НОЕМВРИЙСКИ коремчета - 12 тема

• 23 707
  • 743
  •   1
Отговори
# 360
Привет, привет!
Добре дошла на Миньон!
Момичета, недейте така! Събрали сме се тук по друга причина, темите ни трябва да са изпълнени с позитивизъм, не да се мерим кой колко интелигентен е. И аз понякога недоглеждам правилно ли пиша или не, особено когато постът ми е емоционален и мисълта ми върви по-бързо. На мен също ми прави впечатление всяка правописна грешка, но осъзнавам, че друго ни е събрало тук и гледам да не обръщам внимание. И бутона "Проверка правопис" не използвам, защото не съм на изпит и не ми и пука толкова.  А и сякаш е късничко да се учим тепърва на правопис...А и да се сърдим не бива.
Колкото до консултациите, подкрепям Дъгичка и Дарка, и аз обикалям докторите и не спирам да чета и да се информирам. Ако не бях, във втория месец щяха да си ми отстранили и бебето, и детеродните органи. След толкова перипетии, искам накрая живо и здраво бебе! Каквото и да ми коства...
Кьолнско момиче, давай зор с тотото, грабвайте набора, та тук. Посрещането от мен! Simple Smile

# 361
Дарка, в какво ще я държиш помпата, след като я стерилизираш?  Blush
Kölsches Mädel , ти си добре, има кой да те вземе. Аз не знам живот и здраве  bishop, как ще си намеря работа. Като знам колко са очаровани работодателите, като чуят за дете...  Whistling
Миньон, хайде спирай е вече!  От къде го вадиш този power?  Crazy

# 362
Дарка, в какво ще я държиш помпата, след като я стерилизираш?  Blush

Тя си има чантичка , ама то не ми е толкова важно да е стерилна в болницата , защото ще я ползвам единствено , ако имам нужда да отпушвам канали или да освободя напрежението, дет се вика  Wink  Mr. Green На бебето ще давам само от гърда , дай Боже да има  Grinning
Даже не съм и сложила новите силиконови накрайници , тях ще ги сложа като сме си вкъщи и като почна да съхранявам кърма в камерата.

# 363
EliK, пелени можеш да си купиш от Вис Виталис, последния път като ходих ги видях.
Има два вида - бархетни/по-плътните/ и тензухени.
Имаше няколко размера- големи и малки, имаше и комплекти/една голяма и две малки/.
За Окръжна болница казаха, че искат 1-2 комплекта, за първите два часа, когато бебето е под наблюдение. Слагали на бебето памперс и го увивали в тези пелени, за да не се изцапат дрешките, които занесем с мекониума.
След като ни преместят и нас и бебчо в стаята вече може да си го облечем в нашите дрешки.

# 364
Момичета уж и на мен ми изглежда раничко да се подготвя чантата за в болница, но не е зле да се подготвяме лека полека, особено майчетата които скоро влизат в 9ти месец, че днес роди една моя приятелка в съвсем първите дни на 9ти месец, която все си казваше че имало време да се купува и да се подготвя, и беше даже със записана дата за секцио след 2 седмици...но бебока решил да излиза пораничко!  Mr. Green    Така че, не е много рано за болничните багажчета  Wink

Миньонче, добре се завърнала и наистина маи трябва да се спреш...да не се появи някое летящо бебче   Mr. Green

Дъгичке, и аз се чудя как ще се тръси работа след някоя година, и особено с бебе...ама живот и здраве! Дано всичко да си ни е на ред, пък дано да имаме и късмет със намирането на сполучливи постоянни работи  Praynig

Кьолшеске, твоя мъжо играе тото и дано да спечелите едно джакпотче, а аз пък яко съм взела да пускам талончета на всякакви наградни игри които видя  Mr. Green  Сега чакам да спечелим апартамента от наградната игра в Карфура  Joy

# 365
  • Козлодуй
Какво стана в този форум, не знам. Никой не е идеален. Още повече сега докато сме бременни сме много разсеяни. И двете мами са прави за себе си, така че нека преглътнат това и продължат напред. Все пак сме се събрали толкова много жени на едно място, с толкова много бушуващи хормони....... Simple Smile Трябва да има малко повече такт. И мен ме дразнят доста неща....(по принцип, не от ваша страна).

Последна редакция: сб, 25 сеп 2010, 21:10 от slb83

# 366
Дъгичке, и аз се чудя как ще се тръси работа след някоя година, и особено с бебе...ама живот и здраве! Дано всичко да си ни е на ред, пък дано да имаме и късмет със намирането на сполучливи постоянни работи  Praynig

Кьолшеске, твоя мъжо играе тото и дано да спечелите едно джакпотче, а аз пък яко съм взела да пускам талончета на всякакви наградни игри които видя  Mr. Green  Сега чакам да спечелим апартамента от наградната игра в Карфура  Joy

И аз много се надявам след 1-2 годинки вече да няма проблем с намирането на работа, ама само да не си остана с надеждата Sad Сестра ми трудно си намери, като чуят, че имат дете и е ясно - НЕ  Confused А аз и без дете не успях да си намеря нещо постоянно. Не ми се мисли направо  ooooh! И с тези проблеми с ясли и градини  Tired

За апартамента - сори, ама е за нас, вече е запазен  Laughing И ние сме пуснали Simple Smile И аз като тебе, където видя някакви томболи се включвам. Не че печеля, но никога не се знае Simple Smile Макар че има доста нагласени, за съжаление  Confused

Кьолнче, мъжа ти има време да спечели джакпота, така че предупреди шефа ти, че не се знае кога ще се върнеш на работа  Peace

Миньон, какви са тези твои странствания? И аз като другите да питам - не те ли е страх? То е хубаво със самолетчето, ама с голямо коремче аз май не бих се престрашила  Rolling Eyes

Дени, не всички са като нас - мързеливи и с болежки  Grinning Embarassed Днес чистих и така се изморих  Tired

Кате, видях, че комплектът има 2г. гаранция. Ако е така наистина мисля, че няма какво да се замисляш Simple Smile Макар че зависи и какво влиза в тази гаранция. Че да не стане наистина бебефона да се развали за 4 дни и да не искат да ти го сменят или ремонтират  Confused

# 367
Мимозка, благодаря ти за отговора - значи все пак до Вис виталис ще трябва да се ходи. Така или иначе и други неща ще си купя оттам, но поне да знам, че и пелени има.
Да, точно за окръжна болница ми трябват - има ги в задължителния им списък.
Хм, и ние на тотото чакаме, но уви надеждите ни се прехвърлят от тираж в тираж, но луд умора няма - ще пускаме и ще качаме.... Wink

# 368
  • София
Днес посетих бялата къща "Даяна и Ники" и снабдих бебо с няколко бодинца - едните са тяхно производство, а другите на турската фима "Карамел". На Алекс купих слипчета. Да има за всеки по нещо  Laughing.

zuzi_pretty, бързо да решиш илемата. Ако смяташ, че ще можеш да взимаш материали от колегите си, май по-добре задочно като тях.

Вивия, изтръпване на пръстите на ръцете и аз имам. Преди време ми се схващаха и прасците. Това е от бременността. Бяхме говорили преди време за това, но явно не си обърнала внимание.

# 369
Привет мацки!  Hug

Скапахме се днес на гроздобера, направо съм разнебитена, макар и да участвах само в готвенето. Такъв оборот навъртях, че сега единственото, което мога да правя е да се излегна блажено и да опъна краченцата  Simple Smile.

корали, и аз съм на частна ЖК в Майчин дом. Ти при кой лекар си? Аз съм при Бейлерян и акушерка Рени.

mim4ето, Аз съм при д-р Капка Атанасова и при Рени.

Тази седмица смятам сериозно да се заема със задачата "избор на педиатър", че до сега все удрях на камък с работното им време и ще пиша на който съм обещала  Wink

EliK, И аз съм в чуденка. По принцип личния ми лекар е педиатър и до сега смятах да е лекар и на бебето, но напоследък все й намирам недостатъци Sad .

Някой знае ли дали личния лекар на бебетата се сменя 2 пъти в годината или може по всяко време?

Да задам и едно въпросче - до кога мислите да гледате бебчетата?

