Идеи за бизнес - 9

• 79 817
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив
Нощни очи от българското бельо съм забелязала, че най - харесвано и търсено е това на "Грация", а иначе е хубаво да се зареди малко и от по високия ценови клас. Аз редовно си взимам от тази марка http://www.sielei.it/, а съм забелязала, че и на моите приятелки много им допада. Води се среден ценови и може и малко над среден. Мои наблюдения, дано ти помогнат. Peace

# 541
Разликата е голяма от мястото, града, колко ще е голям магазина. Вариации колкото искаш...

# 542
  • ул. "Мечтание"
Някой въпроси просто ме изумяват . Rolling Eyes Shocked
Обикалянето му е майката, чукни в интернет за складове за бельо , орентирай се първо какво ти конкретно искаш да продаваш , разгледай цените на различните производители или вносители и много други работи трябва да направиш но нямам време да пиша , пък и не е толкова сложно да се сетиш .Но лично ти със собствените си очи , не някой от форума да ти пише.

И защо смяташ, че не съм или няма да го направя и това?  Thinking Защо смяташ, че не съм се ориентирала какво искам да продавам?
Просто искам да получа колкото се може повече информация и не виждам нищо изумително във въпросите си! Въпроси като въпроси. Колкото повече хора ми отговорят на тях, толкова подобре за мен и толкова по-ясни изводи мога да си направя!
За сега съм говорила с някои производители и добих някаква представа за това как стоят нещата. Работила съм и за фирма производител на бельо. Но едно е да си производител, друго е да продаваш чужда продукция!
Колкото повече споделки и идеи толкова по-добре. Мислех, че за това сме се събрали тук. Ако греша, кажете да не си правя поне труда.

Клео, благодаря за инфото!  Hug Ще се възползвам.  Wink

Женя, за момента обмислям идеята за малък магазин или интернет магазин (клоня към второто по ред причини). Все още съм на ниво опипване на почвата и избистряне на идеята.
Финансирането сме го уредили, слава богу няма да се занимавам с банки. Но ако е малък магазин, ще е под наем, за момента нянаме подходящо помещение за магазин.

# 543
Знам, че момента за създаване на бизнес не е от най-подходящите. Но аз не вярвам, че вече може да дойде някакво по-подходящо време за започване на бизнес. Като си мисля за това и се сещам (малко абстрактно) за един епизод от филма Индиана Джонс и храма на обречените - те бяха в зала, в която от стените започнаха да излизат ножове, а входа към изхода започна да се затваря и те трябваше много бързо да се промъкнат, за да се спасят. Напрежението беше огромно, но естествено всички се измъкнаха и в последния момент входа се затвори необратимо....Ако искайте ми вярвайте, но аз така усещам нещата - вратата на започване на нещо ново (бизнес) се затваря, отвора е вече много малък и е нужна голяма бързина (на ума и действията), за да не останем затворени в "неуспели да започнат или развият бизнес зала"...Незнам колко точно си облякох чувството с написани думи и може би звуча много песимистично....но знам само че трябва да се бърза и действа.....Да ама с какво и на къде???
Женя 83 казва - щом има място - идеи бол (общо казано).....Аде, ама що при мен ги няма? Моял те дай още идеи Praynig В същото време и Markrit е права - не е време за започване на бизнес-производство.....Да, ама и на магазинче не е време за започване - статията от nakita е супер полезна....и без коментар - щото си е така...
Smilie , навита съм да взема машина за производство(със сигурност ще може и на изплащане) само че трябва да е за продукт, на който да му се намери пазар - а това си е трудно, защото повечето ниши са заети и трудно те пускат да влезеш, ако си нов....Можем да го правим за някой например....Ето, това наистина май си е идея!! Ама за кой?
Markrit , какво търсят твоите познати? Пиши ми на лични, ако искаш..

# 544
Еййй всичко на сръдня го обръщате . ooooh! Tired

# 545
  • ул. "Мечтание"
Еййй всичко на сръдня го обръщате . ooooh! Tired

newsm78
Щом казваш...

