Пак за началните училища в Пловдив

• 381 264
  • 3 230
  •   1
Отговори
# 1 830
  • Пловдив
А, каква реклама? Само нова регистрация, специално дошла да ни похвали Кочо-то Wink
Не разбрах само след като дъщерята има такива големи успехи в това училище защо са били проучвани отново всички училища за сина, който ще е първокласник тази година Simple Smile

# 1 831
дъщеря ми беше приета в Математическата гимназия с много високи оценки на външното оценяване без частни уроци.
Четвъртокласниците се поканват да се запишат в V клас на гимназията на база
класирането в рейтинговата система.
- До колкото знам се класират на база състезанията, а не на база външното оценяване...

# 1 832
  • Пловдив
Духи, може би става въпрос за външното оценяване в 7 клас. То е балообразуващо за класирането по гимназиите.

Бланка, предполагам става въпрос за "Коменски".

Впечатлена от прочетеното влязох в сайта на училището да хвърля едно око. Направи ми впечатление, че се работи по проекти, но също така и че дори целодневното обучение е представено като проект. 

# 1 833
Духи, може би става въпрос за външното оценяване в 7 клас. То е балообразуващо за класирането по гимназиите.

Бланка, предполагам става въпрос за "Коменски".

Впечатлена от прочетеното влязох в сайта на училището да хвърля едно око. Направи ми впечатление, че се работи по проекти, но също така и че дори целодневното обучение е представено като проект. 
Ами нали темата е началните училища, как да се сетя, че става въпрос за 7ми клас  Crazy
Както и да е Simple Smile

# 1 834

Абсолютно точно! Не може да се каже по-добре. Плюс едно допълнение - в едните училища децата с поведение извън нормата не се търпят, системата по един или друг начин ги избутва, а в другите има търпимост към тях и те избуяват.
[/quote]

въобще не е вярно, да не забравяме, че образуванието е задължително до 16 годишна възраст. И няма начин да " се избутат" такива деца.

Хората са станали эгоисти и злобни и нападат други, които не се вместват в тяхните рамки.

# 1 835
Не съм злобна, хамелеон, а обективна. Имам предвид и конкретни два случая в Хр.Г.Данов и в П.Евтимий, при които родителите бяха принудени да преместят децата си в други училища. Просто при всяко провинение ги викаха при директора, докато на тях им омръзна.
Това също не го пиша със злоба, просто описвам процедурата - в дадено училище не се търпи недисциплиниран ученик и се викат родителите и се търсят варианти, докато детето влезе в норма или родителите го преместят в друго училище, защото - да, образованието е задължително. Това е.

# 1 836
А, каква реклама? Само нова регистрация, специално дошла да ни похвали Кочо-то Wink
Не разбрах само след като дъщерята има такива големи успехи в това училище защо са били проучвани отново всички училища за сина, който ще е първокласник тази година Simple Smile

До колкото съм запозната с правилата във форума за да може да сподели човек мнение трябва да се регистрира. Така че, винаги има първи път.
Ако на някой не му харесва моя постинг просто да го подмине. Не задължавам никого с моето мнение.

Хубав ден!

# 1 837
  • Пловдив

Абсолютно точно! Не може да се каже по-добре. Плюс едно допълнение - в едните училища децата с поведение извън нормата не се търпят, системата по един или друг начин ги избутва, а в другите има търпимост към тях и те избуяват.

въобще не е вярно, да не забравяме, че образуванието е задължително до 16 годишна възраст. И няма начин да " се избутат" такива деца.

Хората са станали эгоисти и злобни и нападат други, които не се вместват в тяхните рамки.
[/quote]

То образОванието е процес, в който активно действие трябва да взимат родителите. Особено в начален курс. И, да, ако родителите не съдействат за промяна на поведението на детето, то може да бъде преместено в друго училище. Та в този ред на мисли, xamelion и  B l a n k a са прави.

# 1 838
  • Пловдив
Здравейте,

темата за първи клас отдавна е на първо място в нашето семейство. Естествено проучихме не едно и две училища. В крайна сметка записах моя син в ОУ "Кочо Честеменски" в паралелка със засилено изучаване на Немски език. От тази година има две нови паралелки съответно /освен съществуващите до сега/ с интензивно изучаване на Английски език /3 часа седмично/ и на Немски език /3 часа седмично/. За сравнение само в Алеко Константинов в първи клас английския се изучава 2 часа седмично.
Училището набира сили много бързо. До 1-2 месеца започват дейности по саниране на сградата. Голямата ми дъщеря беше в Канарските острови, Испания миналата година по международен проект, който е в продължение на 2 години. Има 20 клуба по проект "Успех". Доволна съм от качеството на обучение, защото дъщеря ми беше приета в Математическата гимназия с много високи оценки на външното оценяване без частни уроци.

Има немски език, от първи клас, по 3 часа на седмица ли? Дали правилно съм разбрала newsm78?

От това, което аз разбрах, напредъка на това училище се дължи основно на новата директорка - г-жа Налбантова. Преди това е било много зле Rolling Eyes, ....сега вероятно има много неща още да се свършат...

До колко часа, е занималнята в училището?
Вие при коя госпожа записахте детето си - Радева или Димитрова?

# 1 839
  • Майничка
Има ли училище в Пловдив без изучаване на чужд език от първи клас?

# 1 840
В Ботев нямаха Simple Smile И много се радвам Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Сега 2 клас пак е пълна лудница с тоз език  Crazy

# 1 841
  • Пловдив
То пък при нас като има е като СИП.Мажеше да се избира м/у хореография и английски
 WinkВеднъж в седмицата е.
Това за 60-класното в Тракия.

# 1 842
В Ботев нямаха Simple Smile И много се радвам Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Сега 2 клас пак е пълна лудница с тоз език  Crazy

Чуждият език се учи като ЗИП. Не е задължително да го има.

# 1 843
  • Пловдив
camo16, ЗИП = задължително избираема подготовка
т.е. чуждият език е СИП и го има, както се оказва, в почти всички училища.
То не че в първи клас се научава нещо кой знае какво де ...

# 1 844
  • Пловдив
Аз пак да кажа, че паралелка с език се заявява, но се формира на база получени заявления. Например "Данов" казват ,че ще имат три паралелки от първи клас - една с английски, една с немски и една с испански. Но идва 15-ти септември и се оказва, че има само една с английски, другите не са формирани. Защото няма достатъчно молби. Ние две три години се мъчихме да направим паралелка с немски, но не успяхме поради тези причини.

Общи условия

Активация на акаунт