НОЕМВРИЙСКИ коремчета - 12 тема

• 23 663
  • 743
  •   1
Отговори
# 285
  • Дъблин
Ysabell, колко "лошо" беше БХС-то? Че и моето така и след консултации с генетиците в МД, интегриран БХС и после ФМ уж се успокоих, ама...

За срещата днес в ЦУМ и на мен ми беше интересно, въпреки че вече съм чела това-онова по темата. Направи ми силно впечатление мнението за кърменето на поискване, че било безразборно. Аз гледах няколко онлайн лекции на ЛЛЛ и там пък се говореше, че точно на поискване е правилното, защото бебето си знае само кога е гладно и вече съм така  Shocked
Във вторник пак има лекция в ЦУМ, а след това може би и продължение в Дон Домат? Wink

По ЗК знам, че се полагат 2 видеозона, към 12 и 24 г.с., аз си ги получих и двата и повече и не държа там да ме гледа моя доктор  smile3546 Иначе всеки месец си ходя на подробен ехографски преглед във Фемина.

И да ви се оплача - вече само с маратонки мога да ходя, другите ми обувки просто не ми стават  Sad Нямат спадане тия крака, ужасно е. А иначе вчера на работа ни правиха изследвания от трудовата медицина, днес са излезли изследванията и не са хванали никакъв белтък в урината. Сега да видим стерилната как ще е.

Ако някой скоро си е правил ПКК - как са ви левкоцитите? Моите са малко над нормата и се притеснявам.
pufpaf, добре дошла  Hug
Стискам палци и аз за cecitoo  Praynig

Последна редакция: пт, 24 сеп 2010, 21:34 от Smurfieta

# 286
  • В две мънички очи...
ailan, братовчедка ми роди в http://www.niamed.com/home.php през април - секцио с пълна упойка и каза че е много доволна от отношението на лекарите, но са си платили за избор на екип който да направи секциото.

# 287
  • В две мънички очи...
Smurfieta, 1 на 40 за Даун, но пробата не съм я давала в МД. Ходих за амниоцентеза в МД но попаднах на една която само с поглед щеше да ме набие и не успях да се успокоя за да вземе пробата, след което я отказах. Иначе всички ФМ - досега 3бр. са изрядни няма никакви признаци да има проблем. И аз се поуспокоих след прегледите понеже са правени при различни лекари които потвърдиха че няма проблем, но все пак докато се роди и го прегледат си се тревожа и сега като не ме преглеждат се чудя дали е нормално.
Колкото до ПКК на мен ми правят всеки месец само че в Токуда (голямо обикаляне на болници си правя). Сега в Токуда вече трети месец ме следи хематолог и винаги левкоцитите ми са малко над нормата - ама аз цяло лято си карам с болно гърло и си мисля че от него са така. Иначе последния път я накарах да ми пусне и урина за албумин че бяха започнали да ми се подуват краката, имаше само следи от белтък в урината, а откакто намаляха горещините вече не се подуват. Сега в понеделник ще ходя да ми правят нова ПКК и мисля пак да я помоля да ми пусне урина че в Шейново гледат техните изследвания.

# 288
  • София
Смърфиетка, и при мен положението с крачетата е същото. Добре, че имам обувки с лепки, та за по-студеното ще ги нося. Сега си карам с чехличките и си слагам от прозрачните чорапки.

# 289
Ех момичета, не искам да звуча грубо, но не прекалявате ли малко с тия изследвания-чак в по три болници да ходите?!??! На мен вчера ми съобщиха, че хемоглобина ми бил малко под нормата и настояваха да ми изпишат желязо, аз отказах-предишния ми доктор ми каза, че е несъществено, пък желязото водело до запек. Плюс това, аз честно да си призная се чувствам прекрасно (освен че шкембето ми тежи и чат пат имам киселини) и не смятам, че имам нужда от каквито и да е допълнителни глупости. Но пък вие си познавате телата най-добре, просто ми се струва, че наистина в БГ това раждането на търговия са го обърнали и за няма нищо ви пускат ненужни изследвания, плашат ви, че бебетата ви били по-големи или по-малки, изписват ви всякакви щуротии и резултатът е, че просто ви стресират без нужда, пък то най-важното е да сме спокойни. Надявам се да не обидя никой, но като ви гледам всички тук сте доста младички, не би трябвало да има причина, нещата да не са в ред. А за гледането на видеозон само да спомена, че и тук гледат два пъти, просто се счита, че няма нужда, ако се чувствате нормално, корема ви расте според седмиците и т.н.
Ужасно е, че трябва да си плащате, за да ви обърнат внимание Sad и случаят на Берушка е просто още една потресаваща статистика за мен, колко безчовечни са докторите в България (не казвам, че са некадърни).
И какво пращат ви да ходите през седмица като гламави напред назад за всевъзможни изследвания, а накрая в най-важния момент няма кой да ви погледне Sad.

# 290
  • В две мънички очи...
Terminator, нямаш представа колко си права. Понякога си мисля че ако знаех по-малко неща нямаше да се притеснявам толкова за малкото човече. Иначе ходя където ме пратят - пак не са прекалявали - радвам се че не ме карат да пия по шепа с лекарства само неофолик приемам и то май ще е до раждането, но като не разбирам им се доверявам напълно. Надявам се и на финала да мога да кажа че всичко е минало както трябва.

# 291
  • Стара Загора
Ех момичета, не искам да звуча грубо, но не прекалявате ли малко с тия изследвания-чак в по три болници да ходите?!??! На мен вчера ми съобщиха, че хемоглобина ми бил малко под нормата и настояваха да ми изпишат желязо, аз отказах-предишния ми доктор ми каза, че е несъществено, пък желязото водело до запек. Плюс това, аз честно да си призная се чувствам прекрасно (освен че шкембето ми тежи и чат пат имам киселини) и не смятам, че имам нужда от каквито и да е допълнителни глупости. Но пък вие си познавате телата най-добре, просто ми се струва, че наистина в БГ това раждането на търговия са го обърнали и за няма нищо ви пускат ненужни изследвания, плашат ви, че бебетата ви били по-големи или по-малки, изписват ви всякакви щуротии и резултатът е, че просто ви стресират без нужда, пък то най-важното е да сме спокойни. Надявам се да не обидя никой, но като ви гледам всички тук сте доста младички, не би трябвало да има причина, нещата да не са в ред. А за гледането на видеозон само да спомена, че и тук гледат два пъти, просто се счита, че няма нужда, ако се чувствате нормално, корема ви расте според седмиците и т.н.
Ужасно е, че трябва да си плащате, за да ви обърнат внимание Sad и случаят на Берушка е просто още една потресаваща статистика за мен, колко безчовечни са докторите в България (не казвам, че са некадърни).
И какво пращат ви да ходите през седмица като гламави напред назад за всевъзможни изследвания, а накрая в най-важния момент няма кой да ви погледне Sad.

Напълно съм съгласна.
Аз половината от нещата дето ми ги казаха приятелки не съм ги правила - БХС например. На 25 съм за к'во да го правя, нямам фамилна обремененост. Една позната си направи, че й объркаха изследванията, че ги бяха подлудили хората. Twisted Evil
На 4 д отидох чак в шестия месец, дотогава си ходих само по здравната каса. Вярно, че не ми обръщаха кой знае какво внимание, ама всичко си изглежда ок, тя като ме види доки как изглеждам и й е ясно как се чувствам. Бебетата ги гледаше само на 2 Д. Кръв ми е пускана 3 пъти до сега, знам, че има момичета дето им пускат по 2 пъти на месец, ама и аз се чудя за какво newsm78 newsm78

# 292
Дарче (както и другите с по едно секцио) - само информативно да знаете, че само в БГ съществува абсурда първо секцио=на следващо. Никъде го няма това безумие, особено с над 2 години интервал между ражданията. И тук има лекари, които следват западната практика, но са прекалено малко за съжаление. Второ секцио е много по-рисковано от нормално след секцио.  Peace

# 293
  • София
Ами, момичета, и аз живея в България и си ходя на лекар САМО по здравна каса. Гледа ме всеки път на ехограф, не ми е поискал нито една стотинка. Не ми е изписвал нищо друго освен желязо при нисък хемоглобин, което аз предпочитам пред анемия. На всеки един въпрос, който съм задала ми е отговорено изчерпателно и любезно. Предполагам, че се живее много по-добре в "страната на неограничените възможности", но все пак и ние в тази гадна България, пълна с недоброжелателни лекари все някак си оцеляваме  Wink

Цецито, ужасно съжалявам за загубата ви  Cry Твърдо вярвам, че с другото бебе всичко ще бъде наред  Hug

По отношение на плащането, аз няма да си избирам екип и съответно да си плащам. Първо, защото нямам впечатления от никой лекар и така или иначе ще си е на късмет. Второ, защото смятам да раждам във Втора градска, а за там отзивите са мн положителни, т.е дори и да не си си платил получаваш необходимото внимание. И трето дистанционно имам "опит" със сестра ми. Тя постъпи на обяд с изтекли води в Шейново, почти веднага докторите бяха видяли, че бебето е седалищно и лицево разположено  Shocked, т.е няма как секцио. Оперираха я и следобяда вече се сдобих с племенник в прекрасно здраве. Кака не беше с избор на екип и не беше платила една стотинка  Naughty

# 294
Зузи, как ще отговориш на това?
"България води класациите в ЕС по детска смъртност, по брой деца с увреждания, по брой изоставени деца и по брой изоставени деца с увреждания, по брой изоставени деца от ромски произход и т.н."-това от тук http://www.facebook.com/notes/bulgariabookcomknigata-na-blgaria/ … ando/438106996950"
Това, че не се случва с теб, не значи, че по принцип не се случва.
Пък и аз съвсем не живея по-добре от теб (или който и да е друг), просто се радвам на малко по-човешко отношение от страна на лекарите(което не би трябвало да е привилегия).

# 295
Смърфи, аз си правих преди някой ден ПКК и миналия път и този път са ми леко повишени левкоцитите, но питах доки, а и по нет да се разровиш, ще ти излезне, че било нормално да са увеличени левкоцитите по време на бременност. Демек искам да кажа, не се шашкай  Wink  

Терминатор, аз не съм много съгласна с теб, просто има много доктори с различни принципи на лекуване и следене на бремеността, някои ако не са много сигурни в знанията си или в резултатите, решават че трябва да изпратат пациентките си на повечко прегледи...верно че, някои доктори можеби и прекаляват, също и някои от бремените с тези прегледи и изследвания, но всеки сам си решава...аз лично съм ходила един път на ФМ, един път в месеца ходя на видеозон, и един път в месеца правя ПКК и си изследвам антителата (защото съм отрицателен Rh фактор), което си е важно нещо и трябва да се следи. Пия желязо по препоръка на докторката, но предпочитам да имам запек и да ям грозде, круши и овесени ядки, отколкото да получа анемия или да ми се налага вливане на кръв след раждането  Rolling Eyes  И аз също като Зузи, съм доволна от докторката си и винаги получавам изчерпателни отговори и супер внимание  Peace   Така че, не всички доктори в България са чудовища...все пак има и свестни  Wink  А и да ги знаем недостатъците на системата и големите различия с тези от другите страни по света, няма как да я сменим...поне засега  Rolling Eyes

Пуфпаф, добредошла  Hug  И дано бебо си излезне когато му е времето и всичко да си му е на ред  Wink

Дарче, ти с твоя доктор, много ме засмиваш..едно че, не може да познае до последно какъв пол е бебока, пък и с това наддаване с 5 или 10 лв да е прегледа, паднах  Laughing

# 296
Пуфпаф, добре дощла при нас!  Hug
Юлс, с малко закъснение, но да ти е жив и здрав племенникът! Много да ви радва и да се радва на едно страхотно братовчедче! Родата ще е много щастлива с толкова много попълнения за няколко месеца !   bouquet
Момичета, най-добре да не влизаме в спорове  Hug ! Всяка решава сама за себе си и нека всяка уважава избора на другата!

Офффф, писна ми от тези киселини!  #Cussing out Бяха ме оставили на мира няколко дена, но вчера имах и сега пак усещам, че почват! Ужасни са! Не мога да спя тогава, то и заради това не успях да дойда тази сутрин на лекцията. Като почнаха да ме мъчат и си легнах чак в 3! А и чавето не ме оставя на мира. Прави невероятни мексикански вълни и само ме ръчка в ребрата!

Последна редакция: сб, 25 сеп 2010, 00:47 от Kölsches Mädel

# 297

Офффф, писна ми от тези киселини!  #Cussing out Бяха ме оставили на мира няколко дена, но вчера имах и сега пак усещам, че почват! Ужасни са! Не мога да спя тогава, то и заради това не успях да дойда тази сутрин на лекцията. Като почнаха да ме мъчат и си легнах чак в 3! А и чавето не ме оставя на мира. Прави невероятни мексикански вълни и само ме ръчка в ребрата!

И мен много ме мъчат киселините, снощи си будувах до 3:30 и накрая взех Талцид и така заспах, но все пак станах сутринта за лекцията  smile3501. Сега ме тормозят пак и пробвах илачите на Kölsches - кисело мляко и ябълка, понамаляха и дано поне тази вечер  не ме тормозят. Стига ми, че бебока не може да си намери място и само се бонтува.

# 298
Кой съгласен, кой не съгласен, важното е, че аз съм права  Joy (шегувам се разбира се). Чисто и просто в последните дни съм ужасно огорчена от няколко статии, които обаче ще ви спестя. Та по този случай май е по-добре да прекратим темата.
Сега и аз да се оплача-умирам от глад, свят ми се вие, обаче апетит никакъв, за каквото и да си помсиля съм  newsm34.

# 299
Корали, да ви е живо и здраво майчето [img]http://saksia.com/images

Dori, благодаря ти мила!  smile3525 smile3525 smile3525

pufpaf, добре дошла!

Момичета, и аз ще споделя за моя лекар - ходя на платена ЖК в Майчин дом. Таксата е 530 лв. Първо ме гледа акушерка - теглене на кг., измерване в см., слушаме тоновете с едно апаратче, задавам си въпросите. После влизам при лекарката ми - гледа ме на ехограф или е 2Д, не съм сигурна  newsm78, преглежда ми картона - мерките, данните от изследванията, накрая си задавам въпросите. АГ иска да направим три прегледа на 4Д - в 19 г.с., в 26 г.с и в 34 г.с. Първата е безплатна, другите две са по 55 лв.

За изследванията - правят ги в тяхната лаборатория и после вътрешно си ги движат. Никога не съм ги следяла сама - просто на следващия преглед АГ ми казва дали всичко е ок.
БХС беше задължителен. Кръвни изследвания - до сега 2 или 3 пъти не помня точно. Никога не коментираме стойностите ми, само хвърлям по един поглед между акушерката и лекарката.
Чета ви тук как си коментирате стойностите, а пък аз никога не помня моите и честно май не се старая. Като ми казват, че всичко е ок не виждам нужда да се задълбочавам.

И за финал - много трудно си избрах лекар. Може и да е срамно, но решението за платена ЖК го взех до известна степен и заради предположението, че ще ми се обръщат нужното внимание. От момента в който се записах реших, че ще доверявам изцяло на АГ, за да мога да си изкарам спокойно бременността /по принцип обичам всичко да си проверявам и много да чета/. Досега грам не съжалявам за решението си.
А за раждането - още не съм решила как и къде. Много искам да е нормално, освен ако няма показания за секцио.

От мен лека вечер на будуващите мамчета - аз се оттеглям.

Общи условия

Активация на акаунт