НОЕМВРИЙСКИ коремчета - 12 тема

• 23 687
  • 743
  •   1
Отговори
# 315
  • Λάρισα
Ако терминът се определяше според това, което се вижда на ехографа (а те, както знаем, дават немалки отклонения), трябва след всеки преглед да сменяме очакваната дата  Whistling

# 316
Ysabell според мен не е по-точно ,защото измерванията на бебето не винаги са точни ,освен това според всеки размер си дава различен термин
Е,да може да се сметне някакъв приблизителен ,но според мен и той не е точен
Важното е бебетата ни да са добре те си знаят кога ще дойдат при нас да си ги гушкаме!
Момичета сега да ви питам нещо
От една седмица сутрин като се събудя ми са схванати пръстите на ръцете в кокалчетата не мога да ги свия,после като ги раздвижа се пооправят ,но това започва да ме притеснява
Дали е от бременността ?!
Като ги гледам не са подути!
Освен това понякога ми изтръпват ръцете
Чудя се да питам ли док
Някоя от вас има ли подобни усещания ?????

# 317
  • В две мънички очи...
Дъгичка и ние си знаем деня на зачеване който е точно 10 дни след термина ми. Детето на всички ФМ показва 23.11, а не както е по термин - 13.11. затова попитах.

# 318
  • Λάρισα
От една седмица сутрин като се събудя ми са схванати пръстите на ръцете в кокалчетата не мога да ги свия,после като ги раздвижа се пооправят ,но това започва да ме притеснява
Дали е от бременността ?!
Като ги гледам не са подути!
Освен това понякога ми изтръпват ръцете
Чудя се да питам ли док
Някоя от вас има ли подобни усещания ?????

Не се тревожи, нормално е. Лекарят ми каза, че единственият начин да се облекчи дискомфорта, е да намерим начин докато спим, ръцете ни да са над нивото на сърцето. В смисъл да не висят от леглото, нито да са под главата/възглавницата.

# 319
Ysabell , значи и ти си като мен, доколкото те разбрах. Моята овулация беше на 21-22 ден. Аз още от началото започнах да си изчислявам седмиците, спрямо деня, в който беба е зачената, за да знам все пак на какъв етап от развитието си е. Например, на 21 февруари, спермитата бяха пуснати, това е 22 ден от последната ми М, аз обаче си въвеждам като дата на последна М- 14 дни назад от 21 февруари  Crazy, освен ако няма зададено и дължина на цикъла де, но почти всички изчисляват при дължина на менструацията- 28 дни, а моя винаги е бил 36-38 дни. Та в началото скаридка, винаги излизаше с термин, този който аз съм си изчислила, сега като си расте с различни темпове, различно излиза, но винаги по-голяма де, ама и двамата с мъжо сме снажни, така че...  Rolling Eyes
Какво се заобяснявах, дано да си ме разбрала  ooooh!

# 320
.

Последна редакция: чт, 07 апр 2011, 21:21 от Мозче

# 321
Дъгичке, ти не ми отговори избрахте ли дата за секциото и как ще я изберете по термина, с който си записана или термина който ти си знаеш, че е реален?!  newsm78

Вчера се сетих докато се мъчех да заспя, че не съм ти отговорила  Mr. Green , (мале тоя форумм)
Избрали сме термина, който ми се води по последната менструация- 5 ноември, което фактически е 9 дни преди истинския  Crazy - 38 седмица се пада. Може и да е рано, но предпочитам да я извадят, че не знам как ще стоят нещата без инжекциите, които ще спра по-рано.

# 322
  • В две мънички очи...
Да и аз съм така с много по-голяма дължина на цикъла.

# 323
Дарче, вие сега говорите ли за бебето в някакъв род и примерно да си знаете, че е момче/ момиче или сте объркани от доктора ?

jdesika, извинявай, но искам да те питам нещо и се надявам да не се обидиш. Някакъв проблем ли имаш с клавиатурата или нарочно са тези многоточия? Просто ми е много любопитно.  Blush

За бебчо си говорим на ТОЙ  Joy , но определено лесно мога да превключа на ТЯ  Wink

А относно jdesika, дано наистина не се обиди , но проблема далеч не е в клавиатурата. Всички правим правописни грешки понякога , но при нея е постоянно, аз не съм виждала неин пост без поне 3-4 фрапиращи грешки. Дори и под аватара изречението е с 3 грешки. Има едно бутонче "проверка правопис" до бутона "публикувай"
Ждес, сега не се сърди , че пак има коментари ... за добро е  Peace

# 324
Например, на 21 февруари, спермитата бяха пуснати

Joy Joy Joy Оххх, много ме разсмя това  Laughing
Хубаво е, че знаете кога сте направили бебка  Heart Eyes Аз нито това знам, нито датата на последната М Sad Че нали си записвах... и ми откраднаха всичко  #Cussing out Пък не съм си давала зор да помня, като знам, че си имам календарче  Confused Иначе мъжо твърди, че на 14.02 го е направил... усетил бил по-голяма струя тогава  Laughing Но не мога да бъда 100% сигурна, така че разчитам само на ехографа да ми покаже датата на термина  Peace Но знам, че е приблизителна, затова и не съм задълбала много в нея и не очаквам точно тогава да се пръкне мъжлето Simple Smile
Радвам се, че бележката е пристигнала  Hug Време беше Simple Smile И се успокоих, че бях хвърлила бележката от пощата  Embarassed

# 325
lammah

Благодаря за бързия отговор бях се притеснила ,защото не съм чувала някой да се оплаква от такива неща
Ако остане време ще спомена и на док в понеделник ,но повече искам да говорим за раждането вече и сигурно пак ще забравя нещо
А относно термина да ви питам нещичко
Ако знам кога точно съм заченала как се смята термина?
Например при мен последната МЦ беше на 20 .02 и смятат термин - 27 .11
Но аз си знам че най вероятното зачеване е 06.03 (и аз имам болезнена О а и тогава правихме кекс Simple Smile )

# 326
  • Λάρισα
viviq, за нищо  Hug
И аз си мислех, че само аз имам такъв проблем, та разпитах док. Но тъй като си говорим на чужди езици, не смея да предавам информацията дословно, че ще се изгубим някъде в превода  Mr. Green Важното е, че няма повод за притеснение - просто е некомфортно, но ще мине  Peace

Относно термина по дата на зачеване - аз си го изчислявам така: първи ден на последен цикъл: 29.01 => при 28-дневен цикъл най-вероятна дата на овулация/зачеване - 12.02; термин по МЦ - 05.11. Да, но аз си знам, че съм заченала на 11.02, следователно 5-1 = 4.11. При момичетата с по-дълъг цикъл или изместена овулация, предполагам, че номерът ще стане с връщане на 2 седмици от вероятната дата на зачеване и от там изчисление (например с калкулатора на бг-мамма) на базата на тази дата, все едно тя е първия ден на последния МЦ.

# 327
Иначе мъжо твърди, че на 14.02 го е направил... усетил бил по-голяма струя тогава

hahaha Тия мъже...  hahaha

Ако знаете какво напрежение и тежест чувствам в гърба и ребрата  ooooh!. Имам чувството, че въздух не мога да си поема.

viviq, на теб в коя седмица ти казаха да спреш фраксито?  Thinking

Последна редакция: сб, 25 сеп 2010, 14:19 от Дъгичка

# 328
  • 42.016399,23.101179
viviq и на двете ни с един два дни само  се променя датата на термина пак си оставаме в ноемврийската темичка. На мен пък овулацията  ми я следяха с фоликуметрия, бебеправенето ни беше забранено точно този месец заради съмнения за миомни възли, сексът ограничен. Единственият ден от месец март в който сме правили секс и то пазейки се беше 8 ми март, а овулацията ми е била на 9 ти март. EmbarassedТака че и аз знам точно часа в който е станало, само дето не ми е ясно много как. Joy
Говорила съм с  докторката, но тя ми е казвала че няма смисъл да променяме датата на термина - да си остане 27.11, нищо че знаем точно кога се е сучило.
Ако знаете какво напрежение и тежест чувствам в гърба и ребрата  ooooh!. Имам чувството, че въздух не мога да си поема.
Охх, и аз съм така и само пуфтя като някой парен локомотив, явно доста жален вид изкарвам щом успявам от време на време да си изкарам по някой масаж на гърба. Wink

# 329
Относно термина по дата на зачеване - аз си го изчислявам така: първи ден на последен цикъл: 29.01 => при 28-дневен цикъл най-вероятна дата на овулация/зачеване - 12.02; термин по МЦ - 05.11. Да, но аз си знам, че съм заченала на 11.02, следователно 5-1 = 4.11. При момичетата с по-дълъг цикъл или изместена овулация, предполагам, че номерът ще стане с връщане на 2 седмици от вероятната дата на зачеване и от там изчисление (например с калкулатора на бг-мамма) на базата на тази дата, все едно тя е първия ден на последния МЦ.

Ние нашето го правихме на 08.02 късно вечерта, но предвид пътя на "спермитата" (ох Дъгичка , много се смях) до яйцеклетката съм заченала на 09.02 , когато овулирах (аз винаги си я усещам , наболява ме като овулирам) Та всичко си ми е точно по план. Ако питате обаче ехографа , според размерите на бебока термина ми е изместен с близо две седмици ... за около 19.10 , което не значи че това ми е термина и съм забременяла преди цикъла  Laughing просто бебчето е по-едро.

Общи условия

Активация на акаунт