# 546
Знам, че момента за създаване на бизнес не е от най-подходящите. Но аз не вярвам, че вече може да дойде някакво по-подходящо време за започване на бизнес. Като си мисля за това и се сещам (малко абстрактно) за един епизод от филма Индиана Джонс и храма на обречените - те бяха в зала, в която от стените започнаха да излизат ножове, а входа към изхода започна да се затваря и те трябваше много бързо да се промъкнат, за да се спасят. Напрежението беше огромно, но естествено всички се измъкнаха и в последния момент входа се затвори необратимо....Ако искайте ми вярвайте, но аз така усещам нещата - вратата на започване на нещо ново (бизнес) се затваря, отвора е вече много малък и е нужна голяма бързина (на ума и действията), за да не останем затворени в "неуспели да започнат или развият бизнес зала"...Незнам колко точно си облякох чувството с написани думи и може би звуча много песимистично....но знам само че трябва да се бърза и действа.....Да ама с какво и на къде???
Женя 83 казва - щом има място - идеи бол (общо казано).....Аде, ама що при мен ги няма? Моял те дай още идеи Praynig В същото време и Markrit е права - не е време за започване на бизнес-производство.....Да, ама и на магазинче не е време за започване - статията от nakita е супер полезна....и без коментар - щото си е така...
Smilie , навита съм да взема машина за производство(със сигурност ще може и на изплащане) само че трябва да е за продукт, на който да му се намери пазар - а това си е трудно, защото повечето ниши са заети и трудно те пускат да влезеш, ако си нов....Можем да го правим за някой например....Ето, това наистина май си е идея!! Ама за кой?
Markrit , какво търсят твоите познати? Пиши ми на лични, ако искаш..
Не си ме разбрала правилно .Казвам , че ако човек няма ясни идеи и реалистични за изпълнение и очакван резултат по добре да не си похарчва и малкото скатани пари.
Не че не приветствам идеи , но уникални по своемо ... напротив , но всичко много добре да си го пресметнала и обмислила. Peace

# 547
Женя 83 казва - щом има място - идеи бол (общо казано).....Аде, ама що при мен ги няма? Моял те дай още идеи Praynig

Ти очакваш другите да ти ги дадат което е грешка. После те ли ще ги осъществяват? Те ли ще разработват бизнеса ти и ще работят вместо теб. Така не става. Тук си помагаме и обсъждеме идеи, но никой на никого не ги дава на готово.
Аз пък имам идеи , но нямам помещение. Айде ти ми дай твоето помещение безплатно  Crossing Arms Същото е от където и да го погледнеш.

# 548
Кризата може да се разглежда и положително. Оцеляват най-приспособимите и най-добрите. Кризата е положителна в бъдещите бизнес планове. Не е нормално абсолютно всеки да може да започне и да къта някакво дребно бизнесче, с което въобще не е наясно.
За да започнеш нещо има едно много важно правило: "Занимавай се с това, в което си добър. Чувствай се щастлив с това, което правиш. И проучви предварително добре нещата."
Ако си си написал предварително добре домашното, после ще ти е много по-лесно и леко и няма да профукаш напразно вложението си.

Жалко, дами, че никой не сподели мисли по темата, която повдигнах. Не е нужно да споделяте точно как сте запонали вие, ако това ви притеснява.
Ако започвахте бизнес сега, какво бихте направили, за да е той успешен?

# 549
София 15 кв.м. магазин за бельо с 6кв. м. склад- 6те предпочитани бг марки  среден клас + 3 луксозни за цвят - начално зареждане 11200-14700 лв.

Последна редакция: ср, 20 окт 2010, 13:32 от harmony_broken

# 550
  • Пловдив
Ето една идея, която ми се върти в главата от известно време - отглеждане на коноп. Не, че за момента имаме земя, но ще дойде и това време някога Simple Smile От него могат да се правят толкова много неща (тъкани, канап, пласмаса, строителна вата, био гориво, хартия, олио, брашно и т.н.), добро е за околната среда, че дори има и мит, че конопа ще спаси света Simple Smile Естествено, като застрашаващо толкова много индустрии и икономически интереси растение (наричано още пропагандно марихуана) е забранено от закона или поне отглеждането му е строго регламентирано. В България може да се отглежда коноп, но само със специално разрешение от министъра на земеделието, като растенията преминават през лабораторни изследвания да не би да стават и за напушване (т.е. съдържанието на ТНС трябва да е под определено ниво). В момента почти не се отглежда, за разлика от преди 50 години, така че това е добра пазарна ниша, но може би не се отглежда заради бюрократичните сложнотии, знам ли...Вие какво мислите?
Ето и една статия по въпроса http://first.gorichka.bg/index.php?p=10&id=104
и още една http://first.gorichka.bg/index.php?p=19&l=1&id=306

Последна редакция: ср, 20 окт 2010, 13:34 от lubricant

# 551
  • Пловдив
"Жалко, дами, че никой не сподели мисли по темата, която повдигнах. Не е нужно да споделяте точно как сте запонали вие, ако това ви притеснява.
[/quote]"

"Интересно ми е има ли истински предприемачи тук. Всички знаем, че като имаш (достатъчно голям) начален капитал нещата са по-лесни. Не по-прости, но по-лесни. И тъй като повечето от списващите тук не разполагат с големи средства, сигурно ще им е полезно.

И така, ако нямате НИКАКВИ пари и НИКАКВИ активи, абсолютно никакви. Разполагате само със собствените си знания, умения и опит. Какво ще направите? От къде ще започнете и с какво ще се занимавате? Вие сте! Smile"

Мис Каприз аз написах нещо по въпроса ти, явно не си забелязала. Това все пак е решение, ако имате идея и готова концепция за нейното реализиране. Тогава можете да разчитате при повечко късмет и добри контакти на спонсорство в замяна на процент от печалба, акции и други такива. Всички най - големи корпорации в света за създадени по този начин (Google, Yahoo... и още).

Последна редакция: ср, 20 окт 2010, 13:59 от kleo_bulgaria

# 552
  • LOST

Жалко, дами, че никой не сподели мисли по темата, която повдигнах. Не е нужно да споделяте точно как сте запонали вие, ако това ви притеснява.
[/quote]

Аз бих заложила на по-ниски цени от тези на конкуренцията, като не губя качеството напротив ще го повиша къде както позволява, ще отделя повече пари за реклама.

# 553
Банални истини, обаче има маргинални стойности, под които няма как да се падне. Намирам казаното от Флорисима (без лична нападка) за тясно приложимо и краткосрочно в стартиращ бизнес.

Затова противно на посоченото бих платила за информация и за проучване на ниши, за които да посоча конкретен продукт. Бих платила косвено и за изграждане на връзки и имидж (в обратен ред). Човек не може и не бива да разчита само на собственото си светоусещане в бизнеса, въпреки че понякога това е успешната стратегия.

Ако нямам достатъчно капитал, бих се насочила към сферата на услугите. В БГ има къде да се развиват нещата. 

В кръга на шегата и с лек привкус на истина е посоченото, но в практиката не се допускат генерализации Simple Smile

# 554
Този въпрос поставен така предполага да разкажеш за собствената си фирма/работа и т.н... Защото във всяка сфера е различно, във всеки град и район също е различно...
Лично аз на този етап не бих започнала собствен бизнес. Преди две години обаче не мислех така. Не знам дали сбърках или не тогава, но истината е, че научих много неща, които работейки за някого нямаше как да науча. Не съм преуспяла, но аз почнах под 0-та, парите необходими за започване си набавих със заем, който беше с преференциални лихви т.к мястото на което работех имаше добри отношения с определена банка и служителите там получаваха добри оферти, които обаче при напускане губеха. Та изтеглих аз преференциалния кредит и напуснах работа, мъжът ми също напусна работа. Ще отбележа, че живеехме на квартира, помещението в  което открихме магазина също беше под наем, а също така изплащахме някой дребни неща (като пералня и други подобни) - малки вносчици, които обаче играят голяма роля когато се съберат и се тегли чертата.
За да ни е гот се получи усложнение с фирмата още на втория ден от почването ни на работа, което щеше да ми докара инфаркт на  24 години  Joy Е справихме се, оцеляхме, но струва ли си?!? Категорично - НЕ! НЕ правете така!
Лично аз смятам и съм убедена много дълбоко, че на българската икономика и е необходимо производство. Има прекалено много търговци и търгаши (надявам се да правите разликата), а чуждестранните хипермаркети и вериги бавно, но сигурно убиват този бизнес. Да все още има места и райони, които не са засегнати, но пък те са доубивани от българското законодателство и политиката към малкия и среден бизнес.

Едно от нещата, които е имала България, но е загубила това е земеделието. Ако сега започвам бих се замислила за някакво оранжерийно производство.
Другата ни алтернатива е туризма, но смятам, че и там нещата отиват към самоубийство с тази бетонна стена, на черноморието . Все пак има местенца в България, но смятам, че вложенията трябва да са големи и да се разчита на сериозна реклама т.е не е за хора разменящи си идеи във форум Simple Smile))
Харесвам онлайн магазините като идея, но мисля, че за да имаш онлайн магазин трябва да имаш уникален продукт или уникални цени. За това не бих се захванала на всяка цена...
Всъщност в нашата мила родина има нужда от много неща, но  трябва да се поизчака да отмине кризата,. Което значи година - две след като е отминала в другите държави.

Общи условия

Активация на акаунт