Ирак днес се радва на новата вест, отваря вратите на дом номер ШЕСТ !

• 38 896
  • 310
  •   1
Отговори
# 135
Иксито,пък и тези дето имат време да гледат филми.Ако не сте гледали този филм,горещо ви го препоръчвам.Невероятен е,по сценарий на Шекспир и с акртисти като Ал Пачино и Джеръми Айрънс."Венецианският търговец".

# 136
Още едно от децата на иранската империатрица Фарах Диба вчера се е самоубило.Алиреза Пахвалави.Като че тегне проклятие над тази фамилия.

# 137
  • Costa Rica
Ужас! Не знаех. Горката Фарах и семейството и.

Отивам  да чета.

# 138
ДА ви кажа аз никак не разбирам защо децата на шаха на Иран се самоубиват.Четох,че са несметно богати,живеят спокойно по света,що за психика е това ?

# 139
  • Costa Rica
ДА ви кажа аз никак не разбирам защо децата на шаха на Иран се самоубиват.Четох,че са несметно богати,живеят спокойно по света,що за психика е това ?
Не са чак толкова несметно богати. А и разликата между живота, който са водели и този сега е огромна. Представи си, че си израснал сред преклонение и обожествяване, смятали са те за центъра на света и изведнъж се превръщаш в обикновен човек.  Страшна драма, особено за едно дете в пубертета. Като прибавим и загубата на бащата - струпало  им се е прекалено много.

# 140
Делфина,това не енито причина,нито повод за сложиш край на живота си.Нищо не може да оправдае такава постъпка.Има къде=къде по-сложни и трагични съдби от тези на децата на шаха.

# 141
  • Costa Rica
Делфина,това не енито причина,нито повод за сложиш край на живота си.Нищо не може да оправдае такава постъпка.Има къде=къде по-сложни и трагични съдби от тези на децата на шаха.
Това е вярно от моя и твоя гледна точка, защото животът не ни е глезил. Тях обаче ги Е. До един определен момент, в който всичко се срутва. А ако е вярно, че депресията е генетично заложена болест (което май е така), не са имали избор. Генетика+подходяща околна среда=куршум в главата. Иначе не мога да си обясня как един дълбоко вярващ човек ще извърши нещо абсолютно забранено от вярата му.
Както и да е, жал ми е от чисто човешка гледна точка. Ужасна съдба има това семейство, горе-долу като Кенеди. нещастие след нещастие.

# 142
За много години на всички!  bouquet

Хадил,не мина ли този месец най-после,много тежьк и дьльг ми се стори, откога ми се ще да грабна калема и да се разпишааааа, кога ще свьрши?

# 143
  • Varna
Хадилче Hug

# 144
Обвинявам Хадил,че си е занемарила чедото,наречено иракска тема.Хайде на линия,че темата отдавна замря.

# 145
mea maxima culpa

Добре де, аз съм занемарила темата, ама вие защо не пишете.
Сега да си кажа по ред на номерата. От декември вече съм щатен лекар-ординатор в болницата, където специализирам, в Клинична генетика. Надявам се тази година да започна и докторантура. Това е едното нещо, освен много работа, което ми отнема време. Диагностичният процес в клиничната генетика е много интересен, но трудоемък и изисква много четене. Та с тази новина предполагам, че ще зарадвам приятелите и подразня душманите  Laughing

Другата причина, поради която не писах толкова време беше нежеланието да нагнетявам обстановката с отрицателните си емоции, свързани с положението в Ирак. Трудно е за обяснение, трудно е за изживяване макар и отдалеч.

Опитвам се да измисля с какъв пост да освежа темата, но не ми идва наум. Ще помисля малко и ще пиша пак.
между другото, ако ви се гледа странен филм: The infidel

Последна редакция: нд, 16 яну 2011, 01:55 от hadil

# 146
Хадил, и тук да ти честитя още веднъж назначението и ти желая много професионални успехи  bouquet! А на нас си пожелавам повече лекари като теб Simple Smile

Темата трудно ще върви без твоето участие по ред причини. На най-първо място нашите знания и информация за Ирак са твърде оскъдни, за да поддържаме темата. На второ, тук сме се събрали доста различни хора, които ни свързва май единствено симпатията към теб и интереса към Ирак, така че диалогът в твое отсъствие няма как да се получи.
А в този филм за какво се разказва?

И накрая, но не на последно място, честита футболна победа на Ирак над ОАЕ! Максимално се накефих на красивия автогол, който си вкараха Mr. Green

Поздрави на всички Hug

# 147
Астарта, благодаря много за хубавите пожелания. И аз се изкефих на автогола. С приятели се шегувахме на мача с Иран, че ако бием на другия ден ще ни спрат водата, та момчетата загубили "за благото на народа". То май освен сарказма друго не ни остана. Иначе ето и резюмето на филма и линк, за ползващите замунда.
http://www.DMCA-removal-from-Google/details.php?id=245588&hit=1

Запознайте се с Махмуд Назир (Омид Джалили), любящ съпруг, отдаден баща и "бивш" мюсюлманин. Той може и да не е много отдаден на религията, но дълбоко в сърцето си е истински мюсюлманин. След смъртта на майка му, светът му се преобръща. В своя акт за раждане той вижда, че е осиновен и е евреин, а истинското му име всъщност е Соли Шимшилoвиц. Махмуд е много объркан и единственият човек, към когото може да се обърне е Лени (Ричард Шифф). Един вечно пиян евреин, който се съгласява да помогне на Махмуд да стане истински евреин. Същевременно бъдещата му снаха е доведена дъщеря на ислямски фундаменталист. Шокиран, Махмуд се опитва да се впише в новата си религия и  да запази доброто име на мюсюлманското си семейство.

Не бих казала, че е шедьовър, нито че е изпълнен с велики мисли, но казва елементарните неща по лесен за смилане начин. Не толерирам това да се присмиваш на някого, защото е различен, но определено толерирам това да се присмееш на ограничените хора, защото иначе пък трябва да се изнервиш... та от двете злини по-малката.

Делте, голям грях имам към теб и бате, че не можах да се обадя и да питам как сте, но се видях в чудо последно време. Дано не ми се сърдиш.

Нероли, вземи пиши малко де ! Като всички мълчите аз какво да правя, сама ли да си говоря.

Иначе в Ирак сега някои среди се опитват да изкарат народа от зомбираното му състояние и едно от последните предавания по този повод направено, от рода на историческо-документалните поредици беше със заглавие: "Наемател, а тропа по покрива." - това е иракски израз, който се използва за хора, които започват да се налагат и да се разпореждат на място, на което те са пришълци. Та по доста категоричен начин се показа, че иракските християни, които биват изселвани са реалните жители на тези земи, от които ги гонят. Няма да коментирам кой за кого лобира и кой какви интереси защитава, за да не се започне отново дълга и широка полемика относно това коя етническа или етно-религиозна група какви зулуми е направила и като процентно съотношение, кой е по-голям вредител, но трябва да отбележа факта, че не може векове наред да живееш в мир и изведнъж някой скудоумец да дойде и да налага правилата си на хора, които са ти истинските братя.

# 148
  • Varna
ХАДИЛЧЕ, Hug
Много, много се радвам, да прочета такива хубави неща за тебе newsm44 И аз ти пожелавам, като Астарта много професионални успехи Hug
И урааааааааааа за вашата победаааа newsm44 newsm10 newsm19
Нямаш грях към нас споко. А да ти се сърдя, не ми е идвало на ум въобще. Всички знаем колко ти е напрагнато.
Хадилче, кои са тия пришълци които тропат по покривите бе? Някакви нови звезди ли си имате там по вашите земи? Ко сЪ праЯт на ощипани мУми. Там по вас е имало какви ли не хора, със какви ли не религии. Древна държава, различни хора и вярвания.  Ей, хората няма да се променим и това е. Що бе, какво му е лошото комшията ми да е мюслим, евреин, да вярва във Заратустра или Буда и пак да са ми добри съседи. Не виждат ли колко е хубаво да сме различни и същевременно толкова близки. Или акъла им колкото един аспирин и само със една чертичка по срИдата.
Не можем да забравим минало, история и не трябва. Но да вървим напред със омраза, това е страшно.

# 149
Хадил- не знам в коя категория ме слагаш ,честита работа   bouquet
Но,от просто любопитство ще ти задам един въпрос -доколкото знам,ти завърши медицина преди около 2 години ,доколкото знам стажа е 5 години,а ти тази година си започнала с генетиката.Та докторантура се пише от 1ва до 5та година или на теб са ти си си извоювала това право през първата година  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт