НОЕМВРИЙСКИ коремчета - 12 тема

• 23 672
  • 743
  •   1
Отговори
# 390
  • В две мънички очи...
Може ето тук да ги обявиш дрехите - http://www.podariavam.com/index.php

# 391
Кате-според мен този модел,който си показала не става за новородено.Това червеното,което ти казват да се издърпва и има общо 3положения на гръбчето,но не и за новородено. Naughty Ние имаме подобен на "Монис",Неси все още го ползва,но съм я сложила в него след 6мес.навършени.За мен лично за новородено е единствено и само кошницата.НИе сме решили докато живот и здраве бебека стане на 6мес.да вземе стола на кака и а за Неси ще копуваме вече само седалка.

# 392
kapri_z, Kölsches Mädel, Ysabell мерси за отговорите  Hug не знаех, че има специална процедура. Ще проуча по-подробно.

Смърфи,  плаша се да не започна да подпухвам цялата, че и така се чувствам като бухта  Joy и май ще изпробвам рецептата със зеле   chef

Ако знаете каква невероятна дъга има пред прозореца ни  Heart Eyes снимах я току-що
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs683.snc4/62369_163 … 646_5226513_n.jpg

И аз като Kölsches съм на кулинарна вълна и само вися в кулинарния форум, откак съм бременна все ми се готви  hahaha

Катенце, и аз съм на мнението на m@m@ за столчето за кола  Peace

# 393
Аууу, Мравчице, страхотна дъга!  Peace
Ммка, мерси за линка!   bouquet А в родилното ги повиват с тези пелени като едно време ли? Ох сори за тъпия въпрос, ама си мислех, че в родилното им слагат памперс и ританки и е готово бебето  Thinking

# 394
В родилното са с памперс. На мен ми казаха тензуха да си го използвам да попиване след баня  Heart Eyes
А обикновените пелени да ги слагам под главичката на бебо, ако повърне, да не сменям целия чаршаф  Thinking

# 395
  • София
Днес бяхме на детски рожден ден, на едни приятели. Добре, че не валеше и децата си поиграха навън.

Разгледах бебешките ви дрешките, много са сладки  Peace.

Смърфиетка, благодаря за инфото   bouquet. За гърдите и знам, че помагало.

Малвинка, избора е повече за бодита. Има и гащеризончета.

Дидка, надявам се, че вече няма следа от произшествието  Hug.

Катенце, на нас ни дадоха кошница за новородено, която ще я ползваме в колата.

Малка_Мравчице, бравос за количката  Peace. Дъгата е много готина.

Последна редакция: нд, 26 сеп 2010, 18:03 от Dori

# 396
  • В две мънички очи...
А аз си мислех че в родилното не дават да си носим дрешки за бебето и го обличат с техни. Иначе купих 2 бархетни пелени с тензухчета и мислех да ги ползвам под бебока в коритото да му е мекичко. Явно вообще не съм разбрала за ползването на тези пелени.

# 397
Ysabell, те и за коритото стават  Peace аз за него мислех памучна кърпа, не се бях сетила за пеленките  Rolling Eyes
А снощи 1 мамче ме посъветва да си купя тензух, за да попивам бебо първите дни с него, да не го търкам с кърпа. И като се замисля има резон, с тази нежна тънка кожичка  Heart Eyes

# 398
  • В две мънички очи...
Аз като цяло и новите хавлии не харесвам, изглеждат ми много груби. Намерих си от преди няколко години купувани които не са ползвани и са много мекички и мисля с тях да карам първите месеци.

