задавяне и гълтане на език по време на сън

• 16 905
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте ,
днес преживях най-големият кошмар в живота си....Сутринта както си спеше спокойно дъщеря ми /8г/ изведнъж сякаш се задави и не можа да си поеме въздух, започна да се задушава. Бръкнах в устата и, езикът и беше слязъл в гърлото, не мога да ви опиша каква паника ме обзе, извиках съпруга ми и той с помоща на метална дръжка и  след нахапване на пръстите му успя да освободи гърлото и и тя си пое въздух.....всичко това стана за секунди, които ми се видяха вечност...ходихме при Джи пи то и тя ни праща при невролог за преглед, не можа да ни даде точно обяснение на случилото се.....много съм притеснена , не мога да заспя да я следя как ще спи през ноща....ако има майки, сблъсквали се с този проблем, моля да пишат. Благодаря предварително!

# 1
Не съм се сблъсквала , но моя позната имаше такъв проблем с детето си.
На първо време не бива да оставяш детето ти да спи самичко. Това може да се случи и през нощта ...
Направете консултация с невролог...
Детето на моята позната с възрастта надрасна и проблема ... Случвало му се е около 5-6 пъти а от 10 години нито веднъж не се е случило.
Дано да  се включат  и други за съвет , че това си е сериозен проблем ...

# 2
  • Варна
Моя приятелка изживя същия кошмар като твоя преди години.Била е сама вкъщи,отначало е изпаднала в паника,но после успяла да извади езика на дъщеря си.Понеже детето е било доста време без кислород,помня че лежаха в болница.Причина за гълтането на езика не можаха да изтъкнат,но пък и това повече не се повтори.Сега малката вече е една игрива и красива тинейджърка.
Ти непременно заведи дъщеря си на прегледите,които ти препоръчват.Непременно да спи с теб или татко си,за да я следите.Ако се наложи да спи в друга стая,можеш да купиш бебефон с аларма при спиране на дишането.Дано кошмарът е зад гърба ви. Praynig

# 3
Ами не знам дали ще ти помогна , но моята племенница си гълташе езика при силен плач , като беше малка. Единия път стана , докато аз я гледах , но сестра ми и баба ми бяха в къщи. Тогава и двете така се паникьосаха и взеха да викат "помощ , помощ" . Аз бях на 15 години и не знаех направо какво става ,но се чувствах виновна, защото детето го гледах аз докато си играеше и то падна , разплака се и си глътна езика. Направи го няколко пъти , лекарите казаха , че ще го израсте и това е. Била по - емоционална и за това така. Тя по принцип си правеше и едни припадъци пак от тази емоционалност . То имаше и понятие за това , но сега го забравих - нещо , като хипер емоционално дете. Ами това е , всичко е наред с детето , сега е тинейджърка . Няма й нищо , но мина през доста изследвания най - вече заради припадъците.

# 4
Mila75 ,откъде сте!

# 5
Днес правихме ЕЕГ на дъщеря ми, резултата е: от модулиран средноаплитуден алфа ритъм 9 Хц. Огнищна активност от комплекси спайк - бавна вълна спонтанно, при ХВ, ЗО и ФС. Изписаха ни да пие вечер Ламиктал и след 1 седмица ни викат да направим изследване със скенер.....оказва се, че дъщеря ми е получила вид епилептичен гърч....много съм притеснена да не се повтори пак.....

# 6
Живеем в Елхово, но изследванията правихме във В. Търново при д-р Михайлов и д-р Антонова

# 7
Видях темата, още когато беше без нито един отговор. Не исках да те плаша, че е епилептичен припадък. Виж тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=518491.0

# 8
Mila75,важното е Ламиктала да спре пристъпите. Изписали са ви го вечер за да е активен вечерта ,когато е получила 1вия пристъп.
Ламиктала е едно от най-леките и добри лекарства за епилепсията.
Лекарите много добре са постъпили ,че са ви назначили скенер.
Пожелавам ви от сърце  Hug,никога вече да не изжиеете ужаса от пристъп  Praynig

п.п. можеш да погледнеш и в подписа ми АРДЕ

# 9
Дано наистина никога не се повтори този кошмар!!!Ще чакаме резултата от скенера. Не мога да я оставя и 1 мин. сама много съм изплашена!

# 10
Mila75, ще се справите и ти и детето, не се предавай. Казваш "много съм изплашена", така е и другите са били така, и след години пак не можеш да свикнеш и седмиците след последния пристъп са едни такива - тревожни. Добре, че децата са малки и не помнят колко сме били изплашени край тях.
Сигурно и невролога и личната ви лекарка са ви отделили време и са ви казали, че при епилептичен припадък не се бърка в устата, колкото и да ти се струва, че езикът е глътнат.
Аз лично намерих относително спокойствие в търсенето на информация за това заболяване, как случаите могат да са от много леки до много тежки, как лекарствата не са дрога (противно на мнението на комшийката). Спокойствие ми донесе и умишленото избягване на хора, които в желанието си да ме съжалят, ми пълнят главата с глупости и махленски мъдрости.
Та четете и ти и съпруга и бабите... Това дето Ваня 66 ви е дала е хубаво начало АРДЕ-За Епилепсията. Така и лекарите ще питате по-смислено, а и отговорите им ще са ви по-разбираеми. Успех.

Общи условия

Активация на акаунт