Как да запазим мястото в детската градина?

• 1 500
  • 7
  •   1
Отговори
Привет!
Моля ,ако някой е попадал в ситуация като нашата да ми отговори!
Синът ми /2.10м./ тръгна отскоро на детска градина ,тъй като имахме
желание да има повече социални контакти с връстниции и да се кооперира с тях ,макар ,че има възможност
да постои още вкъщи ,понеже жена ми е в майчинство с второто ни дете.
Пуснахме го спокойни,защото е здраво дете и досега не беше боледувал никога,но се започна носене на
вируси ,от които пострада най-вече бебето.
Предстои грипен сезон и сме пред чуденка възможно ли е да се запази мястото му като се заплаща таксата всеки месец
и живот и здраве на пролет да тръгне отново,когато и сестричката му ще е по-голяма и укрепнала ,тя няма годинка все още.
Прадварително благодаря ,ако някой ми отговори и лек ден на всички!

# 1
  • Пловдив
И мен ме интересува точно това,защото малкия сега тръгна на градина,5 дена ходи,сега малко му се обостри 3-та сливица,незнам дали ще се разболоее,защото по принцип си е на хопмеопатични заради нея.Но аз ще раждам живот и здраве ноември,и въпреки съветите на някой,че за малкия ще е по-добре да ходи на градина,когато бебето се роди,ако постоянно вземе да ни носи вируси в къщи,си мисля да го спра ,за 1,2 месеца,докато укрепне бебето.Но мястото ни ще се пази ли?може би трябва да се говори лично с директорката ,и аз незнам.Лятото как не ходят някой деца по 3 месеца и наесен пак си им стои мястото.

# 2
Мисля, че го приеха ако не ходи 1мес да се отписва автоматично.
Но всяка градина си има собствени правила.Някои директорки си "затварят очите", други са стриктни и не смеят.
Попитайте на място.

От моята камбанария обаче нещата изглеждат по друг начин.
Приятелката ми няма баби и дядовци-никой, помощ от никъде.Детето и не беше прието/поне до сега/ в градина.
И вие заемате нейното място, а не искате да ги пускате на градина.Някакси ми е супер гадно да чета такива теми.Тя горката се е хванала за главата.

А вие все пак имате алтернатива да си стоите в къщи.........много е гадно, вярно всеки гледа себе си.

# 3
Детето има право да отсъства по домашни причини в рамките на 30 календарни дни за цялата учебна година, която за ДГ е от 15 септември до 31 май.
През останалото време може да вземате бележки от ЛЛ, че е болно. Тогава ще заплащате такса-абонамент от 30 лв на месец и детето ще запази мястото си.

Дали обаче е морално, е друг въпрос.

# 4
  • Пловдив
Дами, правилата са различни за всяка община. Господина не казва от кой град е. Тук, в Сопот не се отписват деца след месец отсъствие, само искат нови изследвания.

# 5
От Русе сме,тук няма ,или поне не съм чувал за толкова чакащи.
Не сме се отказали от градината ,просто се уплаших от състоянието на бебето и започнах
да обмислям варианти..сега сме здрави и пак ще тръгнем,но не ми се мисли при появата на
някой нов вирус,а май е неизбежно.

# 6
  • Пловдив
За Русе не знам, директорката на градината ще отговори най-добре.

# 7

Общи условия

Активация на акаунт