Пак за началните училища в Пловдив

• 381 238
  • 3 230
  •   1
Отговори
# 1 815
Бих обобщила така - ако в предпочитаните училища има деца с лошо поведение и дисциплина - те са изключения . Докато за кварталните , да се разбира редови , училища - са масово явление .
Това мисля аз .

Абсолютно точно! Не може да се каже по-добре. Плюс едно допълнение - в едните училища децата с поведение извън нормата не се търпят, системата по един или друг начин ги избутва, а в другите има търпимост към тях и те избуяват.

# 1 816
  • Пловдив

преди 15 дена подадох молба в НУ "Христо Ботев" и говорих с Директора, който сподели с мен, че в момента в един от първите класове имало три момченца, които всеки ден се биели, учителката всеки ден си тръгвала разплакана и разтреперена, а и отгоре на всичко и родителите на тези деца също се карали по между си и т.н. И той човекът беше в дилема как може деца в първи клас, при това едва са минали 3 месаца от началото на учебната година, да се държат така!

Ами вярно, в единия клас са се събрали повечко буйни деца и ни късат нервите (аз също влизам в този клас), но е малко преувеличено да се каже, че учителката е разплакана всеки ден. Е, случва се на всеки да се разстрои понякога, но не се стига ежедневно чак до там Simple Smile Малко са проблемни децата, не са първите, няма да са и последните и ще се справим с общи усилия. Ако родителите съдействат ще е по-лесно, но понякога няма съдействие от тяхна страна и затова става по-бавно и трудно. Примерно не е много редно за мен родител да каже "вие се карайте на детето, ако искате ще ви подпиша декларация да можете и да го биете, но аз няма да му се карам, защото съм му баща и трябва да съм добър с него".

# 1 817

Примерно не е много редно за мен родител да каже "вие се карайте на детето, ако искате ще ви подпиша декларация да можете и да го биете, но аз няма да му се карам, защото съм му баща и трябва да съм добър с него".

И такива ли има ?! Rolling Eyes

B l a n k anewsm10

# 1 818
  • Пловдив
Предполагам, че и да има такива родители, ще са единици.

# 1 819
  • Пловдив
Мимоза2, никой не може да ти гарантира, че в класа на детето ти още в първи клас няма да има такова "лошо зрънце". Тях ги има навсякъде - в кварталното, в централното, в елитното ... А пък какви родители има, не питай. И тогава какво ще правиш? Ще местиш детето от клас в клас, от училище в училище, за да го "предпазиш ли" ?  ooooh! Ама имаш време да разбереш за какво ти говорим. Особено след 15/09.

Съгласна съм с поста на dundi73q  Peace И аз като майка на бъдещ първокласник 2014/2015г. съм в дилема и чуденка къде да го запиша, преди 15 дена подадох молба в НУ "Христо Ботев" и говорих с Директора, който сподели с мен, че в момента в един от първите класове имало три момченца, които всеки ден се биели, учителката всеки ден си тръгвала разплакана и разтреперена, а и отгоре на всичко и родителите на тези деца също се карали по между си и т.н. И той човекът беше в дилема как може деца в първи клас, при това едва са минали 3 месаца от началото на учебната година, да се държат така! Та решението, до което бяха стигнали беше да изключат едното дете /не зная от тук нататък какъв е развоя/, но мисълта ми, е навсякъде може да има деца с лошо поведение! Моята дилема в момента е НУ "Христо Ботев", или СОУ "Пейо Яворов"? Моля помагайте   bouquet
Брех, кви пък ще да са тия момченца?

# 1 820
  • Пловдив
Ами за съжаление и такива ги има Simple Smile Лично мен повече ме шокира, че иска да ни подпише декларация , че ни дава разрешение да го бием, за да го вкараме в правия път. И за сетен път се уверих, че децата не са виновни, вижда се от къде идва всичко.

# 1 821
  • Sunshine state
Мога да дам информация за Яворов. Първи клас другата година ще поемат Милена Павлова и Павлина Здравчева. Има вероятност и за 3та паралелка,която ще бъде поверена най-вероятно на Надя Йотовска,която в момента е възпитател на единия 4ти клас. Повече на ЛС.  Peace

# 1 822
  • Plovdiv
Мога да дам информация за Яворов. Първи клас другата година ще поемат Милена Павлова и Павлина Здравчева. Има вероятност и за 3та паралелка,която ще бъде поверена най-вероятно на Надя Йотовска,която в момента е възпитател на единия 4ти клас. Повече на ЛС.  Peace
И тук да благодаря на Pupitka   bouquet

# 1 823
  • Sunshine state
Моля.   Hug

# 1 824
Надя Йотовска не е ли работила преди в Хр.Г.Данов?

# 1 825
  • Sunshine state
Не,работила е в Класик-а и няма друг опит като начален учител.  Peace

# 1 826
Значи само прилика в имената.
 Hug

# 1 827
Здравейте,

темата за първи клас отдавна е на първо място в нашето семейство. Естествено проучихме не едно и две училища. В крайна сметка записах моя син в ОУ "Кочо Честеменски" в паралелка със засилено изучаване на Немски език. От тази година има две нови паралелки съответно /освен съществуващите до сега/ с интензивно изучаване на Английски език /3 часа седмично/ и на Немски език /3 часа седмично/. За сравнение само в Алеко Константинов в първи клас английския се изучава 2 часа седмично.
Училището набира сили много бързо. До 1-2 месеца започват дейности по саниране на сградата. Голямата ми дъщеря беше в Канарските острови, Испания миналата година по международен проект, който е в продължение на 2 години. Има 20 клуба по проект "Успех". Доволна съм от качеството на обучение, защото дъщеря ми беше приета в Математическата гимназия с много високи оценки на външното оценяване без частни уроци.

# 1 828
Какъв е този международен проект, има ли го още или е свършил?

# 1 829
  • Sunshine state
Брех,то като реклама направо Wink Crazy Това за английския не е вярно-и в Яворов имаха английски 2 пъти седмично в първи клас.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт