Пак за началните училища в Пловдив

• 381 390
  • 3 230
  •   1
Отговори
# 1 890
Някаква идея районът срещу военна болница /от другата страна на булеварда/ към кое начално училище попада?

# 1 891
  • Пловдив
Бланка, аз пък прочетох също така, че директорите са против електронно класиране.
Хаосът май е само в главите на онези в общината, които идея си нямат за какво иде реч изобщо.
А и дори с електронно класиране, пак има начини детето ти да бъде записано в желаното училище.
След няколко години, когато дойдат пак наборите с по-малко деца, училищата ще се избиват за ученици. Та ще ми е чудно за какво ще им послужи електронната система.  newsm78

# 1 892
  • Пловдив
Бланка, аз пък прочетох също така, че директорите са против електронно класиране.
Хаосът май е само в главите на онези в общината, които идея си нямат за какво иде реч изобщо.
А и дори с електронно класиране, пак има начини детето ти да бъде записано в желаното училище.
След няколко години, когато дойдат пак наборите с по-малко деца, училищата ще се избиват за ученици. Та ще ми е чудно за какво ще им послужи електронната система.  newsm78
Аз имам първокласник и ОЩЕ две по-малки деца. И харесвам системата на електронното записване. Първо - седя си вкъщи и не обикалям детски градини и училища, всяко с различен приемен ден и час на директора (за който обикновено може да се научи единствено като отида на място). Сипвам си кафе, на спокойствие сядам и разглеждам къде има свободни места, от свободните места търся информация в интернет каква репутация имат. Второ - всички ще приемат документи по едно и също време, защото в момента училища на 700метра едно от друго ги приемат по различно време, което мен ме затруднява, едните са приключили с приема, местата при най-желаните учителки са заети, а другото даже още не са започнали. Трето - като искам да местя детето си по никое време, нямам предвид средата на годината, а примерно във 2ри клас сменям жилището и адреса и искам по-близко училище ще мога да седна, да видя къде има свободни места и да отивам да подавам директно там документи, а не да обиколя 8 училища при условие, че място има в две. Ей за това ще служи системата.

# 1 893
  • Пловдив
На теория е така, на практика свободни места има в почти всяко училище.
Защото правят паралелки с по 19-20 деца, а максимумът примерно е 25.
Та, ако не е от най-желаните училища, проблем с преместването няма.
Та дори и в тези училища има възможности за преместване на дете, защото и там се освобождават места по различни причини.
И родителите, които обикалят по няколко училища, са малко. Аз например бях подала документи само в едно училище, като се бях погрижила детето да е в т.нар. списък на общината. И проблеми с приема не съм имала.
А за различния приемен ден и час - ами то по всички институции, ако искаш да се срещнеш персонално с някой ръководен кадър, трябва да се съобразиш с приемното време, което пак не е еднакво за всички.
За периода на подаване на заявление за първи клас винаги има човек, който да върши това. В повечето случаи не директорът е този, който се занимава с тези неща. 

# 1 894
  • Пловдив
Хем тъй, хем не. В благоевото, Княз Александър отидох да попитам за информация някъде към октомври, нито можаха да ми кажат кога точно започват да приемат документи, нито за критериите им какви са, директор нямаше. "Ама вие проверявайте" .

# 1 895
  • Пловдив
В замяна на това на сайта на Душото всичко си е написано.
За малката Лиляна от години периодът на подаване на документи е един и същ и критериите са от ясни по-ясни - първо се приемат децата от списъка на общината.
И то май с това се изчерпва списъкът на училищата, които не приемат заявления целогодишно.
Абе не съм чула някой да иска да подаде документи в някое училище и да не го е направил поради липса на информация.

# 1 896
  • Пловдив
Ти така си мислиш, аз примерно не обяснявам защо се отказах от някои училища. Включително и поради липса на информация. Предполагам има и други като мен. Искам да се регламентира срока за всички училища, по едно и също време. Системата вече я има за детските градини, нищо не пречи да се приложи и за училищата. Аз я използвам за детски градини. Не е да си разсъждавам теоретически, а я изпробвам на практика.

# 1 897
Добре, обаче аз наистина не виждам как ще станат нещата при нас, като училищата, които са ми най-удобни се водят "елитни" и е ужасно трудно.  Аз работя на главната, бабата която можем да ползваме живее на военна болница, а и ми е удобно училището, в което ще бъде да е близо до бул. Цар Обдединител защото има и  удобен градски транспорт, който да се ползва ако се наложи. Незнам как го мислят изобщо с тези райони...

Паисито много ли е зле?

Аз съм учила там, но след 8 клас и никак нямам идея какво е било за по малките, пък и от тогава мн време е минало, промени...то ми остава като вариант, макар пак да не сме в района.

Хич не ми се ще да е с големи деца на едно място.

Мн взехда се притеснявам за училището. 

# 1 898
Някаква идея районът срещу военна болница /от другата страна на булеварда/ към кое начално училище попада?

Аз съм родена точно в този квартал. Когато  бях ученичка, районът беше причислен към ОУ "Георги Бенковски", но "Душо Хаджидеков" се явяваше доста по-близко от него. Предполагам, че пак булевардът е граница при районирането, за да не пресичат децата.

# 1 899
Беба, сега видях, че си допълнила. Искаш Душо Хаджидеков, доколкото разбирам. А отиде ли до там да питаш какви са възможностите? Те кога започват да приемат молби?

# 1 900
Да, но ми отговориха че има някакъв шанс, ако останат свободни бройки, след като приемат всички от квартала. Тези бройки изобщо обаче не е сигурно дали ще има и колко ще са, и второ доколкото разбирам неофициално направо си става наддаване за тях, защото желаещите са много.

Лиляната ми е на няма и 10 ми път от работата за бабата е удобно, удобно е дори за дядото който работи до партийния дом Simple Smile Там също пробвах, но положението е същото като Душото.

Алекото също ме устройва, пак същото...

В нито едно не сме по район.

ОУ "Георги Бенковски" и аз го видях че сме там, ми то...ние изключително далече от улицата на която се водим /а ние дори не живеем там/ 

Просто незнам.

# 1 901
  • Пловдив
Подай си заявления и в трите училища. Миналата година в малката Лиляна имаше паралелки и с под 25 деца, което означава, че са приели всички желаещи. Тази година мисля, че пак ще приемат 5 паралелки.
Това за наддаването се говори всяка година ...

# 1 902
Имам въпрос за Лиляната - за учителките за първи клас:
дадоха ми заявление и в него има изредени всички паралелки с имената на учителките и аз да си избера в коя искам да е детето ми, но не познавам нито една учителка.
Някой има ли мнение за следните: Велка Славова, Мариела Недялкова, Юлия Муховска и Виолета Петкова?!?

# 1 903
ОУ "Георги Бенковски" и аз го видях че сме там, ми то...ние изключително далече от улицата на която се водим /а ние дори не живеем там/ 

Дори и да живеехте, пак щеше да е така. Да, това е стар проблем с това училище. Но щом не живеете там, може би ще се сдобиете с адресна регистрация на друго място?

# 1 904

Дори и да живеехте, пак щеше да е така. Да, това е стар проблем с това училище. Но щом не живеете там, може би ще се сдобиете с адресна регистрация на друго място?

Ами не, няма да се сдобием Simple Smile специално се записах при свеки че уж малко по централно...явно не достатъчно обаче. Ние сме към Остромила  още по-зле... ooooh!

Мислех признавам за смяна на регистрацията, но то толкова сложно...договори за наем и т.н иначе имаме роднини, които са точно срещу Душото и няма да ни откажат, обаче съм убедена че ще се притеснят за договорите за наем да не им търсят после данъци пък си е и ангажимент да ходят да декларират в данъчното, а те са хората на по 80 години.

Общи условия

Активация на акаунт