Идеи за бизнес - 9

• 79 409
  • 751
  •   1
Отговори
# 720
~*~Мис Каприз~*~  Hug, оправям се, но наскоро с моя позната с магазин за обувки си говорихме - при тях е още по-зле.
 Да знаете, че добрите производители не са хич много в България и само привидно изглежда, че изборът е голям.

10 c's, успех от сърце ти желая!

# 721
 findo, от сега мога да ти кажа, защо няма да ти потръгне бизнеса. Чакаш всичко насготово, някой да намери инфо и да ти го даде.
Гугъл знаеш как се ползва, нали. търси там.

Нищо лично, ама да чакаш друг да ти даде информация, не е правилнищ начин

# 722
Аз информация в гугьл тьрся,не мисля ,че има нещо лошо да попитам тук,все пак,може да има хора с повече опит от мен Peace

# 723
  • софия
Като заговорихте за храните, ами то в училището на дъщеря ми правят всяка година коледен базар, като идеята е да се наберат пари за училището и на базара се продават нещата които всяко семейство респективно майка може да направи. Аз рисувам разни дреболии, но другите мами готвят разни сладки и солени неща, кексчета и тнт ... и всяко парченце се продава. Та това май не е много законно, ама още никой не се е гътнал от базара. Щом на такъв базар може, защо и някъде другаде да не може !?

# 724
Щото базара е частна проява.

Щом на такъв базар може, защо и някъде другаде да не може !?

Това звучи като "след като някой е откраднал и не са го заловили, що и аз да не открадна".

# 725
  • софия
оффффффффффффффффффффффффф !

# 726
  • На дивана, под юргана

zombau, не се ядосвай! Помисли си какво би могло да стане, ако някой от продуктите ти случайно създаде проблем на някого... Със сигурност не би била щастлива, ако получиш хранително натравяне или стомашно разстройство от благотворителен сладкиш, направен в някакви неопределени условия, нали?

# 727
По-горе в темата имаше статия какви продукти могат да се произвеждат в домашни условия - ама кой да чете.

http://www.riokoz-vt.com/nardba5hrani.htm - хигиена на храните

http://novini.bgstuff.net/2010/10/%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%B4 … 0%B0%D0%BD%D0%B8/ - стоки имитиращи храни ( и още куп наредби по-долу в линка)

http://www.econ.bg/law86419/enactments/article167072/%D0%BD%D0%B … D0%B8%D1%82%D0%B5 - касае ученическото хранене

http://www.ads-consult.com/pagebg.php?P=28&SP=34 - система за безопасност на храните

и още куп други наредби.

Много интересно, какво ли значи това офффф?

# 728
  • София
В Закона за храните - http://lex.bg/laws/ldoc/2134685185 е посочено, че за  храните за лична консумация не се прилага закона. Явно училищните базари минават около това изречение, аз съм направила продуктите за да почерпя приятелите, а парите са за дарение. Както и ако направя баница и почерпя 100 гости на сватба, а те ми дадат пари, това пак е лична консумация

Подобни базари могат да се организират като временни обекти за продажба, по наредбата, спомената тук

Мисля си, че единственият начин е да се произведе продукта на kralsk е от фирма, която има разрешение за производство, например кетъринг фирма.

Сега ми хрумва идея, организация подобна на ресторант да направи програми "Рецептите на..." да се правят рецепти на хора, с участието на авторите. Може да продават от витрина пред ресторанта или вътре. Сега има много блогъри и други хора, които ще искат да се изявят по този начин. Ей, тази идея започва да ми харесва Simple Smile

# 729
  • Пловдив
Сега ми хрумва идея, организация подобна на ресторант да направи програми "Рецептите на..." да се правят рецепти на хора, с участието на авторите. Може да продават от витрина пред ресторанта или вътре. Сега има много блогъри и други хора, които ще искат да се изявят по този начин. Ей, тази идея започва да ми харесва Simple Smile
Има едно предване по ... телевизията, което беше Zone club, от няколко месеца е прекръстена с трибуквено съкращение... та предаването е "На червено" - финансови експерти помагат на разни хора с големи заеми да изплуват. И даваха в едно предаване точно такава кухня под наем. Кухнята е професионална и ако искаш да стартираш с бизнес с приготвяне на храна можеш да я наемеш на час. Така, че тази идея да предоставя професионална кухня под наем работи другаде, може би и у нас. Simple Smile

# 730
Има едно предване по ... телевизията, което беше Zone club, от няколко месеца е прекръстена с трибуквено съкращение... та предаването е "На червено" - финансови експерти помагат на разни хора с големи заеми да изплуват. И даваха в едно предаване точно такава кухня под наем. Кухнята е професионална и ако искаш да стартираш с бизнес с приготвяне на храна можеш да я наемеш на час. Така, че тази идея да предоставя професионална кухня под наем работи другаде, може би и у нас. Simple Smile
Най- накрая нещо интересно и ново в темата. Не ми се сърдете, но не мисля, че въпросите, които се задават напоследък тук са от хора, които са способни да правят бизнес. Просто звучи несериозно един ден да се събудя с поредната идея в главата си, от която нищо не разбирам, никога не съм се докосвала до такава материя и да започна да задавам въпроси по форумите. За мен това е чиста загуба на време... и обречено на провал... Обикновено хората проучват с години, навлизат в материята, информират се за бъдещи проблеми - доставчици ли ще е , производители ли, законови изисквания...
Не се сърдете, просто ми се струва, че нивото на темата доста падна...
Моят съвет е може би да се изкара някакъв курс на първо време - свидетел съм на хора, които идея нямат от счетоводтство, маркетинг, пазарни ниши, никога не са се сблъсквали с данъчни, нои, нап.... еми, трудно им е. Според мен трябва да имаш елементарни познания за тези неща, за да успееш...  bouquet

# 731
Най- накрая нещо интересно и ново в темата. Не ми се сърдете, но не мисля, че въпросите, които се задават напоследък тук са от хора, които са способни да правят бизнес. Просто звучи несериозно един ден да се събудя с поредната идея в главата си, от която нищо не разбирам, никога не съм се докосвала до такава материя и да започна да задавам въпроси по форумите. За мен това е чиста загуба на време... и обречено на провал... Обикновено хората проучват с години, навлизат в материята, информират се за бъдещи проблеми - доставчици ли ще е , производители ли, законови изисквания...
Не се сърдете, просто ми се струва, че нивото на темата доста падна...
Моят съвет е може би да се изкара някакъв курс на първо време - свидетел съм на хора, които идея нямат от счетоводтство, маркетинг, пазарни ниши, никога не са се сблъсквали с данъчни, нои, нап.... еми, трудно им е. Според мен трябва да имаш елементарни познания за тези неща, за да успееш...  bouquet
Което обаче не означава,че няма да се научат....Не съдете така строго....Има хора,които никога не са се занимавали и това е вярно,но нали все някога може да поискат да се занимават със собствен бизнес.Я си спомнете Вашето начало-толкова ли просветена бяхте?
А в нашата държава това му е лошото,че наистина няма къде човек да се просвети,през година се сменят наредби,закони,алинеи и разни там-на кой какво му е угодно.
Аз пък съм щастлива,че я има тази тема-доста неща научих на достъпен за мен език.
Който иска-има си професионални форуми-да си разисква там по специалността.............
Казвам това,защото не стига,че хората сами си търсят спасението,ами и все ще се намери начин да им се попречи-по принцип,а не за да обидя някой.
Моля Ви-не спирайте!!!!!!!!!!!!!!!!!

Последна редакция: ср, 27 окт 2010, 12:14 от usmivkata20

# 732
  • София
Янтра, ама тази форма е била на червено, така ли? Е тук са други времена, може и по- друг начин да е, а може и да е на червено?
Ако се намери някъе помещение за ресторант, което да е празно, фирми за оборудване, готови да го предоставят комбинирано - реклама и отсрочено плащане newsm78 Доста работа има по-организирането и не е ясно как ще бъде, ама то това е интересната част от бизнеса. Simple Smile

# 733

Моят съвет е може би да се изкара някакъв курс на първо време - свидетел съм на хора, които идея нямат от счетоводтство, маркетинг, пазарни ниши, никога не са се сблъсквали с данъчни, нои, нап.... еми, трудно им е. Според мен трябва да имаш елементарни познания за тези неща, за да успееш...  bouquet

На няколко пъти това съм го казвала/писала тук.
Затова и когато пуснах предишната тема, номер 8, не дадох никакви линкове - към ТЗ, НАП, НОИ и т.н.
Несериозно е да не можеш да намериш сайтовете им, а да тръгваш да правиш бизнес. Защото, който влиза в тази тема, в повечето случаи, не е за да си губи времето, а е в началото на нещо свое.
Може би тема номер 10 трябва да бъде със заглавие "Идеи и бизнес" и този, който я прави да сложи в първия пост това, което е написала Нането или да формулира нещо подобно.
То май е време за новата тема.
Каспър?

# 734
Таня, не.
Така се казва предаването.
То е за хора, които са на червено - имат големи кредити, закъсняват с вноските по ипотеката, харчат неразумно ... И идва един финансов експерт, който ги съветва как да променят начина си на живот за да "изплуват".

Общи условия

Активация на акаунт