Дискова херния - 1

• 218 653
  • 730
  •   1
Отговори
# 300
*Pukanka* динственото, което мога да ти кажа е че моя доктор ми каза, че тази латерална херния е по-добрия вариант пред медиална, каквато е моята.
dvepeperudi , благодаря за съветите. Гледам сама двете си деца, а малкото е на годинка и 4 м. и ми е много трудно да спазвам всичко, но се опитвам.
Аз искам да попитам, тази дискова херния задължително ли е прогресивно заболяване. То е ясно, че тук няма да има някой, които от 10 години примерно няма симптоми, но все пак да попитам.

# 301
*Pukanka,до колкото разбирам проблемите ти не са чак толкова страшни.Поне за мамента нямаш нищо налагащо операция.Ясно е ,че гръбвакът ти е проблемен.Постарай се с гимнастиката и ако имаш повечко кг ,ги свали.Това което ще ти препоръчам аз е физ .терапия ибани Wink
Мама Вики ,има хора които повече от 10г нямат симптоми,е може и да не са тук.Дисковата херния,може и да не прогресира.С течение на времето тя калцира и би трябвало да не създава големи проблеми.Стига да не калцира в едно с коренчетата,както беше при мен Sad.
Според мен си вземи ортопедичен колан,щом се грижиш за бебчето.

# 302
Преписвам дословно диагнозите си от скенера и очаквам съветите ви.

Л2-Л3 Задни остеофити и вкалцявания в задния надл. лигамент, които водят до лека релативна стеноза на гръбначномозъчния канал. Свободни неврофорамени.

Л4-Л5  Лекостепенен бълджинг диск . Нормална ширина на гръбначномозъчния канал. Артроза на фасетните стевички.

Л5-С1 - Левостранна латерална дискова херния с частично ангажиране на неврофорамена. Вертебралния канал е с нормален сагитален размер. Артроза на фасдетните ставички.

Това е. Понеже съм пълен лаик по темата, чакам мнението ви доколко сериозно и поправимо ли е положението с мене и кое е най-добро като лечение.

Няма страшно  Peace Но се пази,  Naughty

*Pukanka* динственото, което мога да ти кажа е че моя доктор ми каза, че тази латерална херния е по-добрия вариант пред медиална, каквато е моята.
dvepeperudi , благодаря за съветите. Гледам сама двете си деца, а малкото е на годинка и 4 м. и ми е много трудно да спазвам всичко, но се опитвам.
Аз искам да попитам, тази дискова херния задължително ли е прогресивно заболяване. То е ясно, че тук няма да има някой, които от 10 години примерно няма симптоми, но все пак да попитам.

Не се ли пазиш прогресира и то с каква скорост........  #Crazy Sick
Пазиш ли се, ще забравиш някой ден за нея  Party

# 303
  • Варна
Благодаря ви за съветите. Ако това не е сериозно, не знам вие как се чувствате с по-сериозните диагнози. Аз по 3 дена съм напълно парализирана и после по един месец едва се движа.При вас сигурно е много по-тежко.
Кажете как да се пазя и какво да правя за да не ми се случва? За коланите прочетох, ще си купя. Постоянно ли се ходи с тях, и зиме и лете?
Купих си две книжки с много хубави упражнения, ще правя и тях като ми отмине болката. Книжките са " Древната тайна на извора на младостта " и " Пет тибетски ритуала за подмладяване и здраве"

# 304
  • София
Вчера бях при невролог, не останах особено доволен... общо взето не чух нищо ново. Каза ми, че изледванията няма да ми помогнат особено, а ми трябва профилактика.
Препоръча ми плуване.

За болката в крака ми, които слизат понякога и надолу - ми каза, че тези болки се провокират от изменения в дисковете на по-високо ниви (моят скенер е на S1-L6-L5). Нямах болки на място при прегледа...
Предписа ми: Милгама caps 3х1 (14 дни)
                     Th**ctacid Hr 600mg - 1 мес.

Не си падам много по лекарствата... чудя се дали да ги взимам. Какви странични ефекти имат и какво е лечебното им действие?

Какво Ви е мнението за тази книга, по-назад в темата я споменавате, днес на панаира я разлистих, но не ми стана ясно - какъв е подхода й, правят ли се някакви упражнения...
Избави се от болките в гърба - Д-р Джон Сарно
http://www.helikon.bg/books/90/142588_izbavi-se-ot-bolkite-v-garba.html

Петимата тибетци прави ли някой? Аз преди година за 1-2 месеца, но после като се влоших (не от тях) не посмях да ги започвам отново...

# 305
hakama,хващай едно гадже под ръка,дето може и да плете,може и да не ,и отивай на бани Wink.Или  направи малко физ терапия.
Когато попитах моят неврохирург след операцията какви упражнения да правя,отговора беше "коремни преси".Така ,че не се мъчи с разни тибетци.Другото което ми препоръча като подходящо,|по мое настояване|беше онова при което лягаш по корем и повдигаш краката и гърдите от земята.|сещаш се за кое ти говоря|
*Pukanka*,сериозно ,сериозно колко да е сериозно Grinning?Одеве качих стълбите до 5 етаж,тичайки и вземайки ги по две.А преди това бях минала 3км в  ходене пеш. Laughing

# 306
Благодаря ви за съветите. Ако това не е сериозно, не знам вие как се чувствате с по-сериозните диагнози. Аз по 3 дена съм напълно парализирана и после по един месец едва се движа.При вас сигурно е много по-тежко.
Кажете как да се пазя и какво да правя за да не ми се случва? За коланите прочетох, ще си купя. Постоянно ли се ходи с тях, и зиме и лете?
Купих си две книжки с много хубави упражнения, ще правя и тях като ми отмине болката. Книжките са " Древната тайна на извора на младостта " и " Пет тибетски ритуала за подмладяване и здраве"

Не се на веждай, а клякай!
Не вдигай тежко повече от 2-3кг!
Не се усуквай!
 Тук luvbed внимавай най-много!  Laughing
Аз нося ластичен зимата постоянно ако съм някъде извън дома!

Вчера бях при невролог, не останах особено доволен... общо взето не чух нищо ново. Каза ми, че изледванията няма да ми помогнат особено, а ми трябва профилактика.
Препоръча ми плуване.

За болката в крака ми, които слизат понякога и надолу - ми каза, че тези болки се провокират от изменения в дисковете на по-високо ниви (моят скенер е на S1-L6-L5). Нямах болки на място при прегледа...
Предписа ми: Милгама caps 3х1 (14 дни)
                     Th**ctacid Hr 600mg - 1 мес.

Не си падам много по лекарствата... чудя се дали да ги взимам. Какви странични ефекти имат и какво е лечебното им действие?

Какво Ви е мнението за тази книга, по-назад в темата я споменавате, днес на панаира я разлистих, но не ми стана ясно - какъв е подхода й, правят ли се някакви упражнения...
Избави се от болките в гърба - Д-р Джон Сарно
http://www.helikon.bg/books/90/142588_izbavi-se-ot-bolkite-v-garba.html

Петимата тибетци прави ли някой? Аз преди година за 1-2 месеца, но после като се влоших (не от тях) не посмях да ги започвам отново...

Почти нямат странични ефекти!
Милгамата са витамини от група Б
Тиоктацида е мощен антиоксидант, с него може да имаш проблеми със стомаха, инач ее полезен и за здрав човек!
Добре де щом на прегледа не си имал болки какво очакваш от лекарите?

# 307
  • Географският център на България-Габрово
Здравейте мили приятели.Съвсем случайно попаднах на тази хубава тема.Ох какво мога да Ви пиша за мен и моето сътояние.На 57 години съм вече,пенсионер по болест ІІ група с диагноза от шията та до петите все увредена.Като се почне двустранна коксартроза,двустранна гонартроза,деформираща лумбална спондилоза.Изгладена дорзална лордоза,мононевропатия на долен десен крайник и все в тоя род.Та прочетох за тези така да се каже спасяващи много от вас инжекции.Имам възможност да ми бъдат изпратени от Германия-дъщеря ми е омъжена там.За поставянето няма да имам проблем това си ми е професия-медицинска сестра съм.Досега никой от моето обкръжение не ми е споменавал за тях.Като ме гледат само цъкат с уста и не могат да повярват,че съм стигнала до това състояние,след като ме знаеха що за човек съм и най вече,че бях между медицински работници.Стигна се дотам,че едвам се придвижвам и то с помощно средство,вечният ми приятел и бодигард-бастунът.Ще рискувам на собствена глава и ще направя един курс на лечение,та дано ми помогнат поне малко тези инжекции поне да се придвижвам без да се мъча както досега.Надеждата умира последна,и дано благодарение на Вас,най сетне намеря покой от всички болки, и най вече що годе да мога да излизам и аз сред хората и да бъда като всички други  полунормален човек,то нормалното вече не може да се върне.Защото имам много дегенеративни изменения.Че то иначе бях и съм затворник между четири стени,с приятелят ми моят компютър,който меразхожда из необятните дерби на нетното пространство.Благодаря Ви,че Ви има и мога да споделя моите проблеми.

# 308
Здравейте мили приятели.Съвсем случайно попаднах на тази хубава тема.Ох какво мога да Ви пиша за мен и моето сътояние.На 57 години съм вече,пенсионер по болест ІІ група с диагноза от шията та до петите все увредена.Като се почне двустранна коксартроза,двустранна гонартроза,деформираща лумбална спондилоза.Изгладена дорзална лордоза,мононевропатия на долен десен крайник и все в тоя род.Та прочетох за тези така да се каже спасяващи много от вас инжекции.Имам възможност да ми бъдат изпратени от Германия-дъщеря ми е омъжена там.За поставянето няма да имам проблем това си ми е професия-медицинска сестра съм.Досега никой от моето обкръжение не ми е споменавал за тях.Като ме гледат само цъкат с уста и не могат да повярват,че съм стигнала до това състояние,след като ме знаеха що за човек съм и най вече,че бях между медицински работници.Стигна се дотам,че едвам се придвижвам и то с помощно средство,вечният ми приятел и бодигард-бастунът.Ще рискувам на собствена глава и ще направя един курс на лечение,та дано ми помогнат поне малко тези инжекции поне да се придвижвам без да се мъча както досега.Надеждата умира последна,и дано благодарение на Вас,най сетне намеря покой от всички болки, и най вече що годе да мога да излизам и аз сред хората и да бъда като всички други  полунормален човек,то нормалното вече не може да се върне.Защото имам много дегенеративни изменения.Че то иначе бях и съм затворник между четири стени,с приятелят ми моят компютър,който меразхожда из необятните дерби на нетното пространство.Благодаря Ви,че Ви има и мога да споделя моите проблеми.

Здравей! И Добре дошла при нас  Hug
Едно уточнение! Темата никак не е хубава, ние сме хубави  Hug

"Съвременната психология смята, че от това заболяване страдат хора, които “трудно подвиват крак” или “не падат на колене” т.е. хора с твърд характер"
  bouquet  Peace

Не мога да повярвам че си се докарала до тук а си толкова млада  Hug
Всичко това на куп, ме кара да си мисля за РА  newsm78 Както и да е.

Инжекциите ще ти помогнат  Peace, няма да те излекуват но ще ти облекчат положението според мен Praynig Ако искаш мога да ти дам координатите на лекаря които ми ги изписа? Ортопед е  в София Peace Поръчай си поне 2 кутии, и ще ти кажа кака да си си ги слагаш.
Можеш да разчиташ на нас за всичко  Hug

# 309
Dunia53, здравей!
Аз съм с Дискова херния и то доста голяма. Посъветваха ме веднага да си направя операция. Една година ходих по санаториуми, лекарства и инжекции и все не ми помагаха. Постоянно бях на обезболяващи. Докато не попаднах тук и повярвах на един от тук присъстващите Тишо.
Направих си първите 10 бр.инжекции без да се консултирам с лекар по негова препоръка през м.Януари тази година. От тогава спрях със всякакви лекарства. През Април си сложих вторите 10 бр. и през Октомври последните 10 бр. Дори не смея да кажа,че през повече време забравям,че ме е боляло. Надявам се,че и с моето пазене ще продължат да се оправят нещата в положителна насока.
Така, че мога да те посаветвам да пробваш и ако искаш мога да ти изпратя файл със съставките на инжекциите и точно за какво помага всяка една.

# 310
  • Географският център на България-Габрово
Много  се радвам,че Ви намерих.Благодаря много за радушният прием.Друго какво мога да кажа за мен.От Габрово съм.Тишо благодаря и на теб,че все още ме определяш като млада но аз самата се причислявам вече към бабетките.Баба съм на един прекрасен внук на 2 годинки.Поръчах си по дъщеря ми инжекции и ги чакам за Нова година с коледните подаръци от Германия.От вашите постове а и прочетеното тук във форума,добих някаква бегла представа за поставянето на тези инжекции.Аз мога и венозно ,мога и мускулно да си ги поставям,за мен това не е пречка.Само трябва да ми обясните по колко пъти на ден трябва да се поставят и на какъв интервал, за колко време.

# 311
.Lina., изпрати ми ако може и на мен файл със съставките, че и аз реших да ги слагам. Някой знае ли в Англия дали се намират.

# 312
Здравей, Dunia53 и добре дошла!
Колко много непознати за мен термини спомена, чак не е истина....
Тъжно е, че трябва да се бориш с толкова много проблеми....
Аз самата толкова трудно преживявам факта на ограничената ми подвижност,че просто нямам думи, когато помисля за теб.
Аз също очаквам да ми донесат въпросните инжекции и се надявам да ни помогнат... Ще се държим в течение и ще си даваме кураж и ще си стискаме палци  Sunglasses
От все сърце ти желая подобрение, сърцето ми се сви, докато четях написаното от теб.

# 313
  • Варна
Добре де, напишете ясно какви са тези инжекции, имената, съставките, как се слагат, откъде да се купят, точна схема на слагане. Аз от седмица се опитвам да разбера повече за тях и не успявам. Опитвам се да събера пълно инфо за тях и начина на използване и да ги почна. Явно има доста желаещи и тази информация ще е ценна.

Иначе аз да се похваля, болките минаха, може да е за месец ама все файда. Три пъти ходих при дядото в Аспарухово чиито координати търсих тука и ме оправи човека. По негови думи повече няма да имам проблеми, ама виж на това вече не вярвам. Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

# 314
Пуканка, на първа страница на темата има линкове, казват се Discus Compositum. Аз оттам изчетох всичко.

Общи условия

Активация на акаунт