давам. Дали е възможно да получи бебето алергия към фъстъци...

# 122
Божеее и ние сме с 109129, и какво сега??? #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Аз го давам от 26.03 без да съм спирала и лятото по 1 капка.  Cry
Ами откъде да знам нали съм изпълнителна майка  smile3511

# 123
tedie_p_a, къде вида фъстъчено масло, аз прочетох на листовката слънчогледово...

# 124
Jea, не ме дразни притеснението, напротив и аз съм майка и точно затова влязох и прочетох всичките 10 страници постове. Но в един момент темата се измести в охкане и вайкане.
Единствената медия отразила случая е 24 часа и то с помощта на Krissie Krust, е имайки предвид че BTV са първи по всяване на смут сред зрителите си и не са го отразили няма за какво да се притесняваме  Mr. Green

Ааа има я и във вестник Черно Море  Naughty  Grinning
 http://www.chernomore.bg/index.php?option=com_content&view=a … 09-03-18-08-35-18

За мен напълно достатъчен в фактът, че се тегли от фирмата производител. Не биха го направили със сигурност без причина и то сериозна. Просто е добре да сме информирани, никой не прави трагедии..

# 125

Така че хубаво е да сме информирани, браво на авторката, но не е необходимо да превръщаме всичко в трагедия.

Трагедия е и още как.Ти не се притесняваш, защото не си давала, нали?Ако беше давала повече, сигурно и ти щеше да се вайкаш сега.

# 126
Здравейте! Казвам се Светозара Кръстева и съм репортер в ТВ Европа. Проблемът с Вигатола е много сериозен, ако искате да го направим обществен и по някакъв начин да се намери решение за него, свържете се с мен на тел. 0896 66 37 61!

# 127
Току-що говорих с педиатърката ни. Успокои ме, че проблема бил с гутатора - можело да попадне твърда частица от гумената част в разтвора. Предложи /за да съм по-спокойна/, ако искам да прецедя течността. 

# 128
Колко сероизен и какво предлагате?

# 129
  • Варна
От статията в 24часа разбрах, че се презастраховат. Ако разбира се информацията е достоверна. Имам шишенце с една от въпросните партиди - отворено миналата зима, няма промяна в цвета, шишето държа в хладилник. Проблема(ако наистина има такъв) не е от днес, това са партиди на добавка с голям срок на годност. Когато давах на сина си като бебе шишенцата пак си бяха същите, а от тогава са минали 5г.

# 130
  • София
tedie_p_a, къде вида фъстъчено масло, аз прочетох на листовката слънчогледово...

Отвън на опаковката! Иначе вътре сега видях, че пише слънчогледово масло...Сигурно и двете ги има, защото пише, че в състава на витамин А се съдържа фъстъчено масло.

# 131
От статията в 24часа разбрах, че се презастраховат. Ако разбира се информацията е достоверна. Имам шишенце с една от въпросните партиди - отворено миналата зима, няма промяна в цвета, шишето държа в хладилник. Проблема(ако наистина има такъв) не е от днес, това са партиди на добавка с голям срок на годност. Когато давах на сина си като бебе шишенцата пак си бяха същите, а от тогава са минали 5г.
Изобщо не са същите!!! През 2007 нямаха капкомер, а на шишето имаше дозатор!  Peace

# 132
здравейте!
не ви ли е ясно,че почти всичко, което се търгува в  България е потенциално опасно? това,че е произведено в Германия или друго в Полша не е обвързано с добро качество.
Педиатрите и специалистите в България са толкова назад, че съм сигурна,че повечето от нас са по-наясно какво да даваме на децата си,а не токсичности като флуор(ин), аспартамови витамини Марсианци, Есберитокс, в който има алкохол и т.н.
Четете - това е истината.

# 133
Внимание:

Проблемът се състои в това, че гумата на гутатора не е достатъчно маслоустойчива и се атакува от масления разтворител. Това е.

Гумата не е отровна, но не е подходяща за ядене.

А вие ако искате - притеснявайте се...

P.S. Аз пия по 5000 М.Е. днемво на капсули от iHerb. Впрочем, има капсули и по 10 000 М.Е.

Но това е друга тема...

# 134
Момичета, днес писах по мейла на министърката на здравеопазването - да дадат яснота по въпоса, остричко го написах, ам дали ще има ефект?/едва ли-все пак в Абсурдистан живеем/

Общи условия

Активация на акаунт