Пак за началните училища в Пловдив

• 381 529
  • 3 230
  •   1
Отговори
# 1 965
  • Пловдив
Здравейте,
Живея в Пловдив от четири години и не съм ориентирана за училищата. Синът ми ще е първи клас 2015год. До тогава ще се преместим да живеем на бул. Свобода. Училищата между които избирам са Антим I и Кочо Честименски. За Антим I има информация, но за Кочо Честименски почти никаква. Нека някой, който знае да пише: Добро училище ли е? Как е базата? Има ли занималня? Учи ли се на смени? Въобще всякаква информация ще ми е от полза.
Благодаря предварително.
Пред нас тази година стои на дневен ред този избор. В началото се спряхме на трите най-близки - Петър Берон, Антим Първи и Кочо. Водещо при изборът ни, е на първо място - учителят, след това база, смяни, локация, имидж и т.н.
Антим Първи отпадна първо, видях двете учителки, които ще водят първокласниците - никак не ме впечатлиха, просто не ми допаднаха. Бяхме на ден на отворените врати в училището - много тъмно и мрачно ми се стори вътре. Столовата в която се хранят децата е на най-ниският етаж (може би наземен, ако не и под нивото на земята), много гадно с едни решетки, мрачно, мрачно Rolling Eyes. Базата като цяло.....е като на повечето места. Зам. директорката ни обясняваше, как класовете са с повече деца, защото много наплив имало Rolling Eyes. Съпругът ми е попита "това не се ли отразява зле на работата с децата", а тя - " е...отразява се, но....като има желаещи". Това окончателно ни отказа, както и близоста до булеварда, цял ден децата случат шумът на минаващите коли, и дишат мърсотията. 
В Петър Берон отидохме, заради силно препоръчана преподавателка(г-жа Тончева) . На подобна "първа род. среща" ни събраха. Говори само директорът, госпожите, които ще водят първокласници изобщо не се представиха (поне с две думи Rolling Eyes). Лошо впечатление ми направи директорът, който поне 3 пъти повтори " който не желае детето му да е в това у-ще, моля да го отпише, за да даде място на чакащите". Звучеше сякаш му е все едно дали ще има два класа или три Rolling Eyes. Като база - ...не е по-различно от другите, по-малко е.
В Кочо Честименски - пак бяхме на "първа родителска среща" да ни представят училището. Директорката - млада, и доста по-старателна. Презентацията беше на мултимедия( не, че е кой знае какво, но се беше постарала). Каза, че не иска, и няма да върне нито едно дете, и ще се погрижи на всички желанията да са удовлетворени (доколко е възможно не знам). Имат две паралелки с засилено изучаване на БЕЛ и математика, една английски и от тази година една с немски. Като немският ще е три часа седмично. Преподавателката по-немски още не е избрана, поеха ангажимент да ни съберат когато бъде назначена. Базата - като на другите места, но...има спечелен проект за цялостно саниране тази година. Ако точно е обявено в и-нет на стойност 130 000лв., което на мен ми звучи добре. Харесали сме си там една от преподавателките - г-жа Стефка Радева. Иска ми се да видя и дамата по немски, и ще решим къде ще запишем детето окончателно.

# 1 966
По принцип Кочо Ч. се борят за място под слънцето и за още една допълнителна паралелка, затова и много се стараят. И за мен това е бонус.  Peace

# 1 967
  • Пловдив
Само бих искала да вметна, че 130 хиляди лева са много малко за цялостно саниране. Дано намерят още, защото доникъде няма да им стигнат.

# 1 968
Сградата е старичка, но много училища в Пд са така, тъй че..

# 1 969
Момичета, много благодаря за споделената информация. С ММ ще направим обиколка на училищата, но ние имаме все още много време. А и като се преместим в квартала да живеем вече бих могла да разпитам и повечето майки. Още веднъж, благодаря. Simple Smile

# 1 970
  • Пловдив
По принцип Кочо Ч. се борят за място под слънцето и за още една допълнителна паралелка, затова и много се стараят. И за мен това е бонус.  Peace

На мен това също ми направи добро впечатление - старанието, и стремежа да се развиват(полагат все пак някакви усилия). А не като директора на у-ще Петър Берон  Crossing Arms, не съм се отказала категорично от училището, но бях разочарована от първата си среща с ръководството.
Като база, намирам трите училища на сравнително едно ниво Rolling Eyes, и в трите съм била. Може би най-зле ми се стори Антим Първи Rolling Eyes.
пп. 130 000лв. не са чак толкова много, а без хич Wink...

# 1 971
  • Пловдив
Аз подадох документи за сина ми днес в НУ Антон Страшимиров.
Искам да ви попитам-ако родителя има възможност да си взима детето наобед ,и да не стои на занималня,кой е по-добрия вариант за детето-да стои там от 8 до 5 следобед,или само до обед?

И ако има възможност да е в един клас с приятел от ДГ ,дали е добра идея,или не.

# 1 972
  • Пловдив
От тази година занималнята е задължителна до 16,30ч.

# 1 973
  • Пловдив
мистик  директорката  ми спомена  че трябва да пиша в заявлението дали ще бъде на занималня,и затова питах може ли да си го взимам наобед,каза че да.

# 1 974

Как така е задължителна,като и ние попълвахме заявления кое дете ще посещава занималня  и кое не  Rolling Eyes Rolling Eyes

# 1 975
  • Пловдив
Не знам дали е за всички,в нашето СОУ е така Peace

# 1 976
Няма такова задължително - 1/3 от децата не ходят на занималня и така е във всички класове. Моето същ го взимам на обед.

# 1 977
  • Пловдив
питането ми бе дали ако имам възможност да си го взимам?
По принцип ми се вижда много 9 часа да са там,без почивка,е в топлото време казаха че били повечето време вън.
Много се зачудих по въпроса,и незнам кое е по-добро за детето?

# 1 978
питането ми бе дали ако имам възможност да си го взимам?
По принцип ми се вижда много 9 часа да са там,без почивка,е в топлото време казаха че били повечето време вън.
Много се зачудих по въпроса,и незнам кое е по-добро за детето?
Нашата класна съветва вече 2 години подред ако могат да са си вкъщи след обед да ги взимаме...

Но догодина и моят син ще е на занималня, защото няма да има с кой да стои, а сам и няма как да го пусна да се прибира, че има големи кръстовища да се пресичат...

# 1 979
  • Пловдив
duhi puhi твоя син 2-ри клас ли е сега?
аз по-скоро от гледна точка -да не го лиша в един момент от контактите с съучениците му.
А за това дали да е с приятелчето си в един клас-ме притеснява,да не вземат от началото да се разсейват един друг.Но от друга страна ще има пък познато дете,да не стресира от всички непознати.

Общи условия

Активация на акаунт