Идеи за бизнес - 9

• 79 400
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
Таня, благодаря за инфото.
Ами пак се опира до там, че човек се завърта в един омагиосан кръг - убиват ти желанието още преди да започнеш, като те поставят в супер несигурност.
Аз бих искала да правя нещата по легалния начин - не знам как другите си спестяват фактури и прочие и как го правят и минават между капките, но аз някакси не мога да се пречупя и да започна така - научена съм да спазвам стриктно всякакви закони и указания....Затова и питам дали има начин (легален) да се пробва нов продукт на пазара, без да те усложняват още в началото с всичките му документи? Или дали има някой който би го взел "под неговата шапка"?

# 661
е добре де, Кралск, какво толкова сложно има да си направиш фирма и да си купиш касов апарат. Нито е кой знае каква инвестиция, нито се изискват кой знае какви документи, може да не е регистрирана по ДДС и ще си спестиш доста формалности и таксите за счетоводител ще са много по-ниски. Няма такъв легален начин, какъвто търсиш ти.. Проучи внимателно какви изисквания има за производство на хранителни продукти. Лично аз си мисля, че там ще ти е по-големия проблем.. Ами много ясно, че ще усложняват нещата. Не ми се иска на всеки, който му хрумне да произведе нещо си и да ми го продаде без никакъв санитарен и качествен контрол.

Клео, много хубаво клипче. Няма нищо по-важно от достъпа до информация. Сега я има в огромни количества, но е трудно да се отсее най-важното

# 662
kralsk относно документалната страна на нещата Мис Каприз ти е казала точно - не е кой знае каква инвестиция самото отваряне на фирма, НО ти пропускаш нещо много важно - НЕ може да предлагаш храна на хора без съответнте разрешителни от ДВСК и ХЕИ. Ако става въпрос за готвена храна или някакъв полуфабрикат трябва да имаш кухня по определени стандарти...
Ти работила ли си някога с храни?!? Под каквато и да е форма - магазин, заведение, кухня някаква...

# 663
  • София
Аз не разбрах, щом се произвежда в БГ, има ли документи за производство?  Ако да, тогава може да го дадете на фирма, която вече продава такива продукти.

Ако го правите все още като хоби, чела съм в книгите, че може да каните приятелки и така да тествате. Има 1-2 фестивала за домашно приготвени храни, може там да пробвате. Може да се разберете с някои ресторант и те да го предлагат като част от тяхното меню и да го правят при тях. Трябва да подпишете документ, че рецептата е ваша. Или да използвате кетъринг фирма.

На мен ми стана интересно дали по света има легален начин за тестване на поризводство на храни, чела съм истории за хора, които първо правят домашни сладки в къщите си и после като производство, но това е било преди време, вече света стана регулиран. Чак ми стана смешно как в Европа преди време са забранявали кривите краставици...Новата наредба за продажби на домашни храни е за мляко, месо, риба и мед. Но пак ще има изисквания към помещенията и нещо като регистрация.

Последна редакция: сб, 23 окт 2010, 23:26 от TanyaMG

# 664
Едва открих темата ooooh!

# 665
Маргало,какво става с теб?

# 666
  • Варна
Цитат
След една година  реших че този малък магазин не ме удовлетворява и в момента съм в процес на реформа и след известно време ще задвижа новия, но не искам да говоря преди да е стартирал

Браво.Това да се чува. Точно за това писах в другата тема и много се радвам, че не си се отказала, а си разбрала какво трябва да направиш. Колко голям магазин мислиш да отвориш?

# 667
Цитат
След една година  реших че този малък магазин не ме удовлетворява и в момента съм в процес на реформа и след известно време ще задвижа новия, но не искам да говоря преди да е стартирал

Браво.Това да се чува. Точно за това писах в другата тема и много се радвам, че не си се отказала, а си разбрала какво трябва да направиш. Колко голям магазин мислиш да отвориш?

Опитвам се на всички които ме питат да им кажа че магазин под 20 квадрата няма смисъл да се отваря.
А за втора трябват поне 30 и на горе Hug
Така мисля.
Втората употреба не е за малка квадратура.

# 668
  • Варна
Цитат

Опитвам се на всички които ме питат да им кажа че магазин под 20 квадрата няма смисъл да се отваря.
А за втора трябват поне 30 и на горе Hug
Така мисля.
Втората употреба не е за малка квадратура.

Я направо си намери нещо поне 100 квадрата.Направи го на две зали. За хубава и за по-лоша и ефтина стока. Кво ще кажеш?

# 669
  • Пловдив
Имам познати, които организират тийм билдинг та покрай тях се сетих, че може да се организира и тийм билдинг за ученици. Незнам.....какво ще кажете за подобна идея?

# 670
Нали има зелени училища, а и с децата много-много бизнес не бива. Голяма отговорност е.

# 671

kralsk можеш да пробваш и на изложението "Произведено в България", то е съвсем скоро, но може за пролетното изложение:
http://www.bcci.bg/bulgarian/fairs/proizvedeno/index.htm

# 672
  • Пловдив
lady_Blu според мен има разлика между тийм билдинг и зелено училище но пък аз си представям тези училища от преди години може и да са се променили незнам. А колкото до отговорността, която е голяма наистина, при бизнес с деца има такава и в зелените училища и в детските центрове (почасови и целодневни), частните детски градини... и още. Най - вероятно няма да е печелившо, но ми хрумна и побързах да го постна преди да ми е изкочило от ума.  Thinking

# 673
Клео, аз си го представих с преспиване и ... доста сложно ми се стори.
Скоро в темата имаше инфо за нещо като детски лагери, но се оказа, че хората май се отказват или някакви трудности имаха. Каспър, мисля, беше дала линк.

# 674
  • Пловдив
lady_Blu благодаря ще потърся, че ми стана много интересно.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт