НОЕМВРИЙСКИ коремчета - 12 тема

• 23 571
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
Еййй, момичета, да ви кажа, очарована съм от организацията в районното!  Peace Отидох без номерче, само да се информирам кое как е за личната карта, а успях да влезна и да си подам заявлението за по-малко от 20 мин. Мнооого се изкефих! Бях се настроила за едни дълги опашки, а то... Дори на опашката за взимане на заявлението имаше само един човек преди мен и полицаят го помоли да ми направи ред  Heart Eyes !
Само за шофьорска книжка не можах да подам заявление, защото фамилията ми се сменя. В такъв случай се ходи до КАТ, ама здраве да е!

Зузи, дано да се оправиш с тази фирма! Ужас просто! Вместо да си почиваш последните дни преди да дойде бебето, се разправяш с такива проблеми!
Плана, честито ви бебе в къщата !   bouquet Спокойно, може пък твоето да е от спинкащите и папкащите  Wink !
Малвина,  кофти е стези ремонти, добре че му се вижда края! Така като гледам, май повечето от нас минаха през този период.

# 466
Здравейте, момичета. Ейй, голяма активност - не мож' ви изчете човек! Аз днес ходих на пазар - купих си нощници за болницата, една с дълъг и една с къс ръкав, понеже не можах да реша с коя ще ми е по-добре  Thinking За бебата купих порт бебе на Bebetto - РОЗОВО естествено, в комплект с терлички и шапчица тип таке  Mr. Green. Не че нямам от баткото, но не можах да се сдържа  Embarassed И за Вико взех комплект горница и долница, блуза, шапка есенна и чорапи. За мен остана еднократни бикини да си взема за болницата и превръзки, изпирам нощничките и съм готова. И комплект за изписване гледах, но не мога да измисля колко дебел да взема - дали да е само с памучни нещица (каквито има сега по магазините) или да изчакам и да купя нещо ватираничко  newsm78 То порт бебето е дебело хавлиено, може би няма да има нужда от дебели работи отдолу (все пак колко се изкарва бебо - за секунди към и от колата). Вие какви сте взели (или смятате да вземете)?
За памперсите - Pampers Sensitive в началото (размер ще реша в последствие, понеже в болницата не ми искат нищо за бебето). За многократните и аз съм се замисляла, но не знам долколко ще се справя с бебе, мъж, къща и "батко" на 3 години  Crazy
За поверията - УЖАС!!! С една близка моя приятелка ще раждаме горе-долу по едно и също време, ама свекито й е кошмар в това отношение - НИКАКВИ покупки за бебето докато не се роди (добре, че в болницата й искат дрешки, та няма накъде), никакво излизане до 40 ден, че и после Naughty (нали ще е по-студено времето) и всякакви такива щуротии. Аз нямам ограничения (то не че някой ги пита бабите де  Laughing )
За приучването към гърне - и за мен смисъл да се нерви и мама, и бебе, преди 2 годишна възраст НЯМА.
Хайде, лек ви ден, след малко отивам да взема баткото от градината.  Party

# 467
Ох тия поверия, вече се чудя да се смея ли, да рева ли като чуя някое. Преди малко говорих с майка ми (тя напоследък се е побъркала на тая тема) и само раздава команди да не купувам нищо. Ей подивявам направо  #Cussing out първо, че много мразя някой да ми разпорежда какво да правя (и то с заповеднически тон) и второ, че се връзва на тия приказки. То цялата работа при нас е понеже за първото бебе бяхме си купили всичко и сега някой хора са психясали, сякаш това е причината да се развият така нещата. Пък аз, ако нямам нищо за бебето хич няма да ми е спокойно, да се чудя после кое по напред да взимам или пък някой друг да ми пазарува - не си го представям. Аз и сега съм взела някой нещица. А вчера какво готино комплектче видях - блузка и джинсово сукманче, и сега ме е яд, че се вързах на мъжа ми и не го взехме - понеже блузката беше на едни дребни точици и била грозна  #Crazy Уф отплеснах се, а исках да ви кажа за майка ми - та преди малко пак ми се караше по телефона нищо да не купувам и в следващия момент ми разправя, че купила някакви дрешки  Joy Питам я аз - е нали не трябва да се купува, а тя ми разправя как и били казали, че тя можело да купува и други хора, само аз не не трябвало да купувам нищо предварително  Shocked Представяте ли си - всички ще си правят кефа да купуват, само аз не, няма да стане тая  Naughty

# 468
Дарка, да те питам, картонът за бебето "Здравна карта за дете" ли се води?  newsm78 Днес такова взех от една книжарница, ама лист за записване нямаха. Предполагам, че ще е това картонът, но да питам за всеки случай  Embarassed

ламче, днес видях една мама с бебе с чисто розова количка и познай... веднага за теб се сетих  Laughing Ама и на мен ми дойде прекалено това розово Wink

плана, браво за бебчо  Hug Явно има колики и затова плаче, иначе защо ще плаче  Rolling Eyes Няма да се стресираш така, твоето ще е послушно и ще си спинка  Hug

Маринка, честити покупки. Със здраве да си ги носите  Peace

Кьолн - направо не мога да повярвам, че е нямало опашки  Shocked По ТВто нали все дават какъв хаос е, колко се чака. Супер е, че си изкарала такъв късмет Simple Smile Дано и за книжката да стане така бързо  Praynig

беруш, въшките как са  Joy Joy Joy

зузи_прити, дано да не се стигне чак до съд Sad Аз наскоро гледах повторение на "Господари на ефира' и там даваха за една фирма за мебели дето само пари взима и никакви мебели не доставя Sad Дано не сте попаднали на такава и вие и много скоро да се оправят нещата  Peace

За пелените - и аз съм за еднократна употреба, поне в началото. То ще е такава лудница, че ще ми е само да мисля и за пелени и гащи да пера  Confused
А за суеверията... аз скоро трябва да ходя пак да се подстригва и се надявам някой да не тръгне да ме разубеждава, че не трябва Wink Много по-спокойно си ми е така като знам, че съм подготвила нещата за бебо, а не после да чакам на мъж и баби да ходят да пазаруват, перат, подреждат... Не стават за 1-2 дни тези неща.

# 469
ох ще ме уморите с тия поверия  Joy Беруш, не се връзвай  Hug а купувай тайно  tooth
И аз сега се чух с моята мама, я тя ме зарадва, че няколко неща от Ния ще ни влязат в употреба  Party - пеленка порт бебе, космонафт и някое и друго дрешорляче  Laughing добре, че нейните бебешки повечето са неутрални цветове и сега няма да ходим в розово  Crazy
Аз се чудя как ще си избера сутиен за кърмачки, дали изобщо има толкова мини номер като за мен  Crazy позволяват ли да се мери? Видях във Вис Виталис, а не ми хрумна да питам дали може да премеря  Tired

Плана, честито изписване на племенничето и не се шашкай, всяко бебе е различно Hug

# 470
Марси -къртиш Simple Smile)))))
За пелените, да обобщя, това което съм прочела и това, което са ми казали. В общи линии само се изплакват веднага след като ги свалиш, след това пъхаш-в кофа или нещо такова (тук има едни кошове за памперси, с пликове за да не смърдят) и переш всеки ден или през ден-в пералня, зависи с какво количество сте се запасили. Цените гледах тук в УСА и в БГ, май са едни и същи. Скъпички са вярно, но това са тези -тип гащи. Има и някакви с хартиена вложка, които реално поемат...абе к'вото имат да поемат и се изхвърлят в тоалетната, после само переш самите гащета, но май няма нужда да ги плакнеш. Пелените нямат "живот", четох че някои си ги ползват същите и с второто бебе. Аз лично на модел не съм се спряла, на сайта който съм ви дала, пелените са същите като предлаганите тук. Предполагам за първо време ще си купя няколко тип гащи и ще ги ползвам...абе нямам идея кога ще ги ползвам, но при излизане в началото определено ще сме с еднократни пелени. Аз се реших на тях, заради тъпото подсичане и обриви, просто през последните две години имаше разни бебешори около мен и горките все подсечени и обринати си ходеха, другото е по-бързото привикване към гърне (не съм сигурна, че работи, ще видим Simple Smile)Помня, че сестра ми тормозеше племенника ми на гърне от много мъничък, много се стараеше, но той така и не вдяваше (според мен и правеше напук), та доста време му отне. С момичетата е значително по-лесно (май), те си имат вродено чувство за хигиена според мен Simple Smile))). Пък тук да ви кажа загубените американци (някои наистина са много загубени) си държат децата с памперси до 4 годишна възраст-което на мен ми е ужасно гнусно, все едно са инвалиди.
Относно балканското суеверие, бих казала, че тук ги правят тези неща предварително по няколко причини-винаги можеш да върнеш стоките и да си получиш парите обратно(майка ми беше в потрес, че вече всичко сме накупили, че повечето неща от 4-тия месец), ако недай си боже нещо се случи. А другото е, че тук си работят до края и се връщат на работа след два месеца, та кой ти има време да ти прави погачи и разни такива неща (то и по принцип бейби шауъра се подготвя от приятелки, а не от теб). Та балканския синдром е наследен от високата смъртност на бебетата от преди доста години, но ние си вървим с традициите. Иначе за подстригването-много глупаво ми се струва, като ми кажат бременна и все чорлави си ги представям Simple Smile))))))

# 471
Към мамите, които все още пиете Малтофер: Той нали трябва да се сдъвче? Само, че на мен определено не ми понася тая гадост и винаги започва да ми се повдига. Дали ефекта е същия, ако го начукам и си изсипя в устата?  Blush След това винаги пия и един изцеден лимон.

ламче, днес видях една мама с бебе с чисто розова количка и познай... веднага за теб се сетих  Laughing Ама и на мен ми дойде прекалено това розово Wink
hahaha

# 472
Ей щях да ви пиша за болките в корема, аз болки чат пат имам навсякъде-отстрани, долу ниско, по средата-абе зависи къде точно бебето ме притиска. Един ден според мен бебето се беше завъртяло хоризонтално-цял ден едвам се движех. Та момичета имаме малки слончета в коремите си, нали не очаквате да ни е супер комфортно. Вчера моя се беше разпънал удобно, и го усещах от единия край на корема ми до към пъпа, според мен вече е много голям-към 40см.

# 473
Към мамите, които все още пиете Малтофер: Той нали трябва да се сдъвче? Само, че на мен определено не ми понася тая гадост и винаги започва да ми се повдига. Дали ефекта е същия, ако го начукам и си изсипя в устата?  Blush След това винаги пия и един изцеден лимон.

Предполагам ще е същия ефекта, ама аз го смуча - така не е гаден, като ефизолче  Peace иначе много ми се лепи по зъбите и ме дразни.

# 474
  • София
Малвинка, скоро да се похвалиш с нова кухня  Peace. Предствям си какво ти е.

Кьолшес, браво и важното е личната карта да е сменена  Hug.

mim4ето, за изписване на бебо купих плюшени гащеризонче и блузка на една немска фирма и са много мекички. Отдолу ще сложим боди с късо ръкавче и чорапки. Порт-бебе и шапчица имам от баткото.

# 475
Здравейте момичета,  Hug

Честито на всички нови бебенца и техните мами и татковци Simple Smile
Аз не съм писала поне от 4-5 месеца в темата поради липса на време. Вече съм в 34 г.с. и бебето е все още в косо, напречно положение.

Дали има някои от вас които са правили упражнения за обръщане на бебето в правилната поза за раждане? Или нещо което вашите лекари са ви препоръчвали?

Ще съм ви благодарна на каквато и да е информация  Hug

# 476
Ох днес съм по оплакването. Мерси за успокоителните думи момичета.
Днес моя бебок не е спрял да мърда, рита и мести, направо не издържам вече. Колкото повече расте, толкова повече мърда  #Crazy Вие така ли ги чувствате вашите бебета?  Rolling Eyes

# 477
Ох днес съм по оплакването. Мерси за успокоителните думи момичета.
Днес моя бебок не е спрял да мърда, рита и мести, направо не издържам вече. Колкото повече расте, толкова повече мърда  #Crazy Вие така ли ги чувствате вашите бебета?  Rolling Eyes

И ние сме така от няколко дни  Peace

# 478
Нивеа, верно че се загуби някъде! Айде , добре си се завърнала!  Hug За обръщането знам, че има едни упражнения с фенерче, чела съм по другите теми, но за съжаление не съм запазила линковете. Дано някоя друг да помогне!
Дори, честити ти покупки!   Peace
Плана, и при мен е така с мърдането! Като пумпал е! Преди беше активен само вечер. Сега няма спиране, сутрин, обед , вечер и като ме изтряска в ребрата само поскачам! Ама ми е много приятно да го усещам  Heart Eyes !

Олее, момичета, при октомврийки почна бебевалежа! КАто си помисля, че има няма и месец и при нас ще почне, ми става едно такова хубааааво  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes !

# 479
  • София
MMka, Kölsches Mädel  , благодаря ви за успокоението. Да ви кажа честно в някакъв момент си казвам ще си вземем мебелите и ще зарежа всичко, но после се сещам, че тези хора се държа по този начин точно защото никой не си търси правата. Хайде ще си поразкажа болката пък мисля, че няма да има ядове после. Значи става дума за следното: поръчахме си спален комплект "Вяра" от мебели "Виденов". На 23.09.2010г. от склада ми се обади г-н Красимир Панаьотов, за да ми съобщи, че мебелите ни са готови и са на склад. В проведеният разговор господинът ме попита кога ние ли ще си вземем мебелите или те да ни ги доставят, казах му, че искаме доставка от тях, след като уточнихме цената на доставката и ПЪЛНИЯТ ни адрес се уговорихме за неделя (26.09. 2010г.) около 11.00ч. като ден, в който ще ни доставят мебелите. Денят и часът настъпиха, а мебели нямаше. Свързах се с фирмата по телефон. Пренасочиха ме към въпросният господин, който освен, че се държа изключително нагло и грубо започна да твърди, че ми поискал номер на договор, който аз съм казала, че не знам и ще се обадя към 18.00ч., за да му го кажа. Опитах се да му обясня, че няма такова нещо - първо не ми е искал номер на договора, второ аз съм бременна и съм си в къщи, т.е всички документи са до мен и няма никаква логика в твърденията му. Освен, че господинът за миг не предположи, че грешката може да е в него, започна да твърди, че не съм си казала и адреса, а само квартала и че трябва да се ориентирам какво правим от тук насетне, защото за това, че: "аз не знам какво говоря" не било негов проблем. Когато му поисках името господинът се представи и ми затвори телефона. Проблемът е, че в случая става дума за телефонни разговори, обърнала съм се към адвокат, за да ме консултира биха ли могли да се издирят записи на въпросните разговори, но за момента още чакам отговор. Пуснах и имейл до АЗП. Та ще видим какво ще става.
Е мноого дълъг ми стана поста  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт