Идеи за бизнес - 9

• 79 845
  • 751
  •   1
Отговори
# 420
  • LOST
Според мен идеята е добра, но ще трябва обикаляне защото както знаете не сте първите и в повечето детски градини вече си има "абонамент "  за такива  услуги. Нека еднолистните календари да не бъдат с два вида фон зад снимката/примерно WINX за момиченцата и Spider man за момченцата/нека има поне малко разнообразие и избор  в анимационните герои/ 5-6 варианта/, защото миналата година в нашият случай/ нашата занималня, която посещаваме/ имаше само тези двата , за които написах и беше малко скучно това е моя съвет. Цената на един еднолистен календар със снимка горе в дясно беше 10.00лв. /за София става въпрос/ което ми се видя  доста приемливо.

# 421
Е, то по тази логика дай човек да не започва нищо ново, защото винаги има някой, който е по-отдавна в бизнеса.
Честно да си кажа, като ги гледам нашите снимки, албуми и календари от ДГ, и на мен ми иде да се захвана с това.  hahaha Уж фото ги прави, а едно нещо не е като хората.
ами нали това ти казвам - сядаш, разбираш се с директорката и започваш, никой не го интересува хубаво ли е, качествено ли е. важното е директорката да си вземе процента и да няма проблеми. примерно в нашата градина, без да имам никой лично предвид, минали години всичко е било пълна скръб, ама пълна, въпреки че са ни предлагали избор от 3!!! фирми. едва миналата бяха горе долу добре, то пък се оказаха едни мои познати.
за мен в града има един човек, който може да ги прави перфектно работите и ми е направо чудно защо той трябва да ходи и да се обяснява с директорки и тн т, като работата му говори сама за себе си. аз градът съм обърнала и дори заместник когато е зает, не съм му намерила. сега си търся фотограф за друг град - направо съм се отчаяла, претенции, претенции и нищо насреща.

# 422
Е, то по тази логика дай човек да не започва нищо ново, защото винаги има някой, който е по-отдавна в бизнеса.
Честно да си кажа, като ги гледам нашите снимки, албуми и календари от ДГ, и на мен ми иде да се захвана с това.  hahaha Уж фото ги прави, а едно нещо не е като хората.

Така е защото в България всеки си мисли, че като си купи фотоапарат ( хващам се случайно за това) и е вече професионалист.
Пак казвам занаят се "краде", ако има от кого да го "откраднеш".

# 423
Здравейте!

Искам и аз да питам нещо.Някой да има идея как може да се разбере изоставен обект или павилион на кого принадлежи.С кого да се свържа, за да ги използваме евентуално ние за нещо (за България става дума).Дано някой да знае  Praynig И без това такива изоставени обекти са нелицеприятни.Ако ги вземе някой тъкмо ще ги санира.

# 424
Дойде ред да споделя и моята идея за бизнес. Занимаваме се с приятелката ми, с правене на календари, картички, колажи. Целта ни са детските градини. Имаме DSLR, така че ние ще ги снимаме. Календарите мислим да бъдат няколко вида: 12-листни и 4-листни в А4 формат, еднолистни, стенни в А3 формат, джобни календарчета и настолни календари в няколко форми. 12 и 4-листните календари мислим да са с дупка за снимката, която ще направим на всяко дете предварително и ще изкараме в подходящ формат. Снимката ще се залепи на най-долния лист на календара (т.е. гърба). Въпросът ми е според вас ще имаме ли успех в начинанието? Намерили сме подходяща печатница за календарите и добро фото за снимките, в което имаме отстъпка. Формирали сме си цената на разходите (т. ч. Самото печатане, изкарване на снимката, разходите по обикалянето, амортизация на техниката, обработката на снимките), но не знаем каква цена да обявяваме за бройка, като се има предвид, че се оставя и % за ДГ. Миналата година имахме голям успех в квартала, но печатахме за двойно по-висока сума, не сме си слагали надценка за амортизация, обработка и цените бяха символични. Погледнато реално, печалбата ни беше минимална (от 8-мартенската кампания, а от Новогодишната-та бяхме на нулата).
Знам, че вашият поглед  е обективен и ще ми бъдете полезни!

За снимките на децата не е нужно да ползвате услугите на ФОТО, защото излиза скъпо. Можете да печатате на хром-лукс и да договорите къде, къде по-добри цени с дигитална печатница. Колкото по-голям тираж пуснете на самите календари, толкова по-добра цена получавате. Можете да се свържите с ваши колеги (от друг град да речем) и да подадете  заедно тиража си към офсетова печатница.

6 листен календар в нашата градина беше 6 лева, но нямам представа какъв процент е взела градината.

# 425
Аз съм на мнение, че пазарът е наситен и за да пробиете, трябва да предлагате нещо повече от снимка и малко фотошоп.

Миналата година в нашата д.г. календарите бяха с цени от 1 до 6 лв, според вида. Много качествени в 6 или 8 варианта всеки (не помня точно), и доста по-необикновени от повечето в СФ. Фотографът е мама от форума.

# 426
  • Пловдив
Чудех се дали да пиша, защото ще ми излиза в публикациите, а аз от бизнес не разбирам. На Четвъртък пазар в Пловдив в едно павилионче правеха мекици на място. Аз дето съм супер капризна и не работя съм ходила до там специално да си купувам и се е случвало да чакам на опашка да станат готови. Не знам рецептата, но мазна мекичка щом аз съм яла, значи е била вкусна. Не знам целодневно дали ще вървят или само на закуска, но май си продаваха и през деня, макар и по-слабо.  А за календарите един приятел си ги прави сам в къщи: вярно на А4, но много по-интересни от тези в детската градина, но това което видях скоро беше книжка със снимките на децата при завършването на детската градина: всяко детенце на отделна страница, облечени празнично на двора на детската градина и посредата една обща снимка. Не питах за цена, но единият от родителите работел нещо такова и го е направил между другото, защото майка ми е детска учителка и до сега не са им предлагали нещо подобно.

# 427
  • LOST
Здравейте!

Искам и аз да питам нещо.Някой да има идея как може да се разбере изоставен обект или павилион на кого принадлежи.С кого да се свържа, за да ги използваме евентуално ние за нещо (за България става дума).Дано някой да знае  Praynig И без това такива изоставени обекти са нелицеприятни.Ако ги вземе някой тъкмо ще ги санира.

Предполагам в общината, на чийято територия прецениш, че се намира обекта.

# 428
Благодаря за отговорите.
Ние имаме известни наблюдения от работата на бъдещите колеги  Wink, понеже приятелката ми работеше в тази сфера. По тази логика имаме и контакти в няколко детски градини.
Притесняват ни цените, които цитирате, че сте давали на календар.
Чуденката ни е дали да принтираме n-брой календари с празно поле, за да се залепи снимка отгоре (така ще ползваме отстъпка за по-голяма бройка), или електронното изображение на детето да се отпечата заедно с календара, но така пък няма да ползваме отстъпката за бройка Thinking.
В печатници не сме питали, питахме в копирни студиа, ще разпитаме и там.
Ето линк към страницата на месец май: http://store.picbg.net/pubpic/DA/66/e8f39a0519f7da66.jpg
Имаме 12-листен с The cars, еднолистни с принцесите: Ясмин, Красавицата и Звяра, Снежанка... Мислим да направим 4-листни с Forever Friends? и др варианти с нашумелите в момента герои. Така че от разнообразие не се притесняваме.
Хубав ден!

# 429

Чуденката ни е дали да принтираме n-брой календари с празно поле, за да се залепи снимка отгоре (така ще ползваме отстъпка за по-голяма бройка), или електронното изображение на детето да се отпечата заедно с календара, но така пък няма да ползваме отстъпката за бройка Thinking.
В печатници не сме питали, питахме в копирни студиа, ще разпитаме и там.

цена 6 лева за 6 листен календар, можете да постигнете само ако дадете в офсетова печатница n-брой календари с празно поле и долепяте снимката. От вашите дизайнерски умения зависи, дали снимката ще стои като снадена или добре.

А за подаването към офсетова печатница ви съветвам тиража да е голям, защото така ще получите добра цена. Ако има начин се комбинирайте с някой.

# 430
Имам въпрос към ferry240 , а и към другите момичета - при такива услуги (фото, картички, театри на място) по детските градини как се отчитат парите? Имате ли идея?

# 431
nelly dor, не ти разбрах въпроса, какво имаш предвид? Ако е как издават касов бон - има мобилни касови апарати Peace

# 432
Имам въпрос към ferry240 , а и към другите момичета - при такива услуги (фото, картички, театри на място) по детските градини как се отчитат парите? Имате ли идея?

На практика никак, а как в регламентирано в нормативните актове, е друг въпрос.
 Mr. Green

# 433
  • LOST
Ще ми каже ли някой, как да разбера колко е чистата печалаба/ или поне приблизително/ при оборот 600лв. на ден и средна надценка от 20% на стоките. Влязох в голям спор #Cussing out с един познат и сега искам и вашето мнение колкото по- скоро толкова по-добре....  Wink

# 434
Ще ми каже ли някой, как да разбера колко е чистата печалаба/ или поне приблизително/ при оборот 600лв. на ден и средна надценка от 20% на стоките. Влязох в голям спор #Cussing out с един познат и сега искам и вашето мнение колкото по- скоро толкова по-добре....  Wink

500 лв х 20% е 100
 500+100=600 лв
Ако питаш това

Но ако се има предвид, че ток+наем+осигуровки+заплати персонал+ощевсещесенамеринещо, смъква от печалбата и да речем, че хипотетично то е 50 лв. на ден
се получава
100 лв - 50 лв. разходи = 50 лв печалба

Не зная това ли е смисъла на въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт