НОЕМВРИЙСКИ коремчета - 12 тема

• 23 662
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
  • В две мънички очи...
Аз взех за болницата пакета - 1 (2-5кг) понеже не очакваме да сме големи а някаде бях чела че са малко по-плитки от номер 2.

# 406
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Пемперси номер 2 мисля, че са по-удачни, защото ми се струва, че номер 1 може да дразни пъпчето, докато падне.То си зависи и от големината на бебето де, но аз ще си взема номер 2 за всеки случай, че ние сме си големи с мъж ми и надали да очаквам да се роди запетайка  Hug

# 407
Мамчета, гледам обсъждате темата с памперсите, аз пък съм взела номер 1 (2-5 кг) за родилното на Huggies, най-скъпи бяха от всички (не че означава че ще са най-добрите), но надявам се, да се покажат качествени  Rolling Eyes  За размера им, се основах на тези неща... и надявам се бебо да не е над 4 кг  Crazy  :

У нас има голямо разнообразие от качествени памперси. Някои от тях са се наложили като марки, други са по-малко известни. Много често се случва най-подходящият памперс за вашето бебе да е между по-малко известните.

Затова нашата препоръка е, ако имате проблеми с памперсите, които ползвате, сменете ги с друга марка.

Когато купувате памперси за родилното, вземете размер 2-5кг. Размерът от 3 до 6кг. е подходящ за бебета над 4кг.

Един от най-често задаваните въпроси е: "Кой е най-добрият памперс?". За съжаление такъв памперс, който да пасне добре на всяко дете и да не пропуска, не може да бъде направен.

Памперсът е вид бельо. Всяка марка има собствена кройка, която няма как да е подходяща за всички бебета (едни са с по-пълни коремчета, други с по-пухкави крачета...). Може да купите най-скъпия, но формата му да не бъде подходяща за вашето бебе и той пак да ви пропуска.

Ако ви се чете повечко, ето линкчето http://papa-bebe.com/kak_da_izberem_pampersi.html  

Дъгичке, аз колкото разбирам, няма разлики в размера (за размер новородено: 2-5 кг, размер 1: 3-6 кг, и тн)   Rolling Eyes  Разлики има само в качеството им, едни пропускат, други не, едни имат поголяма абсорбираща способност, други помалка..  newsm78  Но, и поопитните мами да си кажат мнението  Wink

За пелените, аз имам някакви от сестра ми, даже и майка ми ми купи и ми донесе някакви...ама какви са, не знам точно...маи за тензухени и мисля да ги ползвам за под главичката на бебо ако повърне, или за уригване след папкане, а и за на гърдите да си ги слагам като съм в къщи, да не ми пропуска кърма на блузките (че сестра ми пробваше със такива като памукчета специални за гърди, но и пропускаха)

# 408
  Laughing Да разбирам ли, че 1 номер (2-5 кг.) са "нормални" и sensitive ?  Thinking

kapriz, искам да ти кажа, че ти съчувствам с цялата си душа.  ooooh! Ужасни, ужасни са тези киселини. Аз си ги имам през цялата бременност. Е, не всеки ден, но чат- пат. Един път реших да си купя Талцид, но аптекарката не ми даде.  #2gunfire

# 409
Дъгичке, Талцидът със сигурност е разрешен за бременни! Специално съм питала моето АГ. Отиди в друга аптека.
Аз откачам като ми се появят. Не се оплаквам за пръв път, ама исках да си кажа  Mr. Green .

# 410
  • В две мънички очи...
Талцит-а е разрешен даже тази седмица всяка вечер си вземам. Аз също съм питала ЖК и те ми казаха. Можеш да пробваш също сода аз си купувам и понякога ми помага или прясно мляко също ме е облекчавало особено вечер.

# 411
Да, момичета, знам че е разрешен, но тя беше странна женица и започна да чете. Нещо видя, че имало ...  newsm78... алуминий ли да беше ( не помня), а той се натрупвал в организма. Аз предполага, че трябва да изпия 3 кила Talcid, за да ми се натрупа нещо, но не ми се спореше.
Изабелка, до сода прибягвам в супер екстремните случаи, минава ми в интерес на истината, но не смея да прекалявам. А най-интересното е, че винаги като ям супа, след това просто ми иде да се застрелям. Реших, че е от застройките или доматите и последния път я направих без всички тези неща, обаче  Sick
 Та така!

# 412
  • В две мънички очи...
Да и аз четох за алуминия но след като ме изтормозват до степен да връщам предпочетох да ги вземам. Тази купешката сода мисля че е по безопасна от хлябната. Ох незнам и аз, всеки случай и хлябна сода съм пила доста по време на бремеността.

# 413
.

Последна редакция: чт, 07 апр 2011, 21:20 от Мозче

# 414
  • София
Дъгичка, аз също препоръчвам памперси номер 2, защото не отговарят много на размера. За болницата може и номер 1 да купиш, защото бебето не е повече от 5кг.  Wink.

Бебославче, ако се ориентираш към 'Шейново", не купувай най-скъпите памперси за там. Знаеш, че акушерките ги преобличат и слагат от тези, които са отворени в момента.

# 415
Виждам, че си говорим за памперси - на мен една приятелка ми препоръча за самото начало Huggies, иначе си мислех за Pampers, но не знаех, че има толкова видове.

*Beboslava*, 10х за линка. Статията ми беше интересна.

А по въпроса за пелените - аз мисля да взема и от бархетните, и от тензухените. Една мама на едномесечно бебче ми каза, че много ги ползвала - за под главичката на бебето, когато спи, при кърменето, при къпането - върху хавлийката, за по-голяма мекота при подсушаването.

# 416
  • София
Сина ми се роди 3100 гр и аз бях взела памперси 1 и ми останаха доста. Мисля да се ориентирам направо към памперси номер 2. На Памперс. Старата изпитана марка Simple Smile
Но, ако се роди по-рано... Предполагам, че номер 1 е направен за по-дребните бебчета, по-рано родени и т.н.  Peace

# 417
Сега пък да ви споделя аз какво съм решила-ще ползвам пелени за многократна употреба. Ежедневно се изхвърлят около 500млн. памперси и са огромен замърсител, на бебетата с пелени за многократна употреба не им се подсичат дупетата и в памперсите-веществото, което всъщност абсорбира течността било леко отровно. Това са личните ми доводи, заради които реших да се впрегна на тази лудория Simple Smile От друга страна, днешните пелени не са като тези от едно време и специално тук (а гледах и в БГ) нещата са ги улеснили до толкова, че да не ви прави особено впечатление, че трябва да ги перете. Да не говорим, че се пестят ужасно много пари. Тук изчисленията са, че за времето, за които ще ги ползвате ще спестите около 2000$, а цените на памперсите съвсем не са така космически като в БГ. Не че ви навивам, ама ..... Wink
Иначе и аз да си кажа за дигиталните термометри-според мен не струват (ние също си купихме дигитален де Simple Smile) та комшията си спомням как един ден беше измерил температура на щерка си в едното ухо-41С, в другото 37С, та за да е качествен (не съм сигурна какви са цените в бг, но тук) трябва да струва поне 100$, което според мен е абсолютно незаслужено и ние ще си караме със смотан такъв (нашият е 20$, но тук има много на цени от по 2,3,5$). Съобщавам ви цени, за да може да си направите някакво сравнение, ако все пак настоявате да купите някой скъп термометър Simple Smile
А иначе относно правописа на Джесика, искам да споделя, че наистина е доста трудно, когато се мъчиш да говориш чужд език, аз просто се удивлявам какви правописни грешки правя от време на време, а мога да твърдя, че правописът ми, преди да пристигна тук, беше перфектен, предполагам не с всеки е така, но на мен лично ми е значително по-трудно, пък и преди как гладко ми се лееше мисълта в писмена форма, сега се хващам от време на време, че сричам като първокласничка.
Иначе някой там се беше заял с мен по повод писанието ми за мнението от трима лекари, та на съответната дама, искам да кажа, че освен култура на писане има нещо, наречено култура на четене, и ако просто си търсите повод за заяждане (защото моето мнение няма нищо общо с това, за което ме критикувате) можехте да се хванете с правописа на Джесика, както са направили другите.
и мен ме тресат хормоните и се чувствам длъжна да се отчета, въпреки че можех да си затрая Wink

# 418
Иначе някой там се беше заял с мен по повод писанието ми за мнението от трима лекари, та на съответната дама, искам да кажа, че освен култура на писане има нещо, наречено култура на четене, и ако просто си търсите повод за заяждане (защото моето мнение няма нищо общо с това, за което ме критикувате) можехте да се хванете с правописа на Джесика, както са направили другите.

ooooh! Ау, ау, ау, ауууу! Терминатор, ей такива неща ме втрещяват!!! Кой за Бога се заяде с теб? Ако имаш предвид мнението на йоли , че само който не се е сблъсквал с премеждията и борбата да има дете, не знае какво е да трепериш и да чакаш, да броиш всеки ден и час... Не знам кое е заяждане! Просто тя, най-нормално обясни, че за някои хора посещението при няколко лекари, може да се струва излишно , както явно за теб, но за хора като мен, които са треперили с месеци и години са нещо, което би ми донесло спокойствие. Ако теб те е гнус да си видиш детето на 4д, мен не ме е! Ще отида 10 пъти ако трябва, за се удебя, че няма да загубя и това си дете.
Заяждане.... много бих искала, вперила съм целия си интерес, да цитираш ако можеш, мнението, изречението, с което ти се почувства "заядена".

За памперсите: тези, които се водят JUMBO, разликата им с другите, само в бройката ли е? Сега видях в нета, едни на които пише: Premium Care , и други- new born и на двете пише: 2-5 кг.  Crazy

# 419
Страхотна тема си имаме, все някой се изказва неподготвен, все някой се опитва да налага мнение, а е толкова лесно първо да се замислим, а след това да пишем.

Другото което исках да каже е за крайните мнения- защо някой ходел при трима доктора и пиел лекарства, еми много просто е, но пак трябва да се замислиш, ако някой е забременял лесно и кара една нормална бременност не е нужно да ходи често на лекар, но когато бременност е постигната трудно, след много лекарства или чрез асистирана репродукция, и самата бременност е рискова тогава се налага по често ходене на доктор и прием на много лекарства, но важно е да се изказваме, а има само едно важно нещо и то е бебетата ни да се родят живи и здрави, независимо дали е нормално или чрез секцио

Все си мисля, че можем да бъдем по толерантни, но явно не всички сме дорасли за това.

Ей това мнение ме подразни. Чисто и просто моето мнение няма нищо общо с проблемно забременяване и трудна бременност. Да не говорим, че в никакъв случай не бих си позволила да криткувам други мами, за полаганите от тях грижи. Критиката ми, както личи от постовете след този, е към лекарите, които в желанието си да измъкнат повече пари, ви пращат на изключително много излишни манипулации, които просто ви причиняват повече стрес, който според мен вреди. Тук имам една позната, която я бяха обявили за диабетичка и какво ли още не, само и само да измъкнат повече пари от застрахователя(тя ми беше споделила, че от притеснения е щяла да си загуби бебето).
Иначе, както си писала и ти, ако имах проблемна бременност или проблеми със забременяването, не на 3-ма, а на 33-ма доктори щях да отида.
И ...добре де, може и малко груба да съм била в предния си пост, за което се извинявам.

Общи условия

Активация на акаунт