Оф, аз пък въобще не знам и нали ми е първо бебче може и да ми е много хубаво и да искам да си го гледам 2 години newsm47. Иначе и мен колегите ме питаха, шефа също - но това ще го решавам на доста по-късен етап. Сега само живо и здраво да ми се роди - друго не искам и не мисля.

# 370
  • София
korali, ето при кой ще пийваме ракийка/винце догодина лятото  Laughing. Смяната на личен лекар пак е 2-пъти годишно.

# 371
когато човек пише и говори на два езика,нормално е да бърка.Но просто заради отношението на някой дами тук,спирам да пиша.Просто понякога прекалявате/те знаят кои са/.
Я не си го слагай, не сме във филологически форум.  Hug   Hug   Hug
За багажа за болницата - смятам другата седмица да си го стегна (само нощници, чехли, лични принадлежности и превръзки), че да няма изненади като предния път. Все пак дано не ми затрябва по-рано  Praynig
корали, може да се засечем за раждането Mr. Green
За това до каква възраст ще се гледаме - още не съм решила дали и нея да давам на ясла като баткото, че много боледува и така или иначе нямаше как да работя. А представете си майка с две деца как си намира работа  Crazy
За ходенето по повечко доктори и изследвания - ако го бях правила и първият път толкова усърдно може би нямаше да се налага да се дера пред кувьоз с 2300 грамово бебе вътре (не че сега съм застрахована де). Така че всеки знае себе си и няма нужда да коментира другите  Peace.
Миньонка, благородно ти завиждам за активността - не като мен все да гледам да се закотвя на леглото от страх  Rolling Eyes
Лека вечер на всички!

# 372
  • Дъблин
Днес посетих бялата къща "Даяна и Ники" и снабдих бебо с няколко бодинца - едните са тяхно производство, а другите на турската фима "Карамел". На Алекс купих слипчета. Да има за всеки по нещо  Laughing.
Дори, и ние ходихме днес там Simple Smile Ама не сме се засекли явно. Аз не отидох с особени очаквания, нали тук бяхте споделяли, че няма голям избор и т.н. Въпреки това, "наловихме" 3 бодита, 1 плюшено и 1 памучно гащиризонче и 3 чифта чорапки. Ще нащракам утре на светло и ще ги кача в снимка.бг, и нещата от Ларедут качих. Мисля, че пак бих отишла до борсата  Mr. Green

Днес едва си обух и маратонките и тъкмо да се изпадна в отчаяние вече, копитцата взеха, че поспаднаха и сега дори имам кокалчета  hahaha Точно ми казаха една бабешка рецепта - да налагам със зеле, така спадали отоците, купих една зелка и те взеха, че спаднаха сами. Ама ще й намеря приложение на зелката   chef

За отглеждането на бебка, да е жива и здрава, ще мога да си позволя само 1 г. и след това ще взема и натрупаната отпуска. След това ще го мислим с гледачка ли, ясла ли, ама няма как, банката не пита, иска си вноската за кредита  Confused Пък и тото пускаме, като се натрупа хубав джакпот, че и на нас ни се ходи на Карибите  Grinning

Хубава нощ на всички, по-малко болки в гръбчетата и кръстчетата!

# 373
  • София
Смърфиетка, аз бях към 10ч. Може ли малко подробности за зеленцето: директно ли го слагаш върху краченцата и колко постоява?

Отивам да се пробвам да поспя и дано не ме мъчи зъбчето  Hug.

# 374
  • Дъблин
Dori, ние пък привечер отидохме, за да няма хора, можех спокойно да разглеждам Simple Smile
За зелето - казаха ми, че се късат цели листа и се налагат по отоците. За да се задържат на място или увиваш с марля, ама не стегнато, или просто си обуваш чорапки отгоре.
Цялата тази процедура се прави преди лягане и спиш така.

Пак казвам, не съм го пробвала, но се канех да го направя и бих, ако пак се подуя така. Може и да има нещо вярно за зелето, че намалава отоците, защото съм чела някъде из форума, че някои мами си налагат и гърдите когато са болезнено подути при кърмене и помагало  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт