Пак за началните училища в Пловдив

• 381 213
  • 3 230
  •   1
Отговори
# 1 770
  • Пловдив
Една топла-топла новина - общината обмисля да въведе електронно записване за първи клас по подобие на това, което направи за детските градини.

Да им и топлите топли новини. За София не са го направили, нашите пионери ще стават. Аман от напъвации и недомислици. Защо не вземат направо една матура след четвърта група да държат и директно според знанията да ги класират.
Аз съм доволна от електронната система за записване. Много ми е добре да видя къде има свободни места, не се налага да обикалям да се разправям си директорки, всяка с различен приемен ден. Сядам си вкъщи, с кафето, преглеждам си, попълвам си.

# 1 771
И аз не виждам какво ще попречи това на мотивираните майки, които питат, проучват и се интересуват. Само може да ги облекчи, ама знаеш ли как ще го направят.

# 1 772
  • Пловдив
Наистина електронното ако е като на яслите и градините ще е добре. Много е лесно и бързо.

# 1 773
  • Пловдив
Занималните, и по-специално до колко часа са, на мен ми е много любопитна тема( а и пряко ме касае). Защо в едни у-ща са до 17ч., а в други до 18ч.? А има и такива, за които съм чувала, че всички деца ги взимат към 15ч. Shocked( за малката Лиляна по-конкретно). С вътречен правилник ли се регламентира това, или как Rolling Eyes?

В малката Лиляна занималнята е до 17,30  Peace
Грешна информация са ти дали.
Те не са ми казали, че занималнята е до 15ч., а , че децата ги взимат към 15 Wink(което пак не ме устройва особено, ако ще стои сам всеки ден по няколко часа).
ЗлаВещица, това задължително ли е, правило ли е, наредба? Да разбирам ли, че във всички у-ща има дежурен учител до 18ч.?
Вълнува ме толкова този въпрос, защото искам да избера училището по други критерии, а не по това до колко часа е занималнята  Crossing ArmsTired...

# 1 774
  • Пловдив
mamaden, ами иди и виж в 17и30 колко деца излизат от занималните. На казал, рекъл, не се вярва.
Това, че едно-две деца ги взимат в 15 ч., не означава, че това е масово явление. Напротив.

всяко училище има вътрешен правилник и тези часове са фиксирани там.

# 1 775
  • Пловдив
mamaden, ами иди и виж в 17и30 колко деца излизат от занималните. На казал, рекъл, не се вярва.
Това, че едно-две деца ги взимат в 15 ч., не означава, че това е масово явление. Напротив.

всяко училище има вътрешен правилник и тези часове са фиксирани там.

Да си го призная честно, съм си го помисляла,........... но после си викам " аз съвсем полудях", с тези училища вече Embarassed.

# 1 776
Новина - в 4 училища откриват целодневни предучилищни групи.
СОУ „Константин Величков“
ОУ „Кочо Честименски“
ОУ „Васил Левски“
СОУ „Христо Г. Данов“

# 1 777
  • Пловдив
Интересно..а къде ще спят следобед децата?  newsm78

# 1 778
Е не е задължително да спят. Те и без това в градините на 6г. никой не спи Simple Smile

# 1 779
  • Пловдив
Е не е задължително да спят. Те и без това в градините на 6г. никой не спи Simple Smile
Освен мой Юлиан Simple Smile

# 1 780
  • Пловдив
Ако някой чуе за предучилищна група в училище, която да не е само до обяд, да пише, моля Simple Smile

Иначе, всички, които откриват, са само до обяд и децата се смесват с големите (през междучасията). Не са отделени и дори в едно училище тоалетната им е в другия край на дълъг коридор.

Аз съм за предучилищна в училище и усилено търся подходящо място.

# 1 781
  • Пловдив
Чукча писател:
Ако някой чуе за предучилищна група в училище, която да не е само до обяд, да пише, моля Simple Smile

Иначе, всички, които откриват, са само до обяд и децата се смесват с големите (през междучасията). Не са отделени и дори в едно училище тоалетната им е в другия край на дълъг коридор.

Новина - в 4 училища откриват целодневни предучилищни групи.
СОУ „Константин Величков“
ОУ „Кочо Честименски“
ОУ „Васил Левски“
СОУ „Христо Г. Данов“

Само три мнения по-нагоре.

# 1 782
Чух, че целодневните групи просто са устроени в училищна сграда, но приличат на тези в детските градини - спално помещение и всичко останало. Но за разлика от детските градини били безплатни, включително храната. Но това трябва да се провери, не знам на какво основание ще е така.

# 1 783

Е и какво като се смесват с големите и тоалетната е в края на коридора  newsm78 Точно на 5тия ден ще им е все тая и вече ще са доста в час  Wink .. и в 1ви клас ще им е съвсем лесно Simple Smile

# 1 784
Здравейте и от мен!
И аз като майка на бъдеща първокласничка да се запиша в доста интересната (и късно открита Mr. Green) тема. Живеем в Гагарин, подадохме документи в НУ "Христо Ботев" (ако са правилни впечатленията ми, Зла Вещица е преподавател там), и в "Димитър Благоев" (извинете ме, забравих сегашното наименование на основното училище). Квартално иначе ни е "Н. Вапцаров", но и двамата с мъжът ми категорично сме го отхвърлили като вариант (не искам да обиждам никого, чието дете учи там, но като им гледам ученичките от по-горните класове и лошо ми става).
Та така. Все още имам известни малки колебания, но така като ви чета, май ще се спра на "Христо Ботев". Детето на мой бивш колега завършва тази година това училище в класа на г-жа Мая Георгиева (дано не бъркам името) и той е изключително доволен. Аз подадох документи, като ми препоръчаха друга преподавателка, с която се срещнах и аз, и макар срещата ни да беше кратка (10-тина мин. в междучасието), дамата остави приятни впечатления у мен. Майката на приятелка на моето дете от ДГ каза, че се е срещала с въпросната госпожа и е разговаряла с нея дълго и ми я препоръча горещо. Осланям се основното на нейните, а и на моите (далеч по-повърхностни) впечатления. Хареса ми това, което жената каза - "...няма любимци; децата се оценяват по това, което знаят; дисциплината е важна, но не поднесена по начин, по който децата да изпитват страх; не се толерира носенето на мобилни телефони и прочее".
Единственото, което ме притеснява е, че след 4-ти клас детето трябва да кандидатства - смяна на учители, ученици, обстановка. Не е ли това стресиращо за тях? А ако не го приемат никъде?
И още един проблем - като подавах документите за Благоев, бяхме заедно 4 майки от квартала. С 4-те заявления влезе само една от майките (да не се бутаме и четирите), като е казала само, че иска и 4-те деца да са в един клас. От там са казали, че няма проблем, но са защипали заявленията с един кламер и са казали, че ако едно от децата се откаже, ще отпаднат и 4-те. А пък на мен това ми е просто втори вариант. Ами ако предпочета "Христо Ботев"? Не искам три деца да "изгорят" заради мен. Въпреки че ми се струва доста крайно и не мисля, че имат каквото и да правно основание за това. Май ще трябва да се ходи на място и да се разправям.
Много ще се радвам, ако някой се включи с мнение за двете училища. Има ли специализирани паралелки? Набляга ли се на изучаването на чужд език? В занималнята само деца от един клас ли са или от няколко класа?
Предварително се извинявам за дългото си словоизлияние и ако по-напред сте коментирали тези въпроси, но успях да прочета само първите 20 и последните 20 страници от темата.
Успех на всички със записването на бъдещите първокласници!

Не можах да се сдържа Twisted Evil Значи "лошо ви става" като гледате момичетата на кварталното ви училище? А аз живея до "Княз Александър" (Д.Благоев") и просто си нямате на идея аз пък на какво съм се нагледала и то не само от големите, ами и от среден курс. Идело ми е да повърна!  Mr. GreenБоже, колко заблудени майки има! Докога ще робувате на общата "мода" - централното училище? Едно невъзпитано  дете където и да го поставиш, липсват ли първите 7 години, ще си остане такова.... Учила съм в малко училище на края на града (преди да се пренеса в центъра) и не бих заменила МОЯТА Учителка с никоя друга!

Последна редакция: сб, 18 яну 2014, 16:24 от dundata

Общи условия

Активация на акаунт