Идеи за бизнес - 9

• 79 797
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
kleo, права си хванах се за думите ти извадени в контекста ( някой те беше цитирал и използвах думите ти от там. Съжалявам   bouquet , опитах се да открия, автора но не се получи. за др път ще търся.

# 586
Каспър съжалявам, че се е наложило да затвориш детския си център! Знам какво е да обърнеш нова страница. Но мисля, че наистина времената се менят и нещо, което е вървяло в дадена година съвсем скоро може да се окаже ненужно Sad .  Да ти кажа по мои наблюдения детските центрове напоследък не вървят дори и в МОЛ-вете. А по времето на София-ленд със сигурност са били златна мина. Но е погрешно на децата да се гледа като на средство за забогатяване по принцип. Дори си мисля, че трябва да има много места за деца, които да са безплатни и въпреки това хубави. Децата имат нужда от игра всеки ден и ако това се заплаща на час ..  Money  Crazy  Мисля, че в Америка детските центрове към фитнес, молове и др са безплатни. А колко биха спечелили работодателите, ако имаха и места отделени и обзаведени за децата на служителите си! Знам, че много хора биха се изсмяли та повечето работодатели не осигуряват дори кафе!
Няма нищо за съжаляване.
Това затваряне го бях планирала отдавна, просто все още имаше някакъв остатъчен интерес и го отлагах. Това беше първият ми център и базата му не ми беше достатъчна. Това е истината.
Слава богу, центровете ми си върявт и правя планове още повече да ми вървят.

# 587
  • Пловдив
 Hug
kleo, права си хванах се за думите ти извадени в контекста ( някой те беше цитирал и използвах думите ти от там. Съжалявам   bouquet , опитах се да открия, автора но не се получи. за др път ще търся.

# 588
  • Пловдив
http://www.bepc.government.bg/IANMSP/Documents/000000122/BGBG/Bu … %20-%20Burgas.pdf ето нещо, което може да бъде много полезно на тези, които искат да започнат нещо, но нямат още ясната представа какво да е точно. Малко насоки, интересно е бях попаднала на този документ преди доста време.  Peace

# 589
zombau, толкова добре да те разбирам, че няма как....И знаеш ли какво ще ти кажа - много правилно си се ориентирала - махай това рисуване (колкото и да го обичаш) и се насочвай към гъбите. Никаква полза няма от рисуване да знаете - 6 от последните години съм работела и отговаряла за  галериите на една от най-мощните компании за туристи и хора които са отишли да си харчат парите, и сме продавали на търг едни от най-големите имена на днешно време зад океана....Обожавах работата си, но за жалост приключи....И галерията я затвориха....И картини, сувенири, финдифлюши трудно, много трудно вече се продават....навсякъде по света!
 Е, сега съм тук ....и си мисля за бизнес пакетиране на зеленчуци.....примерно..
Ако това не говори достатъчно красноречиво за някои неща свързани с арта ка се преобръщат, незнам кое друго да говори....И как човек трябва да бъде достатъчно флексибъл, за да се нагажда към новите условия....за да може поне да оцелее (най-малкото).
А за гъбите знам някои неща, защото преди няколко дена говорих с един производител (изкупвач), та ми разказа някои работи как стоят - с две думи каза, че е лесно и пари се правят...

А иначе, не съм се обидила на Женя - даже напротив - защото тя ми сподели най-много идеи от всички ви. Е, не че мога да ги направя, но е жест от нейна страна, които оценявам  bouquet
Женя 83, благодаря ти.

# 590

Цитат
А относно безплатните детски центрове тези, които в САЩ и други държави се намират в търговските центрове

Иначе си има има детски центрове и аниматори и те хич не са евтини. В една от най-социалните държави Канада - ако има детска градина към работодателя ти, ти си я плащаш като поп, без отстъпки. Единствен бонус е че ти вземат детето без да има листа на чакащите.
Това е съвсем нормален бизнес и наистина се учудвам когато хора, който искат да градят бизнес (респективно да правят пари), очакват да има безплатни неща. Дали те са готови да правят нещо безплатно?! Съмнявам се!
Странно - досега не бях чула да има детски центрове в САЩ. Има дей керс където ти одират кожата - ходи, не ходи детето си плащаш месечната вноска от $600-$800....И децата спят на пода с дрехите си и обувките си....и ядат паста (макарони) с филия хляб за обяд.... Laughing

# 591
Художник съм Simple Smile, но продавам през галерии, аз не се занимавам с клиенти...

Ей това ми звучи адски тъпо... високомерно... Вероятно не си такава, но да кажеш "аз не се занимавам с клиенти" може само след поне един милион зад гърба си. Дотогава дори и да не ти се занимава - трябва да го правиш!

tigar-migar, човек или е творец или е с глава за бизнес, а ако съумява да съчетава двете, то обикновено успява да го направи по много посредствен начин. Просто за двете дейности се иска коренно различна настройка, светоглед.

zombau, мислила ли си да изработваш сувенири за Коледа, ВЕликден, артистични мартеници...

Последна редакция: чт, 21 окт 2010, 12:26 от Asya_

# 592
  • На дивана, под юргана
Художник съм Simple Smile, но продавам през галерии, аз не се занимавам с клиенти...

Ей това ми звучи адски тъпо... високомерно... Вероятно не си такава, но да кажеш "аз не се занимавам с клиенти" може само след поне един милион зад гърба си. Дотогава дори и да не ти се занимава - трябва да го правиш!

tigar-migar, човек или е творец или е с глава за бизнес, а ако съумява да съчетава двете, то обикновено успява да го направи по много посредствен начин. Просто за двете дейности се иска коренно различна настройка, светоглед.

zombau, мислила ли си да изработваш сувенири за Коледа, ВЕликден, артистични мартеници...

Позволи ми да не се съглася изцяло с теб. Пример - Чарли Чаплин - творец с неоспорим принос в световното кино, който е успял и да продава труда и произведенията си достойно. На второ четене ще мога да ти дам и други - например Кристо.
Езикът е важно изразно средство и човек би трябвало да се стреми да го използва точно. Ако zombau беше написала, че "не работи лично с клиенти" или "продажбите не са в нейната част" щях да я разбера правилно веднага. Но в "не се занимавам с ..." обикновено се влага доста по-друг смисъл. И това беше всъщност нещото, което ме изуми.  

# 593
  • LOST
Що вие е да се изяснявате толкова, я си гледайте живота и децата и бизнеса покрай тях Hug

# 594
  • София
Моля ви за малко консултация.
И аз и мъжът ми работим. Той в частна фирма, аз в държавна,но не съм държавен служител. Можем ли да си работим както досега и отделно от това да си направим фирма - ООД.
И двамата ще сме съдружници, но само единия ще бъде управител.
Този който ще е управител как трябва да се осигурява и има ли пречка да се осигурява на двете места?

# 595
Няма пречки да сте съдружници, освен ако не работите работа която по закон не позволява съвместителство с друга...Няма пречка да се осигурява на двете места и има варианти за осигуряването. Примерно като самоосигуряващо се лице на 450 лв мисля, че беше прага или по договор за управление. Там прага е около 700 лв, но може да се осигурява на по-малко часове. Посъветвай се със счутоводител и си избери най-удобния вариант.

kralsk ето стигнала си до извода.  Хората могат да дават идеи според собствения си мироглед и способности, но ти може да не можеш да ги изпълниш колкото и да са добри. От друга страна пък ти можеш да имаш идея която да ни се струва абсур дна, но твоите способности да я направят печеливша.

# 596

kralsk ето стигнала си до извода.  Хората могат да дават идеи според собствения си мироглед и способности, но ти може да не можеш да ги изпълниш колкото и да са добри. От друга страна пък ти можеш да имаш идея която да ни се струва абсур дна, но твоите способности да я направят печеливша.
Женя, аз знам, че е така, но понякога ти се иска да чуеш и отстрани какво мислят....

Ето ми една идея - имам земя на която се оказа, че има страхотна хума (пробвам я от известно време на косата и лицето и е СТРАХОТНА - най-добрата хума, която съм ползвала до сега! Тя, баба ми отдавна ми бе казвала за това, но аз много не обръщах внимание)....
Та, как да направя бизнес от това? Много хора ползват хума и аз мога да им я предложа...Но как? Питам, защото досега съм се занимавала със съвсем други неща, на други места, и честно казано се чувствам малко като "паднала от небето"....но това не ми е извинение - просто трбва да се приспособя...

# 597
  • LOST
By the way някой знае ли какво стана с магазина на Мъргало за дрехите втора ръка? Изгуби се тя, отказа ли се или .... Женя 83 може би ти знаеш нали сте съгражданки Thinking

# 598
kralsk, информирай се води ли се хумата нещо специално (например: инертен материал), как е регламентиран добивът на хума или сходни почвени извлеци, смеси, изкопаеми..... каквото е там - сори, но нямам време да ровя, необходимо ли ти се изкопно разрешително, лиценз или както се нарича, трябва ли ОВОС и оценка на ерозионното въздействие на добивния плот, други подобни и тогава се активизирай Simple Smile Късмет

ПС: Продуктите за козметични цели, дори и с натурален произход са обект на специална регламентация на ниво ЕС, изискват се лабораторни изследвания, за безопасност и пр. А като потребител на хума мога само да споделя, че ще ти е необходима доста работа по смилането и пресяването и плавенето.

# 599
Нямам идея florisima . Дори не знаех, че сме съгражданки ..
kralsk за хумата изобщо нямам идея. Защо не пробваш да се свържеш с компания производител на козметика. Или да провериш изискванията как се продава, да опаковаш и продаваш. Ето това е нещо интересно и не е толкова често срещано.

Сега се сетих нещо. Нали знаете, че имам магазин. Преди около 1 година при мен дойде мениджър на Кавен Орбико. Кавен Орбико е фирма с различни девизии с много различни продукти, като всяка дивизия се разпространява по магазините чрез дистрибутори (например зах изделия - сникерс, баунти, туикс; дъвките орбит; тогава и цигарите на Ф. Морис - вече не  при тях и т.н). Това е една компания и е световна, знаете. Тогава  тъкмо беше почнала да се усеща кризата. Въпросния мениджър ми каза:" има едно нещо което държи продажбите си. Само една от дивизиите и то в световен мащаб. Направихме проучване и колкото и да е странно продажбите на този продукт не падат". Няма да повярвате кой е този продукт, въпреки, че тогава си помислих, че просто хитрува и се опитва да ме убеди да заредя продукти от още една тяхна дивизия. Заредих, защото вече ми бяха търсили този продукт и останах "същисана" как се продава. И наистина не падат продажбите. Много е странно и нямам обяснение. Продукта е ...котешка храна. Аз продавам само пакетирани паучове на уискас и китекат, но ми вървят като топъл хляб..Те имат и кучешка храна. Същият този човек каза, че няма смисъл да я зареждам, защото тази тенденция е само за котешката храна. Така, някой от вас има ли обяснение?!?

Общи условия

Активация на акаунт