Блокират партиди Вигантол в аптечната мрежа

• 51 634
  • 452
  •   1
Отговори
# 315
Една позната търси в цял Сливен диавит за бебчето си днес и няма.Ако някой има от Сливен и намери да каже къде. Praynig

# 316
Една позната търси в цял Сливен диавит за бебчето си днес и няма.Ако някой има от Сливен и намери да каже къде. Praynig
Не съм от Сливен но в Ямбол има деавит по аптеките.
Аз да питам знае ли някои гръцкото име на вигантола имам позната в гърция и май ще я помоля да ми прати , аз сега не давам В.Д то и преди толкова често давах много немърлива съм в това отношение и все си мисля че в АМ има достатъчно В.Д а и природата си знае работата Thinking

# 317
Питах мамите в гръцката тема и те ми казаха, че в аптека им казали, че се казва Aquasol.Лично на мен не ми звучи на вит Д, но да пита и вашата позната.

# 318
Здравейте мами, newsm51

не знам дали му е мястото на моя въпрос тук във тази тема но все пак ще Ви попитам?
моята дъщеря другия месец прави 1 годинка.Продължавам да давам Деавит по 3 капки.Но както е известно вече не мога да го намеря в аптечната мрежа .Донесоха ми от Турция Devit - 3.Вие тези капки дава ли ли сте ги и ако сте ги давали по колко.Аз имам още малко от Девит капки но вече свършват и сме чак другия месец на консултация и тогава ще ги покажа на педито.

Благодаря Ви предварително newsm03

# 319
А някой има ли представа дали в Австрия има Вигантол? Ако не предлагат там същото, то как се казва подобен продукт с витамин D3?

# 320
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Извинявай, ама или бъркаш Деавит с Вигантол, или аз  пак съм пропуснала нещо. 

Нали проблемите бяха с Вигантол?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=527027.0   newsm78

# 321
Моят съвет е да питаш педито още сега! Тук момичетата могат да те съветват, но ти си питай лекарката.
А относно тези капки аз не съм ги чувала

# 322
  • София
Това е витамин Д3. Аз давам същите. Просто в различните държави имат различни търговски названия.

# 323
  • София
Предвид на факта, че вече витамин Д-то се поотрича, а и вече детенце е достатъчно голямо, мисля, че е редно преди да правиш каквото и да било, да се допиташ до педиатъра.
Например, моята мома става на 1 г. другата седмица, вигантола й беше спрян на 10 месеца. Никога не е пила в такива дози, фонтанелата не й е затворена.
Та за този витамин Д3 никой не може да ти даде адекватен съвет освен лекарката, следяща твоето дете  Peace

# 324
  • София
Звезден прах, когато педиатърът ни ме прати да търся в чужбина, предписа рецепта за Витамин Д3 и каза това да искаме, защото в различните държави има различни търговски имена.

# 325
Звезден прах, когато педиатърът ни ме прати да търся в чужбина, предписа рецепта за Витамин Д3 и каза това да искаме, защото в различните държави има различни търговски имена.

Да, точно затова питам как се казва в Австрия?  Peace

# 326

Да, точно затова питам как се казва в Австрия?  Peace
На мен ми донесоха от Австрия Oleovit D3.

# 327
Аз също много трудно намерих витамин Д.
Всяко дете е различно на първата ми дъщеря го давах до 1 год. но имаше едно момченце беше на 2.5год. все още му даваха, консултирай се с лекаря най-добре.

# 328
Благодаря на всички за отговорите newsm51.Притеснявам се за фонтанелата щото още не и затворена и да няма рахит / това за рахита си е мое предположение/. Педито не е казала до тоя момент че има рахит.Увеличи я дозата заради фонтанелата ,че и била голяма все още.Въпреки, че имам познати на които фонтанелите на децата им се затвориха на 2 години.Може би всичко си е до дете.Като отиде ме другия месец на консултация ще се видят нещата.

# 329
  • Варна
Сори за офф-а, но познавате ли лекар, който да не е изписал витамин д на някое бебче. Излиза, че всичките ни деца са рахитични. Да се чудиш как е било преди няколко десетилетия, като е нямало такива екстри по аптеките. А предозирането казват е всъщност много по-опасно от недостига на витамин д.

Общи условия

Активация на акаунт