# 399
  • 42.016399,23.101179
Здравейте,
ние пък голяма чистене му хвърлихме днес, правихме размествания и освободихме място за детско креветче.
Ysabell,  MMka явно във всеки град и болница имат различен списък с това което трябва да се носи в родилното. При нас със сигурност не търсят такива пелени, бебенцата ги обличат с дрешки но такива от болницата си. Татковците трябва да отнесат само памперси, сапун и бебешко олио за бебетата. За родилките пък знам че дори да си носиш нощница не ти дават да я обличаш, а пак само техни. Embarassed
В частната болница в Дупница, където е другият ми вариант за раждане пък  не търсели нищо за носиш за бебето.
MMka за Вики бяхме купили ето такива дигитални термометри на филипс, но хич не съм доволна от тях. Сега много искам да купя от тези термометри които са за ухо и чело.
malka_mravka и аз дрехите които не нося вече ги оставям в тобри до кофата за боклук, но живеем сравнително близко и то на път за циганската махала, така че веднага някой ги грабва и влизат в употреба. Wink

# 400
Marci , Kölsches Mädel явно ви са много културни боклукчиите  Wink Аз само веднъж направих грешката да оставя торба с дрехи до казаните . След няколко часа видях половината от тях разпилени по цялата улица. Бяха ровили , избрали това , което им харесва или става , а останалото дори не си бяха направили труда да изхвърлят в кофата. Почувствах се ужасно и от тогава вече няколко години почиствам и нося в интерната. Нямам никакви проблеми , вероятно защото вече ме познават.

Днес се чувствам ужасно! Прибрах се от работа в 14ч. и легнах веднага.Имам чувството , че не ми достига въздух. Всякакви миризми ми действат крайно зле . Имам отвратителни киселини и периодично ме обливат горещи вълни . Отгоре на всичко съм гладна като змей ,  а не смея да хапна нищо. Изпих един компот , но почти не успях да му усетя вкуса. Ад е направо...

# 401
  • В две мънички очи...
kapri_z, май е време вече да пазиш леглото малко повече. Няма ли да си вземаш болничния за 45 дни. Аз чувствах такива вълни като се преуморях.

# 402
kapri_z , онзи ден бях така  Sick! Пробвай с ябълки. Още в началото, когато ми се гадеше и имах киселини , те най-много ми помагаха.  Thinking

malka mravka, супер за количката!  Flutter Една грижа по- малко!  Whistling
Адашката е много арна!  Laughing

Въпрос към мамите с опит. Във връзка с памперсите, имам чуденки. Мисля да пробвам като за начало с Pampers, предполагам трябва да взема 1 номер (2-5 кг) или  newsm78 ... 2 номер ли са 3-6 кг. ? И съм много объркана- sleep and play, sensitive, baby dry, active baby... За новородено бебе, ако искам да купя 1 номер, той има ли вариации или си е само един вид?

Weary

# 403
Аааа, Дъгичке, добре че подзаговори за тези памперси! И аз много се чудя каква е разликата между 1 (2-5кг) и 2 (3-6кг) ?
Засега само ги гледам в магазина, но мисля за началото да ползвам Памперс Сензитив, после ще експериментирам с разл.марки. Не ме питай защо точно тази марка. Може и рекламата да ми е повлияла в повече  Grinning.

А за пелените: погледнах списъка за болницата. Не са вписани като изискване.

# 404
Ysabell , излизам в болнични на 05.10. Няма начин по-рано. А и уж не се преуморявам. Светна ми малко сега , но не смея да стана от леглото , а у дома е лудница - неизмити чинии , трохи по земята , неизгладени дрехи.... ooooh! А уж мъжете ми помагат  Crazy

Дъгичка , опитах с ябълка , не стана  Sad Сега звънях на кръстницата (мед. сестра е ), каза да опитам с компот от череши.Имало някакво вещество в костилките , което подтискало киселините , та да видим... Относно памперсите , аз бих предпочела от 3 до 6 кг. Баткото се роди 4 кг и малък размер никога не съм ползвала . А както върви и тоя момък няма да е от дребните бебета  Crazy Тати и той не им отстъпва - 1,91 е. Божеее ще си отглеждам гиганти в къщи  ooooh! Май и аз трябва да се преселя в кулинарния форум и да си купя по-големи тенджери , че инак ще ми изядат ушите  Joy Joy Joy Само да се отърва от тия гадни киселини , че сега само като си помисля за храна и ми става зле  Sick

Общи условия

Активация на акаунт