Идеи за бизнес - 9

• 79 455
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
Много си е хубава темата и много хубаво му се помогна на момчето
ако бяхте се наредили да охкате и ахкате на тези шапки, които са абсолютно непрактични и като майки можете да го потвърдите и не се сещам за дете, което ще ги носи с удоволствие, момчето щеше да се набута и да ги продава по 10 лв в град, в който и 5 лв са им много.
така че нека разбере, че понякога гугъл не е всичко, ако и да няма на идея да плаща за нещо, което го има безплатно.
време е да се научим, че няма нищо по-ценно от информацията. и както се казваше в един велик филм - жега, по-старите сигурно го помнят - информацията е навсякъде и лети из въздуха, трябва само да знаеш как да протегнеш ръка и да я хванеш.
и престанете с това убиване на ентусиазма - нямам против да пляскам и скачам, мога го много добре, обаче когато виждаш, че нещо е откровено губещо и неправилно, какво да правиш?
може би е време обаче и аз да се оттегля от темата. и без това ми губи време, което не е ми е излишно напоследък.

# 91
  • На дивана, под юргана
... и както се казваше в един велик филм - жега, по-старите сигурно го помнят - информацията е навсякъде и лети из въздуха, трябва само да знаеш как да протегнеш ръка и да я хванеш.

Е-е-е-е, сега ще се обиждаме на възраст ли?  Laughing
А оригиналният цитат е мисъл на Остап Бендер - Великия Комбинатор на Илф и Петров още от 30-те години на 20-ти век - "Парите се търкалят по улицата. Човек трябва да се наведе и да ги вземе."

Но иначе си права - филмът наистина е велик!

# 92

Някой по-горе каза, че дадени потребители опитвали да се заяждат..еми Българска работа какво повече да кажа. Simple Smile

Тъй, тъй... Значи предпочиташ, като те виждат как си тръгнал да се самоубиваш, да те бутнат, че да се свърши по-бързо ли?  Thinking
Нямаш проблем! Ако продължаваш да мислиш да развиваш търговия със стоки, от които на мъдрите си 19 години и хал хабер си нямаш - като дамска козметика и детски шапки, не чудо, ами не знам какво ще ти е нужно, за да успееш.
Но парите са си твои (или на родителите ти, все тая). Изсипи ги за глупости, викни някоя милозлива съфорумка да те потупа по главицата за кураж и действай.
Да не забравиш после да пуснеш тема за клиентите-глупаци, които не могат да оценят такава прекрасна стока като твоята...  Peace

# 93
Аз пък си мисля, че е време vasko да спре да дава линкове и да споделя идеите си.Вие сте наред!  Wink

# 94
здравейте отново.няма ли някой от тука да има бизнес с форнети.интересуват ме-изискванията за отваряне,фирата,начинът на доставка-абе по принцип всяка възможна информация.намерих помещение под наем-наемът е добър,не е много висок-търговският представител на Форнети хареса помещението обаче на мойте въпроси отговаряше малко уклончиво.ако може някой който се занимава с това да ми даде информация ще съм много благодарна.

# 95
Май няма никой който да се занимава, но доколкото знам за отварянето на обект  за продажба на форнети изискванията не са по различни от отварянето на закусвалня примерно .. Отваряш си фирма, минаваш си проверките в ХЕИ и т.н  обзавеждаш, зареждаш.. нищо особено (но това  го пише човек, който не се занимава точно с това)

# 96
здравейте отново.няма ли някой от тука да има бизнес с форнети.интересуват ме-изискванията за отваряне,фирата,начинът на доставка-абе по принцип всяка възможна информация.намерих помещение под наем-наемът е добър,не е много висок-търговският представител на Форнети хареса помещението обаче на мойте въпроси отговаряше малко уклончиво.ако може някой който се занимава с това да ми даде информация ще съм много благодарна.
Всички магазини за Форнети, за които се сещам затварят до 2 месеца. Според мен не е далавера.

# 97
  • Пловдив
Шушулче, сега като го каза, май си права. И аз забелязвам подобно нещо. Да не е до два месеца, ама половин година устискват и затварят.

# 98
И при нас имаше форнети и затвориха след 3 мес.Докато разберем ,че ги има и вече беше празно.
Въобще тоя бизнес с франчайз не ми се вижда много сигурен.От много хора зависиш,много пари влагаш и не се знае после .Единствено магазини на Глобул и МТел може да потръгнат. newsm78

# 99
Магазин за фурнети имаше до нас, на самата спирка на тролея на 5-те кьошета. Ежеминутно и целодневно там се изсипват десетки хора/+2 училища в близост/. Въпреки това затвориха след няколко месеца. Жалко, децата ми ги харесваха Laughing. Та, явно наистина не е рентабилно, независимо от мястото.

# 100
Таз тема на какво се е превърналааа  #Crazy #Crazy #Crazy

В темата на Васко и неговата шапка  Laughing newsm18

Хахах...това ми заприлича като на аладин и вълшебната му лампа с духа...айде стига толкова вече! Sad

Имате моите извинения, че съм един от виновниците за оспамването на темата. Sad

Каспър, така е...от информацията по-ценно няма, наистина! Wink)

Последна редакция: нд, 26 сеп 2010, 15:43 от vaskostoyanov

# 101
Момичета и момчета ,аз наистина мисля ,че трябва да си помагаме кой каквото знае и ест.ако иска да сподели.Никой никого не кара насила.Аз ако знам нещо ,с удоволствие ще предоставя информация,както казах и по назад ,че мислим фирмата да е ДЗЗД.Тук във форума ме посъветваха да е ЕООД,не разбрах защо ,но ще разбера.Така или иначе другия понеделник чак почва ремонта на помещението ми ,имам време да изровя каквото ми трябва. Peace
и когато намеря човек,който да ми обясни разликите между видовете ,ще споделя някой ако го интересува,няма да си я държа за себе си информацията. Hug
То идеи,идеи ама всяка идея е свързана и с начини за осъществяването и.Иначе става безпредметно само да си чешем езиците и нищо да не правим.
  bouquet

# 102
Моля, сменете това тъпо, без извинение, представяне на темата.
Ако на някой мотивацията му да започне бизнес е написаното в първия пост, по-добре хич да не започва.
Вместо тези глупости, пуснете разни линкове за нормативни уредби -изискванията където ги питате през страница, как да си отворите фирма сами стъпка по стъпка и тн т

Ако можех бих написала на 1 стр.

Всичко тръгва от идеята, а идея трЕбва да се краде, щото време няма да чакаш добрата идея да хрумне точно пък на теб!  Mr. Green

Линкове за разни нормативни изисквания не бих пуснала, а щом не можем фирма да регистрираме, за какъв бизнес говорим, по дяволите.

ПП Каспър, всичко при теб е о`кей, надявам се.
Звучиш леко изнервено.

# 103
Благодаря за интереса, всичко е наред  Simple Smile
Много работа, къси срокове, ще се похвалим накрая каква ще я свършим

да си кажа, че аз идеи никога не съм крала
сядам, мисля си и си го измислям
тъпо, ама почти няма откъде да го открадна
пък ако има трябва да го пригодя за бг снобските условия
обикновено засега от мен ги крадат

# 104
  • София
Ей така, както си седях преди няколко дни си мислех, че в България липсват места (или поне аз не знам за тях, което значи, че нямат адекватна комуникация с клиентите) , където децата да могат да се цапат (съзнателно и безопасно!) в интересни занимания - например грънчарство, кулинарство или други майсторлъшки занимания под адекватен контрол, разбира се. Например детето да може да направи ваза или купа от глина, после да се изпекат, да ги оцвети, лакира...

Такива занимания с глина, правене на фигури, изпичане, след седмица оцветяване предлагат в Ателие Шмиргела. В Шмиргела ми се струва най-освободено, не се гони децата да правят фигури за изложба. Има художник, който задава темата. И обстановката е като в ателие, а не в пригодена стая. Но според мен това не е идея за бизнес, а може да е съпътстващо занимание. Например заниманията в ателието са събота и неделя по 2 часа (дано и тази година да има такива, предишните 2 години имаше), през другото време правят различни други инициативи, често подкрепени от фондации или проекти.

Сега дочетох за шапките, много приятна дискусия Simple Smile Аз като майка също мисля, че тези от линковете не са много практични. Зимите тук не са чак толкова студени.
Но пък има нужда от всякакви видове красиви и практични шапки - за сезон от късна есен до пролет и отделно летни шапки. Дъщеря ми има 5-6 много красиви модели и това е едно от нещата, които винаги зяпам и трудно откривам.

Стана ми интересно и за внос от Изтока и специалност брокер на стоки. Честно казано бях чувала само за много големи сделки. Но изглежда полезно предвид разликите в цените, които се цитираха. Може ли малък ентусиаст да ползва такава консултанстка услуга или трябва да поръча контейнери?

Последна редакция: пн, 27 сеп 2010, 10:21 от TanyaMG

Общи условия

Активация на акаунт