Идеи за бизнес - 9

• 79 435
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
Аз искам да попитам това момиче, което търгува с дрехи 2 употреба и е стартирало преди 1 година и нещо, и има 15 служители, а сега се гласи за заем и още 18 души екип = как става?
Каква й е била инвестицията, колко магазина са това...

# 676
10 c's, а аз да те питам - има ли във вашия град, в Италия, такива магазини и влизала ли си в тях. Любопитно ми е.

# 677
При нас няма магазини за 2ра употреба за дрехи специално.
Знам, че има място към Каритас, където се продават такива дрехи. Аз съм влизала в подобно място към църквата, но не е организирано като постоянен магазин. Има и  раздаване на дрехи пак от църквата в определен ден в месеца.

Тука се събират дрехите в специални контейнери, различни организации ( Червен кръст, Каритас и други) из града са ги разположили и хората са свикнали да оставят там дрехите.
На самата кутия пише какви са изискванията към това, което оставяш.

Тук има друг тип магазини, да ги нарека магазини за предмети втора ръка.
От мебели до вилици. Аз съм вехтошарка малко и обичам да ходя на такива места и да гледам, имам и няколко неща купени така ( каничка за мляко, таблички за сервиране). Организират се и винтидж събития, където се продават предмети, може би и дрехи ( аз така и не съм стигнала до там), това е нещо като нашия битак, можеш директно да купиш от собственика.

# 678
При нас няма магазини за 2ра употреба за дрехи специално.
Знам, че има място към Каритас, където се продават такива дрехи.
Приходите отиват за църквата, мисля.
Тука се събират дрехите в специални контейнери, различни организации ( Червен кръст, Каритас и други) из града са ги разположили и хората са свикнали да оставят там дрехите.
На самата кутия пише какви са изискванията към това, което оставяш.
Тук има друг тип магазини, да ги нарека магазини за предмети втора ръка.
От мебели до вилици. Аз съм вехтошарка малко и обичам да ходя на такива места и да гледам, имам и няколко неща купени така ( каничка за мляко, таблички за сервиране). Организират се и винтидж събития, където се продават предмети, може би и дрехи ( аз така и не съм стигнала до там), това е нещо като нашия битак, можеш директно да купиш от собственика.
Като нищо тия дрехи дето ги внасят , да са баш по такава линия. Rolling Eyes

# 679
Ами аз съм работила за една от организациите, които имат право да внасят такива дрехи у нас без да плащат данъци ( или поне така съм чувала) и мисля, че от там идват дрехите, да, чувала съм, че  е голяма далавера. Не знам дали е вярно де, сигурно тези к се занимават знаят повече. Със сигурност  хората, които оставят в кутиите не знаят, че дрехите ще бъдат продадени за печалба на някой, миспят, че ги дават за бедните безвъзмездно.
Друг канал сигурно са остатъци от магазини, това виж тука е разпространено, занимават се главно араби с дейността, организирани са в мрежи с Франция - всеки китайски парцал, от който производител иска да се отърве се появява на цена 1-2-3 евро по пазарите.

# 680
И аз бях чела или гледала предаване ,не помня вече точно за вноса на такива дрешки.Но беше отдавна преди няколко години , сега незнам дали е така или вече е по "легално" ??

# 681
не знам, но и аз отдавна съм чувала, че това е голяма далавера и се движи малко по ръба на закона.
сега сигурно е уредено. но няма откъде да идват, нали за 2ра ръка, някой ги е имал като 1ва ръка;-) после не ги е продал, а ги е дарил на организации. със сигурност  по кутиите не съм виждала да пише, че неговите дрехи ще бъдат продавани в източна Европа, примерно. Пише коя е организацията, и в какъв вид иска да бъдат предоставени дрехите ( малки пликове, изпрани и здрави дрехи) мисля,ч е пише и че не се събира бельо, но не съм сто процента сигурна, трябва да се загледам.

# 682
Точно така е, част от дрехите са именно от Каритас. Друга част от магазините, тези с етикет. Например - една от известните марки, H и М, имат практика да приемат продадени дрехи обратно, не се харесала мацката на огледалото вкъщи, нещо като нашия закон за 7-дневния срок. И тези дрехи, ако си много чаровен  Mr. Green, може да попаднат и в твоя магазин.

http://www.striebel-textil.de/index.php?How-we-work
ето как е организирано в Германия

Последна редакция: пн, 25 окт 2010, 00:51 от lady_Blu

# 683
http://www.striebel-textil.de/index.php?Your-partners - забележете, чисто семеен бизнес, ту-там някой зет за разкош.  Grinning
Коментирали сме с приятели и стигнахме до извода, че това у нас не може да се развие.
Бях спряла да пиша публино за секънда, знаете ли колко магазини на съфорумки тежат на съвестта ми. Че и Пуканка барабар. Но на всеки съм казвала, че хубави дрехи не се намират, не ми вярваха.

# 684
Е , каква е схемата .. ??
Примерно в контейнирите в Италия / специално предназначени за целта/ примерно Лени си оставя ненужните дрехи , от там отижат уж във въпросната организация Каритас и след това къде ?? Rolling Eyes

# 685
След това в Стрибел, които ги продават на търговците от 1 до 6-7 евро, в зависимост от качеството.

# 686
http://www.striebel-textil.de/index.php?Your-partners - забележете, чисто семеен бизнес, ту-там някой зет за разкош.  Grinning
Коментирали сме с приятели и стигнахме до извода, че това у нас не може да се развие.
Бях спряла да пиша публино за секънда, знаете ли колко магазини на съфорумки тежат на съвестта ми. Че и Пуканка барабар. Но на всеки съм казвала, че хубави дрехи не се намират, не ми вярваха.
Що пък да ти тежат на съвеста , не разбрах ?
Нея  няма кво да я мислим , можем и да отидем да бачкаме при нея . Wink

# 687
След това в Стрибел, които ги продават на търговците от 1 до 6-7 евро, в зависимост от качеството.

Ама идеята на Каритас каква е ??Всъщност за какво би трябвало да ги събират .
Ясно е че като бял ден , че едва ли хората си ги оставят за да ги продават в Източна Европа.По скоро това би трябвало да са дарения за бедни.

# 688
Е, точно за Каритас и идеята й зная мн. малко, макар, че имат представители и в няколко бълг. града, но кампаниите тук са с друга насоченост.
Ще ми тежат, защото за мен секънда е някаква магия, говоря за него, сякаш е 8-мото чудо на света, наскоро осъзнах, че това
'пали" хората и те виждат добра печалба и интересна работа, но се сблъскват с друга реалност, когато отворят своето магазинче и накрая затварят, загубили средства, които хич не са им били излишни.
За мен дрехите са си моя личен бизнес, имаме и друг, но там не взимам еднолично решенията т.е. не го приемам за чисто мой, а е и мн. мъжки, затова и не пиша за него.
Виждам Markrit догодина с много магазини и две дузини персонал.  Joy hahaha

# 689
Вариантите на събиране на дрехите са няколко. Единият е т.нар. от врата на врата. Тогава се раздават чували на семействата. В определен ден от седмицата минава камионче, което обира стоката. Дезинфекцират се, опаковат се и се продават на сортировъчни центрове по света.
Във втория случай скандинавците сами оставят дрехите си в специални контейнери, върху които е обозначено, че са само за дарения на качествени и запазени дрехи. 90% от втората ръка у нас е от тези контейнери. Не е за пренебрегване и фактът, че голяма част от тези контейнери за събиране на дрехи са произведени именно от български предприятия.
Основен доставчик за България е хуманитарната организация UFF Norway, която събира 20 – 30 тона на ден . “Тези дрехи ние ги заплащаме. Организацията разполага с парите, а не със самите дрехи, които директно да дарява. Ние сме комерсиално дружество и хуманитарната не е наша основна дейност. Купуваме дрехите с цел печалба".

Тоест, когато доставчика купи стоката от благотворителната организация, парите които тя получи, дарява. Значи все пак дрехата на скандинавеца наистина има благотворителна функция, но не самата дреха, а паричната и стойност. Но от там нататък от нея печели търговеца на едро и търговеца на дребно, както казва управителя на една голяма фирма по-горе, купуваме дрехите с цел печалба.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт