Дискова херния - 1

• 218 638
  • 730
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
Пуканка, на първа страница на темата има линкове, казват се Discus Compositum. Аз оттам изчетох всичко.

А, ок. Не съм видяла.Мерси.  bouquet  bouquet

# 316
Здравейте на всички!
Аз съм нова тук,отдавна чета публикациите ви,но не се регистрирах,с цел да не се застоявам прекалено дълго пред компа.
Сега като трябва да се представя с няколко думи се чувствам като в американските филми в клиниките за наркомани и алкохолици и ми става тъжно и за вас,и за самата мен Sad
Но какво да се прави-това е живота,колкото и банално да звучи-Това,което не ни убива ни прави по-силни!
На 43год.разведена с голям син,имах собствен бизнес,и от тичане последните 10год.все не ми оставаше време да помисля за себе си!
Покрай бизнеса доста време носих тежести,след това като наемен работник-стоене прав,и крайния резултат е Дискова херния на Л-5,тежка сколиоза,остеоходроза,лордоза,приближени прешлени,който компресират диска,който произвеждат една много гадна продължителна болка и скованост...
Опитах Поморие,Банкя,с много минимален ефект,в момента ходя на иглотерапия и мисля,че най-накрая попаднах на точното място,само да успея да задържа ефекта ще бъда най-щастливия човек!
От все сърце ви желая успех на всички тук в търсенето на голямото изцеление!

# 317
Много  се радвам,че Ви намерих.Благодаря много за радушният прием.Друго какво мога да кажа за мен.От Габрово съм.Тишо благодаря и на теб,че все още ме определяш като млада но аз самата се причислявам вече към бабетките.Баба съм на един прекрасен внук на 2 годинки.Поръчах си по дъщеря ми инжекции и ги чакам за Нова година с коледните подаръци от Германия.От вашите постове а и прочетеното тук във форума,добих някаква бегла представа за поставянето на тези инжекции.Аз мога и венозно ,мога и мускулно да си ги поставям,за мен това не е пречка.Само трябва да ми обясните по колко пъти на ден трябва да се поставят и на какъв интервал, за колко време.

Аз учих в Габрово  Peace
За мен си малда ако беше на 85г щях да го приема за нормално, но..............
Поставят се мускулно!
На мен ми ги изписаха по 1бр. през 3 дена! Или днес е Събота следващата във Вторник! Слагаш си 10бр или 1 кутия, след това 2 месеца почиваш и от ново, общо 30бр за първата година.

Dunia53, здравей!
Аз съм с Дискова херния и то доста голяма. Посъветваха ме веднага да си направя операция. Една година ходих по санаториуми, лекарства и инжекции и все не ми помагаха. Постоянно бях на обезболяващи. Докато не попаднах тук и повярвах на един от тук присъстващите Тишо.
Направих си първите 10 бр.инжекции без да се консултирам с лекар по негова препоръка през м.Януари тази година. От тогава спрях със всякакви лекарства. През Април си сложих вторите 10 бр. и през Октомври последните 10 бр. Дори не смея да кажа,че през повече време забравям,че ме е боляло. Надявам се,че и с моето пазене ще продължат да се оправят нещата в положителна насока.
Така, че мога да те посаветвам да пробваш и ако искаш мога да ти изпратя файл със съставките на инжекциите и точно за какво помага всяка една.

bouquet

.Lina., изпрати ми ако може и на мен файл със съставките, че и аз реших да ги слагам. Някой знае ли в Англия дали се намират.

Трябва да се провери в Италия ги има!

Здравейте на всички!
Аз съм нова тук,отдавна чета публикациите ви,но не се регистрирах,с цел да не се застоявам прекалено дълго пред компа.
Сега като трябва да се представя с няколко думи се чувствам като в американските филми в клиниките за наркомани и алкохолици и ми става тъжно и за вас,и за самата мен Sad
Но какво да се прави-това е живота,колкото и банално да звучи-Това,което не ни убива ни прави по-силни!
На 43год.разведена с голям син,имах собствен бизнес,и от тичане последните 10год.все не ми оставаше време да помисля за себе си!
Покрай бизнеса доста време носих тежести,след това като наемен работник-стоене прав,и крайния резултат е Дискова херния на Л-5,тежка сколиоза,остеоходроза,лордоза,приближени прешлени,който компресират диска,който произвеждат една много гадна продължителна болка и скованост...
Опитах Поморие,Банкя,с много минимален ефект,в момента ходя на иглотерапия и мисля,че най-накрая попаднах на точното място,само да успея да задържа ефекта ще бъда най-щастливия човек!

Добре дошла  Hug
"За всеки проблем има й решение"   Peace

# 318
Здравейте на всички!

Bel_la , американският филм за дискохернияци не прилича много на БГ варианта, но карай! Свинали сме с него. Много отчаяно звучиш, изреждаш също много увреждания, но за да те успокоя тук има и по-тежки варианти. А доброто настроение е задължителна профилактика, чувството за хумор  е много добро лекарство и редовното четене и писане е предпоставка да научиш много новини и истории, с които тук хората се справят! Пиши колко време се бориш с болестта, как си в момента и с какво лечение са те лекували докторите.

# 319
  • София
Здравейте и от мен!

Казвам се Андрей и съм на 32г. (още няколко дни  Wink). Вече повече от месец съм с две дискови хернии (Л4-Л5 и Л5-ЕС1), лумбалната от които според скенера и невролога е "доста голяма". Моята невроложка "ме започна" със системи (не си спомням лекарството) + мидокалм хапчета. След една седмица без никакво подобрение, ми изписа инжекции "Дексметазон". Инжекциите така и не ги започнах, защото от системите и толкова хапчета направих алергична реакция и едно малко гастритче. Вместо това започнах да ходя в клиниката на д-р Михайлов (пл. Македония). Там започнах мануална терапия, електромагнит, лазер, електростимулация и още някакви процедури. Първата седмица имах много добри резултати - болката понамаля и започнах да спя нощем без обезболяващи. За съжаление ми се наложи да пътувам малко повече през уикенда и пак се влоших. Болката премина от кръста към левия крак - таз, бедро, прасец, глезен. Сега вече започвам четвъртата си седмица процедури, но за съжаление подобрението ми не е стабилно. Ден-два съм по-добре, после се влошавам, после пак... Препоръчаха ми и една книга - "Без болка - революционен метод за спиране на хроничната болка" на Пийт Егоскю. Има цяла глава и за ДХ. Има упражнения за различните мускули. Започнах да ги правя и се почувствах по-добре. За съжаление пак не за дълго време. Чудех се какъв е проблема и това, на което съм се спрял в момента като причина е "шофирането". Аз шофирам до доктора и обратно. А в задръстванията ми отнема по около час в едната посока. За съжаление левия ми крак е постоянно на съединителя, а болката ми е точно там Sad
Някой от вас имал ли е подобно "усложнение" или допълнителна болка след шофиране?

Иначе, много ви се радвам тук и със сигурност сте много полезни на много хора - както със съветите и опита си, така и психически. По-леко е, когато видиш, че не си сам на фронта Simple Smile

Видях и темата за хомеопатичните инжекции Дискус Композитум и мисля да ги пробвам. В момента се опитвам да се сдобия с тях. Не знам дали ще помогнат (НАДЯВАМ СЕ!!!), но дори и да не, тук във форума има достатъчно алтернативи  Peace

Така, че още веднъж ВИ БЛАГОДАРЯ, че сте тук!  Hug

Последна редакция: пн, 13 дек 2010, 19:56 от andro5

# 320
Здравей andro5,
Понеже историята която разказваш ми е мн. позната както ми личи от ника, бих искал да ти споделя от моя опит.
Аз имам дискова херния на L5-S1 и протрузия на L4-L5 от 20 Март 2010г. До тази дата никога не съм се замислял за грабнака ми, но след тежка физическа активност ме настигна ненадейно-може би то се е натрупало във времето.
Както и да е след този ден лежах 1 седмица вкъщи лич. ми лекарка ми изписа едни инж. които са на нестероидна основа /Декофен/ след края на 1 седмица нямах никъква стабилна позиция и продължих лечението със същите, но не късно осъзнах, че ефекта е нулев.
Искам да уточня, че не става въпрос, че ме е боляло, че ме е сърбяло - болките ми бяха дотолкова, че до толетната ме караха двама човека с извинение, наистина даже беше невъзможно са се движа повече от 10м.
После реших да взема направление, понеже съм от провинцията пеших да ходя в София. Така и направих - ходих в ВМА и намерих начин да ме приемат там на лечение. Във Военната Академия ми изписаха също по същия начин нестероидни инжекц. /Мелбек/, през това време ходих и при един мануален терапевт-рехабилитатора на фут. клуб ЦСК-понеже ми го хвалеха. След една седмица престой в ВМА ефекта беше нечувствителен а вече правях 3 седмици и надеждите ми се изчерпваха ;-(.
В деня на изписването ми от ВМА реших да ходя при проф. Бусарски /болница Иван Рилски/-понеже знаех, че е от светилата в този бранш. Той погледна снимката и ми каза, че не е толкова фатално. Изписа ми инж. Дексаметозан - тоз път кортикостероид лечение за 5 дена, и още след първата манипулация ефекта беше чувствителен. И така след края на едната седмица ходих и на Павел Баня и там пробвах и търсих изцеляване и след вече месец и нещо се чувствъх по добре но бях мн. далеч като здраве от преди деня 20.03.2010.
Минаха 2 месеца вече се движех свободно, но дискомфорта не ме пускаше в смисъл не можех да се навеждам да вървя свободно и т.н който го е преживял го разбира.
И така след като започнах работа след 2м и 10 дена за моя късмет имахме командировка и трябваше да ходя в Стара Загора на Бата Агро. И там 1 седм. редяхме техника от сутрин до вечер, не че съм вдигал нещо тешко, но явно самото стоене цял ден почти прав ми се отрази и 4'я ден пак ме хвана ;-(. И се върнах преждевремено /ужас, вече силите ми бяха изчерпани психически/, но незнаех сега на каде да хвана.
Дойдоха взеха ме от Стара Загора и решихме да минем от София от еднин др. познат др. невролог. Минахме и ми изписа едни др. инж. за които съм чувал мн. разнозначни мнения, но нямах избор. Инжекциите бяха Дипрофос - 3 бр. общо през 3 дена, един месец почивка и пак се повтаря.
Нямах избор продължих с болничните направих си първите 3 инж. после ходих пак на едно балнеолечение от кадето съм безкрайно доволен Овча Могила, като се върнах си направих и вторята тройка-даже не ги направих 3 а ги оставих на 2 от толкова разногласия за тия инж. Дипрофос.
И искам да кажа, че комбинацията на тия инж. Дипрофос с балнеолечение Овча Могила /поне аз бях там/ беше очевадна. И ден след ден се подобряваше състоянието ми.
След около месец намерих и др. инж. Дискус Композиум дето благодарение на Тишо от този Форум ги научих и ги направих и тях и така.
В момента се чувствам мн. добре-почти съм както преди, ако изключим че вече се пазя разбирасе. Работя си, шофирам по цял ден като се налага и дискомфорта и всичко ми изчезна, е както казах паза се-внимавам как седя и т.н. Правя ги и упражненията от първата страница на Форума. А и мн. неща съм научил и чел, затова не може да се каже че ей така ми мина.
Мн. ненадейно идва тази гадна болест, но голямо постоянство иска да се изпрати Wink. А ходил съми на трима мануални терапевти междувременно и физиотерапия отделно от двете балниолечении които съм изкарал Wink.
И това е моята история която успях да я събера за осем месеца до сега Wink.
Състоянието в което бях беше мн. тежко, щом аз се оправих /благодаря на бог/ значи всички могат, не губете кураж, пробвайте всички вариянти в рамките на приемливото.
Постарах се да напиша накратко историята си, пожелавам на всички весели и безаварийни празници Wink...

# 321
Здравейте и от мен!

Казвам се Андрей и съм на 32г. (още няколко дни  Wink). Вече повече от месец съм с две дискови хернии (Л4-Л5 и Л5-ЕС1), лумбалната от които според скенера и невролога е "доста голяма". Моята невроложка "ме започна" със системи (не си спомням лекарството) + мидокалм хапчета. След една седмица без никакво подобрение, ми изписа инжекции "Дексметазон". Инжекциите така и не ги започнах, защото от системите и толкова хапчета направих алергична реакция и едно малко гастритче. Вместо това започнах да ходя в клиниката на д-р Михайлов (пл. Македония). Там започнах мануална терапия, електромагнит, лазер, електростимулация и още някакви процедури. Първата седмица имах много добри резултати - болката понамаля и започнах да спя нощем без обезболяващи. За съжаление ми се наложи да пътувам малко повече през уикенда и пак се влоших. Болката премина от кръста към левия крак - таз, бедро, прасец, глезен. Сега вече започвам четвъртата си седмица процедури, но за съжаление подобрението ми не е стабилно. Ден-два съм по-добре, после се влошавам, после пак... Препоръчаха ми и една книга - "Без болка - революционен метод за спиране на хроничната болка" на Пийт Егоскю. Има цяла глава и за ДХ. Има упражнения за различните мускули. Започнах да ги правя и се почувствах по-добре. За съжаление пак не за дълго време. Чудех се какъв е проблема и това, на което съм се спрял в момента като причина е "шофирането". Аз шофирам до доктора и обратно. А в задръстванията ми отнема по около час в едната посока. За съжаление левия ми крак е постоянно на съединителя, а болката ми е точно там Sad
Някой от вас имал ли е подобно "усложнение" или допълнителна болка след шофиране?

Иначе, много ви се радвам тук и със сигурност сте много полезни на много хора - както със съветите и опита си, така и психически. По-леко е, когато видиш, че не си сам на фронта Simple Smile

Видях и темата за хомеопатичните инжекции Дискус Композитум и мисля да ги пробвам. В момента се опитвам да се сдобия с тях. Не знам дали ще помогнат (НАДЯВАМ СЕ!!!), но дори и да не, тук във форума има достатъчно алтернативи  Peace

Така, че още веднъж ВИ БЛАГОДАРЯ, че сте тук!  Hug

Здравей и добре дошъл!
Шофирането много натоварва болния крак независимо кой е, аз бях с десния  Crazy Газ, спирачки - трагедия Crazy ! Най важното е пазене и да не се залежаваш!

Здравей andro5,
Понеже историята която разказваш ми е мн. позната както ми личи от ника, бих искал да ти споделя от моя опит.

Здравей!
Много  се радвам, че  и ти си излязъл  от черната дупка  Peace

# 322
  • София
Привет, andro5!
Добре си ни дошъл!  Grinning Hug

Когато имаш време, би ли написал някои от
упражненията от книгата на Пийт Егоскю?
Ако пък можеш да скенираш, няма да ти се разсърдим.  Simple Smile

Бързо възстановяване!

# 323
  • София
Привет отново от мен!

Благодаря ви за топлите приветствия и пожеланията за бързо възстановяване. По повод на книгата на Пийт Егоскю, сега ще се опитам да прикача няколко страници, касаещи ДХ. Тъй като нямам скенер, съм ги снимал с телефона, но мисля, че се чете добре. Въпреки това се извинявам за лошото качество.

http://www.upload-jpg.com/view_image/6b10f1703/14122010117.jpg
http://www.upload-jpg.com/view_image/e446e1747/14122010118.jpg
http://www.upload-jpg.com/view_image/f15741732/14122010119.jpg
http://www.upload-jpg.com/view_image/cb1d31705/14122010120.jpg
http://www.upload-jpg.com/view_image/5a29c1738/14122010121.jpg

А тук ви пращам и линк към самата книга.
http://www.book.store.bg/p33501/bez-bolka-pijt-egoskiu-rodzhyr-gitins.html
Аз си я поръчах он-лайн от store.bg. Книгата струва 11лв., а доставката за София струва 1 лв. Аз специално съм много доволен от главата за ДХ, а и от самата книга като цяло. Дано ви хареса и на вас!

Whistling

# 324
Привет andro5,
Аз също съм нова като теб тук,приятно ми е да се запознаем.
С много голям интерес разгледах откъсите от книгата ти,който си се постарал да снимаш.
Вече започна ли с упражненията,има ли някакъв макар и минимален ефект?
Аз също ходих на преглед при Д-р Михайлов,но не знам защо не ми вдъхна доверие/може би чиста женска интуиция/ Simple Smile и не отидох на процедурите.
Поздрави на всички от мен Heart Eyes

# 325
Въпрос към запознатите с инжекциите. Тъй като четох нещо по-напред, трябва ли след името да има N или не. Поръчах да ми ги търсят в Ангрия.

# 326
  • София
Привет andro5,
Аз също съм нова като теб тук,приятно ми е да се запознаем.
С много голям интерес разгледах откъсите от книгата ти,който си се постарал да снимаш.
Вече започна ли с упражненията,има ли някакъв макар и минимален ефект?
Аз също ходих на преглед при Д-р Михайлов,но не знам защо не ми вдъхна доверие/може би чиста женска интуиция/ Simple Smile и не отидох на процедурите.
Поздрави на всички от мен Heart Eyes

Здрасти, Bel_la!

Правя упражненията от миналия четвъртък и честно да ти кажа след тях се чувствам по-добре. Самите упражнения изглеждат елементарни и на пръв поглед си мислех, че едва ли ще имам кой знае какъв ефект, но както вече споменах - карат ме да се чувствам по-добре поне за известно време. Между другото в книгата има още много упражнения - напр. за таза, бедрата, прасци, глезени и ще се опитам тези дни да ги кача и тях. Аз правя и някои от тях, защото при мен болката е основно по крака.

# 327
А тези кубчета от къде ги намери или използваш някакъв заместител?Моя лекар,при когото ходя на иглотерапия ми даде упражнения-Чи гун,но още не съм ги овладяла серизно,там е важно дишането нали знаеш.Не разбрах от процедурите при Д-р Захариев имаше ли някакъв ефект?
 Simple Smile

# 328
Въпрос към запознатите с инжекциите. Тъй като четох нещо по-напред, трябва ли след името да има N или не. Поръчах да ми ги търсят в Ангрия.

На мен ми изписаха с N, но има и без Н които съдържат повече съставки. Но аз съм си доволен от моите и не бих ги заменил с други!

# 329
  • София
А тези кубчета от къде ги намери или използваш някакъв заместител?Моя лекар,при когото ходя на иглотерапия ми даде упражнения-Чи гун,но още не съм ги овладяла серизно,там е важно дишането нали знаеш.Не разбрах от процедурите при Д-р Захариев имаше ли някакъв ефект?
 Simple Smile

Здрасти пак!

Нямам кубчета, но същия ефект вършат два еднакво високи купа книги или примерно два еднакво високи легена Simple Smile Така или иначе тежестта на тялото ти не пада върху тях. Относно д-р Захариев (предполагам имаш предвид Михайлов Simple Smile) по принцип съм доволен, но ефектът се появява бавно. Това обаче не знам долколко зависи от лекаря. Според мен си е строго индивидуално за всеки пациант. Там виждам доста хора, които са много доволни.

Общи условия

Активация на акаунт