НОЕМВРИЙСКИ коремчета - 12 тема

• 23 681
  • 743
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Според дебелите книги, бременността продължава средно 266 дни от датата на зачеването. Т.е. изчисляват го 266 + 14 (при нормален 28 дневен цикъл) = 280 дни от първия ден на последната менстрация. Обаче като се замислим - колко от нас имат точно 28 дневен нормален цикъл и колко жени са родили точно на датата на термина...
По мои изчисления (броих ден по ден от зачеването), датата на раждането ми е 2 декември. Но докторите казаха - 29 ноември. Така че... смятайте около датата на термина и бъдете спокойни.  Peace Hug

# 331
  • В две мънички очи...
Тия мъже направо може да ни накарат яко да подрусаме бебоците от смях.
Като му казах "Бременна съм" и той ми каза - "Знам, аз ще ти кажа и кога го направих!" Направо много помнят такива неща Simple Smile
Нашето си е 22-23.02 и затова се надявам и да е стрелче Simple Smile

# 332
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Ха, каква тема сте подхванали  Crazy Нашето е станало или на 24.02 или на 26.02, но тъй като съм с нередовен цикъл докито ме писа, че последно ми е дошло но 10.02 и оттам термин 17.11  Simple Smile И аз се надявам да се роди след 22.11, че да мине към стрелчетата, но съм чувала, че момченцата бързат да излязат за разлика от девойките  Rolling Eyes Ама дали е вярно или са бабини деветини ще разбера като малчо тръгне да се показва  Heart Eyes

# 333
Дъгичка сега в понеделник като отида при док ще питам какво ще правим с фраксито ,но преди ми беше казал че до края ще го бием
Освен това една приятелка беше в моето положение и роди селцио при него и и спряха фраксито 24 ч преди секциото !
Така че мисля ,че и при мен ще е така .
А относно термина вижте само смятах 266 дни от датата на за4еване и си се получи датата на термина който док ми смята - мисля ,че така трябва в моя случай защото цикъла ми е стандартен -27 ,28 дена
Дъгичка относно напрежението в гърба и ребрата и аз от време на време съм така и понякога не мога да си поема въздух
Излизам на терасата и дишам дълбоко и отминава
Мисля си че бебката е горе и натиска нещо !
Катенце това за момченцата ме учуди дет си го писала - аз пък знам ,че е точно обратното - момиченцата бързат а момченцата стоят повече у мама!
Но това разбира се са някакви бабини деветини Simple Smile

# 334
благодаря ви за топлото посрещане и наистина много познати лица от темата Искам бебе,което ме радва адкси много..... Hug Hugотносно термина с моята нередовна менструация и с още по странната ми овулация и да искам не мога да го пресметна с точност.Според доки няма да отиде чак до декември та да видим когато,тогажа само да сме живи и здрави Hug Hug Hug

# 335
Мале, големи сметки смятате тук  Joy
Моят термин е изчислен според първия ден на последния цикъл, знам, кога ми е била овулацията и предполагам, че е Валентинче , но хич не го мисля! Когато -тогава!
От моето АГ съм много доволна, винаги всичко обяснява, отговаря на всички въпроси. Пуска ми редовно всякакви изследвания за кръв и урина. В момента не пия нищо, нито желязо, нито витамини, нито магнезий. Днес бях при нея да си взема 45-дневния болничен и погледна бебока набързо. Всичко си е окей. За две седмици е наддал 300 грама и е вече 2300, а аз имам чувството, че ще се пръсна. Като си представя, че има още месец и половина ми иде да се гръмна!  ooooh!

# 336
когато човек пише и говори на два езика,нормално е да бърка.Но просто заради отношението на някой дами тук,спирам да пиша.Просто понякога прекалявате/те знаят кои са/.

# 337
Eто сега ... знаех си , че ще се обидиш , ама не се оправдавай с двата езика, че тук има доста девойки с по 2-3 езика и си пишат много добре на български. Казах ти го за твое добро, не е нужно да спираш да пишеш. Пак се извинявам  Peace

# 338
[

Последна редакция: чт, 07 апр 2011, 21:21 от Мозче

# 339
когато човек пише и говори на два езика,нормално е да бърка.Но просто заради отношението на някой дами тук,спирам да пиша.Просто понякога прекалявате/те знаят кои са/.
Абе не знам, ама твоето бъркане е ненормално. За да ти се прочете един пост се изисква висше по лингвистика.

# 340
Ей, стига бе хора - не сме се събрали да се караме...

Всеки да си пише както си иска - не сме на изпит по български език. А и всеки си има някакъв стил - кой вкарва разни картинки, кой не, кой пише в червено, кой с наклон, кой изобщо не признава точка и запетая.... Аз да си призная много, много не се старая - не това е целта на форума, а да си изразим мнението - и който иска да го чете и да му отговаря.

Не се карайте за глупости, моля!

Да задам и едно въпросче - до кога мислите да гледате бебчетата? Имам предвид да си стоите в къщи и изцяло да сте отдатени на тях? Питам, защото с моето първо дете не успях да се порадвам на майчинството - така да се каже не съм прекъсвала работа, защото си работех от нас и добре че беше майка ми да ми помага. А окончателно се върнах на работа когато стана на 7 месеца. Това бебче мисля да го гледам поне до 2 годинки и след това да взема натрупалата се отпуска. Мисля, пък да видим какво ще стане  newsm78

# 341
Привет  Hug

Мамчета, днес направо се пречуках от местене опаковане, а сега трябва и да разопаковам  Crazy прибрах си всички книги и някои стари дрехи от моминската квартира (крайно време беше вече)  Joy и сега ми е едно сантиментално и ревливо. Все едно затворих изцяло и окончателно доста дълга глава от живота си. Въпреки, че предстоят много по-хубави неща, ми е тъжно.

Исках да ви питам - някоя от вас дарявала ли е дрехи? Аз мислех за дам част от моите в Червен кръст, но се чудя накъде ги разпределят после. Иска ми се да отидат при деца.

Гледам термина обсъждате. И аз се хвърлих в някакъв много сериозен размисъл. Бях убедена, че бебо ще се роди в началото на декември. Но сега като мисля, при дата на последна менструация 21.02 и дата на зачеване 04.03. .... дали сметките ми са верни. Принципно оволацията ми е по-късна, но тогава си е направо подранила  като за мен newsm78 като му дойде времето ще разбера дали са права така или иначе  Joy
Тая бременност ми е изпила мозъка, много забравям  Tired като се сетя какво съм искала да напиша, ще пиша пак.

Чао за сега от мен   bouquet

# 342
Аз Фил си го гледах 2те години , че и отгоре. Като забременях сега пък съвсем се отказах тепърва да почвам работа. Сега пак ще си изкараме с бебето 2те години и после вече сериозно ще си намеря работа , дай Боже хубава и постоянна.

А за карането ... никой с никого не се кара , просто някой хора не търпят критики  Wink аз пък приемам такива критики. Вярно , че не сме филолози събрани , ама като видя неграмотно написан пост и ми е неприятно.

# 343
Аз пък съм филолог и какво от това  Rolling Eyes мисля, че трябва да сме по-толерантни една към друга. В темата сме, за да обменяме опит и мнения, а не да си броим правописните грешки. Нормално е на момичето да му стане неприятно при толкова забележки. В крайна сметка как пише на български е нейна работа. Постовете, които ми натоварват зрението не ги чета и нямам никакви забележки към никого  Grinning
Дано никой не ми се обиди сега  Crazy bowuu

# 344
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Живи и здрави, ние смятаме да се гледаме 2 години и после да си тръгна пак на работа. Но в крайна сметка нищо не се знае и не смея да си правя планове за след толкова време. А пък и нали съм оптимист и с мъж ми сме се засилили да ходим при хАмериканците, ама може и само с оптимизма да си остана  Crazy Божа работа, само бебо да си ми е добре, пък все ще се отледаме  baby_neutral

Мами, някоя от вас беше пуснала този комплект http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=5891 на Бертони, но не помня коя беше  Blush Та исках да питам въпросната мама дали си го е купила или дали го е виждала поне на живо, да ми каже става ли нещо от него или за тия парички по-добре да не го гледам изобщо. Много ми допаднаха нещата в комплекта, а и цената е доста приемлива за тези щуротийки и затова днес ходих до детски магазин Пакостник, но го нямаше  Sad

Общи условия

Активация на акаунт