Ирак днес се радва на новата вест, отваря вратите на дом номер ШЕСТ !

• 38 905
  • 310
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Хадил- не знам в коя категория ме слагаш ,честита работа   bouquet
Но,от просто любопитство ще ти задам един въпрос -доколкото знам,ти завърши медицина преди около 2 години ,доколкото знам стажа е 5 години,а ти тази година си започнала с генетиката.Та докторантура се пише от 1ва до 5та година или на теб са ти си си извоювала това право през първата година  newsm78

Деси това би трябвало да са въпроси за ЛС, но да ти отговоря и аз.

Специализаията на учещите медицина се организират по две форми (с договор за обучение или с трудов договор - в случая Хадил е преназначена от първата форма във втората). Коя форма на специализация ще избере ръководството на медицинското заведение си е негово решение и едва ли ти и аз сме компетентни да се интересуваме от това.

За докторантурата си си отговорила сама на въпроса, така че да не ти отговарям аз.

# 151
Вижте една итересна статия за ирак

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=743722

# 152
  • Costa Rica
Хадил, честита работа! Хубаво е да има и добри новини на лекарския фронт.

Наистина без теб темата не върви. А и детето-самоубиец се загуби Wink Филма ще го гледам при първа възможност.

Поздрави на всички Hug

# 153
дядо благодаря   bouquet .

# 154
Хадилче, Честита работа!

Желая ти да ти носи много радост и удовлетворение!

Нека не замира темичката ooooh! Много хора я обичаме и харесваме! Heart Eyes Научихме толкова много и интересни неща! Сигурно ще е трудно да съвместиш всички дейности, но нека продължи темата, макар да не пишеш редовно.

# 155
Благодаря на всички за милите пожелания.
Деси, аз се дипломирах 2004г., но чаках нулевите години да минат, за да пуснат специализации. Специализацията и докторантурата не са взаимосвързани, тоест можеш да работиш по докторантура и без да си защитил специалност. Преди две години започнах специализацията, но иначе съм със 6 години лекарски стаж. Ако дай Боже започна в края на годината, значи се пада в края на третата година от специализацията. Това, че съм ординатор в генетиката в никакъв случай не означава, че не мога да защитя докторантура, в която и да е друга област на педиатрията, стига да има база в болницата, в която работя, защото ние реално не оставаме само в отделението, където сме назначени. По стечение на обстоятелствата се случи темата, която искам да работя да е в областта на клиничната генетика. Хубавото на тази специалност е, че не те маргинализира и не те свива в една тясна област, а е и доста интензивна.

Да не ви отегчавам с жития и бития грешного педиатра. Криси, много интересна статия, като изключиш, че е като вица с компотите и компютрите. Ще се опитам даже да намеря снимка на двойката и ще ви разкажа и историята, както я знам от семействата им. Иначе в никакъв случай вече няма такава бройка протестанти. Православните и католическите свещеници се активизираха и "върнаха заблудените овце обратно в стадото". Покрай тези връщания има доста интересни истории. Ето намерихме си тема за разказване. Ще подготвя поста по-късно утре.

# 156
Препоръчах един филм на Икси и тя го гледа.Филмът се казва АГОРА.Икси остна доволна,който иска може да си го свали,няма да съжалявате.Както и за другият филм,който ви препоръчвам"Венецианският тъговец"с участието на Ал Пачино и Джерами Айрънс,по мотиви на Шекспир.
Жалко наистина,но протестантите за разлика от католиците са далеч по свестни.Тук при нас назряха огромни скандали с гавра на католически свещеници с деца и беззащитни жени.Но Ватикана така и не намери сили да се извини или по-скоро го направи с половин уста.В Ирландия обаче твърдо са решили да съдят светая светих за тези посегателства,даже обмислят въпроса дали официално да излезнат от лоното католическо.
Чета за така наречената"жасминена революция"в Тунис и ми става жал.Тази страна беше остров на стабилността в региона.ДАно всичко

# 157
Криси, "остров на стабилността" в кое отношение ? А относно темата за филмите и църквата, има един наистина особен, но добър филм, спред мен поне: The Magdalene Sisters / Сестрите Магдаленки (2002)  http://www.DMCA-removal-from-Google/details.php?id=130070&hit=1
Манастирите на магдаленките в Ирландия са управлявани от католическия орден ''Сестрите на милосърдието''. Те приютяват момичета, изпратени там от семействата им или от сиропиталища. Младите жени са държани под строг контрол и принудени да работят, за да изкупят греховете си. А за такива са считани както прекалената красота или грозота, глупост или интелигентност, така и случаите на самотно майчинство или жертвите на изнасилване, станало публично достояние. Тези жени прекарват целия си живот в манастирите - хиляди умират зад техните стени.

Относно това кой е по-свестен, не бих могла да кажа... или поне винаги съм била по-близка с православните европейци, докато в Ирак имам еднакъв брой приятели католици и православни. Лично аз съм резервирана към протестантите, било от исторически, политически или и аз не знам какви съображения, но определено се радвам, че броят им в Ирак намаля отново, защото това не беше естествена промяна.

Относно историята с двамата влюбените. Значи момчето не е протестант, а е от семейство на православни конвертирали се в протестанти с изключение на него и големия му брат. Момичето не е от отдалечено село, а е дъщерята на негов учител и съученичка на сестра му и не е мюсюлманка, а арменка. Освен това не са го пребили нейните роднини, а неговото семейство, защото 1. не искал да се конвертира; 2. искал да вземе момиче от "друга вяра". Вярното е, че накрая се взеха и там е единствената ислямска нишка - човекът, който помири семействата е имамът на местната джамия, а ги ожени арменския поп, у когото беше отседнал "господин пастор Николай Неделчев", който по-скоро е евангелист сектант, отколкото протестант, но това е по-скоро усещане и е далеч от компетентно мнение, което не бих могла да изкажа по този въпрос. та нали ви казах, като вица за компотите и компютрите.  Laughing  поне това е историята, която аз знам. не знам дали има и друга, но все някой щеше да знае, а питах все хора, които са били с него в иракския му период.

иначе истории за бракове между мюсюлмани и християни има доста, коя от коя по-интересни и странни, ама ще стане като жълт таблоид тук.  Laughing

# 158
хадил,добре че са били протестантите навремето,за да може поне малко светата католическа църква да се опомни.
А за Тунис,имах предвид,че от много години досега не е имало такива безредици и общо взето винаги е била спокойна и предпочитана дестинация за туристи от всякакви народности.

# 159
Криси, аз не споря за протестантите в исторически план. Говорех само като лични впечатления. Иначе аз лично смятам, че клерка независимо какъв винаги трябва да бъде свалян на земята със силови методи.

# 160
  • Costa Rica
Криси, аз не споря за протестантите в исторически план. Говорех само като лични впечатления. Иначе аз лично смятам, че клерка независимо какъв винаги трябва да бъде свалян на земята със силови методи.
smile3521

# 161
Честита ни футболна победа над Северна Корея и класиране на четвъртфинала newsm44

Не, няма грешка, не случайно използвам "ни" Wink. Станах фен на иракския отбор Simple Smile. Отдавна се бях отказала да гледам футбол, заради нашите резили, но иракчаните ми върнаха интереса към този спорт football

# 162
Добро утро по–вашему  от мен!
Сигурно се сьбирате някьде по назавет да си говорите, че отдавна никой не пише тук.Аз уж изчаквах да минат религиозните дни  да се дьржа прилично, както тук казват респект да имам кьм хорските вярвания,но истината е , че настроението ми е едно минорно  и колкото и големи глупости да прочета  някак си не ми се влиза ''акьл да давам''.Откакто се вьрнах от Европа носталгията не ме пуска, за тьгата допринася и фактьт, че  едни от най-добрите ми приятели тук заминаха да живеят в Торонто.Е, не е както да сме заминали за Ирак, наблизо е, казват...Пьк в този мигрантски свят никьде не е завинаги.Да, за хора, няколко пьти сменяли дьржави и континенти  чергарстването е по-лесно.И телефони, скайпове има, самолетите летят ,само да сме живи и здрави-срещи ще има...
Аз  имам  за много неща по стари теми писани да се изкажа, ама по нататьк,сега накратко-поздравления за Хадил!Не се сьмнявам, че това е  началото на големите ти успехи!  bouquet

Икси,още от пролет,лято исках да ти кажа, да не се врьзваш на глупави бьлгарски приказки за вьзраст вьзможна за деца.В Италия като бях лятото,  ти запазих  вестникарска бележка за 54 годишна жена, която роди нормално здраво и хубаво бебче. Как да ти я пратя,но ти можеш да прочетеш за друга една/любима моя певица/Джана Нанини,която сьщо на 54 роди ноември месец  прекрасна Пенелопе.При нея беше инвитро.И неотдавна Джана беше гост на телевизионно предаване.Ти до тяхната вьзраст имаш ехеее време да ги наредиш като палестинско семейство Joy/извинете за  политнекоректната вметка/Мисля, че в Бьлгария много се истеризира по този вьпрос.и не зннам защо ама ми се струва, че се започва една кампания-не бьди глупак,осинови циганче!Зер те се плодят,ние не можем ги озапти,затова не се мьчете да раждате-осиновявайте.Крайна сьм,но сьм адски против това вменяване на вина и насилие  над хората.Осиновяване-да,но второ,трето,четвырто...Желая ти успех и не се отказвай в никакьв случай!

Уф, Хадил ще ми се в тая тема да се говори за сегашните сьбития-най-ми се струва нормална темата-без иншала,ох,ах дано Бог,Аллах и т.н.смешки от образцово-показателната тема , сьс примери, дето цяла Европа, най-вече Германия се юрнала да приема исляма и заминала кьм Сирия и понататьк.Може пьк да е истина-тькмо ще освободи мястото hahaha. Ако вьв форума вече правилата са само до ах,ох,честито имен/н/ ици,рожденици,цветя и почерпки  кьде общуват интересуващите се от другите неща? и аз искам !И в блога ти няма никой ooooh!Обещавам да се дьржа прилично,в началото само ще слушам  умно  и ще се усмихвам  мило bowuu
Засега толкоз.

Приятен ви ден, принцеси и принцове!

П.П.Делте,извинявай, все не улучвам времето да ти се обадя.Още ме е срам Embarassed

# 163
  • Varna
НЕРОЛИ,
Аз те харасвам много когато си ....неприличница Laughing....е за малко може и да си приличница, ама за малко само Wink
И няма за какво да ми се извиняваш Hug Аз трябва да ти се извинявам  bouquet

А Икси, всички си я подкрепяме....дано тази година да е найната, дано Praynig!!!

И да е нещо и по темата....хем древен Ирак.....хем не толкова Sad

и едно мъничко слънце от там   

# 164
и аз съм в агитката с безсрамниците, които не са се обадили на Делта.
Нероли, бъди си колкото искаш прилична или не, но остави образцовите хора, че ще стане мътна и кървава.  #2gunfire Аз се радвам на промените, макар да ми е жал за хората, които си загиват... По мое скромно мнение сме свидетели на новите революции, които със сигурност ще ни докарат нови марионетки, ама ще се диша по-различно може би. Иначе някои арабски диктатори вече се изказаха, че видите ли те знаят, че имат много недостатъци, но са отворени към новото, искат промени и ще се вслушат в гласа на народа... може ли да кажа оххххххххххххххххх - ако се вслушват първата им работа е да си ходят, ама хайде. ще се впусна в по-пространни обяснения в следващ пост.

по въпроса с ин витро процедурите със собствени яйцеклетки, аз съм си казала вече какво мисля. ако няма да ги проверяват, както си трябва за дефекти по-добре да не се рискува... мъката след това е голяма. все пак медицината има възможност да провери нещата, така че не виждам смисъл така да се ограничава правото на родителство, затова стискам палци на ИКСИ.

Астарта, добре дошла в отбора... малко се изложихме, ама карай.  Laughing

Тези дни се посмях малко на арабските новини. Дават видите ли египетските интелектуалци (не го казвам с насмешка - наистина имат интелектуалци), които вместо да говорят за положението в Египет, тръгват да обясняват как те не са като Ирак видите ли и нямат нужда от американците, за да им помагат...  Joy не съм злорада, ама когато иракчаните се вдигнаха всички скочиха насреща им с думите "Ама как ще искате да сваляте пазителя на арабизма!" /демек саддам/.. освен това да се елементаризира до такава степен американското нахлуване в Ирак е грехота, ама нейсе... те още не са се справили, ама вече се бият в гърдите колко са велики. Искрено се надявам обаче да се свърши с мубарак и да не дойде албаради, нито ислямските партии, че ще стане като у нас.

После пък един коментатор се изцепи: "Погледите на целия свят са насочени към Египет, само Ирак и Ливан са вглъбени в собствените си проблеми." - а сега де, сега пък не може да си гледаш и дертовете. ние тъкмо свихме сармите на автономията с бюджета, тъкмо дадохме изходни документи на палестинците, тъкмо излязохме на демонстрации в подкрепа на тунизийците и египтяните и хоп - не може така да се вглъбяваме в проблемите си, нищо че нямаме ток, вода, работа и политиците ни са по-крадливи и от цигани катунари. Ама карай - светът се бунтува, така че всеки е свободен да говори и твори.

радвам се на тунизийците и ми е интересно защо никой не говори за йемен, судан, алжир и т.н. за йордания не ми се коментира, това за мен е неизживяната държавност на един друг народ.

Общи условия

Активация на акаунт