Пак за началните училища в Пловдив

• 381 451
  • 3 230
  •   1
Отговори
# 1 905
  • Plovdiv

Мислех признавам за смяна на регистрацията, но то толкова сложно...договори за наем и т.н иначе имаме роднини, които са точно срещу Душото и няма да ни откажат, обаче съм убедена че ще се притеснят за договорите за наем да не им търсят после данъци пък си е и ангажимент да ходят да декларират в данъчното, а те са хората на по 80 години.
[/quote]
За временна адресна регистрация не се изисква договор за наем, само собственика с нотариалния акт попълва декларация, че е съгласен лицето ........ да живее на неговия адрес, не е задължително да си му наемател! Миналото лято сменях адресна регистрация, заради яслата на детето и не са ни искали никакви договори за наем.  Peace

# 1 906
Сигурно е така, другото би било безумно - толкова административни процедури...  Shocked

# 1 907
  • Пловдив
Мисля, че за тази учебна вече е късно да се сменя адресна регистрация. Трябва да е направена преди 1 януари 2014 г.
Иначе за настоящ адрес регистрацията става така, както го е написала cveti_niki_paci

# 1 908
Ако се преместя в друг град или квартал дори посредата на учебната година, няма ли да ми вземат детето в кварталното училище?

# 1 909
  • Пловдив
Ако има място ще го вземат. Ако няма - няма как. Точно това коментирахме преди няколко дни. Ако съседи (на училището), живеещи на същата улица са в чужбина и закъснеят с подаването на молба, когато вече бройките са запълнени няма как да го вземем и ще го пращаме в някое друго училище.

На теория е така, на практика свободни места има в почти всяко училище.
Защото правят паралелки с по 19-20 деца, а максимумът примерно е 25.

Ах, как ми се работи с 19-20 деца в клас ... Само че няма Sad
Максимумът е 24 деца. За 25-то се иска разрешение.

# 1 910
Аз съм учила в клас с 39 ученици  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 1 911
Моето дете ще бъде първи клас учебната 2015/2016

Малко е раничко знам, но ми се ще да си подготвя нещата от рано.

В понеделник ще ида общината да разпитам за регистрацията какво се изискава, ако няма договори би ббило идеално. Имам и мн близки познати които са в района, а живеят в чужбина те също не биха имали против да се водим на техен адрес ако  това няма д аима някакви последствия за тях.

Ще пиша после какво са казали общинарите.

# 1 912
  • Пловдив
Аз съм учила в клас с 33 и беше противно. И в най-идеални условия последния чин чува и вижда трудно.

# 1 913
  • Пловдив
Аз съм учила в клас с 33 и беше противно. И в най-идеални условия последния чин чува и вижда трудно.

Бяха други времената. И дисциплината си беше дисциплина. Изобщо сравнение не може да става със сега.

# 1 914
  • Пловдив
Вещице, твоето училище от желаните в района. Моята дъщеря си бяха 25 деца от 1 до 4 клас. В 5 - 27, ама двама се преместиха, та сега са 25 ...

На времето ние бяхме 36 в класа, и на последната редица всичко си се чуваше, и муха да бръмнеше, пак се чуваше, но наистина времената бяха други.

беба28, няма нужда от договор за наем, имаш нужда от собственика на жилището.  Peace

# 1 915
Аз да питам според вас има ли много желаещи за записване в Яне Сандански в Южен? Само там съм подала заявление за прием на дъщеря ми. Чудя се с училищата има ли проблем като с детските градини? И как да разбера нашата улица дали се води в района на училището? Директорката каза, че може да не е в района на училището. А живеем на 500 метра от там.

Последна редакция: вт, 18 фев 2014, 09:22 от bubynka

# 1 916
За Яне Сандански не съм чула.

Днес дойде информация, че Елин Пелин са си запълнили класовете.

# 1 917
  • Пловдив
"Яне Сандански" е училище с достатъчно място при по-голям брой желаещи да открият нови паралелки. Просто децата в по-горните класове минават на 2 смени.
Няма да остане неприето дете.  Peace
Те в "Елин Пелин", ако имат още кандидати, още паралелки ще открият ... сградата им е голяма.

# 1 918
Да, така е, ще разкрият, ако има желаещи.

Впрочем Душото започват да приемат молби на 1 април. Тук някой имаше проблеми с адресната регистрация - наистина не признават нови адресни регистрации, направени след 1-ви януари 2014. Вярно било тц тц тц!

# 1 919
  • Пловдив
Да, така е, ще разкрият, ако има желаещи.

Впрочем Душото започват да приемат молби на 1 април. Тук някой имаше проблеми с адресната регистрация - наистина не признават нови адресни регистрации, направени след 1-ви януари 2014. Вярно било тц тц тц!

Това си го пише на сайта, не е тайна  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт