НОЕМВРИЙСКИ коремчета - 12 тема

• 23 650
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
Добро утро и от мен!
За мен това си е супер ранно ставане, ама няма как - чакаме водопроводчик да дойде да ни потроши къщата  Mr. Green, после пак чистене, много ми омръзна вече. Искам да се приключва по-бързо с досадния ремонт  #2gunfire.
Та да ви споделя какво си мислех снощи, докато си будувах пак с моите "приятелки" - киселините  Mr. Green Mr. Green. Чудя се защо сме си такива суеверни тук по нашите географски ширини  newsm78. Спомням си, че някои мами тук бяха коментирали, че не им дават да купуват нищо предварително за бебето, та се чудех на роднините им, обачееее преди няколко дни случайно стана въпрос, че отдавна ми е време да се подстрижа вече и познайте.......веднага отпор: "Е, ама недей сега, изчакай малко, то не остана....хайде, като се появи бебо тогава,.....нали знаеш, то сега не е хубаво, така казват бабите" и т.н. Не можах да разбера кое точно не му е "хубавото" сега  newsm78, ама както и да е. Косата ми има огромна нужда от скъсяване и явно ще действам на своя глава, без да се отчитам. А и честно казано не си представям, като се роди бебка /живи и здрави/ кога точно ще имам време и за фризури  Joy
И като се замисля и съпоставя нещата с хората на запад  newsm78  newsm78  newsm78. Там, доколкото знам бебешките партита си ги правят предварително, преди да се роди бебока. Канят се гостите, всички носят подаръци и после виждаш колко неща и какви имаш, преценяваш какво трябва да купиш допълнително или какво да смениш в магазина, ако не ти харесва например.../може и да съм в дълбока заблуда, мамите, които живеят в чужбина ще кажат по-добре, ама така съм гледала по Хамериканските филми/. Ако се случи нещо подобно тук, ще се намерят поне 5 баби, които да ти кажат колко е грешен подобен подход, хиляди приказки за нероден Петко и т.н. - знаете за какво говоря. Та затова се чудя на нашия си "балкански синдром". Същото и с връзването на червените кончета по ръцете на бременните и новороденитя, ама хайде да не се отплесвам повече по темата. Малко се поунесох, ама да се надявам, че сте ме разбрали какво имам предвид.
А сега да питам за лекцийката утре на 9 месеца: има ли желаещи? Темата ще е: Подготовка на дома за бебето - задължителни и препоръчителни покупки. Поне за мен ще е интересна. Така, че ако има и други желаещи, мисля че добре познатата ни практика в 10 часа пред входа откъм Мария Луиза, може да се приложи отново. Аз след това ще ходя на отворените врати в Майчин дом, има ли и други записани за там?
Спирам вече, че стана много дълго....приятен ден на всички  Hug

# 436
Ооо Малвинка хич не им се връзвай на бабаите - не било хубаво - дрън дрън. Аз миналата седмица се подстригах - да знаеш много си е хубаво. И понеже отдавна не си бях променяла фризурата, сега само ми сипят комплименти колко съм различна и колко ми е хубаво сега  Blush

Terminator и аз съм се запалила по многократните пелени, даже вече имам три броя с все подложките, но в началото ще карам с памперси, поне първите 1-2 месеца докато се осаферя какво става.

Аз пък да ви кажа съвсем бях изключила, че трябва да се стяга багаж за болницата за мен. За бебо знам, че нищо не трябва да нося предварително, а после щели да ми кажат, но за мен  newsm78 Няма да е лошо да поразпитам в темата за правителствена.

Сега изчезвам, че трябва да поработя.

# 437
Гутен морген  Mr. Green

Направо изкъртих леглото от сън тая нощ и съм много доволна  Party Тепърва ще хапвам и пия кафенце, а после ме чака тооооолкова много домакинска работа, че ми се доплаква като си помисля  #Crazy
Дарче, успех на прегледа, и лек път  Hug Дано ти кажат по-категорично пола!! Въпреки че на мен ми казаха 2 пъти момче и аз все още не съм особено сигурна  Laughing колебая се между лилаво и бяло легълце даже  Whistling
Момичета, хвърлихте ме в музиката с тия многократни пелени  Crazy не се бях сещала даже, че може да има се още. А те дори май набират популярност отново  Shocked Аз ще съм пас и ще използвам еднократни, както каза Kölsches - мързеливичка съм  Blush

Утре ми е ЖК, предишната беше преди повече от месец и вече нямам търпение  Flutter

# 438
Добро утро и от мен!Минавам на бързо преди да излезем с Неси на кафенце.Станахме раничко и ходихме до док.да пускам изследвания за детска на детенце,мисля че е време да ходим  Laughing.При мен всичко е наред освен,че все повече се бунтува бебка а и имам чувството,че все повече време е будна и само ме подритва.
Дарче-всичко ще е наред,дано вече се убедиш в пола. fingerscrossed fingerscrossed
m@m@-относно гърнето съм съгласна с Дори и при нас беше на 2г.изцяло свален.
Marci -милата Вики,аз също се опитвам да подготвям Неси за нашата раздяла и и обяснявам как ще ни донесът багажа с тате на мен и бебка и ще дойдат да ни вземат,и докато ме гледаше любознателно каза-"на мен ще ми бъде много мъчно за теб и ще ми липсваш"и почти се разплака и реших да прекратя с подготовката на каката. Blush
yuls--честит 8му мес.и така както ме подсети аз утре влизам в 9тия  Embarassed
По повод пелените,аз съм за Памперс каката си я отгледах с тях и сега ще е така предполагам.За нея бях взела 2ка в болницата.

# 439
  • Торонто/София
добро утро и от мен - тамън съм се запътила да си лягам и реших да драсна някой ред  Wink
дарче - успех на прегледа и дано най накрая успеят да кажат какво ще е
беруш - честита прическа
аз утре сутринта съм на ултрасаунд и някакъв тест та поне ще видя бебо и колко е порастнал за един месец (последния път бях на 25.08), във вторник пък ще ходя за захарта на преглед, в сряда при мойта докторка и то седмицата минала .... поне ми запълват времето хората, грижат се да не скучая  Mr. Green
ремонта върви с пълна сила - днес купихме нова мивка за кухнята и още боя, камината вече е облечена цялата с тухли и с направени фуги та спалнята само чака малко чистене и боядисване и сме готови да оправяме мебелите и най накрая да подредим и бебешката стая - да боядисаме, нов под и да сглобим всички мебели и най накрая и дрешките да извадим да изпера че малко по малко да се подготвяме ...   Whistling
за пелените - пробвали сме много различни марки но на по добри от Pampers не съм попадала, и този път ще използваме същите - за начало сме взели за новородени два пакета и после вече минаваме на редовните номера
на всички лек ден и ще пиша след прегледа

# 440
Мравче те сегашните многократни пелени нямат нищо общо с някогашните. Ето така изглеждат съвременните http://www.babykind.co.uk/images/wonderoos/New%20Folder/highres450.jpg , и още едни http://www.estestveni-idei.com/prod/media/catalog/product/cache/ … imtots-pink_3.jpg

# 441
  • София
Добро утро, допивам и аз кафето. Тези пелени откъде ще си ги купувате? Може би след първите 2-3 месеца и аз да мина на такива (ако има по-големи). Защото честно казано, не смея да изпробвам нещо ново, а и първия месец смятам всичко да пера на ръка, особено дрехите, които се допират до кожата. Сигурно ще излезе по-евтинко...  Peace
Тази нощ съм заспала в 2 и половина, а се събудих в 7:30... Покрай сина ми, който е с някаква хрема, няма да мога да поспя през деня. А сме след ремонт и имам толкова неща за подреждане.
През нощта имах силни режещи болки от двете страни на корема, това имате ли представа какво е? Доста поработих вчера и се чудя дали не е от това. И друг път ми се е случвало, ставам, разхождам се, намествам се и после спират. Със сина ми не съм имала болки, нямах разкритие и не ми е много ясно какво точно е контракция, извинете за невежеството ми... Мерси, момичета.   bouquet

# 442
  • 42.016399,23.101179
vessy1 на мен по някога ми се получават такива режещи болки при рязко ставане от леглото или рязко обръщане на другата страна - после бързо отминава, в смисъл не е постоянна болка. Не знам дали при теб са същите.  newsm78
Контракциите които усещам сега са по скоро втвърдявания на корема, много рядко усещам напрежение ниско долу. Иначе болезнените контракции, когато настъпи вече самото раждане наподобяват много менструалните болки, само дето са доста по силнички и обхващат корема ниско долу както и кръста. Аз докато раждах на моменти се чудех дали пък нямам някоя бъбречна криза.  Embarassed
beru6ka ти каква марка пелени си си взела. Аз мисля да се пробвам още от началото с многократни пелени, въпреки че ще си купя да имам подръка и еднократни и ако не се получат добре нещата и аз ще ги оставя за няколко месеца. Wink

# 443
Мравче те сегашните многократни пелени нямат нищо общо с някогашните. Ето така изглеждат съвременните http://www.babykind.co.uk/images/wonderoos/New%20Folder/highres450.jpg , и още едни http://www.estestveni-idei.com/prod/media/catalog/product/cache/ … imtots-pink_3.jpg

ооо ама те били много симпатични  Laughing добре де, не може никой обаче да ме увери, че не се подсича дупето, имат ли някакъв по-специален пълнеж вътре? Ако да, сигурно имат и някакъв живот - примерно 10 изпирания или нещо подобно  newsm78

Сега ще гугълна, никой да не ми отговаря, аз само си размишлявам на глас  hahaha

# 444
  • В две мънички очи...
Добро утро и от мен!
За мен това си е супер ранно ставане, ама няма как - чакаме водопроводчик да дойде да ни потроши къщата  Mr. Green, после пак чистене, много ми омръзна вече. Искам да се приключва по-бързо с досадния ремонт  #2gunfire.
Та да ви споделя какво си мислех снощи, докато си будувах пак с моите "приятелки" - киселините  Mr. Green Mr. Green. Чудя се защо сме си такива суеверни тук по нашите географски ширини  newsm78. Спомням си, че някои мами тук бяха коментирали, че не им дават да купуват нищо предварително за бебето, та се чудех на роднините им, обачееее преди няколко дни случайно стана въпрос, че отдавна ми е време да се подстрижа вече и познайте.......веднага отпор: "Е, ама недей сега, изчакай малко, то не остана....хайде, като се появи бебо тогава,.....нали знаеш, то сега не е хубаво, така казват бабите" и т.н. Не можах да разбера кое точно не му е "хубавото" сега  newsm78, ама както и да е. Косата ми има огромна нужда от скъсяване и явно ще действам на своя глава, без да се отчитам. А и честно казано не си представям, като се роди бебка /живи и здрави/ кога точно ще имам време и за фризури  Joy

На мен ми бяха казали, че не трябва да се постригвам защото ще му "падне пишката" само че след 6 -тия месец косата ми стана адски суха - все пак изрусените кичури и бремеността бяха повлияли въпреки че кичурите ги бях правила преди да забременея и не издържах. Така и така знаем че е момче малко късно е да си променя пола Simple Smile и се постригах. Сега косата ми започна да се оправя и да се чувства по-добре.

# 445
Marci имам по 1 от 3 различни марки, ама не помня кои са. Довечера ще погледна и ще ти докладвам.

Аз пък имам едни неприятни болки от няколко дни в областта на срамната кост, като тръгна да се изправям и да ходя в началото съм като някоя бабичка, после отминават. Забелязала съм, че сутрин са най - изразени, после като се пораздвижа отминават. Някой има ли подобни оплаквания. Преди бях питала доктора и той каза, че е от разтягането на разните му стави и било нормално.

Мравче то из форума има цели теми за тия пелени - имат разни подложки, специални слоеве, непропускащи влага и т.нт. Абе модерна работа. Е сигурно е маааалко по-голяма занимавка от  еднократните пелени, но не мисля, че е кой знае колко.

# 446
  • 42.016399,23.101179
На мен ми бяха казали, че не трябва да се постригвам защото ще му "падне пишката"..... Така и така знаем че е момче малко късно е да си променя пола Simple Smile и се постригах. Сега косата ми започна да се оправя и да се чувства по-добре.
Ааааа, ти не бъди толкова сигурна. Ей сега вече си обяснявам защо толкова често доктора променя пола на бебето на Дарка. Joy Явно не той е виновен, а тя доста честичко се е подстригвала без да ни каже. Само го обвинявяхме горкият човек в некадърност. Joy

# 447
  • Λάρισα
Аз пък имам едни неприятни болки от няколко дни в областта на срамната кост, като тръгна да се изправям и да ходя в началото съм като някоя бабичка, после отминават. Забелязала съм, че сутрин са най - изразени, после като се пораздвижа отминават. Някой има ли подобни оплаквания. Преди бях питала доктора и той каза, че е от разтягането на разните му стави и било нормално.

Аз съм така от около месец, бях писала преди известно време. И моят лекар казва същите неща, така че ще си търпим.  Peace

# 448
На мен ми бяха казали, че не трябва да се постригвам защото ще му "падне пишката"..... Така и така знаем че е момче малко късно е да си променя пола Simple Smile и се постригах. Сега косата ми започна да се оправя и да се чувства по-добре.
Ааааа, ти не бъди толкова сигурна. Ей сега вече си обяснявам защо толкова често доктора променя пола на бебето на Дарка. Joy Явно не той е виновен, а тя доста честичко се е подстригвала без да ни каже. Само го обвинявяхме горкият човек в некадърност. Joy

Да това ще да е причината. А ако все пак е оцеляла пишката, Дарчето ще трябва да смени фризьора - за нищо не става Joy Joy Joy

lammah ми то аз търпя, ама друго си е да се пооплача на някой, че моя само ми се кара и не ми дава нищо да правя, като кажа, че ме боли нещо. А само да лежа не става - изкуквам от скука.

# 449
  • В две мънички очи...
Ох на мен няколко нощи ми се струваше че ме боли корем, но тази нощ си пободувах и наистина си ме боли корема. А и аз незнам дали са контракции и мисля в сряда да питам като отида за болничния.

Общи условия

Активация на акаунт