ЕПИЛЕПСИЯ

• 218 221
  • 867
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, детето на една моя приятелка е с диагноза епилепсия от 3-4г. Пристъпите са били като трепвания с главата. От тогава е пила Депакин, много добре се е полвияла и няколко години не е правилая пристъпи! Но тази година след първия учебен ден/ почна 1-ви кл./  е започнала да залита е пада на земята. Приели са ги в Пловидив във ВМИ направили са всички изследвания- няма влошаване , сменили са им лекарствата, но детето не се повлиява и лекарите са учудени, майката пък е адски притеснена! Кажете къде в София може да се консултира ???

# 151
Може да отиде в Красна поляна,в клиниката на д-р Чавдаров.

# 152
Здравейте,
скоро не съм писала, а само четях. Искам да имам дете и лекуващият ме лекар реши че ще е по-добре да ми се сменят лекарствата. От както започнах да ги сменявам съм голям КЪРЪК. Предписа ми Ламиктал не го махнаха от списъка на безплатните лекарства, започнах Габитрил не ми действа добре, сега ми изписа Конвулекс хроно - незнам какво е това лекарство въобще. Нека някой ако го е вземал да ми даде информация за него, мола Ви. Та за близо 1 год. аз смених към няколко вида лекарства. Вече незнам какво да мисля и какво да правя -имам предвид лекарите в България и дали да сменявам и сменавам лекарства или да не започна да мисля за осиновяване. Но пък до колкото ми е извество там нещата са доста сложни /бюрократични/. Чао за сега на всички.

# 153
   Проф. Чавдаров и д-р Чавдаров това съвпадение ли е?

# 154
  • The new Earth
Wolf,не е съвпадение-баща и син са. Simple Smile
Проф.Чавдаров-баща е невролог,а д-р Чавдаров е лекар,дм,маг.икон. и директор на болницата "Света София" .

# 155
Може да отиде в Красна поляна,в клиниката на д-р Чавдаров.
Дайте ми телефон , адрес или нещо друго да предам на майката!

# 156
Може да ти дам  мобилен телефон 0886242755 на който да се запишете но новия офис и аз все още не го знам казаха ми че е в кв.Дървеница но като се запишете те ще ви го кажат.Ние също ходим с моя син при проф.Чавдаров вече три години и съм много доволна  от него затова ви го препоръчвам.Ако все пак решите  да ходите и научите къде се намира моля ви пишете ми защото ние също трябва да ходим на контролен преглед скоро а не сме отСофия .

# 157
   Achtung! Bebo4e говори за д-р Чавдаров, а Nonchetoo - за проф. Чавдаров.

# 158
дА имам в предвид проф,Чавдаров защото той се занимава с епилепсия затова давам на veni-b неговия телефон .

# 159
Тука някъде прочетох, че ЕЕГ се правило определено време след припадък. Аз преди 2 месеца се свлякох в кабинета на домашния ми лекар и понеже съм гълтала като малка фенобарбитал и той даже и бърза помощ извика, само и само веднага да ми направят ЕЕГ и НМР в болницата. Thinking И каза ако ми се случи повторно, директно при невролог да се отнеса, защото важно било да се направи ЕЕГ-то до 5 часа след припадък. Защото иначе е въпрос на късмет, ако имаш някаква лека форма на епилепсия, да улучат точно момента, в който мозъка ти ще възроптае.
Колкото до фенобарбитала - пила съм го няколко години като малка, защото не е било съвсем ясно имам или не епилепсия, но не мога да се оплача за психичното си развитие. Малко успокоение, за тези които са давали на детето си, въпреки че май той отдавна не се предписва, заради страничните му реакции (така ми каза лекарят ми).

# 160
Здравейте,
аз немога едно нещо да разбера и това до някъде ме дразни. Защо като пиеш антиепилептични лекарства трябва да имаш някакво изоставяне в психиката или нищо подобно? Това че си епилептик не значи, че малоумен.  Аз съм приемала и продължавам да приемам какви ли не такива медикаменти и работя кото учител. За някой това може да не е достатъчно, но имам кво(алификации повече от тези хора които са здрави /в смисъл не боледуват от Епилепсия/ Thinking

# 161
ted_, не знам какво е влиянието на сегашните лекарства за епилепсия. Но знам, че на времето на майка ми са и казвали, че можело да се очаква подобно странично действие от фенобарбитала. И тя затова по някое време сама е предписала спирането им. А отделно при всеки припадък, умирали нервни клетки в мозъка, което при много чести припадъци, имало с времето същия ефект. Честно казано нямам представа дали това са само митове.

# 162
# 163
Преди години моя син също пиеше фенобарбитал след това пи какви ли не още лекарства сега в момента е на депакин хроно но наистина има леко изоставане . Дори се чувстваше като дрогиран  сега ходи на училище и наистина среща трудности  в усвояване на учебния материал. Слава богу откакто започнах с това сиропче  brain booster - специална формула за мозъчната дейност нещата  се пооправиха  

# 164
И ние пихме фенобарбитал и сега имаме трудности в училище по някой предмети. Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт