Идеи за бизнес - 9

• 79 818
  • 751
  •   1
Отговори
# 510
Поръчвала съм храна за вкъщи, но по телефона.
Според мен  има няколко недостатъка при поръчката на храна от сайт:
 - повечето такива сайтове са направени като меню примерно:
Шопска салата - 4.00 лв
(домати, краставици, сирене, лук, пипер)
"Извинете а салатата овкусена ли е? А магданоз има ли, защото съм алергична?" - кого да попитам през сайта?
- Сайтове с картинки - показана е салатката  и аз дълго се любувам на чери доматчетата  за украса на картинката, но за мой ужас когато храната пристигне се оказва, че не е сезона на чери доматите и за украса има нещо друго. Да салатата е вкусна и да украсата е хубава, но мен именно чери доматенцата са ме накарали да я поръчам и сега се чувствам "прецакана"
- сайта се вижда навсякъде , а доставката не може да е навсякъде нали? Хубав ресторант в София да кажем ще разнася в София и околности, но до село Горско Абланово едва ли ще стигне за две порции дробчета по селски.
- подобни сайтове не са достатъчно добре поддържани. Забелязвам, че се слага меню и явно поради малкото продажби  по този начин (поне според мен) се забравят с времето и не се актуализират. Получават се доста неудобства (случвало ми се е преди време работех в заведение)
Добрият стар телефон може да реши въпроси, които по интернет няма как да подадеш на изпълняващите поръчката. Напр. Може ли салатата да е без лук? Пипера в салатата печен ли е или суров? Може ли пицата да бъде с добавка моцарела? и т.н....

# 511
  • Пловдив
Всичките тези проблеми, за които говориш биха се решили само с добавяне на коментар към поръчката, а за доставката в случая става въпрос само в рамките на града. Поддръжката на сайта - е тук се намесва вложението, което е решил да направи самият ресторант. Все пак, ако говорим за сериозен и много добре печелещ такъв и разбира се реши, че с помоща на доставките ще улесни клиентите си, без да излезе на загуба, а дори обратното, защо да не вложи достатъчно за приличен сайт, който е задължително да се потдържа. Наистина се оказаха много полезни коментарите ви. Благодаря !

# 512
Наскоро по някаква кабеларка, даваха репортаж за "блоговете" в България и по света, както и за професия "блогър". Аз имам блог, но не е на тема от която може да се изкарват пари, а и нямам време за да го потдържам качествено. Но възможно ли е изобщо? С Google AdSense, може и да се докарва някой лев, но не ми се вярва да е кой знае колко голяма сума (аз не съм си слагала в блога), от четено тук и там, разбирам, че е от порядъка на 10-20лв. на месец.
Та така, интересно ми е дали може да има "професия блогър" в България и по точно, може ли блогове на нашият роден език да са преуспяващи?

# 513
Също имам блог, но не смятам, че това е начин да се докарват парички. Но моят не е професионален, а  за удоволствие. Имам добавена и опцията Google AdSense и сега погледнах имам събрани 6 евро. Блога ми е от два месеца и има средно по 200 посещения на ден, но  няколко пъти съм стигала и над  1000. За да си докарам 70 евро за месеца (защото ги изплащат като станат 70) трябва да имам по 7-8 х посещения на ден т.е трябва да е суперинтригуващо интересен... Може и да има такива, които успяват, но аз лично не съм си го поставяла за цел. 

# 514
  • Пловдив
Наскоро бях попаднала на този блог http://narabota.blogspot.com/search/label/%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B5 В него подробно обясняват как да спечелите пари от блога си. Явно има начини, но не винаги са сигурни просто, ако се занимаваш с писане на статии трябва много да се ровиш в нета за инфо, за да не попаднеш на некоректни платци. http://freelancefeature.com/friylansarite-blogvaneto/ тук също има интересни идеи за блога ви и как се печели от него.

# 515
  • Пловдив
flower_00, ако блогът в подписа ти е твоят то нещата, които правиш са много интересни. Моят съвет е направи си група във facebook и там качи нещата си. После го разпространи сред познатите си във face-a и просто потдържай интереса им нищо не губиш като вложение освен време, а може да спечелиш, ако проявиш повече креативност. Посъветвах по същия начин моя позната ( която изработва ръчни бижута ) и да ти кажа има чувствителен резултат в продажбите откакто работи групата й. Просто подходи изобретателно в разпространението на групата  Peace

# 516
От блог може да се печели, но трябва да е на подходяща тема. Трябва също така да се поддържа регулярно (минимум 2 статии на седмица) и да се пускат интересни за четене статии. За да се печели добре трябва да ти стане основна дейност, не между другото, и да имаш мрежа от блогове, добре оптимизирани Peace

# 517
kleo благодаря. Simple Smile  Аз правя картичките, но на този етап не се занимавам с продажби, защото нямам никакво време. Иначе идеята ти за facebook- група не е никак лоша, за в бъдеще може да пробвам. А блога ми е хоби, обичам да изработвам картички и там качвам снимки. Планувам да го раздвижа малко, като прибавя и статии за другото ми хоби- готварството, но всичко засега е удоволствие. За да си блогър трябва много свободно време, а аз като се прибера в 8 вечерта, нито ми се готви, нито ми се правят картички. А за една статия трябват и снимки, не само писане.

# 518
  • LOST
Цените на рекламата в нета /Google Adwords/  са високи.На месец минималната сума, от която да започнете е към 150лв. като това ви осигорява около 1,1/2- 2,00 ч. на ден видимост  в пиковите часове/ 10-12.00ч./  ако това ви се струва добре пробвайте да се рекламирате/ блог или сайт/.
А и да не забравя тези цени са при положение, че ви си водите онлайн кампанията /иначе казано - не наемате  сео фирма да ви я прави/.

# 519
Интересно ми е има ли истински предприемачи тук. Всички знаем, че като имаш (достатъчно голям) начален капитал нещата са по-лесни. Не по-прости, но по-лесни. И тъй като повечето от списващите тук не разполагат с големи средства, сигурно ще им е полезно.

И така, ако нямате НИКАКВИ пари и НИКАКВИ активи, абсолютно никакви. Разполагате само със собствените си знания, умения и опит. Какво ще направите? От къде ще започнете и с какво ще се занимавате? Вие сте! Simple Smile

# 520
  • LOST
Кажи първо ти?

# 521
  • Пловдив
Ами първо, за да решиш да се занимаваш с нещо ( да  работиш за себе си ), а нямаш никакви средства, за да стартираш, но въпреки това имаш готов проект, който е достатъчно творчески и градивен е най уместно да се обърнеш към тефтера с контакти, който ако ставаш за бизнес би трябвало да си изградил вече. Има доста преуспели, които биха могли и да те финансират, ако проекта им хареса и договорните отношения, които им предлагате ги устройват. Този човек условно или не наричаме нашия "бизнес ангел". Мисля, че това е един от начините, който работи в много от случаите ( говоря от лични наблюдения ).

# 522
Мис Каприз аз не започнах от 0, аз започнах от под нея във всяко едно отношение.
А за истинските предприемачи със много капитал, едва ли ще си пишат идеите по форума.

# 523
  • Пловдив
Иначе Мис Каприз въпросът ти е супер. Мисля, че темата ще се раздвижи благодарение на него  Thinking

# 524
Иначе Мис Каприз въпросът ти е супер.
Аз съяо мисля така, но подкрепям
А за истинските предприемачи със много капитал, едва ли ще си пишат идеите по форума.

Общи условия

Активация на акаунт