Пак за началните училища в Пловдив

• 381 305
  • 3 230
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
Момичета благодаря ви за съпричастността. Наистина става въпрос за ПГ.
Днес успях да се свържа с въпросната директорка..По думите й се подразбра,че не й се занимава да формира ПГ, понеже се чувствала обидена на родителите,които са я подвели, записвайки децата си на др. места..казала на 5-6 родители на останали деца /..такива като нас, подведени../ да си търсят др. места. Питах я къдеда търся като вече всичко е заето? Тя твърди,че била уведомила Общината за случилото се и  след като сме в района на Душото, били сме първи в списъка, Директорът трябвало да ни вземе пак...наистина, хем бяхме първи, хем дъщеря ми учи в училището, хем и аз работя в системата....ама много се съмнявам да стане.. като знам,че от всички краища на града си мъкнат децата до Душото..сигурно е препълнено вече...В крайна сметка детето ми не е записано никъде сега...Директорите са в отпуск.
Пък и съм твърдо решена,че от Центъра няма да бия пък до др. край на града,за да си водя детето на ПГ при положение,че съм на 3 мин. път от Душото..
Мисля, ако не ми го вземат  да ходя в Инспектората и в Общината..Не може хора от крайните квартали на града и от околните села да си набутват децата там, а ние ,които живеем на една крачка да се чудим къде да си водим децата..

# 271
Много се извинявам, ама в този район сте много чувствителни на тема от крайните квартали и селата... Онзи ден си взимах украсата от една къща точно до Душото, е, една лелка беше слезнала да мете и устата й работеше триста оборота повече да кълне горките хора посмели да минат покрай "сараите" й. А, да, и метеше с лопата - нещо средно между копане, метене и хокей на трева правеше...
Кой където си иска ще учи и кой където си иска ще ходи. Светът отдавна е глобално село, комунизмът е в миналото и местожителството не съществува.
Хората по света пътуват по 1 час до работата си, децата пътуват по 40 минути докато стигнат до училище, вие тука са 10 минути проблем правите. След като преди няколко дни пропуснах да стана кръстница на детето на сестра ми заради тъпия трафик в Рим, заклещена на магистралата за 3 часа, никакви обяснение за биене на път и разкарване из града не ми минават за сериозни.
Нищо лично към авторката.  Simple Smile

# 272
  • Пловдив
Нямам нищо против хората от селата и крайните квартали. като се има предвид,че аз съм израсла в Тракия.
 В района на Душото семейството на съпруга ми имат къща 1935 година и всичките от фамилията са учили там..това са подробности..
За да не бъда разбрана погрешно-не понасям снобските напъни на новобогаташите, които чули ,че училището има добра репутация и  се пънат да си набутат децата там на всяка цена..
Иначе, да всеки ще учи където си иска, но живущите в района са с предимство..
Нищо лично, Ерин.

# 273
Донякъде разбирам какво имаш предвид
Но открай време в душото си учат деца от целия град
Преди 15 и повече години и ние живеехме в Кършиака и Тракия, а брат ми учеше в Душото - детския отбор на Локото, а аз в Георги Димитров /на гарата/ - заради туристическата паралелка.
Сега не е по-различно, но е доста по-безсмислено.

# 274
  • Пловдив
Да, права си.
Има и друго-финансовата страна... Не шофирам и чисто по финансови причини не мога да си позволя да пътувам по два пъти на ден до някой друг край на града...и затова гледаме да ни е близко...пък и така мога да разчитам и на каката да ми го прибира,докато аз съм на работа..
Няма смисъл да спорим...лека вечер ви желая и...ни стискайте палци!

# 275
leti_at говори за подготвителната, marish мисля, че говори за първи клас.
Аз говорих наистина за първи клас, по повод историята на майката с ПГ в "Славейков" и това, че много ми заприлича на историята с родителите от нашата група в ДГ. Знам, че по всяко време може да подадеш документи в училищата ( не съм се изразила правилно в поста си), но ми направи впечатление, че и в двата случая директорката беше уверила родителите, че децата им ще учат там,  а после ги поставя в ситуация в последния момент да търсят други варианти. Все пак човек си наглася доста неща около това къде ще учи детето му и си прави някаква сметка и точно май месец едва ли е приятно да издирваш училище, още повече в центъра или широк център, където всичко е пълно. Това ми беше думата.

# 276
Вещи, нали няма опасност и в Хр. Ботев да кажат, че няма да има ПГ  Rolling Eyes

# 277
  • Пловдив
Вещи, нали няма опасност и в Хр. Ботев да кажат, че няма да има ПГ  Rolling Eyes

Ами мисля че не, мога да звънна да питам, че от 1 юни съм в отпуска и не съм наминавала много натам Simple Smile

# 278
  • Пловдив
Аз говорих наистина за първи клас, по повод историята на майката с ПГ в "Славейков" и това, че много ми заприлича на историята с родителите от нашата група в ДГ. Знам, че по всяко време може да подадеш документи в училищата ( не съм се изразила правилно в поста си), но ми направи впечатление, че и в двата случая директорката беше уверила родителите, че децата им ще учат там,  а после ги поставя в ситуация в последния момент да търсят други варианти. Все пак човек си наглася доста неща около това къде ще учи детето му и си прави някаква сметка и точно май месец едва ли е приятно да издирваш училище, още повече в центъра или широк център, където всичко е пълно. Това ми беше думата.

Имам си мнение за директорката и то съвсем не е от най-положителните. Но в случая наистина не е виновна тя. Има въведен минимум на групата или класа по нормативни документи. Не мога в момента да цитирам точно колко е, но няма как след като половината родители са се отказали тя да направи група от 6 деца. Преди това е имала достатъчно молби за и е мислела, че ще сформира група, но в един момент се оказва, че няма достатъчно деца, защото родителите били подали молби на още няколко места и избират другото училище. Тя е поставена пред свършен факт и просто не може да направи нищо. Сигурна съм, че и тя съжалява за това, но ...

# 279
  • Пловдив
Моля да ми помогнете с идеи. Ще живеем точно до Билла 1 (след около 2-3г). Кои са относително добрите училища в района? Много слабо познавам Пловдив и си нямам идея къде да обмислям да запиша Иван-Асен в първи клас. Тук казвате, че за добрите училища напливът е голям и трябва да реагирам по-рано.

# 280
  • Пловдив
Янтра аз съм с две ръце за Княз Александър 1 и ще ти е много близо Peace

# 281
  • Пловдив
Записвам си го, да ида да го разгледам. Simple Smile

Да кажа все пак, че Иван-Асен тръгва септември 2013г в първи клас. Имам две години да събера информация. Сега започвам.

# 282
  • Пловдив
В района на Била 1 близко е и СОУ "Любен Каравелов", даже е по-близко от другото, ако говорим точно за района около магазина. Обаче точно за това училище нямам никаква информация. ОУ "Княз Александър Първи" е малко по-надолу, но лично за мен в този квартал е най-добрият избор. Предполагам, че ще търсиш училище, от което да е удобно придвижването, особено ако не сте с кола.

# 283
В Любен Каравелов не преобладаваха ли ученици от малцинството?

# 284
  • Пловдив
Не мога да твърдя със сигурност - по всяка вероятност има, но не се наемам да говоря за преобладаваща бройка, проценти и ред други неща. Споменах го като училище в района на Била 1, но отбелязах, че за мен вариантът за онзи квартал е Княза

Общи условия

Активация на акаунт