Идеи за бизнес - 9

  • 79 438
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
  • LOST
  • Мнения: 12
10 c's виждам, че си се появила, изчезна за известно време.Как върви при теб, потръгнаха ли нещата или за сега все още тъпчат на едно място?

# 691
  • София
  • Мнения: 4 412
На мен чак сега ми просветва, защо има такъв натиск да се продава втората употреба. Явно организации като Каритас трябва да си пласират някъде събраното от улицата, Може би и правителствата на по-развитите страни го подкрепят, иначе как ще се преработват тези дрехи. Може би благотворителните организации даряват 50% от парите, другата ги ползват за издръжка. Това е добре и за пазара в Западна европа и Щатите, хората си купуват нови дрехи и стимулират икономиката там. И са намерили добра ниша в бившите соц страни, където все още върви да си купиш нещо вносно, ама така под масата, с много обикаляне.   Жалко е обаче, че хубави български производства залязват по-този начин. Добре си беше едно време, правеха се дюшеци от стари дрехи...
Другото е, че пазара в БГ е достигнал тавана на любители втора употреба, повече желаещи няма. За 5-7 години, които считаше, че това е хубава покупка стана клиент. Логично е в кризата хората да си носят повече дрехите, така че ще има по-малко за изхвърляне в западна Европа. Не бих се учудила, ако там се подхване кампания "да си дадем дрехите на гладните"...  а пък после да си купим нови, та да съберем данъци...

Последна редакция: пн, 25 окт 2010, 18:01 от TanyaMG

# 692
  • Мнения: 54
Тя кризата одавна се усеща в качеството на дрехиите втора употреба, които достигат до нас - чужденците са по-внимателни към това което изхвърлят или даряват,защото имат по-малко заделени средства за нови дрехи, примерно.Любителите на дрехи втора употреба биха казали,че дрехите на които са попадали преди 4-5 години из вторите употреби са били уникални, всравнение със сега.Пак има, но цената е доста по-различна, то и търговците се изхитриха и кризата си казва думата.

Чувам разни подхвърляния от клиенти,  нещо от сорта - Е, нацелили сте нишата или то сега в това време само това върви. На мен също ми доставя огромно удоволствие, но нито е лесно,нито става за всеки.

Аз нали следя  една закусвалня в квартала, чудех се как така се наемат да я правят като непосредствено има още три и като не са си заделили пари,та не издържаха и месец,а и ремонт правиха.Сега на същото място пак има баничарница и това за мен е пример как "от всяко дърво свирка не става"  . Значи тези си разбират от работата.Тя ми обясни един ден как всеки ден заделя пари от оборота за наема и разходите,как са си заделили достатъчна сум за да посрещат разходите си докато се разработят.И най-важното - по-вкусни закуски никога не съм опитвала.шунката му шунка, сиренето му сирене.Пак има три закусвални около тях,но на когото съм казала и е опитал,от там си взима вече.Значи едни го могат, други не.

# 693
  • Мнения: 157
  Жалко е обаче, че хубави български производства залязват по-този начин.

TanyaMG, ако наистина работиш с такива български фирми, моля те, напиши ги!
Защото мен вече глава ме боли от ниско качество, кофти материи и изобщо всякакви подобни екзотики. Да не забравя едни хитрувания на дребно със счетоводните документи ...
Спирам дотук, темата ми е болна.

# 694
  • Мнения: 157
Флорисима, днес докато приготвях закуската се сетих за твоето павилионче.
Всъщност - предисторията е някъде в детството ми
Няма да забравя сандвичите с кашкавал, които мама ми купуваше след като се прибирахме от плажа в Приморско. Наричаха ги Странджанки и в този павилион продаваха само това. За мен няма по-вкусен сандвич и до ден днешен.
Наскоро се научих и да ги правя след като прочетох историята на един прекрасен човек - Жоро Бордовски.

Ето я, копирана от форума на гответе с мен
Тази рецепта има интересна история за мен. Преди повече от 30 години, в София, срещу паметника на В.Левски имаше една лавка (малко магазинче за закуски). Асортимента се свеждаше само до тези печени сандвичи с кашкавал, нищо друго. Цената беше ниска, опашката - задължителна. Народа се тълпеше и хапваше, чак ни  "пукаха ушите". След като редовно похапвах от сандвичите, все не можех да разбера, как стават пухкави, наглед с много "материал" и толкова евтини. След доста молби лелката, която ги предлагаше ми каза рецептата с думите: "Ей момко, да не я казваш много, ще ми изядеш хляба". Мисля,че 30 години са доста време и вече мога спокойно да споделя чудните кашкавалени сандвичи. Опитайте, няма да съжалявате.

   Чудните кашкавалени сандвичи
                                                      6 - 8  броя

150 гр. кашкавал
5 с.л. зехтин  (олио)
2 с.л. брашно
100 мл. вода.

6 - 8 филии хляб (типов, пълнозърнест, ръжен)
шарена сол

Кашкавала се настъргва на средно ренде. Добавят се всички останали продукти и сместа се разбърква енергично. Разпределя се върху филиите хляб, размазва се внимателно с нож. Сандвичите се пекат на парти грил до зачервяване на кашкавала. Поднасят се веднага, поръсени с шарена сол.

Стават невероятни сандвичи, които аз с удоволствие бих си купила.
Ако доразвиеш асортимента с още нещо за хапване, мисля, че ще се получи.

# 695
  • Мнения: 1 088
Аха преди 30 г са мажели филиите със зехтин до прималяване... я си помисли пак за рецептата и ни дай жокер зехтин със свинска мас ли да заменим или с нещо друго   hahaha
(това в кръга на майтапа   bouquet )

# 696
  • LOST
  • Мнения: 12



Флорисима, днес докато приготвях закуската се сетих за твоето павилионче.
Всъщност - предисторията е някъде в детството ми
Няма да забравя сандвичите с кашкавал, които мама ми купуваше след като се прибирахме от плажа в Приморско. Наричаха ги Странджанки и в този павилион продаваха само това. За мен няма по-вкусен сандвич и до ден днешен.
Наскоро се научих и да ги правя след като прочетох историята на един прекрасен човек - Жоро Бордовски.

Ето я, копирана от форума на гответе с мен
Тази рецепта има интересна история за мен. Преди повече от 30 години, в София, срещу паметника на В.Левски имаше една лавка (малко магазинче за закуски). Асортимента се свеждаше само до тези печени сандвичи с кашкавал, нищо друго. Цената беше ниска, опашката - задължителна. Народа се тълпеше и хапваше, чак ни  "пукаха ушите". След като редовно похапвах от сандвичите, все не можех да разбера, как стават пухкави, наглед с много "материал" и толкова евтини. След доста молби лелката, която ги предлагаше ми каза рецептата с думите: "Ей момко, да не я казваш много, ще ми изядеш хляба". Мисля,че 30 години са доста време и вече мога спокойно да споделя чудните кашкавалени сандвичи. Опитайте, няма да съжалявате.

  Чудните кашкавалени сандвичи
                                                      6 - 8  броя

150 гр. кашкавал
5 с.л. зехтин  (олио)
2 с.л. брашно
100 мл. вода.

6 - 8 филии хляб (типов, пълнозърнест, ръжен)
шарена сол

Кашкавала се настъргва на средно ренде. Добавят се всички останали продукти и сместа се разбърква енергично. Разпределя се върху филиите хляб, размазва се внимателно с нож. Сандвичите се пекат на парти грил до зачервяване на кашкавала. Поднасят се веднага, поръсени с шарена сол.

Стават невероятни сандвичи, които аз с удоволствие бих си купила.
Ако доразвиеш асортимента с още нещо за хапване, мисля, че ще се получи.

Много ти благодаря Heart Eyes, утре ще пробвам в къщи. Като гледам рецептата мисля, че даже и е икономична с това брашно, а и аз ще добвая олио/ или олио със зехтин/ ще го измисля.Скоро наближава деня, в който ще отворя и тече трескава подготовка  и довършителни работи.

# 697
  • Пловдив
  • Мнения: 344
florisima успех и скоро да се похвалиш как е минал първият работен ден. Хайде спорен и доходоносен бизнес ти желая.

# 698
  • Мнения: 157
аз ползвам олио
Някога, но сигурно не толкова в близко бъдеще, единствено с този тип бизнес, закуски и сандвичи, бих опитала

# 699
  • Мнения: 5 710
10 c's виждам, че си се появила, изчезна за известно време.Как върви при теб, потръгнаха ли нещата или за сега все още тъпчат на едно място?

Мерси за в-са:) Аз преди малко се прибрах - през деня  ми е по-трудно да влизам.
Ами, как върви - мисля, че върви нестабилно, но по-добре от самото начало.
Миналата седмица имах 2 дни с под 30 евро оборот Confused, после няколко доста силни дни. Не хващам логиката, засега Simple Smile
Моля се всяка сутрин, стигнах и до някакви внушения, че ако еди какво си е застанало еди как си имаме повече работа Grinning
Движа се в някакъв диаметър от 500 метра ( живея до химическото) вече 2ри месец. Малко като зомби съм станала.

Много успех и аз ти пожелавам!

# 700
  • Мнения: 5 462
10 c's виждам, че си се появила, изчезна за известно време.Как върви при теб, потръгнаха ли нещата или за сега все още тъпчат на едно място?

Мерси за в-са:) Аз преди малко се прибрах - през деня  ми е по-трудно да влизам.
Ами, как върви - мисля, че върви нестабилно, но по-добре от самото начало.
Миналата седмица имах 2 дни с под 30 евро оборот Confused, после няколко доста силни дни. Не хващам логиката, засега Simple Smile
Моля се всяка сутрин, стигнах и до някакви внушения, че ако еди какво си е застанало еди как си имаме повече работа GrinningДвижа се в някакъв диаметър от 500 метра ( живея до химическото) вече 2ри месец. Малко като зомби съм станала.

Много успех и аз ти пожелавам!
Joy Joy Joy
Ха ха и аз си имам мои ритуали за берекет . Wink
Мога да ти кажа на лични , че е много смешно ... Joy Joy Joy

# 701
  • Мнения: 5 710
Няма нужда:) Аз в Тайланд всяка сутрин виждам примерно масажистките какво правят:))
Първо се молят, това е традиционно, после като вземат първите пари опипват с тях всичко около себе си. Това работи, виждала съм и по плажа хората, които продават разни неща да го правят.  Grinning ( и аз го правя:)))
Старите италиански амбуланти не плащат нищо преди да инкасират пари за деня. И аз мра от глад, докато дойде първия клиент:)))
Затова например се закусва на версия. Отиваш, ядеш, но не плащаш. После, като имаш оборот тогава ходиш да се разплатиш:)))

# 702
  • Мнения: 1 088
Нали осъзнавате какви глупости са това?! Да не пиша по -тежка дума с която ми се иска да ги определя... Дали съм прекрачила с левия или десния крак прага няма да ми донесе клиенти или повече пари... мисля, че и вие го осъзнавате.

# 703
  • Мнения: 5 710
Нали осъзнавате какви глупости са това?! Да не пиша по -тежка дума с която ми се иска да ги определя... Дали съм прекрачила с левия или десния крак прага няма да ми донесе клиенти или повече пари... мисля, че и вие го осъзнавате.

естествено:)

# 704
  • Мнения: 803
Ама как глупости! Най-сетне нещо свежо в темата, различно от кършене на ръце и безнадеждни взирания.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт