ЕПИЛЕПСИЯ

• 218 073
  • 867
  •   1
Отговори
# 630
ajeliya прекрасни снимки.Пожелавам си всеки ден някой да  намера верния път на лечение за своето дете. Praynig

# 631
Благодаря ти ,bebo4e, честно да ви кажа ние пробвахме всичко и хомеопатия и врачки и баячки, но гърчовете ни спряха от Синактена.Бяхме готови на всичко.Де да можех да дам моя мозък и моя живот на детенце, бих го направила без да се замислям. За моето детенце някои лекари даже стигнаха дотам да ми кажат, "няма да вижда, да чува, да се усмихва, за какво ти е , остави го и си роди друго", е, непознаха, дори и да бяха прави- глухо, сляпо, неподвижно, това е моето дете, моя живот.Не бих обичала детето си повече ако беше напълно здраво, не го обичам по-малко , защото е болно, аз просто я обожавам.
Винаги има надежда, просто не трябва да губим вяра.Извинявайте стана много дълго.

# 632
Здравей андреа.а, ние пием Сабрил от 1 г. и 6 м., слава на бога очите ни са добре, сега трябва да го спрем , защото 1г. и 3.м нямаме гърчове, доктора ми написа схемата , а аз треперя по цял ден, страх ме е , но трябва да го спра.Стискам палци нещата при вас да се развият по най-добрия начин и да се радвате на здрави и щастливи деца. Бих се радвала ако пишат майки , които са спряли това лекарство, как това се е отразило на мъничетата.Благодаря ви предварително. Ето малко снимки на моето съкровище-http://www.snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=147752

А други лекарства ще вземате ли или не. Защото аз знам че трябва 5 години с медикаментите да не си получавал пристъпи и след това още 5год. без лекарства и тогава медиците те  смятат за излекуван. Не искам  да те разочаровам но аз 2 год и отгоре не бях получавала пристъпи взеха да ми намаляват лекарствата по схема разбира се и получих пристъп. Но това разбира се е строго индивидуално. Дано при вас се получи както трябва, ще стискам палци.

# 633
Здравей андреа.а, ние пием Сабрил от 1 г. и 6 м., слава на бога очите ни са добре, сега трябва да го спрем , защото 1г. и 3.м нямаме гърчове, доктора ми написа схемата , а аз треперя по цял ден, страх ме е , но трябва да го спра.Стискам палци нещата при вас да се развият по най-добрия начин и да се радвате на здрави и щастливи деца. Бих се радвала ако пишат майки , които са спряли това лекарство, как това се е отразило на мъничетата.Благодаря ви предварително. Ето малко снимки на моето съкровище-http://www.snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=147752

не съм ползвала лекарството
само искам да ти пожелая успех при спирането му!
вярвай в детето си-всичко ще е наред!
още веднъж-УСПЕХ!

# 634
Благодаря ти ,bebo4e, честно да ви кажа ние пробвахме всичко и хомеопатия и врачки и баячки, но гърчовете ни спряха от Синактена.Бяхме готови на всичко.Де да можех да дам моя мозък и моя живот на детенце, бих го направила без да се замислям. За моето детенце някои лекари даже стигнаха дотам да ми кажат, "няма да вижда, да чува, да се усмихва, за какво ти е , остави го и си роди друго", е, непознаха, дори и да бяха прави- глухо, сляпо, неподвижно, това е моето дете, моя живот.Не бих обичала детето си повече ако беше напълно здраво, не го обичам по-малко , защото е болно, аз просто я обожавам.
Винаги има надежда, просто не трябва да губим вяра.Извинявайте стана много дълго.

Цитат
трябва да внимавате и да се пазите много докато спирате лекарството,а и после.До 5г. след спиране на лекарството не трябва да има никакъв намек за епи.всички еег та трябва да са чисти.и чак след това се сваля диагнозата.

# 635
Благодаря много на всички, спираме само Сабрила, Конвулекса и Радедорма си остават.Спираме Сабрила, защото знаете какви странични ефекти има.Моля се всичко да мине гладко, защото вече побелях.А ти мила ми Дани грабвай един сак, Айдичка, мъжо и моята слабост Миренка и се домъкни в Габрово, че ми се отчака чакалото, море не мога да ти предложа, но басейн на Узана също е добър вариант.Благодаря отново на всички.

# 636
Благодаря много на всички, спираме само Сабрила, Конвулекса и Радедорма си остават.Спираме Сабрила, защото знаете какви странични ефекти има.Моля се всичко да мине гладко, защото вече побелях.
Praynig Peace

# 637
ThinkingМили майчета от прочетеното досега научих за доста странични ефекти на депакина.Ние го пием от 6-7 години.  В началото дъщеря ми също напълня с 15кг.,но ги задържа и сега си е добре с теглото. друго то започна почти всяка вечер да се изпуска бях се видяла в чудо, но след като го намалихме нощният ни проблем спря.Лекуващата ни лекарка ни каза че когато влезем в пубертета (след 12годишна възраст)едобре да минем гинекологичен преглед,защото при момичетата можело да има страничен ефект.НИЕ го направихме и слава богу всичко е добре.Но имаме нередовен цикъл. Някой има ли този проблем? newsm78
може би е от депакина,освен кг и косопад,друг негов страничен ефект е менстр,смущения при момичетата
ние пробвахме аминокисилините.сумати пари платихме и нищо

# 638
ajeliya стискам палци.  bouquet

# 639
Сърдечно благодаря,  bebo4e, всеки ден се моля, дано бог чуе молитвите ми, защото май съм на предела на силите си.

# 640
  Здравейте ,
минахме конролни прегледи и въпреки че нямаме кризи ни увеличиха депакина.Коригираха го заради теглото.На мен ми се вижда странно ,това нормална практика ли е ?
    Правихме изследване за лекарсвено мониториране, като първо ни казаха че трябва да сме около 30мл/мг .
    След изследването ,на самата бланка /ние сме на 28мл/мг/са показани примерни стойности от 50-100мл/мг,никъде не е посочено тези стойности за каква възраст и какво тегло са.И хоп лекарката като ги видя веднага каза:" да ето вие трябва да сте в тези рамки",останах изумена предния ден каза гореспоменатото.
  Ако имате опит ,моля споделете го че съвсем се обърках.

# 641
напълно нормална практика е лекарството да се съобрази с теглото

# 642
Сърдечно благодаря,  bebo4e, всеки ден се моля, дано бог чуе молитвите ми, защото май съм на предела на силите си.

[/quot
Ajeliya,как сте?Как върви спирането на Сабрила?Стискаме ти палци с Анди.  bouquet Praynig

# 643
Ние правихме ЕЕГ,което е много лошо.Започваме увеличаване на Топамакса,после на конвулекса и на края на радедорма.Иде ми да се гръмна.Казах им че за радедорма не обещавам че ще го увелича. Еми едно по едно,нека почнем- да изчакаме,да направим друго ЕЕГ,пък тогава.Така добре вървеше,почна да казва "тате" и "коке".Почна да обръща внимание на куклите,сега като я упоя,какво..............

# 644
      Здравейте,майчета със свити от тревога сърца!!!  bouquet
      Когато моята дъщеря направи първия гърч и провинциалните ни лекари започнаха да викат "Бързо тръгвайте за София!",след като се консултирах по телефона с разбираща лекарка от София,получих следния отговор:Няма смисъл да идвате веднага,а трябва ЕЕГ-то да се направи 10-14дни след пристъпа,за да даде реална картина.
       На последния ни престой в ДНК-София малката направи гърч в 10часа, а в 14часа същия ден й направиха ЕЕГ (беше насрочено предварително).Тази графия е най-фрапиращата от всички направени досега за година и нещо #Crazy
        Смениха ни частично терапията и сега сме на четири антиконвулсанта CryВярно,че двата ги намаляме,за да ги спрем,но...дотогава...Стана по-неспокойна,хленчи,бързо се изморява,замята десния крак...А трябва упражнения да правим,за да напредваме с моториката.Кога,като все й се спи от хапчетата?!
        Ужасно се притеснявам и за психичното й развитие!Всеки път,като й давам хапчетата, се питам: Дали няма и друг път(начин)...?

Общи условия

Активация на акаунт