Блокират партиди Вигантол в аптечната мрежа

• 51 604
  • 452
  •   1
Отговори
# 360
И кой е казал, че трябва да има слънце, за да се набави необходимото количество вит д?
достатъчно е детето да е навън. Rolling Eyes

# 361
  • Варна
И кой е казал, че трябва да има слънце, за да се набави необходимото количество вит д?

Не е вярно това, слънцето е задължително условие.

# 362

Не е вярно това, слънцето е задължително условие.
http://www.biberonbg.com/info/vitamind.htm
Обърни внимание на таблицата по-надолу.
Ако се разровиш по-обстойно ще видия, че дължината на лъчит, която синтезира вит. д преминава и през облаците и  не е необходимо да е на пряка слънчева светлина. Peace

# 363
  • Варна
Ясно ми е това, но дори непряката слънчева светлина трябва да пада върху гола кожа. В момента носим достатъчно много дрехи, за да не мога да изпълня това условие. Освен това вече казах, че за съжаление нямам възможност да извеждам бебето често.

# 364
shunamun
дано не е истина това, което пишеш... На нас в края на първата година на малчо - ноември - ни казаха Деавит по 1 капка през ден! Много е концентриран, не е като Вигантола, лекар ми го е казал.

Лекарят ми каза да и давам по 2 капки и според него всичко е наред.

# 365
В момента са минусови температури, не мога да разбера защо въобще коментирате извеждане на бебето?А предполагам, че всяка майка си извежда детето когато времето го позволява.

# 366
Какво като са минусови температури? През деня не си спомням да са били много под нулата. Бебе (става въпрос за наистина малко) не се извежда само ако температурата падне под -5 градуса, вали, има мъгла или духа вятър.

# 367
shunamun
дано не е истина това, което пишеш... На нас в края на първата година на малчо - ноември - ни казаха Деавит по 1 капка през ден! Много е концентриран, не е като Вигантола, лекар ми го е казал.

И моля обяснете ми по-подробно защо е опасно!!!

# 368
shunamun

И моля обяснете ми по-подробно защо е опасно!!!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=194696.0
http://www.kak-da.com/%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0 … %D1%82%D0%BE.html
http://www.azibebe.com/index.php/bebe-i-dete/novorodenoto/fontan … /menu-id-128.html

# 369
Благодаря за информацията! Simple Smile
Малко ме шашнахте,но мисля,че детето ми си е наред.Спокойна съм защото педиатъра мери редовно обиколката на главата и,ако има проблем тя няма да расте,в случая тя расте и няма място за притеснение мисля аз.Simple Smile

# 370
  • София
*Антония* , благодаря! Hug
С обикновена поща ли пристигат пратките?
Ако поръчката е до 20$ пристигат в пощата, ако обаче е над 20 $ се ходи до митницата.

# 371
  • София
Благодаря за информацията! Simple Smile
Малко ме шашнахте,но мисля,че детето ми си е наред.Спокойна съм защото педиатъра мери редовно обиколката на главата и,ако има проблем тя няма да расте,в случая тя расте и няма място за притеснение мисля аз.Simple Smile

ами най-вероятно няма проблем защото не е напълно затворена, но  така или иначе трябва да се затвори най-рано към годинка, а не на 3 месеца. на вашата възръст може да е опасно. така че най-малкото  ако наистина е почти затворена, би следвало да спреш вит. Д, което ускорява процеса.

По-добре направи консултация със специалист(педиатъра не е такъв)

# 372
Хексе, самоцитирам си поста. Купих и давам този:
Тъй като въобще не очаквам скоро да пуснат Вигантол, а ми трябва, си го набавих от тук:
http://www.iherb.com/Now-Foods-Liquid-Vitamin-D-3-2-fl-oz-60-ml/14060?at=0
Цената е 5.50$ + 4$ доставка. Поръчвала съм над 10 пъти от този сайт, идват за около 10 дни пратките.  Peace

Поръчах от същия сайт , само,че  с търговско има Carlson.

# 373
Понеже издирвах от къде ли не Диавит за бебето на моя близка и разбрах , че проблема е всеобщ искам да ви кажа , че Диавита отново е пуснат от днес. Ако темата е излишна моля модераторите да я изтрият .

# 374
Не е вярно, че виамин Д може да се синтезира без директна слънчева светлина.
Слънчевата светлина се дели на два вида лъчи -uvA и uvB. Първите (uvA)  са по-дълги и могат да преминат 4астично (около 50%) през стъкло, облаци. За синтеза на витамин Д обаче са необходими uvB лъчи. Само от тях организма си синтезира витамин Д. А за да стане това трябва да има директно слънце, и разбира се да не сме намазани със слънцезащитен крем Simple Smile Освен това uvB лъчите не преминават през облаци и т.н. . Тоест през зимата ще синтезираме витамин д... "ама друг път" Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт