Дискова херния - 1

• 218 450
  • 730
  •   1
Отговори
# 450
Идната седмица ще се срещам с докторка от гр,ст з,  която работи със СКЕНАР терапия така мисля се казваше , похвалиха ми я много, има пациент с излекувана ДХ , някой чувал ли  е за такъв тип терапия
СКЕНАР терапия можете и сами да си правите, стига да имате самия уред (СКЕНАР), който доколкото знам е руски и струва около 3000 евро. Много хора го ползват, но има и доста ментета, които струват по около 150 евро. Доколкото разбрах, братушките не искали да продават патента на никого и досега тайната не е разгадана. Самият уред е на принципа на електростимилацията, но при допира с тялото на пациента сам настройва силата и честотата на импулсите, както и препоръчва продължителност на процеса. Ментетата са с постоянна честота и сила, която предварително трябва да бъде настроена от "оператора". Така или иначе елекртостимулацията едва ли ще ви навреди, но ефектът няма да е същия. Така, че направете си равносметка между това колко ще платите и това, което ще получите. Не съм се ровил из интернет за повече инфо. Може и да съм изтърсил някоя глупост, но все пак бъдете внимателни  Naughty - дали уредът или "докторът", който ще ви го прилага са "оригинални" или "менте"  newsm12
ееее не се и съмнявам , че няма да разкрием всичко "тайно и потайно" прилагано от докторята Laughing

# 451
Как се казва докторката?Аз съм от Ст .З.
мисля беше д-р данаилова кабинет до енергоснабдяване , потърси я в гугъл излиза лесно там има адрес, иначе докторката е много човечна и отзивчива

# 452
Здравейте, днес бях в Кортекс при Д-р Трайкова, прави ми някаква Електромиография, която показвапредно-коренчева увреда на Л5 коренче двустранно. Нормална скорост на провеждане па изследваните нерви. Диагноза: лумбосакрален радикулит /Тишо ако можеш разяснявай/. Изпеса ми пролет и есен по 3 масаца да пия Флексодон А. Препоръча ми озонотерапия, упрожнения, спане на твърд матрак, плувани и общо взето май е това.

Най просто  казано, това е следствие от ДХ на съответното ниво.  Sad ДХ е причина за "лумбосакрален радикулит". Имаш ли някакво образно изследване, КТ, ЯМР?
Най хубавото от цялата работа е  "Нормална скорост на провеждане па изследваните нерви"  Peace Това означава, че нямаш увреждане на нерва, не трябва да се притисняваш от пареза и т.н.
Е, да, ще боли, но както казват древните китайци "Болката е кучето пазач на тялото"  Wink

А иначе с подробности :

Лумбо-сакрален (поясно-кръстцов) радикулит/плексит.Изявява се с болки,изтръпване и мравучкане в поясната и кръстцовата област,които в част от случаите се разпостраняват към съответния долен крайник,във вид на лента (най-често по задната повърхност на бедрото и страничната на подбедрицата) чак до пръстите на краката и петата.При кашлица,кихане,невеждане и изправяне болката се усилва.Пациентите заемат анталгична поза при която болките са най-слаби.При натиск в определени точки на бедрото където преминава седалищния нерв болката се усилва (болкови точки на Vallaix).При легнало положение на пациента и при пасивно повдигане на засегнатият крак изпънат в колянната става болката се засилва( проба на Lasseg I-ва фаза) ,а при сгъването му в коляното тя намалява ( проба на Lasseg I I-ра фаза).В затегнатите случаи се появяват двигателни нарушения в засегнатия крак с пареза (непълна парализа) на отделни мускули и мускулни групи и хипотрофия (намалена маса) на мускулатурата на стъпалото и подбедрицата.
Диагноза.
   Поставя се въз основа на оплакванията и клиничния преглед,но при затегнати случаи и за доказването на дискова херния и други деформации и патологични процеси на грубначния стълб се налага провеждаето на рентгенография (рентгенова снимка) и дори КАТ (компютърна аксиална томография,скенер,скенограма).
Протичане.
   Общо взето повечето пациенти се възстановяват в рамките на тримесечен период дори и без лечение,но в случаите причинени от дискова херния и други деформации на гръбначният стълб заболяването обикновено добива хроничен ход с чести рецидиви (обостряния).
Лечение.
   Провежда се с медикаменти разделени в няколко групи:
      1.Нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС)-Аспирин,Парацетамол,Фелоран,Тилкотил,Ибупрофен (Нурофен),Профенид, Пироксикам,Мелоксикам,Декскетопрофен,Нимезулид и др...
      2.Кортикостероиди.
      3.Антидепресанти.
      4.Физиотерапевтични процедури.
В най-затегнатите случаи се стига и до оперативно лечение.

Последна редакция: чт, 03 фев 2011, 08:50 от tishoo

# 453
Имам ЯМР. Този Флексодон дали ще забави прцесе на стареене на гръбнака или ми го изписа просто за да даде нещо.

# 454
Имам ЯМР. Този Флексодон дали ще забави прцесе на стареене на гръбнака или ми го изписа просто за да даде нещо.
Какво показва ЯМР???
Не го бях чувал това, но сега прочетох  за него,неговите съставки са основна градивна част на хрущяла. Ще ти е от полза и не само на теб  Peace
Но нищо не може да спре стареенето  Sad

# 455
Показа ДХ на Л4-5 и остеохондроза. Вчера лекарката видя и някакви си промени на 2 нива и накакво изкривяване на гръбнака, което било първопричината. Аз си мислех, че не може да имам изкривяване, поне видимо имам добра стойка и ходя доста изправена, но...

# 456
Показа ДХ на Л4-5 и остеохондроза. Вчера лекарката видя и някакви си промени на 2 нива и накакво изкривяване на гръбнака, което било първопричината. Аз си мислех, че не може да имам изкривяване, поне видимо имам добра стойка и ходя доста изправена, но...

И аз така си мислех, докато не ми направиха рентгенова снимка на целият гръбнак  Crazy
Повечето присъстващи тук са с гръбначни изкривявания  Peace
И според моята невроложка това е причината за ДХ  Rolling Eyes

# 457
  • Казанлък
Не го бях чувал това, но сега прочетох  за него,неговите съставки са основна градивна част на хрущяла. Ще ти е от полза и не само на теб  Peace
Но нищо не може да спре стареенето  Sad

Неврохирург ми ги изписа преди години и ги пих 3 месеца,после повторих курса. Тогава имах много силни болки в областа на тазобедрените стави(особенно дясната страна) и по външната страна на десния крак. Не можех да лягам на дясната страна. Смятам,че са ми помогнали. Дори и сега поне веднъж в годината правя курс от 3 месеца с някоя от хранителни добавки на тази основа. Съставките са Глюкозамин и хондроитин. Сега смятам да взема едни на фирма MSM, много са доволни от тях.
Малко за мен. През декември съм направила 2-ри курс с инжекциите Дискус. Почти съм сигурна,че без тях нямаше да се справя с новата си работа,която е много интензивна в последните месеци и понякога е доста натоварена и физически. Имам болки понякога при силна умора,но не съм имала кризи,издържам повече време на крак. Много рядко имам "парене" в стъпалата и пръстите,което много ме тормозеше преди. Много се надявам да имам късмет да намеря и да сложа още 10 броя в края на зимата.
На всички ви пожелавам хубави дни без болка! Simple Smile
  bouquet

# 458
Не го бях чувал това, но сега прочетох  за него,неговите съставки са основна градивна част на хрущяла. Ще ти е от полза и не само на теб  Peace
Но нищо не може да спре стареенето  Sad

Неврохирург ми ги изписа преди години и ги пих 3 месеца,после повторих курса. Тогава имах много силни болки в областа на тазобедрените стави(особенно дясната страна) и по външната страна на десния крак. Не можех да лягам на дясната страна. Смятам,че са ми помогнали. Дори и сега поне веднъж в годината правя курс от 3 месеца с някоя от хранителни добавки на тази основа. Съставките са Глюкозамин и хондроитин. Сега смятам да взема едни на фирма MSM, много са доволни от тях.
Малко за мен. През декември съм направила 2-ри курс с инжекциите Дискус. Почти съм сигурна,че без тях нямаше да се справя с новата си работа,която е много интензивна в последните месеци и понякога е доста натоварена и физически. Имам болки понякога при силна умора,но не съм имала кризи,издържам повече време на крак. Много рядко имам "парене" в стъпалата и пръстите,което много ме тормозеше преди. Много се надявам да имам късмет да намеря и да сложа още 10 броя в края на зимата.
На всички ви пожелавам хубави дни без болка! Simple Smile
  bouquet

Здравей!  Hug
Много се радвам, че така се развиват събитията при теб  Hug Но никога не забравяй, че пазенето е най-доброто лекарство  Peace

По въпроса за Глюкозамина.............
Този продукт http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Glucosamine-Chondroitin-MSM-2 … -Capsules/23?at=0 е най доброто и евтино, което може да се намери на пазара  Peace Доставката до тук е 3$  #Crazy
Познавам хора с РА които, при прием на това нещо усещат облекчение като от стеройди  Peace Прочетете коментарите!
Тези дни мисля да си го поръчам и аз  Thinking

Последна редакция: пт, 04 фев 2011, 12:46 от tishoo

# 459
  • Казанлък
Мерси,Тишо! Simple Smile

Аз се старая да се пазя,наистина...
Моята свекърва наскоро ползва този продукт http://www.wnpharmaceuticals.com/product_details.asp?id=121&cat=53

Дълго време имаше проблеми с краката- болки,подуване и т.н. Пи ги 3 месеца и сега е много по-добре. Опаковка с 90 бройки струва 33 лева и стига за един месец.(само че съставките са 500/400/400 , не както показано на картинката)

Тези от iherb наистина излизат много изгодно. Струва си да се опита. Можеш ли да обясниш как става поръчка и плащане при тях. Някакви проблеми? Ти оттам ли поръчваш ензими?

# 460
Мерси,Тишо! Simple Smile

Аз се старая да се пазя,наистина...
Моята свекърва наскоро ползва този продукт http://www.wnpharmaceuticals.com/product_details.asp?id=121&cat=53

Дълго време имаше проблеми с краката- болки,подуване и т.н. Пи ги 3 месеца и сега е много по-добре. Опаковка с 90 бройки струва 33 лева и стига за един месец.(само че съставките са 500/400/400 , не както показано на картинката)

Тези от iherb наистина излизат много изгодно. Струва си да се опита. Можеш ли да обясниш как става поръчка и плащане при тях. Някакви проблеми? Ти оттам ли поръчваш ензими?

Ще цитирам едно мое ЛС от преди 3 дена  Simple Smile

Здравей!
Моят опит започна съвсем случайно опитвах се да излекувам една друга болест и по някое време открих, че досадната болка в прасеца ми я няма Laughing Имах си една болка останала там. Това беше 05.2010
След това започнах да ги пия вместо НСПВС, пия ги 2-3 дена когато имам някаква болка в кръста след натоварване и всичко отминава  Peace

Използвам ето тези:
1. Pancreatin    250 caps     UPC 733739029461                            1бр
2. Bromelain     180 tabl    UPC 733739029393                              1бр       
3. Papaya Enzyme    360 chew    UPC 733739029720                   1бр     
4. Serrapeptase      90 caps    UPC 753950001497                        2бр     
5. Nattokinase     90 caps    UPC 753950001251                           2бр
Това е доза за 2 месеца, по принцип се пият по 1месец, но можеш да дадеш на някой твой близък да пие, така излиза най изгодно.

Тънкости няма, регистрираш се в iherb добавяш си кредитна или дебитна карата, условието е да е Виза електрон, избираш си продуктите, ограничението е 1360г зад а ползваш евтиния транспорт в момента е 3$ доставката до тук.
От датата на пускане на поръчката до идването й тук минават 10дена. Понякога в много редки случай отива на Митница и там начисляват ДДС.
На мен никога не ми се е случвало, имам над 20 поръчки  Praynig
Не се притеснявай, по вероятно е тук да те измамят на кварталния хранителен магазин, отколкото там  Peace
Имат  и безплатни мостри  Peace http://www.iherb.com/Free-Samples?p=3&sr=0
Много са точни постоянно има някакви отстъпки  Peace
Това е моят код GEF241 за 5$ отстъпка нa една от стъпките ще ти го иска.
Разгледай тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=484479.0 има 11 теми!
Ами това е, ако има нещо неясно питай  Peace

# 461
Мима Димова - изпразни си кутията  Peace

# 462
Мима Димова - изпразни си кутията  Peace
  Готово!

# 463
  • Казанлък
Благодаря за отговора,Тишо!

А с Master Card не става ли плащането?  newsm78
Нямам Visa... Ще трябва да измислям нещо 

# 464