Идеи за бизнес - 9

• 79 825
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Да и аз така мисля май не им върви нещо в БГ този бизнес. Докато в повечето европейски страни се води процъфтяващ по време на кризата, така поне четох.

# 466
Тук ли се криете?  Heart Eyes
Да не ви изтървам  Hug

# 467
Да, и на мен ми стана смешно, като видях сайта  Peace Но дори само заради външния двор и хубавия наем, мисля че клуба има голям потенциал. Но аз пак казвам - не разбирам от този бизнес, обиколила съм десетки клубове, но само като посетител.
За това пиша тук, за идеи, съвет...за да ме разубедите. Ще ми се да се хвана с нещо такова и да го развия Rolling Eyes но не ми стиска да го направя сама, а и нямам всички финанси.
Финанси се намират, идеите са безценни.
Казваш, че имаш идеи - от какво се притесняваш тогава?
Да ти кажа - аз вчера затворих първия си център, който сигурно наподобява този - на пъпа на града, ама на супер пъпа, може и повече оборудван от този, не може би, а доста повече. Наемът му също е символичен. Да обяснявам колко пари съм правила там е меко казано смешно. Защото времената се промениха. Каквото беше, беше и никога няма да се върне. Бъдещето е в друг вид клубове. Най-малкото в много по-големи.
Ще ти дам една подсказка - отиди 4 дни подред в различни часове като клиент. Виж колко хора има и си направи сметка какво се случва- Повече няма да има смисъл да си говорим.

Пък ако още си навита - ще ти дам моя център, който затворих вчера на изплащане. При това на половин цена. А и процент от хазяина ще смъкна.  Simple Smile

# 468
  • LOST
Да ти кажа - аз вчера затворих първия си център, който сигурно наподобява този - на пъпа на града, ама на супер пъпа, може и повече оборудван от този, не може би, а доста повече. Наемът му също е символичен. Да обяснявам колко пари съм правила там е меко казано смешно. Защото времената се промениха. Каквото беше, беше и никога няма да се върне. Бъдещето е в друг вид клубове. Най-малкото в много по-големи.
Ще ти дам една подсказка - отиди 4 дни подред в различни часове като клиент. Виж колко хора има и си направи сметка какво се случва- Повече няма да има смисъл да си говорим.

Пък ако още си навита - ще ти дам моя център, който затворих вчера на изплащане. При това на половин цена. А и процент от хазяина ще смъкна. 

Момичета аз толкова съм се въодушевила за започването на моята дейност, а като чета какво става, скептицизмът и мотивацията ми започват да се изпаряват макар и за сега съвсем  малко. Нали едно от правилата беше
1.локация
2.локация
3. и пак локация
Явно и това не е критерий
Лошо, много лошо  Sad

# 469
  • На дивана, под юргана
florisima, освен локация, има още доста променливи в уравнението на бизнеса... Друг важен елемент е моментът, и по-точно - "точният момент". Не го ли уцелиш - и най-перфектната локация няма да те спаси...
Пример - вземи помещение на най-перфектното място и отвори видеотека - и един ден няма да изкараш! Върни се 15 години назад - не можеш да се отървеш от клиенти... Просто времената се менят и навиците на хората също.
Човек трябва да знае кога да започне, но също така и кога да спре в един бизнес.

# 470
Глупости, нищо не е лошо.
На самия център, но правилото за стълбите, а, него къде го забрави?
Там имах около 100 стълби... После най-близкото място за паркиране е на около 2-3 минути ходене пеша. Е, представи си, ти с всичките букети, подаръци, превъзбудено дете да вървиш 3 минути до място, където преди това половин час си въртял да го намериш.
Това беше първото професионално място в Пловдив, след него се нароиха още много - много по-големи. А то е 70 кв м цялото. Не става работата.
Обичам си го, там сме работили с много хъс и любов, спечелили сме много клиенти, но времето му приключи. Чакат ни много нови и много по-големи предизвикателства.
Това си го приемам като крачка напред и в никакъв случай назад.

# 471
  • LOST
Е, това че има стълби ме " усокоява".

# 472
  • LOST
успокоява....исках да кажа Wink

# 473
успокоява, казваш Joy
всичко е в красивите ни главици
ако там си го набием, че ще успеем, няма как да се случи нещо различно

# 474
  • София
За детските центрове, все се чудя защо ги правят основно за рожден ден? Ето сега от октомври започна лошото време и няма къде да изведеш детето да се раздвижи. Не може ли да се направят подвижни игри да кажем всеки ден на определен час.
Аз си мисля, че за деца до 7 години и по-малките клубове ще имат място. В София ленд преди време беше много голямо, но имаше и инциденти от многото деца на едно място.
Така ми се струва, че има нужда от място за децата, но неща сегашният формат една жена да пази децата и да им се усмихва не е много добър. Следобяд ще водя детето в един подобен клуб и жена ще си седи на столчето и се усмихва на децата. Поне съм виждала в този клуб, че мият топките в някаква течност, т.е. надявам се да е чисто.
Също ми се струва, че много семейства в Сф си направиха големи къщи и апартаменти, и може би ще предпочетат следващите 1-2 години рожденият ден да е на тяхна територия.

# 475
аз имам център, в който не се правят рождени дни. никога.
и знаеш, че винаги можеш да отидеш с детето си там. работи по-силно от всички други.
към рождените дни се отива при едни други условности.
нищо не е толкова просто колкото изглежда отстрани. вярвам го знаеш

# 476
За детските центрове много съм мислила. Преди исках да отварям такъв. Идеите ми са следните: Харесвам детски центрове към заведения. Ето в дъждовен ден като днешния влиза майката в заведение с приятелки и сяда да си пие кафенцето, а за детето има ограден със стъкла детски център - хем се вижда, хем не е на пушилката от цигари... И момиче което  забавлява децата и интересно оборудване.
Другото което пишете, че майките предпочитали да правят рождните дни вкъщи. ОК - за тях кетъринг. Един детски център към подобно заведение може да предложи кетъринг подходящ за детски рожден ден  - тавичка сандвичи във формичка, сладки с подходяща декорация и много- много още неща. И там идеята може да се развие според желанията и възможностите на клиента - кетъринг със сервитьор, само с доставка, само предлагане на нещица за вкъщи ... И още, и още...

# 477
Аз продължавам с желанието си за магазина за цветя....

За сега само си го набивам в ума, да видим кога ще успея.

# 478
  • LOST
И аз за сега само с желанието си останах....

# 479
И аз за сега само с желанието си останах....
Защо?

Общи условия

Активация на акаунт