Идеи за бизнес - 9

• 79 392
  • 751
  •   1
Отговори
# 705
Марктит, сега е момента да разкажеш твойто ноу-хау:)

# 706
Женя , недей толкова сурово да ни съдиш де... Joy Joy Joy

# 707
Марктит, сега е момента да разкажеш твойто ноу-хау:)
Не приемаш лични ?? Shocked

# 708
Женя , недей толкова сурово да ни съдиш де... Joy Joy Joy

ам така ми се прииска  да ви сецна преди да обясните как се въртите на пета и хвърляте сол през рамо сутрин на гладно ..

# 709
Маркрит, сега ще ги отблокирам специално за теб:))

В Тайланд хората са много вярващи и дори сводниците се молят.
Пред всяко заведение има нещо като 'жертва', 'дар'.. на самият тротоар, най-д0бре ако има свято дърво, но и да няма се отделят напитки, храна, плодове, отрупват нещо като олтар. Идеята пак е за берекет, както казва Маркрит. Палят клечки и се молят и вечер, преди да отворят заведенията, например стритптизьорките и бар-момичетата излизат отпред, застават на колене и се молят. Малко е странна гледката.

Женя, според мен е нормално, когато не държиш контрола да те прихващат на моменти разни такива настроения. Не се сърди:)

Последна редакция: пн, 25 окт 2010, 23:00 от 10 c's

# 710
  • София
lady_Blu, не съм в бизнеса с дрехи, но на прима виста се сещам за тези фирми:

http://www.kosarastyle.net/ - правеха добри дамски дрехи преди време, сега видях, че се ориентират към униформи.

Трикотажното предприятие в Лъки - http://www.brod-co.com/index.php?page=166&lang=1&menu=10 , по едно време беше зле, сега не знам как е, но показаните пуловери не са лоши.

фабрика "Нора" в Ловеч, не знам дали работи, , но преди години съм била в складовете й, имаше залежали неща на ниски цени. Само, че  да ги изкупиш по 1 лв. и да ги продадеш по 9 лв. това не е устойчив бизнес, защото залежалата стока свършва. Всеки бизнес гледа да произведе, колкото може да продаде. Има и излишъци, но тенденцията е да са много малко. Производителите си правят аутлети, съпътстващи марки в по-нисък диапазон и т.н.

http://dinis91.com/ - тези имат доста качествени неща по-големи номера.

Ох за ритуалите,  Simple Smile нужно е да се разведрява темата. И аз си имам, когато съм на зор.

# 711
Не се сърдя. Смешно ми е.

# 712

На мен ми стана интересно дали по света има легален начин за тестване на поризводство на храни, чела съм истории за хора, които първо правят домашни сладки в къщите си и после като производство, но това е било преди време, вече света стана регулиран. Чак ми стана смешно как в Европа преди време са забранявали кривите краставици...Новата наредба за продажби на домашни храни е за мляко, месо, риба и мед. Но пак ще има изисквания към помещенията и нещо като регистрация.
Таня, наистина незнам как стоят нещата с тестването на храни, защото цял живот съм се занимавала с други неща. Чак сега правя този Ю-търн и тръгвам обратно към това, с което баба ми (примерно) се е занимавала. Но щом момичетата казват, че не може без документи да започнеш да продаваш нещо, за да пробваш пазара, значи е така.
В Флорида обаче имаше пазари всяка събота и неделя, в парк, в центъра на някой град, където хората излагаха каквото си искат, без някой да им търси документи и прочие. Имаше от ръчно изработени неща до храни. Оттам редовно съм си купувала разни супички и други домашни готвения. Даже майка ми като беше там ( след малко ще кажа повече за майка ми) се вдъхнови толкова много и ме караше да я закарвам там и да прави пържени филиййки на място. Два пъти я карах и беше голямо шоу...Ама аз седех настрана....
Та за моята майка да кажа - майка ми е невероятна търговка - постоянно мисли какво да продаде. И интересното е, че каквото и да изкара все го продава. Така съм се смяла преди известо време с нея - беше взела от съседния магазин домати за по-ниска цена и ги сложила пред нас с 20ст. повече и вика: "Хората ме видяха, че нося количка с домати от магазина и пак дойдоха и си ги купиха от мен". Направо съм паднала от смях - ама това си е тя. Тя е с икономическо образование и дали това, или нещо друго, където й идва отвътре, но е страхотна в търговийките. И й прави голямо удоволствие, дава й голям стимул. Все се оплаква,че я болят краката, а когато стане въпрос за търговийка и е първа пушка.... LaughingИ така се пазари като купува нещо, че аз всеки път бягам от нея и се правя, че не я познавам Joy....За жалост, нищо от това нейното не съм взела  Cry....И баща ми е кръгла нула в търговията (той е архитект - почти човек на изкуството, като мен)....
Но аз твърдо съм решила, че ще се променям и ще ставам като майка ми. Преди много й се гневех, а сега виждам колко е права....Би могла мн да ми помогне, но незнае новите закони - тя се движи по нейни си бабешки от миналото време....
Вчера разучавах как стоят въпросите с касов апарат и тем подобни - бавно, но напредвам.
maita5 , Благодря ти. Непременно ще разуча как стоят нещата за това изложение.
А иначе такива изложения много ли са скъпи, зада участваш?

# 713
lady_Blu, не съм в бизнеса с дрехи, но на прима виста се сещам за тези фирми:

Joy
Ама как оцели.
Отстрани всичко е различно, нали?
Работя с една от тези фирми, ако искаш подробности - на лични. Точно тя е една от тези, от които се оплаквам, че не дават фактури.
Ето затова аз не давам съвети, например, за детски центрове или митнически агенции, защото не съм вътре в този бизнес. Това, че може да съм потребител на нещо, не значи, че разбирам от него.

Я кажете някой ритуал за даване на фактура, сол зад гърба си ли да хвърлям, захар ли, джоджен ли или варени свински крачета.  newsm78
Или магия някаква да опитам?

Последна редакция: вт, 26 окт 2010, 17:20 от lady_Blu

# 714
kralsk,
сигурна съм, че преди известно време бях чела нещо във връзка с приемането ни в ЕС, с храните, със законодателството, свъзано с тях и домашно приготвените такива.
Имаше някакво положение, че можеш да продаваш домашно приготвена храна, но да е подобаващо опакована и да носи нужната информация и някакво име.
Доколкото си спомням бяха дали пример с домашна торта.
Тя трябваше да е опакована, да носи името ДОМАШНА торта "Пенка", състав ...., произвосител ..., тел за контакт. Беше написано, че можеш да се договориш директно с магазина или сладкарницата, която да я продава и т.н.
Напоследък на няколко пъти опитах с търсене в интернет да открия някаква наредба, указание или нещо подобно по темата, но удрям на камък. Може би неправилно формулирам търсенето, а може и нашето законодателство да не е оставило възможност за подобна дейност.

# 715
  • София
Хе-хе lady_Blu, беше ми интересно дали си я чувала. Ти си споменавала някои неща, та предполагам коя е Simple Smile
Нямам идея защо не ти издават фактура, най-вероятно ти предлагат данъчна фактура, а на теб цената ще ти се оскъпи с 20%. Ще взема да проуча по обстойно.

Ето това е инфо за наредбата за директни продажби от производителите - http://farmer.bg/news_view.php?id=24290. Може някога в проект да си е писало как всеки ще си продава торта, но от Брюксел е одобрено за няколко продукта.

Последна редакция: вт, 26 окт 2010, 17:58 от TanyaMG

# 716
Лейди солта няма да ти помогне  Laughing имаш 2 варинта-
1) казваш им директно, че ти трябва задължително фактура и си плащаш допълнителна надценка, която предполагам, че ще е 10-20% отгоре на това, което плащаш към момента
или
2) търсиш си нови доставчици, едва ли твойте са толкова единствени и уникални и започваш да работиш с тях само след като предварително сте изчистили документалния въпрос. Peace
Аз лично не бих работила с доставчици, които не ми издават документ, но всеки си знае положението и си носи отгворността  Peace Hug Само да вметна, че като краен клиент на дрехи напоследък ВИНАГИ ми издават касов бон. И не, не приличам на данъчен инспектор. Значи има начин  Peace

# 717
Нямам идея защо не ти издават фактура, най-вероятно ти предлагат данъчна фактура, а на теб цената ще ти се оскъпи с 20%. Ще взема да проуча по обстойно.

Grinning Студено, доста фирми от производителите се пазят от регисрация по ДДС.
Това е една от причините.
Другата, само предполагам, и на тях не им дават ф-ри, примерно за платовете, та се въртим в един омагьосан кръг.

# 718
Здравейте,аз имам идея за производство на домашен кашкавал,но нямам никаква идея какви са изискванията Rolling Eyes
Ще сьм ви благодарна за повече инфо,как стоят нещата!  bouquet

# 719
  • София
От регистрация по ДДС се пазят най-малките фирми, и не можеш да се опазиш. Не може за имаш цех с 20-50-100 работници и да не реализираш 50 хил. оборот на година. Как ще ги издържаш тези хора, заплати, ток, отопление? Ако работиш със семейни производства може би те се пазят да не достигнат 50 хил. оборот.

На нас винаги са ни издавали фактури, но например рекламистите ни казват щом искаш ф-ра си плащаш ДДС отгоре. И на мен в последната година винаги ми издават касов бон за дрехи, даже гледам дали пише фискален.

Общи условия

Активация на акаунт