НОЕМВРИЙСКИ коремчета - 12 тема

• 23 611
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
  • София
anaq, късмет и вярвам, че всичко ще е наред  Peace.

Марси, относоно ходенето по голяма нужда на детенце е травмиращо след махане на памперс. Изживяли сме го с Алекс и съм чела, че е на психична основа.
На мен Алекс ми каза, че иска да присъства по време на раждането  Laughing.

# 451
Да ви кажа и ставането късно не си е работа!  #Silly Чувствам се адски зле!
Искам консултация... има ли други мами, които сутрин като станат и приличат на боксьори след мач? То това моето, не е нос, не е уста, бузи, очи... дано не ме види някое малко детенце no, че ще му остане травма за цял живот. Гледах си стари снимки, майкоооооо, що за вид съм придобила за кратко време!!!  Shocked

Аз да си призная искрено и лично, явно не съм дорасла за идеята за пампитата за многократна употреба. Казвам си, мързи ме и не ми се занимава! Blush  Може би, някой ден с второ детенце и опит, ще имам повече смелост и бих пробвала.

Дарка, късмет на прегледа!

Малвинка, хич не им се връзвай! И на мен ми ги говорят, само че не ми пука! Първо, нямам намерение да ми отнемат радостта от това да избирам самичка всичко за бебии и да си преценявам, кое би ми свършило работа. А за подстригването, 1 година преди да забременея не се бях фъкала, е представата ви за баба Яга е бедна... не можеше повече така. За 8 месеца 3 пъти вече... даже пробвах един път да се боядисам, пък имах мераци и да се изрусявам, но фризи ме спря, поради трудната задача.
А и второ, вярвам в нещо, което пък отрича суеверията!  Thinking

Дори, сигурно иска да си пази мамата  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 27 сеп 2010, 12:24 от Дъгичка

# 452
Tъкмо да напиша "добро утро" и гледам обяд станало вече  Shocked Аз пак на работа естествено  Grinning Днес съм значително по-добре (за сега) , но ми е страшно горещо , а навън е време само за плаж.

Момичета , хвърлихте ме в дълбок размисъл относно пелените за многократна употреба  Thinking Идея нямах как изглеждат сега. Видях , че по-нагоре има линкове и се надявам в тях да намеря по-подробно инфо , но все пак ми е странно.Ползвала съм пелени за баткото.Навремето всички бяха върли противници на памперсите - скъпи били , увреждали крачетата , спарвали дупетата ... В резултат на което всички перяхме като луди на ръка и по възможност с правен сапун.Не мога да кажа , че не ни е било подсичано дупето или , че съм спестила кой знае колко , но мога със сигурност да ви кажа  , че след като 2 месеца се изгърбих полагайки неимоверни усилия да се справя с всички задължения ( кърмене на 2-3  часа , смяна на пелени , пране на ръка , гладене , почистване у дома , готвене , сервиране....и т.н.) изгоних бабите (които междувпрочем не помагаха , а раздаваха  само акъли ),  купих си памперси и се родих.
Отивам да прочета малко повече инфо за пелените и после ще коментирам.

Вижте какво си поръчах току-що от e-bay http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2805654 … :B:EOIBSA:GB:1123 Flutter

Надявам се да пристигнат другата седмица. "Mothercare" са и излизат по 15 лв. крайна цена. Сега остава да съм улучила и правилния размер Mr. Green

# 453
Аз не вярвам на тези поверия и много се радвам, че и никои покрай мен ( имам предвид родата) не вярват или поне не смеят да ми кажат нещо. Laughing
Още в третият месец се подстригах, а в петия реших, че от брюнетка ще ставам блондинка и да ви кажа никакъв проблем нямам с боите, даже планирам за другата седмица да боядисам корените, че трябва да изглеждам добре на снимките на изписването  Joy
А за пелените - мисля да съм на еднократните и аз съм от мързеливичките.

А лекцийката на 9 месеца на тема:Подготовка на дома за бебето - задължителни и препоръчителни покупки е наистина интересна, аз бях на нея в Бургас и ми беше определено много полезна  newsm10

# 454
Тъй като аз съм човек,който чете много и то особено за раждането,ако на някой му е също интересно по zona reality дават секцио,раждане във вода у дома и такива неща.
beru6ka i lammah-и аз съм с тези болки,но от 5тия мес.няма страшно Peace

Последна редакция: пн, 27 сеп 2010, 12:49 от didka banditka

# 455
Леле, днес станах в 12!  Blush Няма такъв кеф! Как хубаво се наспах  Crazy
Сега си направих кафенце и ви чета. Ако и утре съм така, няма да мога да дойда на лекцията, а ми се струва интересна.

Капри, направила си страхотна покупка! Тук ги гледах тези сутиени, пак в комплект по два за около 50, 60 лева. Аз може също да си поръчам!   Peace
От любопитство само да попитам: многократните пелени перат ли се изобщо в пералнята?! Малго гадничко ми се струва акуто и пишуто да отива в пералнята! А ако се перат на ръка, съвсем ще се разубедя!

# 456
  • София
Marci, мерси за информацията, вярно, че по-рязко си ставам и обръщам, може и така да е.   bouquet

# 457
  • В две мънички очи...
Ох и аз се бях много зарибила по многократните пелени но мъж ми ме разубеди че няма да мога да се оправям с пранета и домакинстване и мисля за начало да бъдем само на еднократни. Четох в нета че след 4-тия месец може да се пробва детенцето да се приучава да пишка при определени условия и тук мамите които имат вече опит може да кажат дали са пробвали, че аз мисля да пробвам. Ще се опитам да го привикна при определени думи да пишка поне, а после и за акито.

# 458
  • София
Привет момичета,
аз си ви изчетох, но не съм писала вчера, тъй като ГОЛЕМИ ядове брахме с фирмата, която трябваше да ни достави мебелите, но тъй като май ще си търся правата по съдебен ред няма да давам подробности да не стане някоя издънка после.
За пелените - и мен ме мързи да използвам многократни Embarassed ще си карам с еднократните.
Аная, успех в болницата  Hug

# 459
Здравейте  wavey

Доста време ви четох, за ден и половина доста сте изписали и сте поспорили даже. Аз да ви се похваля, сестра ми и бебчо ги изписаха и вече са си в къщи. Малко се поуплаших да си призная, не че съм си представяла, че всички новородени бебета само спят и ядят, но нашата малка госпожица само мрънка и плаче.....Представих си момента, когато аз ще остана сама с бебето си и направо изтръпнах....Дано майка да идва да ми пази страх, че свеки е  #Crazy ...
Опитвам се да пиша дипломна работа, но хич не ми се отдава. Ако намеря някой да я напише, ама хич няма да му мисля  Embarassed

# 460
Ох и аз се бях много зарибила по многократните пелени но мъж ми ме разубеди че няма да мога да се оправям с пранета и домакинстване и мисля за начало да бъдем само на еднократни. Четох в нета че след 4-тия месец може да се пробва детенцето да се приучава да пишка при определени условия и тук мамите които имат вече опит може да кажат дали са пробвали, че аз мисля да пробвам. Ще се опитам да го привикна при определени думи да пишка поне, а после и за акито.
Многократните пелени само на пръв поглед изглеждат много трудоемки - всичко е въпрос на организация и рутина. Другият метод - с памперси, но следене на сигналите на бебето и от рано приучване на гърне също дава добри резултати.
Относно раждането и отглеждането на бебето много полезни статии можете да видите тук: http://www.facebook.com/pages/BabySling-BGcom/120690064629362?ref=sgm
Успех  Peace

# 461
  • София
Капризче, браво за покупката и скоро да се похвалиш с получаването  Peace.

Плана, хубаво е, че сестра ти и бебка са в къщи  Hug. Иначе, спокойно, ще се справиш  Peace. Пък и вашият бебо може да е кротичък.

# 462
Водопроводчикът си тръгна и даже успях да изчистя след него, но доста се поуморих да си призная. А горкия човечец се видя в чудо - поне 3 пъти го изкарвах от банята да пишкам  Joy  Joy  Joy и накрая вече се молех да си тръгне по-бързо, че пак ми се ходеше  Laughing. Лошото е, че вкъщи продължава да е хаос.....дано до 2 седмици всичко да приключи, че вече не издържам да мия чинии в банята - нямаме си кухня, само 4-те й стени и тавана, нищо друго няма в нея  smile3511.
Засега не виждам да има ентусиасти за лекцийката утре  newsm53, но ако някой реши да свирка.

# 463
  • гр.София
Добър ден и от мен  Hug

Дойде и моя ред да се включа.Не съм ви чела два дена и сте изписали цели романи Simple Smile

Големи спорове голя чудо е настанало в темичката ни.Няма да изказвам мнение по нито един спор, само искам да ви кажа че по добре е вместо да спорите и да се заяждате да гледате на нещата от към хубавата им страна, и да пишете само приятни неща.Все пак в най скоро време тук ще започне да се пише за кой кога е родил и не е нужно накрая точно да спорите  Embarassed

Ние вчера уж бяхме на село да си почина малко,но си правих малко зимнинка та така се преуморих че като се прибрахме и краката не ме държаха.Чак се бях уплашила.А днес малкия само ме подритва и се опъва вътре все едно е на плаж нашия  Laughing

# 464
  • София
Привет!!!

Malvinka
аз ще ходя утре на лекцийята.Струва ми се доста интересна и неискам да я изпусна - така че ще се видим. Simple Smile

Nellie много благодаря за линка със статиите  Hug - определено са много интересни и полезни - поне за мен!!

plana наистина е страхотно,че сестра ти и бебо са вече в къщи!!!И наистина не се притеснявай - не всички бебета са еднакви. А за дипломната - няма ли някакви подобни в интернет, от които по-лесно да сглобиш нещо? Или поне подходящи източници за частично копи/пейст... Че то иначе си е мъка,а и точно сега...Стискам палци да върви по-лесно и успех!!! Peace

kapri_z
страхотно изглежда - дано дойде по-бързо!! Peace

Ysabell и аз мисля да почна да я приучавам от рано бебка да си казва и да махнем колкото може по-рано паперсите. Надявам се да се получи.

За пелените и аз мисля да сме на еднократни - струва ми се доста по-лесно,а аз обичам да си улесмяван живота! Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт