НОЕМВРИЙСКИ коремчета - 12 тема

• 23 659
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
Ех момичета, не искам да звуча грубо, но не прекалявате ли малко с тия изследвания-чак в по три болници да ходите?!??!

Аз мисля, че това е провокирало мнението на йоли, а и мен ме провокира, ама ме мързеше да пиша  Rolling Eyes
Иначе за повечето лекари в Бг е ясно. (Не само лекари де  Confused ) В името на парите, на врачка ще те пратят да ти метне боб. Но пак казва, че човек минал по трънливия път, това че го "доят" не го касае за съжаление. Въпреки, че съм сигурна в моята гинеколожка на 100 % , ще й бъда благодарна цял живот и не знам как ще й се отблагодаря живот и здраве, пак си ходех без нейно знание насам- натам по ехографи когато тя почиваше и в началото на бременността ми, имахме ужасно големи разходи, именно заради това. Обаче, въпреки затруднението, в което по принцип живеем, предпочитах да бъда спокойна, парите са ми били най-малкия проблем.
Че хормоните играят е важно и факт, но се радвам, че когато имаме различия можем да ги изгладим и по нормалния начин, а не да се нацупим и да си тръгнем. Така, че тенкю Терминатор за проявеното разбиране!

# 421
Момичета,

Досега се въздържах от коментар, но сега ще си позволя да предложа да спрем да правим забележки и коментари за правопис и пунктуация - в крайна сметка не си купуваме книги за четене, че толкова да се дразним.
И аз /вярвам, че като всички вас/ уважавам правото на всяка бъдеща майка да научи колкото се може повече за живота, който расте в нея, както и за собственото си състояние през бременността - така че нека да продължим да си споделяме тук без да се чудим "Сега дали ще подразня някой?".

Надявам се сега никой да не се засегне от поста ми - съвсем добронамерена съм.

Дъгичка, Терминатор
- супер ме кефите как се разбрахте набързичко  Hug.

Просто ми е много по-хубаво да си обсъждаме памперси, пелени, хранене и всякакви други неща за бебчетата ни.

На всички лека вечер!
     bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: пн, 27 сеп 2010, 00:39 от korali

# 422
  • в гората
  Включвам се набързо само да кажа за памперсите - аз съм ползвала само Pampers, ако купувате 1-ца, вземете по-малък пакет.Аз от 2-ката(1-ца не съм взимала) съм ползвала само един пакет и минах на 3-ка.Първия месец бебетата наддават най-много и ако бебчо е по-едричък, определено няма да имате нужда от 1-ца!За новородено се взима New Baby или Sensitive.

И да спомена само за ходенето при много лекари - наистина е от значение как и кога е забременяла една жена.Баткото сме го чакали точно десет години, правила съм и инсеминации имам и два неуспешни опита ин-витро накрая забременях естествено и, когато разбрах не можех да повярвам.Определено предната ми бременност ми идваше да си купя УЗ апарат и да си наблюдавам бебчето непрекъснато.Този път обаче нещата са коооренно различни - забременях точно 6м. след като започнахме опитите и съм готова да ходя на лекар 1-2 пъти за цялата бременност, хич не ми се мъкне по доктори  ooooh!.

# 423
Е айде де, никой ли няма да ми се навие на щурата идея за пелени за многократна употреба  Joy ето едно линкче, как изглежда един от моделите, знам ли...на някой може и да му хареса Wink http://www.sewcraftybaby.com/store/WsDefault.asp?Cat=PocketDiape … bs=No&Thumbs=

# 424
Ооо, Терминатор, доста от схващанията ми  за гледане на бебе съвпадат с твоите, обаче тук ще пасувам  Twisted Evil! Може и да е добре за екологията, хрумва ми обаче като сме на тази тема, колко ли ток и вода ще отидат за перални и сушилни, което пък изобщо не е екологично! Пък и не ми се занимава, ако трябва да бъда честна. Падам си леко мързеливка  Mr. Green

# 425
  • в гората
Е айде де, никой ли няма да ми се навие на щурата идея за пелени за многократна употреба  Joy ето едно линкче, как изглежда един от моделите, знам ли...на някой може и да му хареса Wink http://www.sewcraftybaby.com/store/WsDefault.asp?Cat=PocketDiape … bs=No&Thumbs=

Оооо, аз за новородено абсурд да се навия на идеята ти  Embarassed, но ме заинтригува дали нямат големи размери, за да ги ползвам с баткото, че нещо хич не схваща що е то гърне  newsm78 и за какво служи  ooooh!.Цяло лято го мъчим и той все си го ползва за столче, а като му се допишка става и се изпикава до гърнето - няма да си го цапа я.А пък големите работи ги върши само ако има гащи на дупето иначе стиска  ooooh!.

# 426
За тока и водата-са включени в калкулацията (като пари) и даже всеки ден да ги переш, пак е в пъти по-екологично (и аз се бях замислила, та четох Simple Smile) Иначе, когато аз чух за първи път за тази идея-сестрата на мъжа ми го навива по телефона и той "Да, да, съгласен съм ама разбира се" еййй само го чаках да затвори телефона и да скоча да го удуша...размина му се Simple Smile После обаче едни други хора, ни го препоръчаха-казаха, че не е такова голямо пране и не е задължително да го почвам от съвсем в началото и накрая взех, че се разчетох и се реших. Споделям го това с вас тук, защото например, аз смятам нещо за напълно откачено, после взема че прочета, и накрая с две ръце прегръщам съответната идея -като с естественото раждане на Людмилана-едва ли си спомняте коментара ми по темата, но в общи линии -ми се стори абсолютна лудост, пък сега седя и се ровя и мисля и премислям как по-естествено да го докарам Simple Smile (без упойки, без системи и ..имаше едни гадни други неща), вече даже нямам нищо против да ми го проснат такова мърляво на гърдите (въпреки че неведнъж съм коментирала колко съм гнуслива:)). Статийка относно многкратните пелени http://www.estestveno.com/node/292(под статията има други полезни линкове) и от къде може да си ги закупите http://www.estestveni-idei.com/prod/baby-products/peleni/reusable-nappies.html
Аз също не съм убедена, че в началото ще смогвам да пера и изобщо да се справя и може и от малко по-късно да ги въведа, вече имам два пакета huggies-подарък са ми и са от 4-6 кг.-но са най-малкият размер, май....пише 1 на тях.

# 427
Браво , момичета  Peace ей така се решават нещата  Peace

За многократните пелени ще се въздържа аз , само като си спомня как гледахме и двамата ми племеници с такива ... брррр ... пране , простиране , гладене , сгъване , това заема деня изцяло минимум 10 комплекта на ден особено за малките бебета... като сложиш готвене , чистене, грижи по друго дете и мъж ... няма да издържа и седмица.  Peace

Аз потеглям на преглед в София , стиснете някой свободен палец да не ме оставят там без време  Mr. Green и да разбера вече момче ли е или момиче  Joy

Лек ден  Hug

# 428
Стис на палчета. newsm10  food010- кафенце от мен.
Аз като никога рано станах, а не се търкалям до късно.
Успешен ден на всички!  bouquet

# 429
Добро утро!
Благодаря за кафето, аз вече го изпих моето.
И днес се очертава един слънчев и топъл ден! Страхотно  Hug само за разходки  newsm68

Стискам палци и аз thumbsup

Слънчев и усмихнат ден на всички!

# 430
  • София
Присъединявам се към кафенцето .

Дарка, имаш палчетата и чакаме новини какво бебче чакате  Laughing.

m@m@, относно гърнете, в повечето случаи децата към 2г. вече осъзнават точното значение на гърнето. Казвам го от личен и приятелски опит  Peace.

# 431
  • В две мънички очи...
И аз се присъединявам към кафето Simple Smile
Хайде Дарче успех - най-накрая да получиш окончателен отговор на въпроса - той или тя Simple Smile
И никакви оставания по болници имаме още поне половин месец Simple Smile

# 432
Добро утро и от мен! Аз започвам да си стягам багажа за болницата,че утре в 7.30 трябва да ме приемат.По рано бях писала,че ще ми бият инжекции за дробчетата на бебка. Много ме е страх,но в крайна сметка са си лекари там и знаят какво правят, и аз им вярвам. Най ми е мъчно,че ще се разделя с Алекс за няколко дни,не съм се разделяла до сега с него за повече от 10 часа.
Относно пелените съм на същото мнение като Дарка.
И... Даре успех на прегледа Hug

# 433
  • 42.016399,23.101179
Добро утро,
тези хормони ще ни разкажат играта, щом сега се обиждаме от такива дребни неща, не ми се мисли какво ще стане като се родят дребосъците и ни хване следродилната депресия. Joy
За правописа да си кажа още сега, че ако някой много го дразни да ни ми чете постовете, няма да му се разсърдя. Защото грешките си ги виждам почти веднага, но бутоните "Проверка на правопис"  и "редактирай"  не ми харесват и рядко ги използвам.  Embarassed
daryl hana благодаря ти много за кафето, и аз сега си пийвам мойто пред компютъра.
Terminator аз отдавна съм хвърлила око на пелените за многократна употреба, даже бях споделяла преди време това мое желание тук в темата. Ти спрялали си се на марка, какви са цените на тези пелени в Америка? Ако разликата е фрапираща да си ги поръчем от там, има кой да ми ги донесе. newsm78
Аз обаче да си призная не мисля да ги ползвам от загриженост за околната среда, а от това че си изпатих много с каката от тези за еднократна употреба. Embarassed Не че е гаранция че нещата ще се повторят пак и сега, но мисля да се презастраховам все пак. Wink
m@m@, относно гърнете, в повечето случаи децата към 2г. вече осъзнават точното значение на гърнето. Казвам го от личен и приятелски опит  Peace.
Dori, m@m@ наистина го осъзнават вече на тази възраст но някои отказват категорично да го ползват. В предишната тема за дечица родени 2004 г.  имаше много такива случаи на деца над 3 г., които си стоят по гащички цял ден, но когато им се приходи по голяма нужда се стискат, реват и се тръшкат ако не им сложиш памперс за за си свършат работата. Confused
Дарка Подробната стискам ти палци, прегледа да е успешен и да не се налага да оставаш в болници.  Praynig
А за пола на бебето, ако бях на твое място, каквото и да ми каже сега доктора пак щяха да си ме мъчат съмнения до последно. Joy
anaq не се притеснявай от лежането в болница, все пак е за добро. Ти ходи ли на друг доктор, какво ти казаха? newsm78 А иначе раздялата с Алекс сигурно ще е трудна, Вики ревеше всеки ден докато бях в болницата, въпреки че бяхме говорили много и уж беше подготвена. Сега е като залепена за мен, не ми дава и на тоалетна сама да отида, а аз продължавам да и повтарям че ще има още една такава раздяла когато се роди бебето. Sad
Лек и успешна седмица на всички!  bouquet

# 434
Добро утро коремчета   bouquet
Радвам се, че поне някои от дрязгите във форума са решени вече  Peace
Терминатор, аз смятам да ползвам пелени за многократна употреба, но не от самото раждане на дундата. Смятам да мине около месец и тогава   Wink
Дарка, успех и добри новини да получиш   bouquet
По въпроса за памперсите - смятам да взема номер 2, но към марка още не съм се ориентирала newsm78

!! Вече съм в осми месец  newsm44

Общи условия

Активация на акаунт